Προς το περιεχόμενο

rg550

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    35
  • ΜΕΛΟΣ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.975 προβολές προφίλ

rg550's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Αφοσιωμένος
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 5 χρόνια Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

108

Φήμη

  1. Δεν έχω συγκεκριμένη προσφορά ακόμα, είχα απλά μια προκαταρκτική επικοινωνία μαζί του και είναι ο μόνος που δέχτηκε να τοποθετηθεί στην πόρτα του το σετ κλειδαριά - κύλινδρος -defender που έχω (LOS-c55-DF381).
  2. Καλημέρα, μιας και είμαι στο ψάξιμο για νεα πόρτα ασφαλείας, έχει καποιος άποψη για τις Steel Door; https://www.steeldoor.gr/index.php/en/using-joomla/halandri-2/submenu11 Ευχαριστώ!
  3. rg550

    Αγορά πιάνου

    Όλα υπάρχουν Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να ψωνίσεις από Ελλάδα. Αγόρασε από thomman όπως σου έστειλε ο Korakios. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Εγώ θα σε συμβούλευα αν μπορείς να ανεβεις budget και να δεις και ένα Yamaha clavinova ( έστω και το φθηνότερο) που είναι ότι πιο κοντά στο real thing. Ότι και να πάρεις να έχει 88 βαρύ κεντρισμένα πλήκτρα. Και κατά προτίμηση όχι πλαστικά.
  4. Οχι ότι σου πέφτει και λόγος, υπάρχουν και άδειες ξέρεις δεν είμαστε δούλοι... anyway καλη επιτυχια στο μάθημά σου
  5. Συγγνώμη για το ύφος, αλλά όλη την παραπάνω ιδεολογία την ακούω βερεσε... Θες να μου πεις ότι αν έρθω τώρα και σου προτεινω θέση Finance & Controlling director στην εταιρεία που δουλεύω για την αγορά Ελλάδας-Τουρκίας και γενικότερα ανατολικής Ευρώπης, η οποία σου δίνει 6ψηφιο ετήσιο μικτό μισθό + διάφορες παροχές, θα μου πεις " Συγγνώμη αλλά έχω Έχω μια ένσταση στις θέσεις αυξημένης ευθύνης και περιορισμένου χρόνου"; Τότε ειλικρινά συγγνώμη, αλλά δεν διάλεξες σωστό επάγγελμα ή σπουδές... Επίσης, αυτό με τις σημειώσεις πάντα δίπλα σου, αν και θεμιτό, δεν είναι σίγουρο ότι θα είσαι σε θέση να έχεις πάντα πρόσβαση σε σημειώσεις. Γενικά, αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις είναι ότι όλο αυτό που σας κάνει η εν λόγω καθηγήτρια, δεν αποσκοπεί τόσο στο να μάθετε απ' έξω και ανακατωτά τους αριθμοδείκτες, και σίγουρα δεν θα σας αναπτυξει το skill της παπαγαλίας. Αυτό που σίγουρα θα σας αναπτύξει ειναι το να δουλεύτε υπό πίεση, να είστε σε θέση να κάνετε reasoning σε καποιο argument σε πραγματικό χρόνο και πίστεψέ με, αυτη η διαδικασία σας ετοιμάζει καλύτερα για οποιοδήποτε real life scenario από το "διαβάζω, δίνω μαθημα/ εργασία περνάω και απο δω πανε και οι άλλοι''. Σου ξαναλέω εντελώς φιλικά, σταμάτα να το βλέπεις από το πρίσμα του αδικημένου φοιτητη και να βρίσκεις δικαιολογίες για όλο αυτο. Στο κάτω κάτω, αυτή είναι αυτή που είναι και είναι η υπεύθυνη καθηγήτρια. Καλώς ή κακώς, δεν σου πέφτει λόγος και δεν μπορείς να το αλλάξεις. To ίδιο θα ισχύσει κάποια στιγμή αν έχεις καποιο σκληρό manager σε μια δουλειά. Eίναι κατάσταση take it, adapt to it or leave it
  6. Εγώ θα σταθώ και θα σχολιάσω μόνο τα bold underlined. Είναι λογικό να μιλάς από την πλευρά του αδικημένου φοιτητη, αλλά να ξέρεις ότι σε σοβαρες πολυεθνικές εταιρίες, αν κάποια στιγμή βρεθείς σε θέση αυξημένης ευθύνης που θα αναφέρεσαι απευθείας σε board of directors και C-suite, θα πρέπει να παρουσιάζεις, αναλύεις, δικαιολογείς και να προτέινεις actions για ένα σωρό δείκτες σε υπερβολικά λίγο χρόνο. Οπότε αυτό που σας κάνει δεν είναι τόσο εκτός πραγματικότητας. Απλά δεν το γουστάρετε γιατι σας χαλάει την ηρεμία. Αλήθεια για τι μάθημα μιλάμε;
  7. όχι, είναι δύο ανεξάρτητοι τιτλοι που απλά συνεργάζονται. Πρέπει να περάσεις τα μαθήματα του ΕΚΠΑ για να πάρεις και αυτό τον τίτλο
