Προς το περιεχόμενο

googlebro

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    110
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

googlebro's Achievements

  1. Θα συμφωνούσα αν δεν υπήρχε λύση στο "πρόβλημα". Η λύση κατά τη γνώμη είναι μία: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΜΕΛΕΤΗ/ΔΙΑΒΑΣΜΑ !!! Και το λέω αυτό γιατί όταν θα χρειαστεί να εξηγήσεις σε κάποιον κάτι σε απλά ελληνικά πχ όταν κάνεις μάθημα σε σχολείο....χάθηκες αν δεν τα ξέρεις ΚΑΙ στα Ελληνικά !
  2. Αγαπητοί συμφορουμίτες, Γιατί δεν καταλαβαίνετε πως άλλη η θέση και η δουλειά του ακαδημαϊκού και άλλη η θέση και η δουλειά του εργαζόμενου ως προγραμματιστή? FYI υπάρχουν επιστήμονες-μύθοι στην επιστήμη των υπολογιστών-πληροφορικής, οι οποίοι δεν είχαν γράψει ούτε 1 γραμμή κώδικα. *Ο κώδικας για τον επιστήμονα υπολογιστών είναι ότι το τηλεσκόπιο για τον αστροφυσικό (δε θυμάμαι σε ποιο βιβλίο το έχω διαβάσει αυτό για να δώσω τα credits)
  3. Γεια στην παρέα. Πρόσφατα έβαλα δίσκο SSD, εγκατάστησα Windows 10 και Ubuntu 16.04. Πριν είχα Windows 7 και Ubuntu. Έχω 3.000 τραγούδια τα οποία με κόπο όλα αυτά τα χρόνια τα μετονομάζω χειροκίνητα όπως πρέπει, και βάζω τα σωστά tags (δεξί κλικ στο .mp3 αρχείο -> ιδιότητες -> λεπτομέρειες) όπως άλμπουμ καλλιτέχνη, όνομα καλλιτέχνη που συμμετέχει στο κομμάτι κτλ..... Τόσα χρόνια στα Windows χρησιμοποιούσα το πρόγραμμα AIMP player, και στα Ubuntu το πρόγραμμα Clementine. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα παρατήρησα ότι τα tags εμφανίζονται κινέζικα! είτε όταν πατήσω δεξί κλικ -> ιδιότητες. Σαν να έχει χαλάσει το encoding. Αυτό έχει γίνει σε όλα τα τραγούδια ανεξάρτητα αν έχω να τα ακούσω πολλά χρόνια ή αν τα άκουσα πρόσφατα.... Ξέρει κάποιος τι μπορεί να φταίει? Πως μπορώ να τα φτιάξω? Double post! ΛΥΘΗΚΕ Ευτυχώς άλλαξα το system locale σε Greek και τα δέιχνει κανονικά. . .
  4. Κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες, εσένα και όσους ενεπλάκησαν με likes ή με άλλο τρόπο στην συζήτηση. Λογικά θα προτιμήσω τον EVO
  5. Αυτός? http://www.e-shop.gr/ssd-ocz-trn150-25sat3-480g-trion-150-480gb-25-sata3-7mm-p-PER.323065 δεδομένου ότι εχει καλύτερη τιμή. Έχει μεγάλη διαφορά? Επίσης αν δώσω τόσα πολλά, να παρω τον 850 samsung EVO που πρότεινες ή τον 850 samsung PRO ? edit ΑΚΥΡΟ
  6. ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ !!! κάτοχος λάπτοπ Sony Vaio VPCEB1S1E, μοντέλο του 2009-2010, θέλει να αναβαθμίσει τον σκληρό του δίσκο σε SSD. το λάπτοπ (όπως όλα?) παίρνει έναν 2.5'' σκληρό 7mm. από όσο έψαξα και ξέρω. ΖΗΤΑΕΙ βοήθεια στην επιλογή του νέου SSD σκληρού δίσκου. Προτιμήσεις: Θα έλεγα ευχαριστώ εκ των προτέρων αλλά: 1) Μπορεί να μου στείλετε κάνα τριαξονικό για γυναίκα 2) Θεωρείται αγένεια στην διαδικτιακή αργκό Μπορείτε να βοηθήσετε?
