Προς το περιεχόμενο

djnoizeteck

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    341
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονικη
  • Ενδιαφέροντα
    Eat,sleep, DJing!

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

djnoizeteck's Achievements

  1. djnoizeteck

    Φακοί (Flashlights)

    Καλησπέρα! Ως προς αναζήτηση φακού για χρήση σε μια ώρα ανάγκης, διακοπές ρεύματος κτλπ στο σπίτι, δεν με ενδιαφέρουν πεζοπορίες ούτε να πάρω νυχτα τα βουνά, ούτε η καθημερινή χρήση του φακού (γι αυτό και δεν κοιτάω επαναφορτιζόμενους) Διαβάζοντας εδώ βλέπω οτι ο κινέζος έχει κάποιους καλούς φακούς σε καλή τιμή αλλα επίσης απο ότι βλέπω συνήθως βγαίνουν off σε μερικούς μήνες, κάτι που δεν θα ήθελα γιατι δεν αγοράζω φακό σαν gadget. Ψάχνοντας φακούς μέχρι 30 ευρώ βρήκα αυτόν εδώ και τον ξεχώρισα κυρίως γιατι δεν σπάει με τίποτα (μέχρι και φωτιά τον βάζουν σε videos και δουλεύει ακόμα) εχει καλή διαρκεια μπαταρίας και 7 χρόνια εγγύηση απο την Varta. https://www.skroutz.gr/s/24118167/Varta-Fakos-LED-Adiavrochos-IP67-me-Megisti-Foteinotita-650lm-F30-Pro-18714101421.html Πιστεύετε είναι καλή η επιλογή μου για την χρήση που τον θέλω, να υπάρχει δηλαδη σε ενα συρτάρι και "αχρείαστος να είναι"? Τα 650 lumens θα είναι αρκετά ?
  2. djnoizeteck

