Προς το περιεχόμενο

Basilhs1982

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    368
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Basilhs1982's Achievements

  1. Προσωπική άποψη, δεν θα έφευγα από ένα proprietary OS για να πάω σε ένα άλλο proprietary OS. Ρε παιδιά συγνώμη αλλά όταν λέτε για διαφημίσεις στα κινητά πέρα από τη περίπτωση της Xiaomi, φαντάζομαι εννοείται εντός κάποιου web browser ε; Γιατι οι δωρεάν εφαρμογές το βλεπω λογικό να έχουν διαφημίσεις, κάπως πρέπει να πληρωθούν και αυτοί. Δεν κάνω καμιά τρελή χρήση με το κινητό, είμαι με FF και uBlock Origin, και YT μέσω FF βλέπω πλέον, δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής και μπορώ να πω ότι είναι μια εύκολη ad free λύση με μηδενικό κόστος.
  2. Σου δείχνουν το φεγγάρι και κοιτάζεις το δάχτυλο... 600 ευρώ ενοίκιο πλέον έχει γίνει στάνταρ. Έχει σημασία αν χάσεις 5000 ευρώ ή 50.000; Για κάποιους τα 5000 ευρώ έχουν μεγαλύτερη αξία από κάποιον άλλον που θα χάσει 50.000. Τα νούμερα είναι τυχαίο παράδειγμα, δεν είναι το θέμα μας αυτό. Το γνωρίζω ρε φιλαράκι, διάβασε λιγάκι κάποια σχόλια τι έχουν γράψει στην αρχή.
  3. Υπάρχουν ενοίκια με 300 και 400 ευρώ και ενοίκια με 800 και 1000+ Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...
  4. Δεν είναι συμπέρασμα έχει ερωτηματικό στο τέλος, διάβασε τα σχόλια. Αν εγώ ως μισθωτής έχω 50.000 ευρώ μετρητά μέσα στο σπίτι, με υποχρεώνει κάνεις να βάλω άτομα στο χώρο που μισθώνω παρά τη θέληση μου; Ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί την ασφάλεια των χρημάτων;
  5. Δηλαδή μπορεί κάποιος να μπει μέσα στο οίκημα που παραχωρεί έναντι μισθίου με το έτσι θέλω χωρίς εισαγγελική παρέμβαση και παρουσία αστυνομίας;;
  6. Ο νόμος είναι νόμος και αν πάμε by the book θα πρέπει ο μισθωτής να καταβάλει το μίσθωμα μέχρι και τον τελευταίο μήνα και όταν έρθει η ώρα να παραδώσει το ακίνητο στον εκμισθωτή το σπίτι θα πρέπει να βρίσκεται στην κατάσταση που το παρέλαβε, εννοείται ότι οι φυσικές φθορές δεν λαμβάνονται υπόψιν. Από την πλευρά του ο εκμισθωτής εφόσον προκύψει ότι δεν υπάρχει κάποια σημαντική βλάβη που προκλήθηκε απο υπαιτιότητα του μισθωτή θα πρέπει κατά την παραλαβή να του επιστρέψει το χρηματικό ποσό των εγγυήσεων. Όλο το παραπάνω το έγραψα για να δείξω ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ποτέ ή σχεδόν ποτέ γιατί δεν συμφέρει κανέναν και πρωτίστως τον ενοικιαστή, γιατί σε περίπτωση άρνησης του εκμισθωτή να επιστρέψει το ποσό των μισθωμάτων που καταβλήθηκαν ως εγγύηση θα πρέπει να γίνει εξώδικο από πλευράς του μισθωτή. Κοινώς τα χρήματα από τις εγγυήσεις θα τα φάνε τα δικαστήρια και ένας θεός ξέρει πότε θα βγει απόφαση. Το ίδιο συμβαίνει αν κάποιος θέλει να ξενοικιάσει γιατί έχασε πχ τη δουλειά του και αδυνατεί να καταβάλει το μίσθωμα. Να κυνηγήσεις κάποιον που μένει σε μια τρύπα του 1960-70-80 δεν έχει και τόσο νόημα γιατί στο τέλος παίζει να μην καταφέρεις να του πάρεις τίποτα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορείς να πάρεις κάτι από κάποιον όταν δεν το έχει!!!
