Προς το περιεχόμενο

Basilhs23___

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    5.887
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    1

2 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Σχετικά με Basilhs23___

  • Ημερομηνία γέννησης 03/01/1980

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

22.884 προβολές προφίλ

Basilhs23___'s Achievements

  1. Basilhs23___

    Δακτυλιος στην Αθηνα

    Μην αγχώνεσαι καθόλου. Μπες κανονικά μέσα. Άμα σε σταματήσουν από τροχαία τους εξηγείς το και το, αν σου βάλουν πρόστιμο, κάνεις αίτηση στα γραφεία της τροχαίας και ζητάς διαγραφή διότι ήθελες να μεταφέρεις τον πατερα σου για λόγους υγείας. Φρόντισε όμως να ζητήσεις να έχεις κάποιο αποδεικτικό η κάποια βεβαίωση από το νοσοκομείο ότι πήγες εκεί, θα το προσκομίσεις μαζί με την αίτηση. Γενικά, για να σε γράψουν επειδή μπήκες στον δακτύλιο, πρέπει να είσαι πολύ άτυχος.
  2. Και πολύ καλά κάνουν και θέλουν δουλειά γραφείου. Όχι θα κάθεται ο καθένας να σηκώνει 12 και 24 κιλά βάρος να βγάζει παραπάνω λεφτά και μετά να τα δίνει στους γιατρούς με μόνιμα προβλήματα και περιορισμούς εφ' όρου ζωής. Εδώ έχω έναν αφυγραντηρα 10-11 κιλά και ζορίζομαι να τον σηκώσω από το χερούλι για να τον μετακινώ πιο γρήγορα σε σχέση με το να τον σερνω με τα ροδάκια. Με το που τον σηκώνω αισθάνομαι την πίεση στο κεφάλι μου και στα μάτια. Αυτες οι δουλειές αφορούν πολύ γυμνασμένα άτομα που προσέχουν και ξέρουν από πριν τι κάνουν.
  3. Την επισκευή της τέντας, και για το οτιδήποτε, εφόσον οφείλεται σε συνήθη χρήση και η φθορά είναι φυσιολογική λόγω του χρόνου. Πρέπει να τα πληρώσει ο ιδιοκτήτης. Εφόσον αρνείται, μπορείς είτε να απαιτήσεις μικρότερο ενοίκιο λόγω μη χρήσης της τέντας από την φθορά που έχει (σίγουρα θα το αρνηθεί), είτε να καταγγείλεις το συμβόλαιο αφού ο ιδιοκτήτης δεν τηρεί τους όρους. Και στις δύο περιπτώσεις θα σε φέρει σίγουρα σε έξωση. Εκείνο που αναφέρουν πάντα πάρα πολλοί να πάρεις αποδειξη και να τα αφαιρέσεις από το ενοίκιο, συζήτησε το με κάποιον δικηγόρο. Γνωρίζω ότι άμα το κάνεις μονομερώς χωρίς να συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης (σιγά μην συμφωνήσει), μπορεί μετά να καταγγείλει αυτός το συμβόλαιο και το αποτέλεσμα θα είναι πάλι το ίδιο με αυτό που περιέγραψα πριν.
  4. Δεν χρειάζεται καν να τους ζητήσεις τον λόγο. Ξέρεις πολλούς εργοδότες που θα ήθελαν να δώσουν αυξήσεις στους υπαλλήλους τους; Δεν γουστάρουν απλά να δώσουν αύξηση, όπως το 99.99% των εργοδοτών. Φοβούνται επίσης μην γίνει γνωστό στους υπόλοιπους συναδέλφους σου και απαιτήσουν και αυτοί αυξήσεις. Μιας και λες ότι δουλεύεις έτη με αυτόν τον μισθό και στην ίδια εταιρεία. Θα ήταν καλό να ψάξεις για κάτι καλύτερο με καλύτερες αποδοχές. Έχεις όλο το δίκαιο με το μέρος σου δηλαδή, ειδικά εφόσον αύξησαν και τον όγκο εργασίας. Edit: Εννοείται πως δεν παραιτείσαι από την δουλειά σου αν δεν βρεις νέα και δεν υπογράψετε την σύμβαση. Αξίζει να φύγεις και να ρισκάρεις τουλάχιστον για πάνω από 300 ευρώ σε σχέση με τον παλιό μισθό αλλά και σύγκριση με το ωράριο που θα έχεις. Μην εκπλαγείς αν σου πουν ότι θα δουλεύεις 10 η 12 ώρες και το πραγματικό ωραριο να είναι από 1 ως 3 ώρες παραπάνω. Ενώ στην παλιά δουλειά το ωράριο ήταν σταθερό και γνωστές οι συνθήκες. Επισης υπάρχει και η πιθανότητα για γαϊδούρι εργοδότη. Τα στσθμιζεις όλα και παίρνεις μια απόφαση.