    EON TV Box

    Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς εαν γίνεται (και αν αξίζει) να περαστεί κάποια custom rom στο EON TV BOX που να τρέχει netflix κανονικά χωρίς πατέντες?
  3. Tόσο χάλια δηλαδη! Όπως το φανταζόμουν... Μια σκέψη ήταν να ξεκινούσα για αρχή ενα σκρουτζομάγαζο χωρίς να δεσμεύσω τον χώρο μου να χρησιμοποιω την αποθήκη μου π.χ. σε περίπτωση που χρειαζεται πτυχίο και τα σχετικά αλλα πάλι, δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορέσω να κάνω την διαφορά καθώς έχουν πλεον ανοιξει χιλιαδες σκρουτζομάγαζα και ειδικά με gadgets - κινεζιές κτλπ που πανω κατω ολα τα ίδια πουλάνε και στις ίδιες σχεδόν τιμές... Το θέμα ειναι οτι στην Θεσσαλονίκη ειδικά τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι πολύ λίγες και δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτές για το βασικό σου εισόδημα. Η αλήθεια είναι οτι λείπει μια κρέπα απο την περιοχή. Ενα γυράδικο που έχουμε εδω κανει και κρέπες αλλα κρεπερί κανονική δεν υπάρχει στην περιοχή η βάφλες, δεν ξέρω βεβαια μετα κατα πόσο ξεφεύγει το budget για τέτοιο μαγαζί με όλες τις άδεις κτλπ που λογικά θα χρειαστώ για μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος η αν πρεπει να βγάλω καμινάδα στην ταράτσα κτλπ.
  4. Την καλησπέρα μου φίλοι! Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας για επιχείρηση το 2023. Να εξηγήσω λίγο την κατάσταση μου, είμαι 28 χρονών και σκέφτομαι να ανοίξω κάτι δικό μου. Ο λόγος έιναι κυρίως οτι έχω ενα μαγαζί στην πολυκατοικία μου το οποίο είναι 50τμ + 50τμ υπόγειο το οποίο προς το παρόν το νοικιάζουμε αλλα σε ενάμιση χρόνο απο τώρα ο ενοικιαστής βγαίνει στην σύνταξη, οπότε θέλω να το εκμεταλλευτώ εγώ. Αυτός το έχει τώρα mini-market παντοπωλείο αλλα ουτε λογος για κατι τετοιο καθως εχουμε αρκετα πλεον στην περιοχη. Η περιοχή είναι συνοικιακά Θεσσαλονίκη και δίπλα υπάρχει τεράστιο πάρκο και πλατεία που έγιναν πριν απο 2 χρόνια, φρέσκα φρέσκα δηλαδή, στα οποία ειδικα το καλοκαιρι γινεται χαμος απο κοσμο. Ακριβώς δίπλα υπάρχει ενα μαγαζι κατι σαν 4all που το εχει ανοιξει φιλος και εχει μεσα καφέ. ποτα, παγωτό, διαφορα για mini-market κτλπ. Στα 300 μέτρα επίσης απο την άλλη μεριά της πλατείας υπάρχει ενα ίδιο μαγαζί. Απεναντι επίσης υπάρχει πιτσαρία-καφέ που παλι μόλις άνοιξε. Κάποιο πτυχίο που να μπορώ να εκμεταλλευτώ δεν έχω. Μουσική τεχνολογια ειχα σπουδάσει ενάμιση χρόνο αλλα σταμάτησα και απο εκεί οταν κατάλαβα τι μας μαθαίνουν τα ΙΕΚ με απαρχαιωμένο εξοπλίσμό. DJ ήμουν απο τα 15 μου μέχρι και το 2021 και απο τότε το εχω παρατήσει και εργάζομαι σαν freelancer διανομέας σε efood και wolt. Βγάζω παραπάνω απο οτι έβγαζα και δεν γυρνάω κάθε πρωί σουρωμένος για 80 στην καλυτερη ευρώ νυχτοκάματο το ΣΚ και 60 στην καλύτερη παλι τις καθημερινές. Επίσης (σημαντικό) ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΑΛΛΟ TRAP 🤣 Αυτά που ξέρω να κάνω είναι η μουσική τεχνολογία, επίσης ο φωτισμός (σε γάμους κυρίως εχω ασχοληθεί) αλλα ειναι τεράστιο ρίσκο και σε περιοχη μακρυα απο το κέντρο για να το κάνω studio/προβάδικο κτλπ. όπως επίσης και οι γάμοι είναι μόνο για 4 μήνες το καλοκαίρι και τον χειμώνα προσπαθείς απλά να επιβιώσεις απο μικρο-εκδηλώσεις (αν καταφερεις να παρεις και καμια γιατι στην Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι λίγο "φάρα" οπότε οι καινούριοι παίρνουν μόνο τις δουλειές που περισσεύουν η που για καποιο λογο αυτος που θα σου δώσει την δουλειά δεν μπορεί να την τρέξει ο ίδιος. Δεν θα ήθελα κατι τέτοιο ειναι η αλήθεια, όσο και αν μου αρέσει που είναι στον τομέα μου. Επίσης ασχολούμαι με υπολογιστές απο μικρός και είχα στο μυαλό μου στην αρχή το είχα για μαγαζί με εμπόριο - σερβις υπολογιστων και όχι μόνο γιατι ξέρω και μηχανήματα ήχου να φτιάχνω - αλλα δεν βγάζω άκρη αμα χρειάζεται πτυχίο για να μπορείς νόμιμα να κανεις σέρβις σε υπολογιστές η όχι. Για πείτε καμια ιδέα ρε παιδιά! Τι θα κάνατε στην θέση μου? Δεν αναφέρω budget γιατι αυτή την στιγμή δεν μπορώ να υπολογίσω πόσα θα έχω σε 1.5 - 2 χρόνια απο τώρα. Πολυ χονδρικά υπολογίζω στις 20.000 - 25.000 ευρώ αλλα ας μήν το βάλουμε σαν κριτήριο ακόμα.
  5. djnoizeteck

    Smart Home

    Κατατοπιστικότατος! Σε ευχαριστώ! Κι εγώ zigbee κυρίως αισθητήρες θέλω λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας, βέβαια εαν βρω zigbee τα πάντα ακόμα καλύτερα, οτι κερδίσω απο τις συνδεμένες συσκευές στο router, κάτι είναι κι αυτό! Γλυτώνω και το flashάρισμα καμιά 20 (στην περίπτωση μου) συσκευών!
  6. djnoizeteck