  7. Μεγάλη κουβέντα, απορώ με ορισμένους τι δουλειές κάνουν και τι υποχρεώσεις έχουν μετά τις δουλειές τους που τους επιτρέπουν να ξημερωβραδιάζοντε σε φόρουμς και σε σοσιαλ μίντια και να σου παραδίδουν και μαθήματα από πάνω 😂🤣
  8. @panosntok Τα 270 ευρώ ενοίκιο για ποιο μέρος της Ελλάδας μιλάμε; Να ξέρεις ότι αυτό σε σώζει, αν έδινες ενοίκιο 350 με 400 ευρώ που ζητάνε πλέον στην Αθήνα για τρύπες τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ δύσκολα, ειδικά με την ακρίβεια που υπάρχει σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
  9. Δεν το γράφω για σένα απλά το αναφέρω, ο επόμενος μου εργοδότης δεν θα μιλάει γρι ελληνικά για αυτό και θα απαντήσω μοναχά για χάρη της συζήτησης. Πάνω και στα δύο θα πατήσω γιατί μία κόκα-κόλα (500ml) και ένα σουβλάκι έχουν αγγίξει τα 5 ευρώ στην Αθήνα και όχι στη Μύκονο. Για τα ενοίκια δεν χρειάζεται να πω κάτι πιστεύω, όλοι σας λίγο πολύ τα ακούτε καθημερινά. Έλα τώρα έλεος, μη ρίχνεις τη κουβέντα τόσο χαμηλά. Αν είναι έτσι να αναφέρουμε ακραίες περιπτώσεις κι από εργοδότες, ειδικά στα χρόνια 2010-2017 έχουν συμβεί όργια. Δεν έχει νόημα και είναι αστείο να στεκόμαστε σε τέτοια περιστατικά, ας κρατήσουμε ένα επίπεδο στη συζήτηση. Αυτό έλειπε να έπρεπε να νοικιάζει κιόλας, καλοκαίρι σε νησί...
  10. Πάλι προσπαθείς να κερδίσεις τις εντυπώσεις και εκτίθεσαι. Συνέταιρο στα έξοδα το έχω ζήσει προσωπικά σαν υπάλληλος όταν ήμουν στα 20's μου βέβαια και ακόμα δεν είχα τελειώσει τη σχολή μου. Συνέταιρο στα έσοδα αυτή τη στιγμή έχεις το κράτος και αυτό είναι το πρόβλημα όλων σας στις τουριστικές επιχειρήσεις, για αυτό κι εσείς με τη σειρά σας το μεταγγίζετε στους υπαλλήλους γιατί είναι η εύκολη λύση. Συμφωνώ σε αυτό χωρίς την επόμενη πρόταση εννοείται, για αυτό και σε λιγάκι θα βρίσκεται για σερβιτόρους μονάχα ταλαίπωρους από τα βάθη της Ασίας, με το αντίστοιχο τίμημα εννοείται.
  11. Άσε τα παντελόνια και τις ιστορίες και μη προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις από το πουθενά, είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου ο παραλληλισμός σου. Κι εγώ δούλευα παράλληλα όσο σπούδαζα, πιστεύεις ότι έχεις φάει περισσότερο σκατό από όσους το έχουμε κάναμε αυτό;; Σου έδωσαν απάντηση πάνω σε αυτό και με μεγάλη δόση λογικής αλλά την προσπέρασες ενώ πιάστηκες στο δικό μου σχόλιο. Επειδή η απάντηση του Ντινάρα με εκφράζει απόλυτα στην γράφω κι εγώ, Όταν στη Μύκονο ένα κουτάκι κόκα κόλα έχει 10 ευρώ είναι λογικό και οι υπάλληλοι να ζητάνε τα αντίστοιχα μεροκάματα.
