Προς το περιεχόμενο

DrXavier

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    189
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με DrXavier

  • Ημερομηνία γέννησης 01/07/1992

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.212 προβολές προφίλ

DrXavier's Achievements

  1. Έχουμε ταυτόχρονα το πιο αργό και το πιο ακριβό Internet στην Ευρώπη, και βλέπεις αυτούς τους καραγκιόζηδες να βγάζουν μεταξύ τους τα μάτια τους για το ποιος θα κοροϊδέψει τον περισσότερο κόσμο με τα ''οικονομικά'' πακέτα τους ''ασυναγώνιστων'' ταχυτήτων. Θα μου πεις από την άλλη, πως να μην φτάσουμε σε αυτό το χάλι όταν η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών στην χώρα είναι το κοτέτσι του ΟΤΕ.
  2. Δηλαδή έγινε η ΔΕΗ ιδιωτική εταιρία, για να μην υπάρχει κανένας κρατικός έλεγχος στην τιμή του ρεύματος εν μέσω ενεργειακής κρίσης, άρχισε η ΔΕΗ να χρεώνει το ρεύμα διπλό και τρίδιπλο για ‘’τον-πόλεμο-στην-Ουκρανία’’ ώστε τώρα να υπάρχουν ταμειακά αποθέματα για την εξαγορά μιας εκ των χειρότερων αλυσίδων τεχνολογίας εκεί έξω; Μιλάμε για τρομερό business plan, όχι αστεία…
  3. Τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, δεν τα ξέρει ούτε ο ΟΑΣΘ. Πως θα μπουν στο Google Maps;
  4. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος από το στούντιο είδε το τελικό αποτέλεσμα και έδωσε το πράσινο φως για να βγει αυτό το έκτρωμα σε συνδρομητική τηλεόραση. Πέρα από το εφέ τα οποία είναι εξαιρετικά, κάθε άλλο aspect της συγκεκριμένης σειράς είναι ‘’ το σκουπίδι της δεκαετίας’’ όπως γράφει ο φίλος από πάνω. Και εξηγούμαι: Δεν υπάρχει σενάριο. Υπάρχει ένα basic story και πέρα από εκεί τίποτα άλλο, που σε συνδυασμό με την ροή της σειράς έχεις χάσει κάθε ενδιαφέρον από το 3ο επεισόδιο. Οι δε διάλογοι, μιλάμε σε επίπεδο ‘’Καλημέρα Ζωή’’. Αυτοί που έκαναν το casting είναι ντροπή να έχουν πληρωθεί. Δεν μπορείς να ταυτιστείς με ΚΑΝΕΝΑ χαρακτήρα. Όλοι (μηδενός εξαιρουμένου) ανέκφραστοι, παγερά αδιάφοροι και out of concept. Νάνοι – Ξωτικά: Οι νάνοι παρουσιάζονται εξ ολοκλήρου ως καρικατούρες στην σειρά (ομοίως και τα ‘’νέα’’ χομπιτ) την στιγμή που η απόλυτη ντροπή είναι τα ξωτικά, όπου είναι απλά για γέλια με το make up, το ντύσιμο και το casting. Είναι τρομερό πως αυτή η σειρά πλασαρίστηκε (και είναι) η ακριβότερη παραγωγή στην τηλεόραση και το αποτέλεσμα, στην καλύτερη των περιπτώσεων, είναι κακό και ταυτόχρονο ντροπή που έχει έστω και την παραμικρή σχέση με το αρχικό ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ του Jackson. Τέλος, επειδή αναποφευκτά μπαίνουν σύγκριση, η σειρά σε κανένα επίπεδο δεν φτάνει το GoT – HotD. Είναι έτη φωτός πίσω σε σκηνοθεσία, σενάριο, casting έστω και από την χειρότερη σε ποιότητα σεζον του GoT. Ντροπή είναι να έχεις ξοδέψει ένα καράβι χρήματα και το τελικό αποτέλεσμα να είναι το παρακάτω:
  5. Καλημέρα στο φόρουμ, Πρόσφατα πέρασα οπτική ίνα στο σπίτι και θα ήθελα την βοήθεια σας. Εκεί που βρίσκεται το ρουτερ, ο σταθερός μου υπολογιστής δεν μπορεί να συνδεθεί απευθείας με καλώδιο. Έως τώρα, είχα μια σύνδεση στον ΟΤΕ που με το ζόρι έπιανε 8-9 Mbps μέσω ενός TP-Link Adapter της πλάκας, τύπου 15 ευρώ. Το πρόβλημα με αυτό, είναι πως κάθε φορά που πλέον με την οπτική ίνα τρέχω τεστ για την ταχύτητα μου δίνει και μια διαφορετική μέτρηση και ποτέ πάνω από 50 Mbps, την στιγμή που στο κινητό το ίδιο τεστ δίνει 100 Mbps σε κάθε μέτρηση. Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα σωστό USB Adapter που να πιάσει το σύνολο της γραμμής καθώς να φέρνει και σωστά ms (WoW player γαρ) αλλά το βασικό μου θέμα είναι να εκμεταλλεύεται σωστά την γραμμή όπως κάθε άλλη φορητή συσκευή στο σπίτι. Ευχαριστώ!
  6. Ρε σεις, τι ωραία πράγματα είναι αυτά; Δηλαδή τόσα χρόνια πληρώνω το ''έως 24'' για να έχω 8, τώρα θα μου γίνει ''έως 50'' για να έχω 16 ; Μαγεία!
  7. Στο δικό μου PC ( Ryzen 5 3600X - RTX 2070 - Samsung 970) τρέχουν τα 11 πιο smooth από τα 10. Στην εκκίνηση και στα προγράμματα - παιχνίδια που τρέχω. Επιπλέον, και το θεωρώ τρομερή αναβάθμιση σε σχέση με τα 10, δεν καταλαβαίνω πότε κάνει εγκατάσταση τα update. Ενώ βλέπω πως κάνει install updates εγώ προσωπικά δεν ενημερώνομαι ποτέ ούτε με ενοχλεί ούτε ειδοποιήσεις ούτε τίποτα. Μόνο στο loading screen το βλέπω για δευτερόλετα κυριολετκικά. Κατά τα άλλα, θεωρώ πως είναι πολύ όμορφο λειτουργικό (ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία δείχνουν σύγχρονα τα windows), και ετοιμάζει και άλλα πράγματα η Microsoft να κάνει implement τον επόμενο μήνα. Επίσης, τα δίνει και δωρεάν χωρίς να αναγκάζει κανένα να φύγει από 10 (υποστήριξη έως το 2025), οπότε ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το κράξιμο το οποίο 9 στις 10 περιπτώσεις υπάρχει για να υπάρχει.
  8. Ξέρεις που μπορώ να ψάξω ; Στα γνωστά μαγαζιά ή στο σκρουτζ δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό.
  9. Καλησπέρα σας, Μετά απο καθάρισμα, έσπασε το tempered glass σε Corsair 275R. Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να βρω κάπου ένα τζάμι χωρίς να αλλάξω όλο το κουτί ; Ευχαριστώ!
  10. DrXavier

