Προς το περιεχόμενο

Nick91

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    94
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Nick91's Achievements

  1. Nick91

    Ποδήλατο

    Λοιπόν πήγα μια βόλτα σε δύο ειδικούς, ο πρώτος μου πρότεινε μιας και έχω καλά λάστιχα και όλο το πακέτο εκτός από tape, να βάλω tape και να κάνω μια δοκιμαστική περίοδο με tubless, να βγάλω φωτογραφίες λεπτομερώς τα σημεία φθοράς και σε μια περίοδο 2-3 μηνών να τα βγάλω και να δώ τι γίνεται, είπε ότι δεν είναι πολύ αλλά είναι κρίμα να μην το προσέξεις και να χειροτερέψει, μιας και δεν αποκλείεται να περάσει λίγο υγρό κάτω απο το tape αλλά και στα πλάγια . Ο δεύτερος είπε πως έχει ξαναδεί φθορές στο χρώμα σε τροχούς Mavic αλλά χωρίς διάβρωση. Πρότεινε μιας και έχω 25αρια Conti GP 5000 tr να βάλω σαμπρελα, για tubeless πρότεινε σε 28 και πάνω, αλλά έχω καλά λάστιχα ώστε απλώς να τα αλλάξω. Αν θέλω tubless πρότεινε ένα tape της Bontrager, δεν είναι το κλασικό tape και αποτι κατάλαβα δένει και γίνεται σαν ένα με τον τροχό, αυτό πρέπει να το παραγγείλει κάπου 9 λίρες το ένα. Ειδάλλως ότι πρότεινε ο πρώτος. Δεν έχω καταλήξει στο τι θα κάνω, θα λείψω περίπου δύο εβδομάδες,οπότε έχω χρόνο να το σκεφτώ.
  2. Nick91

    Ποδήλατο

    Δεν είχε ταινία, ήταν ξεραμένο sealant και στην πίσω ζάντα όπως "ξεφλούδιζα" τα υπολείμματα από το εσωτερικό της έφευγε και το χρώμα σε πολλά σημεία (φωτογραφία 1,3) . Σε μερικά σημεία είχε γίνει ένα με το χρώμα και ήταν δύσκολο να φύγει, εκεί ήταν που παρατήρησα την διάβρωση (φωτογραφία 2). Ελπίζω Πέμπτη ή Παρασκευή το απόγευμα να έχω χρόνο για να κάνω μια βόλτα σε 2-3 ειδικούς να ακούσω τις γνώμες τους
  3. Nick91

    Ποδήλατο

    Η αλήθεια είναι πως 10+ χρόνια δεν είχα επαφή με το ποδήλατο, ελπίζω να έχει αλλάξει η κατάσταση μιας και είχα κακές εμπειρίες με τους 2-3 γνωστούς "ειδικούς". Για αλλαγή ντεραγιέ έστελνα τον πατέρα, μόνο το σκελετό δεν άλλαζαν, συν πόσα άλλα παρατράγουδα, οπότε αναγκαστικά έκανα ότι μπορούσα μόνος. Απλά το κεφάλαιο tubeless μου είναι κάτι άγνωστο, έτσι προσπαθώ να συλλέξω ότι πληροφορία μπορώ ώστε και να μην μπορούν να με κοροϊδέψουν και να κάνω όσα περισσότερα μόνος μου. Τώρα θα ακολουθήσω την συμβουλή σου και θα πάω σε κάνα δύο να δω τι θα μου πουν. Στα μάτια μου τουλάχιστον, η διάβρωση δεν είναι εκτεταμένη, ελπίζω να γλιτώσω τα χειρότερα. Θα μιλήσω και με τον πρώην ιδιοκτήτη για να το έχει υπόψιν του, θα ήταν κρίμα να την ξαναπατήσει, στα υπόλοιπα το είχε πολύ προσεγμένο.
  4. Nick91

    Ποδήλατο

    Σε γενικές γραμμές ξέρω τις διαφορές μεταξύ των δύο επιλογών και είχα αποφασίσει να πάω στην λύση tubeless. Βλέποντας όμως το εσωτερικό του πίσω τροχού με φόβισε και δεν ξέρω πως να προχωρήσω. Έτσι είπα να δω μήπως κάποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο.
  5. Nick91

