Προς το περιεχόμενο

Abudi

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.597
  • ΜΕΛΟΣ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Abudi's Achievements

  1. Το αναφέρει μονολεκτικά το άρθρο αλλά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι η ΑΝΑΔΡΑΣΗ που έχουν τα φυσικά πλήκτρα/διακόπτες/ποτενσιόμετρα. Όταν γυρίσεις τον κυκλικό διακόπτη για τον κλιματισμό ή την ένταση του ήχου, χωρίς να πάρεις καθόλου το βλέμμα σου από τον δρόμο, αντιλαμβάνεσαι στην αφή σου τα 2-3-10 κλικ που έγιναν. Έχεις επιβεβαίωση της ενέργειάς σου με άλλες αισθήσεις πέραν της όρασης. Όταν έχεις μια λειτουργία σε οθόνη αφής αλλά όχι μόνο -και σε dedicated επιφάνειες αφής, λείπει αυτή η πληροφόρηση από τον χρήστη και πρέπει να κοιτάξει.
  2. Πολλή ρεμούλα σε όλα τα επίπεδα, μην το ψάχνεις. Η μικρομεσαία οικονομία στηρίζεται σε μασούλημα από το κράτος ή κάποια πίεση προς το κράτος για μασούλημα σε Ευρωπαϊκά χρήματα ή καλή ώρα επενδύσεις.
  3. "Δώστε μας λίγο ψωμάκι, το έντερο είναι αλίγδωτο, αλλιώς οι βουλευτές δε θα ξαναβγούν εδώ"
  4. Τρελαίνομαι με την παρουσία των marketing/finance ανθρώπων σε κάτι τέτοια. Όξω ρε ζωάδια, αφήστε τους engineers (+ software engs) να κάνουνε δουλειά και πιάστε κανένα παλαιοχριστιανικό λαγούμι να σωθούμε από εσάς.
  5. Abudi

    Skroutz Plus

    @Gulik Καλά ξεκάθαρα δίκιο έχεις, τί να λέμε. Δυστυχώς η έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης και ειδικά της αντίληψης για την υπέρμετρη δύναμη της κοινής/συμπλέουσας οικονομικής συμπεριφοράς (γκρεμίζει μια οικονομία σε ένα βράδυ ας πούμε) επιτρέπει μεγάλη ασυδοσία και πλεονεξία στην αγορά. Επιτρέπει δηλαδή σε οντότητες να βγάζουν χρήμα χωρίς κόπο. Εγώ όμως στέκομαι πιο πολύ στο angle του "μα είναι για το συμφέρον σου η αλλαγή, με αυτόν τον στόχο την κάνουμε". Και το πώς δεν ντρέπονται να λένε κάτι τέτοιο, αφού αντικειμενικά η παροχή είναι υποδεέστερη από πριν και η τιμή υψηλότερη. Πες ρε μούλε "Σόρρυ μπρατ, θέλουμε περισσότερα έσοδα, γι' αυτό και η αλλαγή". Σε παιδιά νομίζουν ότι απευθύνονται; (Το ίδιο κάνουν οι τράπεζες με τις νέες μηνιαίες χρεώσεις στους λογαριασμούς, που σου λένε "κοίτα τί μπορείς να έχεις με 0.60€ τον μήνα!". Και όταν απαντάς "ναι, τα ίδια πράγματα μέχρι σήμερα τα είχα με 0.00€ τον μήνα", παύουν να προσπαθούν να αιτιολογήσουν και λένε "ναι είναι μια γενική αλλαγή")
  6. Abudi