  12. Θα πρέπει τώρα να καθίσει κάποιος αφιερώνοντας χρόνο από τη ζωή του να εξηγήσει (πριν 23 χρόνια) την αγοραστική δύναμη που είχαν τα μεροκάματα και οι μισθοί σε δραχμές στα ενοίκια, στα καύσιμα, στα τρόφιμα κτλ και ποια είναι η σημερινή των 40 ευρώ μεροκάματο. Η κοινή λογική αγνοείται χρόνια από την ελληνική κοινωνία για αυτό έχουμε πιάσει πάτο ή σχεδόν πάτο θα έλεγε κανείς διότι υπάρχει και η Βουλγαρία στην ευρωζώνη.
  13. Προσωπικά δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους, το πώς ερμηνεύει ή θέλει να τα ερμηνεύσει ο καθένας είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Όποιος είναι ενεργός στην αγορά εργασίας γνωρίζει τα νούμερα που παρέθεσα κι εγώ και οι προλαλήσαντες. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του κι ας πράξει όπως πιστεύει ο ίδιος καλύτερα για αυτόν. @dpolal στη περίπτωση μας είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα, μιλάμε για μόλις ενα 3μηνο εργασίας. 1500 ευρώ το μήνα με 77 ώρες εργασίας την εβδομάδα χωρίς ρεπό, φοβερό ντιλ...
  14. Δεν καταλαβαίνεις όντως ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις; Η αμοιβή του βγαίνει 4,5 ευρώ/ώρα, μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ πόσο θα του βγαίνει την ώρα αν βρει μια δουλειά με 800 ευρώ πενθήμερο οχτάωρο;; Απάντησε μου σε αυτό για να ξέρουμε τι συγκρίνουμε... μήλα με μήλα και πορτοκάλια με πορτοκάλια. Αν θέλει να δουλεύει υπερωρίες και 12 ώρες την ημέρα μπορεί να βρει μια πρωινή δουλειά και μια απογευματινή, πχ να κάνει ντελίβερι, περισσότερα θα βγάλει και θα είναι και στο σπίτι του.
  15. Αδερφέ δεν με ενδιαφέρει που έχεις δουλέψει και επειδή το έκανες εσύ δεν σημαίνει ότι είναι καλή συμφωνία, κότσο σε έπιασαν. Εδώ συγκρίνουμε ωρομίσθιο, συνθήκες εργασίας και αν τελικά είναι καλό το ντιλ να δουλεύεις 11 ώρες την ημέρα με 4,5 ευρώ την ώρα χωρίς ούτε ένα ρεπό όταν μπορείς να βρεις τα ίδια χρήματα ανά ώρα σε δουλειά 8ωρου πενθήμερου και να κοιμάσαι το βράδυ σπίτι σου. Έχεις αναφέρει στα μηνύματα σου ότι αυτά τα χρήματα δεν τα παίρνουν ούτε ΠΕ, ενώ κάτι τέτοιο εννοείται ότι δεν ισχύει γιατί στη μία περίπτωση μιλάμε για 77 ώρες την εβδομάδα και την άλλη για 40 ώρες την εβδομάδα. Αυτό που του προσφέρει δεν είναι καν μισθός 800 ευρώ αλλά λιγότερος με υπερωρίες. Με λίγα λόγια ο τύπος δίνει βασικό μισθό με πολλές υπερωρίες που φτάνουν τα 1500 ευρώ και το λες καλό ντιλ;;; ΟΚ τα πάντα είναι σχετικά για τον καθένα... Εγώ και 20 χρονών να ήμουν δεν θα πήγαινα θα έβρισκα αλλού δουλειά με πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στα ίδια χρήματα. Για αυτό στα νησιά δεν βρίσκουν εργαζόμενους και για αυτό κάνουν εισαγωγή εξαθλιωμένων φθηνών εργατών από Πακιστάν, Μπαγκλαντές κτλ, με τις υπηρεσίες βέβαια να πέφτουν πάτο εννοείται. Με ένα πολύ πρόχειρο ψάξιμο που έκανα μόλις τώρα στη ΧΕ, 1000 ευρώ συν διατροφή, ωράριο μπορεί να πάρει και να ρωτήσει. Αν θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση(sic), θα παρακαλούσα τους mods να σεβαστούν το χρόνο μου και να σβήσουν μόνο το link και όχι όλο μου το σχόλιο.
  • Δημιουργία νέου...