    Smart Home

    Αυτό εννοούσα, το Sonoff ZBDongle-P Smart hub! Οπότε φλασάρω αυτό και μετά ότι αισθητήρας zigbee συνδέεται αυτόματα χωρις να φλασάρω κάθε αισθητήρα ξεχωριστά με tasmota, σωστά? Το ίδιο ισχυεί και για τις zigbee λάμπες π.χ. η πρεπει να τις φλασάρω ξεχωριστά αυτές όπως με τις wifi συσκευές? (Απο οτι έχω καταλάβει επίσης εαν η συσκευή είναι WIFI τότε θέλει ξεχωριστό flashάρισμα?)
  7. djnoizeteck

    Smart Home

    Hub εννοείς το zigbee usb dongle τo κλασσικό sonoff ή το sonoff bridge π.χ.?
  8. djnoizeteck

    Smart Home

    Καλησπέρα, είχα αποφασίσει να στήσω ΗΑ μετα απο συμβουλές εδω μέσα, πέρασαν μήνες όμως που ψαχνόμουν και τώρα που "πήρα εμπρός" πέρα απο το flashing με tasmota που είχα μείνει, τώρα βλέπω και το ZIGBEE2MQTT, ZHA και DECONZ. Εαν έχω καταλάβει καλά, εαν μια συσκευή παίζει μέσω ενός απο τα παραπάνω πρωτόκολλα μπορώ να την βάλω κανονικά στο ΗΑ όπως θα έκανα με μια ESP based συσκευή που θα ήταν συμβατή για flashάρισμα με tasmota γλυτώνοντας όλο τον κόπο για το φλασάρισμα? Θα παίζουν local όμως όπως με tasmota ή θα εξαρτιόμαι απο τους κινεζο-σερβερ παλι? Δεν θέλω καμία κινεζο-εφαρμογή και κανένα κινεζο-σέρβερ. Τα θέλω όλα στο ΗΑ σε ενα dashboard, όλα local και όλα "δικά μου"
  9. djnoizeteck

    Smart Home

    Βασικά εγώ προσωπικά δεν βρίσκω λόγο ούτε για να αγοράσει κανείς bareone, εκτός αν κάποιος θέλει κάτι πραγματικά μικροσκοπικό για αισθητικούς λόγους. 230 ευρώ έχει αυτό εδώ και με λίγα παραπάνω λεφτά (ούτε 50 ευρώ) και εφόσον δεν είναι πρόβλημα το micro ATX cube μέγεθος στήνεις αυτό εδώ: Κουτί - Τροφοδοτικό - CPU - Mobo Νομίζω δεν υπάρχει σύγκριση γιατι έχεις ενα κανονικό σταθερό σύστημα με 4 πύρινο i3 και όχι low power cpu με 10 watt TDP το πολύ όπως στα barebone. Οσο για την κατανάλωση που λένε μερικοί, υπολογιστής είναι, οσο ρεύμα χρειάζεται τόσο τραβάει. Δεν νομίζω να δει κανεις διαφορά εαν τρέχει μόνο το ΗΑ. Και εν τέλη και τα διπλάσια να καίει (20 watt δηλαδή σε idle) ΟΚ, κλείστε μια RGB λάμπα ξερω γω? 😅 Σίγουρα υπάρχει κρίση με την ενέργεια αλλα πραγματικά τα 10 και 15 watt παραπάνω (και παλί, αν είναι τόσα) δεν είναι κάτι. Κι εγώ που έιμαι στο ψάξιμο για HA εδώ έχω καταλήξει εφόσον δεν με ενοχλεί το μεγαλύτερο μέγεθος απο τα barebones. Fanless και αήδίες! 😋
  10. djnoizeteck

    Smart Home

    Raspberry PI 4 8gb desktop kit παίζει στα 180 ευρά + αλλο ενα 50άρικο περίπου για εναν SSD και μια εξωτερική, είσαι περίπου στα 230. Δεν είναι τόσο θέμα το "αντε να το βρείς" το θέμα είναι τι να το κάνεις ενώ με τα ίδια λεφτά παίρνεις π.χ. αυτό με 180 + αλλα 50 για 8gb ram και εναν m2 και εχεις ενα μηχάνημα πολύ ανώτερο και απο το RPI4. https://www.skroutz.gr/s/30160981/Intel-NUC-Kit-NUC7PJYHN-Barebone-Pentium-Quad-Core-J5005.html Νομίζω δεν υπάρχει γενικά κανένας λόγος να αγοράσει κανεις pi πλέον σε αυτή την τιμή που είναι τα barebones
  11. djnoizeteck