    Skroutz Plus

    Απορώ πραγματικά πώς ζουν με τον εαυτό τους άνθρωποι που σκαρφίζονται το παραπάνω κείμενο. Δηλαδή, αισθάνονται αξιοπρέπεια; Υπάρχει πιο ΑΧΡΗΣΤΟ επάγγελμα στην κοινωνία από τον μαρκετίστα; Ο οδοκαθαριστής σε σώζει από τη βρωμιά. Η οδοντίατρος τη στοματική υγιεινή σου. Ο υδραυλικός συντηρεί το δίκτυο του νερού. Η πωλήτρια σε βοηθάει να βρεις αυτό που ψάχνεις και να σου δώσει συμβουλή. Ο μαρκετίστας τί κάνει; Σου λέει: "Πλήρωνες 10 μονάδες νομίσματος και έπαιρνες 10 μονάδες υπηρεσίας. Τώρα, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησή σου, θα πληρώνεις 12 μονάδες νομίσματος και θα λαμβάνεις 8 μονάδες υπηρεσίας" Και αισθάνεται οτι είσαι τόσο ΒΛΗΜΑ που θα το δεχτείς ως αναβάθμιση αυτό το πράγμα. Απορώ.
  7. Ειδικά εν μέσω της 2ης φάσης της πανδημίας ήταν μια όαση αισιοδοξίας. Δυστυχώς μου φαίνεται οτι ήταν πάρα πολλά χρόνια πριν.
  8. Μήπως τελικά αργότερα να προβλέψει οτι θα πουλήσει ακόμα λιγότερα από την πρόβλεψη πως θα πουλήσει λιγότερα από αυτό που είχε αρχικά προβλέψει;;;; Και να συνεχιστεί αυτό το loop αποτυγχημένων προβλέψεων μέχρι σε χρονικό σημείο που κανείς δε μπορεί να προβλέψει πότε θα είναι;;; ΕΡΩΤΗΜΑ
  9. Σε ένα σωστό κράτος, που η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη δε θα ήταν προνόμιο λίγων αλλά εύκολα ασκούμενο δικαίωμα από όλους τότε θα έπρεπε: 1) Να τηρηθεί το "συμβόλαιο" της αγοράς του προϊόντος και στη συνέχεια 2) ο πωλητής να κινηθεί κατά του προμηθευτή του, ή του μηχανογράφου ή κατά όποιου υπευθύνου αυτός θεωρεί για το λάθος στην τιμή και να ζητήσει αυτός την αποζημίωση.
  10. Για τον Καπλανιάν έχω την εικόνα πολύ σωστού επαγγελματία. Αυτό που είπε ο Dante, πέρνα από εκεί μια μέρα θα είναι ακόμα καλύτερα.
  11. Έχω επισκευθεί το CERN κι απ'όσο θυμάμαι να μας έχουν εξηγήσει τότε: Μετά από μια κρούση, υπάρχουν σωματίδια που απελευθερώνονται και τα οποία αφήνουν κάποιο "ίχνος" σε ανιχνευτές, μια πορεία, μια τροχιά. Από τα χαρακτηριστικά της τροχιάς αυτής (πχ ακτίνα) μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα για τα χαρακτηριστικά του σωματιδίου που την προκάλεσε (βάρος, ηλεκτρικό φορτίο, spin κ.α.). Αν δουν κάτι που δεν ερμηνεύεται με βάση τα γνωστά έως εκείνη τη στιγμή σωματίδια, χτυπάει καμπανάκι οτι είναι κάτι νέο.
  12. ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο όμως Ήταν όλο μια άσκηση (μεταξύ άλλων στόχων) για το πώς μπορεί να γίνει ένας συνδυασμός στροφών-σχεδιασμού ρότορα-βάρους οχήματος για να επιτευχθεί πτήση σε συνθήκες τόσο διαφορετικές από τη Γη, ώστε να είναι και ενεργειακά ουσιώδες.
  13. Εργαζόμαστε, σε θέσεις που προσφέρουν στην ανθρωπότητα (ακόμα και ο άνθρωπος που σου φτιάχνει τον καφέ στην καφετέρια, ναι) με ουσιαστικό λόγο οτι πληρώνεται αυτή η χρησιμότητα. Πληρωνόμαστε και άρα μπορούμε να ζούμε και να κάνουμε πράγματα. Αν τον ρόλο αυτόν στην παραγωγική διαδικασία των πάρουν τα "ρομπότ" (και σε συνδυασμό με τη βελτίωση του μοντέλου ενεργειακής παραγωγής) τότε ίσως φτάσουμε σύντομα σε μια post-scarcity κοινωνία. Η λύση εκεί είναι μονάχα ένα χαλινάρι στα κέρδη, υιοθέτηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και να ζήσουμε μια ουτοπία. Να απολαμβάνουμε αγαθά που δε χρειάστηκε να δουλέψουν άνθρωποι για να προκύψουν. Αν δεν διασφαλιστούν αυτά, τότε θα έχουμε μπροστά μας δυστοπία. Διαλέγουμε και παίρνουμε. Είναι zero-sum game το συγκεκριμένο.
  14. Marketing teams, η αρρώστια όλου του καπιταλισμού. Συνήθως αστοιχείωτα βλήματα μηδενικής ακαδημαϊκότητας που λαμβάνουν θέσεις με υψηλές αμοιβές για να λένε μπούρδες σε θύματα. Και παράλληλα οι devs πχ μπορεί να αμοίβονται τα μισά. Ώρα καλή.
  • Δημιουργία νέου...