Προς το περιεχόμενο

Halandreos

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    0
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Halandreos's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά
  • 1 χρόνο Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 10 χρόνια Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

0

Φήμη

  1. Δεν υπήρχε αυτοκόλητο για το περιεχόμενο,προφανώς ηταν απο μεγάλη συσκευασία. Ως προς την τιμή, αν δεν είναι αραιομένο είναι αυτή? Δηλ στα 5 € το λίτρο?
  2. Σας παρακουλωθώ τα τελευταία χρόνια και πολλές φορές είναι αρκετά χρήσιμα όλα αυτά που λέτε και περισσότερο απο τους ειδικούς. Πήγα να αγοράσω αυτό το διάλυμα του αντιψυκτικού, απο την ακριβή φίρμα που έχει πολύ καλή ποιότητα αλλά και είναι σχετικά ακριβή στους ηλικαούς της και είχε σε ναυλον μάλλον τετραλιτρα μπιτονάκια που μερικά είχαν διαφανές η λιγο ασπρο χρώμα και ενα μπιτόνι πρασινωπού χρώματος. Πραγματικά εκει μπερδεύτηκα και δεν καταλάβαινα πιο ήταν το σωστό.Κατα τον πωλητή και το ασπρο και το πράσινο γιά αυτόν ηταν το ίδιο, η δε τιμή 20 € το μπιτονάκι δηλ. 5 € το λίτρο. Μπορεί ο D.PAT η o Naive η όποιος αλλος ξέρει κατά την γνώμη του πιο ήταν το σωστό?? Σας ευχαριστώ.
  3. Προ ημερων που ειχε συννεφιά ειχε προταθει να πει ο καθένας μας αν είχε ζεστό νερό και για πόσα άτομα. Επειδή δεν είχα απαντήσει, σας απαντώ τώρα. 1. Εχω megasun 200 λιτρα με 4,2 m2 επιλεκτικούς συλλέκτες και τότε είχα νερό για 2-3 μπάνια. Αυτές τις μέρες παρόλο που με σκιάζουν οι πολυκατοικίες και έχω ήλιο για 2-3 ώρες αλλα διακοπτόμενες έχω αρκετό νερό και καταναλώνουμε νερό για 3 μπάνια ημερησίως και ο μίκτης στη μέση. Στο τέταρτο μπάνιο΄ο μίκτης ελαφρώς προς το ζεστό. Σε 10-15 ημέρες τέλος ο ήλιος γιατι θα έχω σκια σχεδόν όλη την ημέρα. Τότε τέλος θέρμανση για μένα απο τον ήλιο. Σχετικά με τη μυρωδιά το καλοκαίρι που ανεβάζει θερμοκρασία έχει μια μυρωδιά, όχι όμως ενοχλητική παρ'όλο που είμαι απαιτητικός πελάτης και με ενοχλούν οι διάφορες αστοχίες των κατασκευαστών, ιδίως των δικών μας, γιατί λίγοι είναι αυστηροί και τηρούν τις προδιαγραφές που πρέπει. Τώρα που θέλω να πάρω αλλον έναν για το εξοχικό δεν ξέρω αν θα πρέπει να δοκιμάσω κάποιον άλλον (έλεγα για Nobel) αλλά είμαι σε δίλημμα.
  4. Μπορείτε να απαντήσετε αν είχατε νερό-βέβαια χωρίς χρήση ηλεκτρικής αντίστασης- για μπάνιο για 2-3 άτομα την ημέρα την Κυριακή και τη Δευτέρα (16 και 17 Οκτωβρίου) στην περιοχή Αθηνών? Εγώ πάντως δεν είχα ούτε για ένα μπάνιο στην περιοχή της Ν. Σμύρνης. Έχω Ηλιακό θερμοσίφωνα Ηλιοακμή 200 LT με επιλεκτικούς συλλέκτες 4,2m2.
  5. Γιατί δεν πήρε δείγμα από τον παλιό και πήρε μόνο από τον καινούργιο? Μου φαίνονται μισές δουλειές... Κανονικά έπρεπε να πάρει και από τους δύο και ιδίως από αυτόν που είχες το πρόβλημα και τον αντικαταστήσανε.