  7. Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Παρ' όλα αυτά, ορίστε η κριτική μου στο κατάστημα από το οποίο το αγόρασα στις προσφορές που βγάζει κάθε Κυριακή: "Χάλια ποιότητα. Αν θέλετε να σπάσετε τα νεύρα σας αγοράστε το. Το σύνδεσα με το VCR και έπειτα στο εν λόγω μηχανηματάκι μέσω των καλωδίων RCA (κίτρινο-κόκκινο-άσπρο). Χάλια. Δοκιμάζω καλώδιο S-Video (αγοράζω δλδ-που να βρεις τέτοια αρχαία καλώδια πλέον) εξίσου χάλια ποιότητα. Εμφανίζει κάτι κόκκινα-ροζ-μπλε πίξελ παντού. Το αγόρασα στις 16/10/16 και πέταξα τα λεφτά μου. "
  8. Έχεις δίκιο αυτό ήταν ! Σε ευχαριστώ πολύ ! Έλεος γιατί το είχαν φτιάξει έτσι....
  9. Όχι. Δεν έχουμε 1980. Απλά αποφάσισα να ψηφιοποιήσω τις κασέτες από την βάφτισή μου. Αγόρασα ένα εργαλειάκι το οποίο συνδέεται στον υπολογιστή με USΒ, και στην άλλη μεριά συνδέεται με RCA (κίτρινο-κόκκινο-άσπρο). Το VCR (μαραφέτι που παίζει παλιές βιντεοκασέτες) μάρκας SHARP, βγάζει ως έξοδο SCART. Οπότε στην μία μεριά του καλωδίου θέλω RCA, και στην άλλη SCART To παράδοξο: *Αν συνδέσω το VCR με την TV μέσω καλωδίου SCART to SCART παίζει κανονικά. *Όταν το συνδέω με καλώδιο RCA to RCA (+SCART to RCA converter, καθώς το VCR βγάζει έξοδο SCART όπως είπα και πριν) ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ (No signal). Πως μπορείς να με βοηθήσεις καλέ μου Insomniac: Τι μπορώ να κάνω? Υπάρχει περιπτωση το VCR να θέλει ειδικό καλώδιο RCA to RCA και να μην κάνει αυτό του dvd player επειδή είναι νεώτερης τεχνολογίας? ΥΓ: Το καλώδιο RCA to RCA παίζει κανονικά όταν το συνδέω σε ένα dvd player SONY. Δοκίμασα να βάλω το καλώδιο RCA to RCA αντίστροφα (swap) αλλά τίποτα. Επίσης επιλέγω τις σωστές θύρες AV1 κτλ στην TV μου.
  10. Ωραία προσπάθεια. Συνήθως σε αυτές τις ασκήσεις δεν ωφελεί η αναζήτηση στο διαδίκτυο. Βάζε το μυαλό σου να δουλέψει (όπως ήδη έχεις κάνει δλδ) Το πρόβλημά στη λύση σου ποιο είναι? Ότι έχεις παραπάνω από 4 πύλες NAND και OR ? Δεν κοίταξα αν είναι σωστή η λύση σου. Πάντως αν το πρόβλημα είναι αυτό που είπα, υπάρχει τρόπος να αναπαραστήσεις μία πύλη μέσω συνδυασμού άλλων πυλών. Επίσης σε τέτοιες ασκήσεις μπορείς να χρησιμοποιείς αντιστοφέα και ας μην στο λέει.