    Ποδήλατο

    Μετά από αρκετή καθυστέρηση, χθες το απόγευμα ήρθαν τα πράγματα από Γερμανία . Η παραγγελία ήταν η τρόμπα Topeak Joe Blow Sport III, για sealant κατέληξα στο Stan's notube και μερικά ψιψιψόνια. Στα ευχάριστα, η τρόμπα φαίνεται ποιοτική και για κάποιον που ασχολήθηκε 1η φορά με tubless τα λάστιχα έκατσαν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, περισσότερο με ζόρισε μέχρι να βγει το 1ο λάστιχο🤡. Στα δυσάρεστα τώρα, αρχικά να αναφέρω ότι οι τροχοί είναι οι Mavic Ksyrium Elite UST και ότι δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο πάντα και παντού το rim tape, αλλά ο προηγούμενος κάτοχος δεν είχε χρησιμοποιήσει. Ξεκίνησα αφαίρωντας τα υπολείμματα του sealant από τα λάστιχα και το μπροστά τροχό με επιτυχία. Μόλις ξεκίνησα να αφαιρώ το ξεραμένο sealant από τον πίσω τροχό παρατήρησα πως σε αρκετά σημεία μαζί με το sealant έφευγαν και μικρά κομμάτια από την μαύρη στρώση χρώματος. Δεν έτριψα ούτε άσκησα πίεση, απλά τραβούσα τις ξεραμένες "φλούδες", παρατήρησα ότι αυτό συνέβαινε σε όλος το μήκος του τροχού και σε κάποια σημεία ήταν σχεδόν αδύνατο να φύγει το sealant μιας και είχε "δεθεί" με το χρώμα. Όταν μπόρεσα και αφαίρεσα τα περισσότερα υπολείμματα φάνηκε κοντά στη βαλβίδα και σε 2-3 σημεία στις ραβδώσεις να υπάρχει διάβρωση (τουλάχιστον έτσι νομίζω). Οπότε έβαλα αέρα χωρίς sealant , έκανα μια μικρή βόλτα και περιμένω να δω πως θα είναι αύριο. Η λογική λέει πως δεν κάνω το ίδιο με τον προηγούμενο, καμία ιδέα όμως για το τι να κάνω; Θα είναι αρκετό το rim tape ή να το γυρίσω σε σαμπρέλες;
  6. Nick91

    Ποδήλατο

    Η αλήθεια είναι ότι η έρευνα για sealant με μπέρδεψε... Στο Α σάιτ έχουν το Χ προϊόν τοπ και στο Β σάιτ το έχουν από τα χειρότερα... Έλεγα να πάρω το Muc off το οποίο δεν το είχαν τοπ αλλά είχε σχεδόν σε όλα τα σάιτ θετικά σχόλια. Θα ρίξω το βράδυ μια ματιά και σε αυτο που προτείνεις και θα παραγγείλω ένα να τελειώνω. Δυστυχώς είμαι μακριά, Καστοριά. Ευχαριστώ πάντως που προσφέρθηκες.
  7. Nick91

    Ποδήλατο

    Αρχικά ευχαριστώ για τη λεπτομερή απάντηση σου. Μιας και είχα αρκετό χρόνο αυτές τις μέρες (γρίπη Α) και με οδηγό τις πληροφορίες σου είδα αρκετά βίντεο. Θέλω να πιστεύω πως μπορώ να τα καταφέρω, βέβαια θα πάρω και 2 σαμπρέλες καλού κακού. Τώρα για τρόμπα λέω να πάρω αυτή που προτείνεις, μένει να καταλήξω σε sealant και κάνα 2-3 αξεσουάρ για να κάνω παραγγελία από bike-discount. Η αλήθεια είναι τόσα που είδα σε αξεσουάρ, εργαλεία, κτλ αυτές τις μέρες, θα πάρω "2ο ποδήλατο" πριν καλά καλά το βγάλω για βόλτα!
  8. Nick91