  5. Δεν έχει σημασία αν είναι ανήλικο. Το τι θα κάνει αφού βρεθεί ο ένοχος είναι άλλο θέμα. Θα προσεγγίσει χωρίς να ξέρει ότι καταγράφεται. Να βρει τρόπο να βάλει την κάμερα σε τέτοιο μέρος που να έχει όσο καλύτερη οπτική επαφή γίνεται. Ειδάλλως ας μην παρκάρει ξανά το αμάξι του εκεί να ησυχάσει. Αποτροπή μόνο με κάμερα στην πολυκατοικία, που αυτό δεν παίζει να γίνει από τα γραφόμενα του.
  6. Αν ήταν από αλλη πολυκατοικία το πρόβλημα θα το έκαναν και σε άλλα αυτοκίνητα, όχι μόνο στο δικό σου. Το ακούω αυτό που λες για την αξία, αλλά και πάλι, κάποιος από την πολυκατοικία πιστεύω ότι το έκανε. Η πιθανότητα να στο έκανε άσχετος, υπάρχει μόνο αν έχετε προηγούμενα και εντάσεις με κάποιον από το μέρος σου και σε ξέρει, οποιαδήποτε άλλη πιθανότητα την θεωρώ εξαιρετικά χαμηλή. Λύσεις με κάμερες υπάρχουν πάρα πολλές, ρώτα εδώ και θα σου πούνε. Ψάξε μια λύση και βάλε κάμερα μέσα στο αμάξι, η κάμερα δεν θα φαίνεται έτσι κι αλλιώς, θα την κοτσάρεις σε κρυφο σημείο. Η ουσία είναι να δεις το πρόσωπο αυτού που το κάνει, αν το βρεις, το συζητάμε πάλι για το πως θα το χειριστείς. Σε καμία περίπτωση δεν θα βάλει κάμερα σε κοινόχρηστο χώρο με το έτσι θέλω, μόνο σε μπελάδες και προβλήματα θα τον βάλει. Κάμερα μόνο μέσα στο αμάξι σε σημείο να υπάρχει οπτική επαφή και φυσικά να μην διακρίνεται εύκολα από έξω. Ο δράστης προφανώς και δεν θα κάνει τίποτε άμα δει την κάμερα, η ουσία είναι να μην έχει πάρει πρέφα τίποτα και να πιαστεί στην φάκα.
  7. Κατά την γνώμη μου. Έχεις πρόβλημα με κάποιον συγκεκριμένο από την πολυκατοικία. Ασε την κάμερα στην πολυκατοικία, όταν χαρακωσουν η κάνουν κάτι και στα υπόλοιπα αμάξια τοτε θα βάλουν. Δυστυχώς λύση άμεση δεν υπάρχει πέραν από το να παρκάρεις το αμάξι αλλού και γενικά μακριά από την πολυκατοικία σας. Μερικές λύσεις τώρα, που πρέπει να είσαι προσεκτικός και νομικά μπορείς να έχεις θέματα. Σημειώνεις ημέρες και ώρες που βρήκες χαρακιές στο αμάξι μήπως μπορείς να προσδιορίσεις στο περίπου αν υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες που περνάνε και το κάνουν. Μπορείς να αφήσεις παρκαρισμένο κάπου στην πυλωτή το αμάξι σου και να βάλεις κρυφά κάμερα μέσα να κοιτάει προς το μέρος που χαρακωσαν να δεις την φάτσα αυτού που θα κάνει κάτι. Άμα είναι άσχετος από την πολυκατοικια δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν είναι από την πολυκατοικία τώρα, κολλάς στο τζάμι του αμαξιού πως καταγράφεται έρχεσαι μετά από λίγες μέρες και του λες σε είδα από την κάμερα είτε πάμε σε ένα συνεργείο και πληρώνεις την ζημιά είτε θα κινηθώ νομικά. Δεν ξέρω άμα σε καλύπτει η ασφαλιστική για αυτό. Το νέο σου αμάξι, δυστυχως σου λέω ότι θα σου κάνουν το ίδιο και χειρότερο, το περιμένουν πως και πως. Έχεις θέμα με κάποιον, τώρα όπως είπαν πριν, σκέψου με ποιον, μήπως τσακωθηκες με κάποιον που σε ξέρει από την περιοχή έψαξε και ρώτησε κανέναν γείτονα και έμαθε πως μένεις εκεί.