  8. Καλησπέρα, Το ΜΕΤΚΕΛ δεν έχει καμία ακαδημαϊκή αναγνώριση, καθώς είναι επαγγελματικός τίτλος και ο μόνος που θα σε οδηγήσει να αποκτήσεις δικαιώματα ΟΕΛ στην Ελλάδα. Επίσης, δεν είναι πιο δύσκολο απο το ΕΚΠΑ. Αν δεν σε καίει το ακαδημαϊκό μεταπτυχιακό, άσε το ΕΚΠΑ καθώς είναι κάπως περίεργο το πρόγραμμά τους, πάρα πολύ απαιτητικό με πολλά μαθήματα (ΕΚΠΑ και Σώματος) και βγαίνει δύσκολα αν κάποιος δουλεύει παράλληλα. Αν πάλι είσαι άνεργος, go for it. Αν σε ενδιαφέρει να γίνεις ορκωτός στην Ελλάδα, τότε ΜΕΤΚΕΛ μόνο. Και ακόμα καλύτερα το ACCA-JES που προσφέρει το ΙΕΣΟΕΛ.
  9. Εννοείται πως χρειάζεται, απλά υπάρχει η περίπτωση να βρεις εργοδότη που ειναι διατεθειμένος να σε προσλάβει χωρίς και να σε στείλει να μάθεις.
  10. Καλημέρα! Γερμανικά ξέρεις; Επίπεδο Β2+ και εννοείται και business oρολογία. Αν όχι, κανείς δεν θα ασχοληθεί να προσλάβει κάποιον χωρίς την επαρκή γνώση της γλώσσας. Δεν είμαστε στον χώρο του ΙΤ που φτάνουν τα αγγλικά. Επίσης μην περιμένεις να σε προσλάβει κάποιος και να σε πληρώσει να μάθεις τη γλώσσα. Και πάλι δεν είσαι ΙΤ ή γιατρός/ νοσηλευτής Αν πάλι γνωρίζεις Γερμανικά, μην ασχοληθείς με γραφεία ευρέσεως εργασίας. Linkedin, Xing και κατευθείαν αιτήσεις σε career portals των εταιρειών που σε ενδιαφέρουν.
  11. http://iesoel.com/portal/#/programs/558ff5dde028594a13126a09 δες τον κανονισμό του ΜΕΤΚΕΛ, σελ.11
  12. Αυτό που λες δεν γίνεται. Το ΙΕΚ δεν είναι επιπέδου 6 που είναι τα bachelors. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις 2 χρόνια ΙΕΚ και να γραφτείς κάπου κάνοντας μόνο 2 χρόνια για το bachelor. Τουλάχιστον όχι σε αυτόν τον τομέα (και πιστεύω σε κανένα τομέα). Ακόμα και να γίνει αυτό, good luck με το να το αναγνωρίσεις. Στην Ελλάδα τα bachelors είναι 4ετή. Ακόμα και αυτοί με 3ετή πτυχία από γνωστά πανεπιστήμια εξωτερικού συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα. Επίσης, προσοχή στα bachelors από κολλέγια που συνεργάζονται με Βρετανικά πανεπιστήμια. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα στο αναγνωρίσουν και ότι θα καταφέρεις να αποκτήσεις δικαίωμα υπογραφής Β' Τάξης με τέτοιο πτυχιο. Για αυτό ρωτάς ΔΟΑΤΑΠ και Οικονομικό Επιμελητήριο. Εδώ θα βρεις τις απαιτήσεις για την Τάξη λογιστη: https://oe-e.gr/β-τάξη/ Ξέρω ότι δεν θες να το ακούσεις, αλλά αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με το επάγγελμα, κοίτα να μπεις σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή και μη ψάχνεις ημίμετρα τα οποία σίγουρα θα μετανιώσεις στο τέλος.
  13. Αν το bachelor σου είναι σε engineering, δες αυτό: https://www.bth.se/eng/education/masters/iyamp/ Σουηδικο πανεπιστήμιο, 100% δωρεάν και εξ αποστάσεως. Το θέμα είναι ότι έχουν κλείσει οι αιτήσεις για τώρα, όποτε θα πρέπει να περιμένεις την επόμενη χρονιά
  14. Με οτιδήποτε αν ασχοληθείς σοβαρά, το αγαπήσεις και το κυνηγήσεις όσο δεν πάει, θα έχεις εξέλιξη. Είτε αυτό είναι λογιστικά/χρηματοοικονομικά είτε αεροναυπηγική. Πολύ γενικό ερώτημα, κάνεις δεν θα σου απαντήσει 100%. Σίγουρα υπάρχει εταιρεία που θα το εκτιμήσει και σίγουρα υπάρχει εταιρεία για την οποία θα είναι παντελώς αδιάφορο. Αν μιλάμε για λογιστικό γραφείο "της σειράς", τότε σίγουρα αδιάφορο. Αν θες να ασχοληθείς με το επάγγελμα αυτό, ψάξου. Λογιστής δεν είναι μόνο αυτός που έχουμε στο μυαλό μας στην Ελλάδα που συμπληρώνει φορολογικές δηλώσεις. Λογιστής είναι και ο κοστολόγος πχ.
  15. Αν ενδιαφέρεσαι για Ελληνικό λογιστικό γραφείο, επαναλαμβάνω πως σου είναι άχρηστα. Γενικά οι εργοδότες χέστηκαν για το πτυχίο σου - μεταπτυχιακό σου, ιδίως σε entry level θέσεις. Θέλουν να ξέρεις να βγάζεις τη δουλειά γρήγορα, σωστά και αποτελεσματικά. Και σε λογιστήριο του σήμερα το 90% το μαθαίνεις στην πράξη, μιας και έχει γίνει πολύ data entry το θέμα. Πχ. στην εταιρεία μου (όπως και σε άλλες), έρχεσαι junior με το που τελειώσεις ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πτυχιο, σου δίνουμε το SOP και σε 1,5 μήνα περίπου είσαι παραγωγικός. Αν σε ενδιαφέρει αυτό το επάγγελμα, προσπάθησε πρώτα να "τριφτείς" σε αυτό, να αποκτήσεις εμπειρία και ΑΝ στο μέλλον κρίνεις ότι θέλεις να εμβαθύνεις, προχωράς σε μεταπτυχιακό ή πιστοποιήσεις.
  • Δημιουργία νέου...