    Router 4g/5g για το Cosmote Unlimited

    Καλησπέρα. Ψάχνω κάποιο 4g router το οποίο θέλω να το τρέχω (υποχρεωτικά) bridge με το huawei της inalan οπου θα έχει μέσα μια sim για να γυρνάει αυτόματα στα data μόνο όταν πέσει η inalan και όταν η inalan ειναι ξανά up να αλλάζει πάλι αυτόματα στην σταθερή σύνδεση. Εαν γινόταν να λαμβάνω και κάποια ειδοποίηση κάθε φορά που έχει κάνει failover στην 4g συνδεση θα ηταν ιδανικό. Κοιτάω το TP link MR 600 το V2 που προτείνετε κι εδώ, επειδή απο δίκτυα δεν ξέρω πολλά, όταν πέφτει η inalan εφόσον το TP link θα ειναι bridged πανω στης inalan, οι συσκευές που είναι συνδεμένες στις θύρες ethernet (ή μπορεί και στο wifi) του ρούτερ της inalan, θα παίρνουν απο την σύνδεση 4g του TP-Link ή μόνο οτι είναι συνδεμένο επάνω στο TP-Link θα παίρνει ιντερνετ απο τα δεδομένα οταν πέφτει η inalan?
  12. djnoizeteck

    Smart Home

    https://www.e-shop.gr/hama-176593-hama-wlan-heating-control-2-x-smart-radiator-thermostats-central-control-p-PER.940831 Έχει δοκιμάσει κανείς τα συγκεκριμένα? Ξέρουμε αν γίνεται να το γυρίσεις και με το χέρι και να κλείσεις την βάνα "παραδοσιακά" εαν θέλεις η σε δεσμεύει?
  13. djnoizeteck

    Smart Home

    Eίμαι ανάμεσα σε hue smart plug ή σε αυτή εδώ της D-Link που μετράει και κατανάλωση (η hue smart plug δεν μετράει) επίσης η D-Link αντέχει 16Α ενω η hue μεχρι 10Α. https://www.skroutz.gr/s/25193431/D-Link-Mini-Smart-Plug-Μονή-Εξωτερική-Πρίζα-Ρεύματος-Wi-Fi-με-Διακόπτη-Λευκή-DSP-W218.html Το θεμα ειναι οτι η D-Link ειναι wifi ενω η hue zigbee. H hue smart plug δουλεύει σίγουρα και offline, local, αφου συνδέεται στο hue bridge. Για την D-link οσο και να έψαξα δεν μπόρεσα να βρώ εαν δουλεύει local εφόσον το ιντερνετ είναι down, θεωρητικά επειδή είναι wifi να φανταστώ ΔΕΝ θα δουλεύει local εαν πέσει το ιντερνετ? Οι 2 tapo 100 που έχω παντώς (wifi) δεν δουλεύουν local εαν δεν έχει internet
  14. djnoizeteck

    Smart Home

    Καλα εννοείται, γιατί ακόμα δεν ξέρω και τι θέλω ετσι κι αλλιώς απο το smart home. Ειναι ακόμα η αρχή. Απλα είπα για το barebone/server/nas η ότι έστηνα τελικά γιατι είχα στο μυαλό μου να στήσω έτσι κι αλλιώς ενα NAS και είπα μηπως τελικά στήσω εναν 3σε1 σέρβερ για HA, NAS και ίσως και NVR ταυτόχρονα γιατι αμα βάλεις συνδρομή στο cloud της D-link για την κάμερα, συνδρομή στο google drive, συνδρομή εδώ κι εκεί, μαζεύονται!
  15. djnoizeteck

    Smart Home

    Υπέροχα. Οχι ίσα ίσα δεν θέλω μόντες, απλά πράγματα θέλω (για αρχή τουλαχιστον) γι αυτό και σκεφτόμουν μηπως μου ήταν περιττό το ΗΑ, τα θετικά του όμως είναι πάρα πολλά. Μάλλον θα παραγγείλω ενα barebone να ξεκινήσει το παιχνίδι!
  • Δημιουργία νέου...