  8. Ναι, τώρα που το ξανασκεφτηκα, έχεις ένα δίκιο. Χαμηλότερη τιμή στα ακίνητα και χαμηλότερο κόστος ζωής σε ένα μέρος, δεν σημαίνει κατ' ανάγκη λιγότερες πιθανότητες να βρεις δουλειά. Μια υπόθεση έκανα. Μπορεί να είναι και άλλοι οι λόγοι στους οποίους υπάρχουν χαμηλότερα ενοίκια, κόστος ζωής κτλ.
  9. Μία ζωη τα ίδια χάλια είχε το ελληνικό κράτος, προβληματικό, αναποτελεσματικό και διαλυμένο, οπότε δεν διέλυσαν τίποτα μέσα σε λίγα χρόνια, ήτανε ήδη έτσι και το 90 και το 80 τα ίδια έλεγε ο κόσμος, απλά έπεφτε το χρήμα, και οι περισσότεροι νόμιζαν ότι μπορούσαν να γίνουν πλούσιοι κάποια στιγμή και να κάνουν τα κουμάντα τους, έλεγαν δεν βαριέσαι, χεσε το κράτος, εγώ θα καταφέρω να κάνω αυτά και αυτά σε στόχους και όνειρα, να βολευτώ κτλ. Ζούσαμε σε μια πολυκατοικια από χρυσούς τοίχους αλλά σάπιο σκελετό. Ε τα θεμέλια διαλύθηκαν και κατέρρευσε και όλο το υπόλοιπο, με αποτέλεσμα να φανεί η πλήρης γύμνια και να μην σώνεται με τίποτα. Αμόρφωτοι δεν νομίζω πως είμαστε, υπάρχει έντονος εγωισμός στον Έλληνα και έλλειψη συλλογικής και κοινωνικής συνείδησης σε σημαντική μεριδα του πληθυσμού. Σε όλες τις χώρες του κόσμου ψηφίζουν με βάση το ατομικό συμφέρον. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ξέρει ότι το συμφέρον του είναι το τάδε κόμμα και να ψηφίσει κάτι άλλο. Η για να το θέσω και αλλιώς, όση πιθανότητα υπάρχει ο ξένος να μην ψηφίσει κάτι που δεν τον συμφέρει, άλλη τόση υπάρχει και για τον Έλληνα. Τα ενοίκια σε όλα τα κέντρα των πόλεων και τους μητροπολιτικους δήμους είναι πάντα μέσα στα ακριβότερα από την αγορά ακινήτων της κάθε χώρας. Στην Ελλάδα υπήρξε όντως σημαντική αύξηση. Όσο ενδιαφέρει τον Έλληνα η φύση και το περιβάλλον, τόσο ενδιαφέρει και τον ξένο. Ο λόγος για τον οποίο φαινομενικά βλέπεις οι ξένοι να νοιάζονται περισσότερο για αυτό, είναι ότι άμα πας να κάνεις κάτι παράνομο και παρατυπο που επιβαρύνει η βλάπτει το περιβάλλον, σου κόβουν τον κωλο. Γερμανία πχ που δεν ακούς τίποτα για πυρκαγιές, ελέγχουν τα πάντα από χωράφια, δάση, αγρότες που έχουν εκμισθωσει χωράφια κτλ. Πας να πατήσεις με αμάξι σε χώμα από δάσος που απαγορευεται να μπεις με αμάξι, σου χώνουν πρόστιμο επειδή μπήκες κοκ. Ελλάδα ανάβεις φωτιά το καλοκαίρι μέσα στο δάσος να ψήσεις μπριζόλα, κάνεις παρατηρηση και σου ζητάει και τα ρέστα.
  10. Σαφώς, για αυτό ανέφερα μόνο για Λονδίνο διότι αυτό κοιτάνε σχεδόν όλοι. Υπάρχουν επαρχιακά μέρη και πόλεις εκτός Λονδίνου με χαμηλότερα ενοίκια και κοστος ζωής αλλά και χαμηλότερες πιθανότητες να βρεις εργασία.
  11. 2000 στο Λονδίνο είναι σαν να παίρνεις στην Αθήνα 700-800 ευρω. Από 2.5 - 3k και πάνω το συζητάμε για άνετη και πιο ξεγνοιαστη ζωή. Εξαιρέσεις φυσικά και άτομα που θα σου πουν ότι καλά είναι και τα 2k εμένα με καλύπτουν πάντα θα υπάρξουν, όπως και πολλοί που θα σου πουν από 4-5k και πάνω. Επίσης το άνετος - ξένοιαστος η μη είναι κάτι υποκειμενικό για τον καθέναν.
  12. Basilhs23___