  6. Αυτή η μυρωδιά έχει περάσει στο σωλήνα του ζεστού, οπότε πρέπει να περάσει νερό ώστε, κατά κάποιον τρόπο, να καθαρίσει.Ως προς τον δικό μου μετά από την συννεφιά που είχε χθες και λίγο σήμερα το ζεστό λιγόστεψε.
  7. gtse13, καμία μυρωδιά πολύ καλή απόδοση και πριν 10 μέρες έχω σκεπάσει τους συλλέκτες με χαρτόνι και έχω αφήσει μόνο 40 πόντους οριζόντια (απο την κάτω μεριά του ενός). Κάνουμε άνετα 5-6 μπάνια καθημερινώς και έχει ακόμα ζεστό νερό.Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο δεν καταπονώ το καζάνι.'Έχει κάποια μυρωδιά σήμερα?
  8. gtse, το βάψιμο είναι εσωτερικά του καζανιού (boiler) και αυτό θα το δεις αν βγάλουνε την αντίσταση. Οπως λέει ο D.Pat αν το δείς σκουρόχρωμο προς μαύρο (αν θυμάμαι καλά) είναι επισμάλτωση, Αν όμως είναι βαμμένο ηλεκτροστατικά τότε είναι πράσινο η άλλο χρώμα.Αν δεν το φέρουνε κομπλέ και χρησιμοποήσουνε την ίδια αντίσταση θα δείς προσεκτικά και τα δύο καζάνια εσωτερικά. Σε περίπτωση που το παλιό καζάνι πάνε να το πάρουνε με την αντίσταση, ζήτησέ τους να δείς το εσωτερικό απο περιέργεια και μόνο για να καταλάβεις γιατί μυρίζει. Θεωρώ ότι αρχικά δεν πρέπει να τους πείς κάτι σχετικά με το glass η την ηλεκτροστατική βαφή και αν είναι γαλβανιζέ η λαμαρίνα του καζανιού. Περιμένουμε να μας πείς τι διαπίστωσες γιατί κι εγώ τον ίδιο ηλιακό έχω.
  9. gtse13, καλά έκανες,άλλωστε το σκεπτικό σου είναι σωστό.Με επιλεκτικούς συλλέκτες και me πόσα τετραγωνικά μέτρα (2,62μ2)? Πάντως εμείς που είμαστε τέσσερεις με καθημερινό μπάνιο και με χρήση στην κουζίνα, ο τελευταίος το βράδυ έχει ακόμα καυτό νερό (με 200 lt). Καλά και απολαυστικά μπάνια χωρίς έγνοιες.
  10. Αν τελείωσε η εγκατάσταση γύρω στις 2.30 με 3.00, υπολογίζω ότι γύρω στις 7.00 με 8.00 θα έχεις καυτό νερό, λόγω εποχής και λόγω υψηλής θερμοκρασίας σήμερα.Το 'κρύο' που θα μπαίνει δεν είναι το ίδιο με του χειμώνα. Θύμησέ μου την απόσταση του μπάνιου απο τον ηλιακό. Δες προσεκτικά τους καθρέπτες αν είναι πεντακάθαροι απ'έξω και απο μέσα. Εγώ τον δικό μου τον χαίρομαι εδώ και αρκετές μέρες. Καλορίζικος.
  11. Οπωσδήποτε με επιλεκτικούς συλλέκτες 4,2 όπως και οι δικοί μου, είναι καλύτερη επιλογή. Εγω τον αγόρασα 1050 Ευρώ χωρίς τοποθέτηση. Οι τιμές που σου έχουν δώσει μάλλον είναι με χάλκινους με μαύρη βαφή και όχι χάλκινοι με επίστρωση τιτανίου, δηλ. επιλεκτικοί συλλέκτες τιτανίου,πρόσεξέ το.Απο την τιμή το συμπεραίνω. Δες στο link http://www.helioakmi.com/images/stories/pdf/MEGASUNell_0109_scr.pdf που αναφέρει: 5. Απορροφητής : Εννιαίο φύλλο χαλκού με επιλεκτική επίστρωση τιτανίου ή με μαύρη βαφή / συγκόλληση ultrasonic ή ωμέγα (Ω). 6. Σωληνώσεις απορροφητή : Χάλκινοι σωλήνες ∅ 10 & ∅ 22 7. Διαφανές κάλυμμα : Tζάμι Ασφαλείας (Solar Tempered Glass) Αν είναι με επιλεκτικούς τότε η τιμή είναι πολύ καλή. Αν επιτρέπεται το μαγαζί είναι στον Κορυδαλλό και η τιμή είναι απο το τηλέφωνο?
