Προς το περιεχόμενο

luminociter

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    157
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

luminociter's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

0

Φήμη

  1. Ναι, απλά κάποιο οπου να είναι ιδιέταιρα αξιόπιστο ρωτάω.
  2. Βασικά ενδιαφέρομαι κ εγώ, αν κάποιος βρεί κάτι που να δείχνει και την κατάσταση υγείας της μπαταρίας.... κάτι που να μην ενσωματώνεται στα widows, απλά να τρέχει όπως το cpu-z....
  3. Σε καταλαβαίνω, το έχω περάσει και εγώ. Αλλά τελικά δεν θα κερδίσεις τίποτα...
  4. Δεν θα ξεμπλέξεις εύκολα και θα σου εξηγήσω γιατί. Είναι μεν υποχρεωμένοι να σου επιστρέψουν το μηχάνημά σου την κατάσταση που το πήραν και τα λεφτά που έχει δώσει. Πρόσεχε, στην κατάσταση που το πήραν και όχι επισκευασμένο, δηλαδή με το πρόβλημα που είχε. Αν αυτό είναι αδύνατο, είναι υποχρεωμέ νοι να σου δώσουν ένα αντίσοιχο μηχάνημα, με τις ίδιες δυνατότητες και το ίδιο όμως πρόβλημα. Φυσικά και τα λεφτά που έδωσες. Σε κάθε περίπτωση θα ισχυριστούν ότι με το packrad bell σε έχουν καλύψει καθώς θα αποδείξουν ότι έχει το ίδιο πρόβλημα με το δικό σου όταν τους το πήγες, αλλά και ότι έχει αντίσοτιχες δυνατότητες. Δεν θα μπορέσεις να κάνεις και πολλά, αλλά θα σε ενημερώσουν και από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Σημειωτέων, είναι γνωμοδοτικό όργανο, δεν μπορεί αν επιβάλλει τίποτα, απλά μεσολαβεί μήπως και λύσει τη διαφωνία. Αν όχι πάτε δικαστικά.
  5. Ψάχνοντας λίγο στο net θα δείτε ότι το συγκεκριμένο laptop (θέουμε πλήρη σειριακό για να σιγουρευτούμε) δεν ανήκει στην παρτίδα αυτών με προβληματικές κάρτες γραφικών καθώς τα chip την Nvidia είναι μεταγεννέστερης γεννίας. Τα laptop γενικά, και όχι μόνο τα Acer, αν υπερθερμανθούν κλέινουν χωρής καμία προειδοποίηση. se Τώρα για το BIOS Update, μερικές διευκρινήσεις: To έκανες με το WinFlash μέσα από τα Windows? Αν ναί, τότε ήταν αναμενόμενο να αποτύχει, καθώς τα Windows Vista δεν αποδεσμέυουν τη μνήμη ίπως θα έπρεπε κατά την διαδικασία αναβάθμησης του BIOS με αποτέλεσμα να μεταφέρεται κατε΄στραμμένο image στο Bios. Πιό σοβαρές εταιρείες προειδοπιούν για τέτοια φαινόμενα, και γενικά ποτέ, μα ποτέ δεν κάνουμε αναβάθμηση στο BIOS μέσω Windows. Για την Crisis Recovery Disk, αν την έχεις, πρέπει να βρείς τη σωστή έκδοση του BIOS me thn opo;ia synerg;azetai (συνήθως είναι η πρώτη, που θα την κατεβάσεις από το ftp site της Acer) και να πατήσεις τα κατάλληλα πλήκρα κατά την εκκίνηση, που διαφέρουν από μοντέλο σε μοντέλο. Οι συνδιασμού μπορεί να πικοίλουν από CTR+R, Fn+R, ..... Τέλος, σε όσους γράφουν παραπάνω: 1) Οι φορητοί δεν έχυον jumpers και η μπαταρία του BIOS στα περισσότερα μοντέλα δεν αφαιρείται. Συγκεκριμένα για τα Acer, κάτω από της μνήμες υπάρχει μια ετικέτα που αναγράφει τον σειριακό αριθμό της μητρικής. Αν την ξεκολλήσεις από κάτω θα δείς μια επαφή που γράφει CMOS Clear. Μπορείς να την βραχυκικλώσεις με ΄'ενα κατσαβίδι για να επαναφέρεις το BIOS στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του, αλλά αν το πρόβλημα είναι bad flash δεν θα αλλάξει τίποτα. 2) Το reflow δεν θα πρέπει να το προτείνετε έτσι εύκολα προτού είστε σίγουροι για την αιτία του προβλήματος. ΚΟντά στα μεγάλα αυτά chip που νομίζεται ότι απλά ζεστένετε, υπάρχουν πικροσκοπικά στοιχεία smd σε μέγεθος τρίχας, τα οποία και πολλές φορές αποκολ΄λούνται χωρής να τα καταλάβετε κάν.
  6. gk13, Δωράκι: service manual Διάβασε το και θα βγάλεις άκρη. Αν είναι όντως η VGA, στο μοντέλο αυτό είναι αποσπόμενη και αντικαθίσταται.