    Στρατός/Θητεία/ΕΔ

    1. Οπωσδήποτε! Δεν θα κοιμάσαι πάνω στα βρωμερά σκεπάσματα του στρατοπέδου. 2. Αν έχεις γενικά θέμα με το κρύο, πάρε πάνω κάτω ή πάρε το ένα απο τα δυο. Στο κάτω κάτω, σε σένα θα μείνουν δεν θα τα πετάξεις μετά. Σκέψου οτι ειδικά αν κάνει πολύ κρύο σε φάσεις σκοπιάς που κάθεσαι 2-3 ώρες σε ένα σημείο θα έχει πολύ κρύο. 3. Με την βρωμιά που υπάρχει μέσα στο στρατόπεδο και την αυπνία που θα βαράς, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο το να βάλεις φακούς επαφής στα μάτια. Μείνε με τα γυαλιά σου, δεν θα έχεις κανένα θέμα. 4. Σίγουρα θες 2 φόρμες να έχεις αλλάζεις οταν είσαι χαλαρός στον θάλαμο και έγω φορούσα φόρμα και στον ύπνο μου μέσα στο sleeping bag. Παντόφλες επίσης. Ένα ζευγάρι παντόφλες και ένα ζευγάρι αθλητικά και είσαι οκ. Επίσης, πολλές μα πολλές κάλτσες και εσώρουχα. 5. Να πάρεις κάποια ρούχα να έχεις γενικά ζεστά για κάποια έξοδο όπως και ένα μπουφάν, ναι. Αν εννοείς να τα φοράς εν ώρα υπηρεσείας απο μέσα, όχι! Αν κάτι θα έχεις πάνω και δεν είναι σε χακί θα είναι το πολύ ένα φανελάκι απο μέσα μαύρο. Οι περισσότεροι στα 4 στρατόπεδα που άλλαξα δεν ήθελαν να βλέπουν μέσα απο την παραλαγή μπλε ή άσπρα φανελάκια-μπλουζάκια κλπ. Μόνο χακί ή μαύρα. Καλή θητεία!
  11. Σε PC με R5 3600X - B450 και RTX 2070 τρέχουν δίχως πρoβλήματα. Το μόνο που έκανα ήταν να ενεργοποιήσω χειροκίνητα το fTPM διότι ήταν κλειστό. Drivers η nVidia είχε βγάλει πριν κάνω την εγκατάσταση, η οποία έγινε μέσω windows update. Θεωρώ πως, είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο όμορφα Windows.
  12. Ο λόγος ύπαρξης της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι για όλους αυτούς που η σχολή τους δεν τους παρέχει παιδαγωγική επάρκεια. Αυτό σημαίνει πως δίχως αυτή, δεν μπορείς να συμμετάσχεις σε διαγωνισμούς τους ΑΣΕΠ. Σε ιδιωτικό φροντιστήριο πας και χωρίς ΑΣΠΑΙΤΕ. Στο επιστημονικό μας πεδίο, ΠΕ09, υπάρχουν περίπου 9.000 με 11.000 άνθρωποι στις λίστες για να μπουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεδομένου πως τελευταίες προσλήψεις έγιναν κάπου το 2008 δεν ξέρω κατά πόσο εσένα σου κάνει ένα καλό σενάριο. Αλλά σε κάθε περίπτωση, με το χαρτί απο την ΑΣΠΑΙΤΕ που αποτελεί πιστοποίηση και οχι πτυχίο, θα μπορείς να πάρεις μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Δίχως αυτό, όχι. Έχοντας υπάρξει φοιτητής της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Θεσσαλονίκη, είχα πάρα πολύ άσχημη εμπειρία. Αρχικά, στα 6 μαθήματα του εξαμήνου ζήτημα τα 2 να είχαν ένα κάποιο επίπεδο. Υπήρχαν μαθήματα που κυριολεκτικά νόμιζες πως σε κάθε μάθημα είσαι και σε άλλη σχολή. Συνοχή μηδέν, ένα πρόγραμμα μαθημάτων που ήταν κυριολεκτικά all over the place και οργάνωση σαν σχολή, μηδέν! Το άλλο που θέλω να σχολιάσω είναι το απαράδεκτο σύστημα εισαγωγής με κλήρωση (wtf) το οποίο δεν διασφαλίζει σε καμία περίπτωση το επίπεδο αυτών που εισάγονται στην σχολή. Αποτέλεσμα αυτού, βρέθηκα σε τμήμα του οποίου μέλη ήταν κάτι μεσόκοποι τύποι οι οποίοι είχαν χρόνια που είχαν βγει από κάτι άκυρες σχολές, ούτε που θυμόντουσαν τι είχαν σπουδάσει (φάνηκε από τις μικρο-διδασκαλίες όπου έλεγαν άλλα αντί άλλων) και μπήκαν εκεί επειδή απλά από συνήθεια μάλλον έκαναν κάθε χρόνο αίτηση. Δυνητικά, αυτοί οι άνθρωποι αύριο μπορεί να διδάσκουν τα παιδιά σας. Υπήρχαν άνθρωποι που είχαν πτυχία (από ποια σχολή δεν ξέρω) και δεν ήξεραν να φτιάξουν μια απλή παρουσίαση στο PowerPoint. Θυμάμαι πως ένας από τους καθηγητές της σχολής είχε δώσει για τις τελικές εξετάσεις 20 ερωτήσεις για 40 σελίδες ύλη και άρχισαν να φωνάζουν και να ωρύονται πως ήταν πάρα πολλά (!). Ήταν ένα απόλυτο κρίμα η εμπειρία μου εκεί μέσα. Σε συνδυασμό με τις μηδενικές πιθανότητες σε φορτωμένες ειδικότητες κάποιος να διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ, καλύτερα επιλέξτε κάτι άλλο.
  • Δημιουργία νέου...