    Ποδήλατο

    Καλησπέρα σας. Είχα αγοράσει το 1ο μου ποδήλατο μετά από πολλά χρόνια, μια μεταχειρισμένη κούρσα. Ήρθε έκανα μια βόλτα, όλα καλά! Έπειτα λόγο δουλειάς έλειπα για 2+ μήνες. Έτσι φτάνουμε στο σήμερα όπου έχω ένα ποδήλατο χωρίς αέρα στα λάστιχα. Οπότε θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις. 1. Αν δεν κάνω λάθος είναι tubeless και όταν πίεσα λίγο το λάστιχο είδα κάτι κίτρινο σαν κόλα- ξεραμένο υγρό. Πρέπει να κάνω κάτι η μπορώ να πάω απλά να βάλω αέρα; 2. Και μιας και δεν έχω προηγούμενη εμπειρία, πέραν του Κιτ επισκευής χρειάζεται να πάρω και κάτι άλλο ιδικά για τα tubless για συντήρηση -επισκευη; 3. Έχετε να προτείνετε κάποια αξιόπιστη τρόμπα δαπέδου με μανόμετρο χωρίς να ξεφεύγει σε τιμή; Γιατί σε κάποια βίντεο που είδα πρότειναν κάποιες με 100+, δεν είναι καλύτερα να πάρω κομπρεσέρ αέρος με τέτοιο ποσό; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  9. Nick91

    Ποδήλατο

    Καστοριά.
  10. Nick91

    Ποδήλατο

    Και εμένα η πρώτη μου σκέψη ήταν να το τυλίξει με bubble wrap και να το στείλει με μεταφορική, αλλά είπα να πάρω καμιά γνώμη μήπως και κάποιος έχει να προτείνει κάτι καλύτερο. Θα δω αν έχει κάνα ποδηλαταδικο κοντά μήπως και πάρει κάνα κουτί, αλλιώς θα σκάω φούσκες!
  11. Nick91

    Ποδήλατο

    Δικό μου λάθος που δεν διευκρίνισα από την αρχή. Εγώ είμαι στην επαρχία, ήθελα να πάρω ένα ποδήλατο και επειδή δεν έβρισκα κάποιο στα θέλω μου κοντά και κάνα 3 που μου άρεσαν άλλου, άλλος δεν έστελνε, άλλος κάθε μέρα έλεγε αλλά. Έτσι βρήκα ένα Αθήνα και έστειλα ένα φίλο μου να το πάρει. Οπότε τώρα είμαστε στην φάση της αποστολής 🤣 Δεν ξέρω αν έχει κάνα ποδηλαταδικο κοντά του, αν έχει καλώς, αν όχι δεν θέλω να τον στείλω πάλι στην άλλη άκρη για δουλειά μου. Όπως και να έχει σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!
  12. Nick91

    Ποδήλατο

    Καλησπέρα σας, θα ήθελα γνώμες-συμβουλές για το πώς να στείλω ένα ποδήλατο (δρόμου) το οποίο δεν έχει κουτί, από Αθήνα επαρχία. Να προτιμήσω μεταφορική, κούριερ ή κάτι άλλο; Καμια ιδέα για το κόστος και πως να προστατέψω το ποδήλατο;
  13. Έχω το viper mini κοντά στον μήνα, μετάβαση από g502. Το μέγεθος αν έχεις μεγάλα χέρια δεν, έχω μεσαία θα έλεγα και θα το ήθελα μεγαλύτερο, αν και το έχω συνηθίσει πλέον. Η ροδέλα του είναι οκ στο gaming, στο browsing όμως είναι άλλη ιστορία, είναι το βασικό που μου έχει λείψει από το g502 (και μερικά παραπάνω κουμπιά σε μερικά παιχνίδια)
  14. Το σχόλιο του @Sakiz105 είναι και ο λόγος που έβαλα aftermarket ψήκτρα, προτίμησα την Arctic μιας και η χρηματική διαφορά με μία κατώτερη ήταν μικρή. Έδωσα ~15 ευρώ πάνω για κάτι καλύτερο, ας είναι και αχρείαστο προς το παρόν, αλλά και κάτι που μου αρέσει αισθητικά, νομίζω δεν ήταν μεγάλη υπερβολή. Και το τροφοδοτικό είναι overkill στα 850, αλλά όταν bf είχε 10 ευρώ διαφορά με το 750, δεν το σκέφτηκα και πολύ. Το μόνο που "μετάνιωσα" είναι ο ssd, ήθελα τον 970 evo plus αλλά δεν τον είχε ετοιμοπαράδοτο και με έπιασε ανυπομονησία Πληροφοριακά, για οθόνη παρήγγελλα την LG 27gn800, ελπίζω να μην κλάψω με τα fps
  • Δημιουργία νέου...