  11. Εγώ πάντως όταν χάλασε η βρύση του μπάνιου μου δεν ρώτησα κανέναν υδραυλικό για το πως να την φτιάξω. Ούτε όταν χάλασε το πισί μου πήρα τηλέφωνο τον τεχνικό να μου πει πως να το φτιάξω. Ούτε όταν χάλασε το παπάκι μου ρώτησα κανέναν μάστορα πως να το φτιάξω. Δηλαδή αυτοί κλέφτες θα γίνουν? Προφανώς αν είναι κάτι ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ μπορεί και να τους ρωτούσα. Αλλά αν όντως ήταν κάτι απλό, από μόνοι τους δεν θα μου έπαιρναν λεφτά !!! Αυτό που οι πληροφορικοί (τεχνικοί η/υ, προγραμματιστές, web developers κτλ) θεωρούνται οι Μαλ@@ (είδατε έβαλα και Μ κεφαλαίο ) της παρέας ποτέ δεν το κατάλαβα. Επειδή δεν αξιώθηκες να τελειώσεις ένα πανεπιστήμιο-τει ή να κάνεις έναρξη επαγγέλματος ή να εργαστείς ΝΟΜΙΜΑ ούτως ώστε να προσφέρεις έμμεσα στο κοινωνικό σύνολο, δεν σου φταίνε οι άλλοι να μας το παίζεις αμπελοφιλόσοφος Εξάλλου, "Αν το μόνο εργαλείο που έχεις είναι το σφυρί, τείνεις να βλέπεις όλα τα προβλήματα σαν πρόκες" -Abraham Harold Maslow
  12. Αν σου κάνουν προσωπικές επιθέσεις όπως ισχυρίζεσαι έχεις δίκιο. Εγώ εννοούσα να κριτικάρει προσωπικά εσένα ο φίλος σου/γνωστός σου, ή κάποιος άγνωστος την επιλογή σου (και όχι εσένα).
  13. Το πρόβλημα με την Apple και τα Fanboys της, καθώς και τα Funboys των υπόλοιπων εταιρίων, είναι αυτό το "δήθεν" που εμπορεύεται (κοινώς, πουλάει). Θέλει σόνι και καλά να μας πουλήσει γουρούνι στο σακί -> "Αφού το έκανε η Apple είναι και το σωστό". Αυτό υποστηρίζουν τα Fanboys της. Το θέμα είναι να αναπτύσουμε κριτική σκέψη ο καθένας μας ξεχωριστά, και όλοι μαζί ως κοινωνία. Όχι άλλη "Αμερικανοποίηση"="Προβατοποίηση". Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της σωστής ΠΑΙΔΕΙΑΣ, και του δημόσιου διαλόγου. "Εγώ είμαι πρόβατο και θέλω να αγοράσω ακριβό κινητό, εσένα τι σε νοιάζει που θα πετάξω τα λεφτά μου?", λένε κάποιοι. Απαράδεκτο σχόλιο. Φυσικά και πρέπει να κρίνουμε τις επιλογές των άλλων, διότι ως γνωστόν "Ο χαζός μαθαίνει από τα λάθη του, και ο έξυπνος από τα λάθη των άλλων". Και ένα ρολόι Rolex, την ώρα δείχνει, και ένα από την Λαική επίσης. Δεν προσπάθησε η Rolex να σε πείσει ότι προσφέρει κάτι παραπάνω, απλά είναι πιο φανταζέ. Η Apple το προσπαθεί όμως, και αυτό είναι που εξοργίζει κάποιους (πχ κάποια Funboys). Ουσιαστικά, αυτός που αγοράζει Rolex (ή Iphone), προσπαθεί να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του. ΟΚ. Δεκτό. Απλά μην προσπαθείς να μας πείσεις ότι η ώρα που δείχνει το Rolex είναι πιο "ακριβείας" ( ή ότι το Iphone bootάρει πιο γρήγορα). Κάντε έρωτα και όχι πόλεμο
  • Δημιουργία νέου...