    Μεταπτυχιακά

    Εφόσον λέει από μέλη ΔΕΠ, δε νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα να βάλεις μη μέλους ΔΕΠ. Όμως αν ζητάνε και κάποια επιπλέον συστατική από μη ΔΕΠ, πχ εργοδότη, εσυ μπορείς να βάλεις εκείνη που ανέφερες.
  13. Εγώ είχα ακούσει ακριβώς το αντίθετο, η χειρότερη μπριζόλα στο εξωτερικό είναι καλύτερη από την καλύτερη ελληνική. Αλλά εφόσον έχεις άτομο εκεί και έχεις πάει ο ίδιος, δέχομαι αυτό που λες. Ίσως παίζει ρόλο και η χώρα που θα πας. Για το λάδι δεν έχω καθόλου καλά λόγια ούτε για Βέλγιο και πέριξ. Αγγλια και Λονδίνο όμως είναι πολυ πιο καλά από αυτή την εικόνα.
  14. Δεν ειμαι εντελώς σίγουρος αλλά νομιζω πως ναι, έχω ακούσει από κάποιον ότι δεν δέχονται. Πχ σε τραπεζα κάποιου κράτους κινητό του εξωτερικού για υπηρεσίες ebanking κάρτες κτλ θέλουν εγχώριο νούμερο στο σύστημα.
  15. Κατάλαβα. Σε τέτοια περίπτωση η φυγή όχι μόνο εκτός αλλά και εντός σε άλλο μέρος, θα σου κακοφανεί αρκετά. Λίγοι άνθρωποι κατ' εμέ έχουν τέτοια ζωή σήμερα, εκτός αν μένεις σε κανένα χωριό ή και καμιά οικογενειακή πολυκατοικία και είστε όλοι μαζεμένοι συγγενείς κτλ και βλεπόσαστε κάθε μέρα. Edit: Το θέμα με τα φαγητά και την κουζίνα έχω βαρεθεί να το συζητάμε κάθε φορά που ανοίγει thread για την μεταναστευση από το 2009. Ωραία όλα αυτά, αλλά αν δεν βγαίνεις οικονομικά, είσαι μέσα στην ανασφάλεια, συν όλα τα γνωστά προβλήματα και στρεβλώσεις της χώρας της νοοτροπίας και του κράτους, δεν μπορείς να χαρείς την ζωη σου εδώ, καλύτερα έξω. Αν δεν γουστάρεις την κουζίνα της εκάστοτε χώρας, μαθαίνεις να μαγειρεύεις μόνος σου, ψάχνεις να βρεις υλικά στα σούπερ μάρκετ που να ταιριάζουν με τα δικά μας και ξεκινάς ψάξιμο με αναζήτηση. Τις προάλλες είχα ανοίξει κουβέντα με τον φίλο που ήρθε από Αγγλία, εκεί ελάχιστοι μαγειρεύουν και προτιμούν κάτι έτοιμα γεύματα που τα ζεσταίνεις στα μικροκύματα, ωραία λέει πως είναι.
  • Δημιουργία νέου...