  7. Όχι, γιατί να την κάψεις; Οι ram δεν έχει κκινητά μέρη και δεν επιραάζεται από τις μετακινήσεις (επιταχύυνσεις για τους επιστήμονες...). Μόνο τα κινητά μέρη επιρεάζονται από ΄την κίνηση, δηλαδή ο σκηρός και τα cd-rom.
  8. Και να το μεταφέρεις μπορείς να το έχεις στην αναμονή. Εγώ το κάνω συνέχεια αυτό. Δεν καταναλώνει σχεδόν καθόλου ενέργεια φια να σιτηρήσει τα δεδομένα στη ram. Ένα netbookμ μένει άνετα μια εβδομάδα στην αναμονή και μπορεί και παραπάνω.
  9. Δεν είναι υποχρεωμένοι. Τό ότι το παίρνουν πίσω δεν συμαίνει ότι υποχρεώνονται να το κάνουν. Πήγαινε στο Πλαίσιο ή στο e-shop και απάιτησε αντικατάσταση να δείς τι θα σου πούν. Α, επίσης δεν αλλάζουν χρησι μοποιημένα προϊόντα. Αν ανοίξεις την ταινία ασφαλείας έχουν κάθε δικαίωμα να αρνηθούν την επιστρογή. Ο΄νόμος είναι σαφής: Το προ"ιόν πρέπει να επιστραφεί στην αρχική του κατάσταση με την συσκευασία και όλα τα παρελκόμενα χωρής να υπάρχουν εμφανή ή αλλου είδους σημάδια μεταχείρησης. Αυτά λέει ο νόμος.
  10. Αναμονή σε laptop = spin down σε δίσκους, επεξεργαστής off, ρεύμα μόνο στην ram για να κρατάει τα δεδομένα Αδρανοπίηση: Σύστημα εκτός λειτουργίας, η ram αντιγράφεται στο δίσκο και όταν ξαναανοίξει ο υπολογιστής φορτώνεται πάλι. Το αν θα μπεί σε κατάσταση αναμονής το laptop (ο επεξεργαστής δεν λειτουργεί, λειτουργούν μερικά άλλα πραγματάκια, κυρίως ελεγκτές φόρτησης και dc to cd converters) μπορεί να ρυθμιστεί. Επισής μπορεί να ρυθμιστεί και αν και κατά πόσον θα μπεί σε κατάσταση αδρανοποίησης. Πάντως στο ερώτημά σου: όχι δεν το επιβαρύνεις και δεν ζεσταίνεται.
  11. Για όσους λέτε διάφορα για το DOA δεν ξέρετε τον νόμο και παρακαλώ ΜΗΝ μιλάτε και αποπροσανατολίζετε τον κόσμο. Ο νόμος επιβάλει αλλαγή από το κατάστημα αν και μόνο αν η εταιρεία έχει επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Η Acern σε καμία περίπτωση δεν έχει. Δεν είχε ποτέ και ούτε πρόκειται να αποκτήσει. Έχει υπεργολάβο που αναλαμβάνει το service μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τα κεντρικά στην Ιταλία. Δεν ισχύει η υποχρέωση για άμεση αντικατάσταση από το κατάστημα σε αυ΄την την περίπτωση παρά μόνο η υποχρέωση επισκεύης. Ναι, αν είσαι εκτός Αττικής το κατάστημα θα τον στείλει στην Alman (υπάρχει και στην Θεσσαλονίκη εταιρεία) με δικά του έξοδα αλλά θα τον πάρεις μετά από ένα μήνα. Και ΔΕΝ μπορείς να κάνεις τίπτοα για αυτό. ΜΗΝ λέτε πράγματα που δεν ισχύουν. Αυτά προέρχονται από τον συνήγορο του καταναλωτή και δύο δικηγόρους.
  12. Είναι ότι χειρότερο μπορείς να πάρεις!!!! Απλά στο λέω και ξεκλάθαρα!! Χάλια ποιότητα, πολλά προβλήματα και δράμα service.
  13. όχι το DOA μέσα στην εγύηση είναι απλά δεν αντικαθιστάται από το κατάστημα. Το πάς εσύ στην Alman στο Μενίδι και περιμένεις να γίνει η επισκευή κανένα μήνα και μετά πας και το πέρνεις. Α, όσο για ην οθόνη, κάποιοι κατασκευαστές θεωρούν ανεκτό ελάτωμα το ένα καμμένο pixel. Εγώ φώναξα πάαααααρα πολύ στην Acer και μου το αλλάξανε, είχα παέι και στο Υπουργείο κ στο συνήγορο του καταναλωτή. Δεν θες να μπλέξεις, πίστεψέ με!!!!
  14. Κοίτα για την μπαταρία υπάρχουν διάφορα utilities, ψάξε λίγο στο google... Αλλά να ξέρεις η ματαρία έχει 3 μήνες εγύηση και όχι παραπάνω...
  15. Α, όχι το μια μέρα είναι πλασματικό. Ενωεί 24 ώρες αθροιστικά λειτουργίας. Μπορεί να έγιναν σε 10 μέρες. Anyway, μπορείς να το πάς πίσω, θα σου δώσουν απλά άλλον και θα τον πασάρουν συτόν σε κάποιον άλλο ανυποψίστο πελάτη!!!
  • Δημιουργία νέου...