  12. Dachtus, θέλω να είμαι δίκαιος και να διευκρινίσω ότι στην απάντησή τους ''δεν είναι τίποτα'' αναφερόντουσαν ότι δεν επιρεάζει την απόδοσή του ηλιακού μου. Εγώ όμως ήθελα να έλθουν να δούν τι ακριβώς συμβαίνει αλλά αυτό δεν έγινε.Πάντως με ευχαρίστησαν για την πληροφορία που τους έδωσα και όπως είπε ο υπεύθυνος στο τηλέφωνο, θα δουν τι συμβαίνει στη γραμμή παραγωγής τους. Μακάρι να διορθωθεί για μην επαναληφθεί ξανά στους επόμενους πελάτες.Θεωρώ ότι κάπως έτσι είναι η όλη Ελληνική νοοτροπία. Πάντως απο την έρευνα που έκανα και διαβάζοντας ατέλειωτες ώρες τα forums και ιδίως αυτό εδώ που μας φιλοξενεί, κατέληξα στην Ηλιοακμή γιατί μου φάνηκε πιοσοβαρή και έδινε περισσότερες πληροφορίες για αυτά που ήθελα να δώ στο λινκ> http://www.helioakmi.com/images/stories/pdf/MEGASUNell_0109_scr.pdf Ήταν το καλύτερο Ελληνικό που βρήκα και μπόρεσα να ενημερωθώ. Μακάρι η εσωτερική κατασκευή του ηλιακού να είναι ανάλογη του site τους. Θα δείξει και όσο αργότερα έχω κάποιο πρόβλημα τόσο καλύτερα και πάντως σε περισσότερα απο 10-12 χρόνια. Στην εγκατάσταση έβαλα ένα δικό μου φίλτρο στην εισαγωγή του κρύου για τα άλατα. Η απορία μου είναι γιατί σε αρκετούς τριγύρω που βλέπω έχουνε εξαεριστικά συνήθως -2-,δεν ξέρω σε ποιούς σωλήνες ακριβώς (νομίζω στη έξοδο του ζεστού το ένα). Μπορεί κάποιος να μας πεί για ποιό λόγο μπαίνουνε τα εξαεριστικά και αν είναι απαραίτητα.
  13. Καλημέρα, συμφωνώ με τον haris_216 ,κι εγώ είχα τους ίδιους προβληματισμούς προσπαθώντας να αποφασίσω ποιόν ηλιακό να επιλέξω.Πράγματι οι διάφοροι κατασκευαστές δεν μας δίνανε τις ίδιες πληροφορίες στα τεχνικά χαρακτηριστικά, ώστε να μπορέσουμε να συγκρίνουμε (μιλάω για glass). 1. Δεν δίνανε το πάχος της λαμαρίνας του μπόιλερ σε χιλιοστά. 2. Τό πάχος της επισμάλτωσης (αυτό το είδα στούς ισραηλίτικους που είνα περίπου 200 microns και στην Ηλιοακμή που ανφέρει DUROSMALT 80-120microns). 3. Τον ίδιο προβληματισμό είχα και για τους συλλέκτες. Για τους συλλέκτες παρατήρησα ότι ορισμένοι χρησιμοποιούν περισσότερες κάθετες σωλήνες. Πάντως είναι αρκετά δύσκολη η επιλογή για όλους τους παραπάνω λόγους και όχι μόνο. Τελικά αγόρασα έναν της Ηλιοακμής 200lt με επιλεκτικούς 4,2 μ2,τοποθετήθηκε πριν περίπου 15 μέρες και λόγω εποχής έχω καυτό νερό,ακόμα και αν κάνουμε μπάνιο τέσσερα άτομα.Ακόμα και τίς ημέρες που είχε συννεφιά και τις γνωστές καταιγίδες.Βέβαια και τότε το πρωί είχε για λίγες ώρες ηλιοφάνια,οπότε αυτό βοήθησε.Τα τελικά συμπεράσματα θα τα βγάλω μετα τον Οκτώβριο.Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν ότι στους καθρέπτες των συλλεκτών απο μέσα είχε κάποια ασπράκια,πιθανολογώ από κάποια τρίματα υλικών του συλλέκτη.Ενημέρωσα την εταιρία ώστε να μπορέσουν να δουν τι συμβαίνει στη γραμμή παραγωγής τους.Από τη μεριά τους το θεώρησαν αμελητέο (είπαν δεν είναι τίποτα).
  • Δημιουργία νέου...