Προς το περιεχόμενο

insomniac7

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    0
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

insomniac7's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά
  • 1 χρόνο Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 10 χρόνια Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

2

Φήμη

  1. Καλησπερα σε ολους. Ειναι/εχει περασει κανεις απο Λουξεμβουργο για εργασια; Ο,τι ειδους πληροφορια θα ηταν ευπροσδεκτη. Ευχαριστω!
  2. insomniac7

    Μένω ή φεύγω??

    Respect file. Eixa dei kai posts sou paliotera, alla den hxera to full story. Eisai apo tis exaireseis kai sou axizoun polla bravo. Apo aithsh gia EPOP na ftaseis ekei pou eisai den einai kai logo. Kai xwris na proerxesai apo panakriva panepisthmia, giati sunh8ws gia na ta katafereis exw thes isxuro background kai oikonomikh voh8eia apo goneis gia spoudes ktl. Bravo pou den to evales katw meta tis prwtes apogohteuseis. Eixa ki egw analoga paradeigmata, apo tis pio didaktikes empeiries, otan meta to metaptyxiako epsaxna douleia Londino kai epi 2-3 mhnes allaxa 4 spitia me 'periergous' sugkatoikous giati apla den eixa budget na phgainw sta interviews k na menw se hotels.. Kai telika teleiwsan ta lefta k eprepe na gurisw apraktos PS. Pragmatikh xenitia pleon einai auth pou zeis esu, entos Eyrwphs pou se 3-4 wres max eisai Ellada, den einai xenitia.. Axizei ton kopo omws..
  3. insomniac7

    Μένω ή φεύγω??

    Prohgoumenh h prohgmenh ? Anyway..
  4. insomniac7

    Μένω ή φεύγω??

    Vasika auth htan h prwth mou douleia (anaptussomenh xwra) pleon eimai Elvetia.. ps. Sorry gia ta greeklish, den exw greek keyboard edw..
  5. insomniac7

    Μένω ή φεύγω??

    Όχι άλλο σπάμ.. Πάντως το πως γίνεται να βρεις καλή δουλειά σε 4 μέρες, το έχω απορία
  6. insomniac7

    Μένω ή φεύγω??

    Καλησπέρα στην παρέα, εξαιρετικά ενδιαφέρον το thread (από τα λίγα non trolling του forum - no offense )και είπα να μοιραστώ κι εγώ την εμπειρία μου ως τώρα. Σύγκριση λοιπόν δεν υπάρχει μεταξύ εργασιακών συνθηκών Ελλάδας εξωτερικού. Εγώ το διαπίστωσα όταν μετα την πρώτη μου δουλεια σε χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ η οποία όμως αναπτύσσεται ραγδαία (+ σε μεγάλη αμερικανική πολυεθνική εταιρεια), πήρα το ρίσκο έν μέσω κρίσης να δεχθώ μια πρόταση απο Αθηνα, περισσότερο για να ζήσω και τη ζωή στην πατρίδα ως εργαζόμενος. Ενώ λοιπόν ήμουν σε μια multinational "σοβαρή" εταιρεια, οι συνθήκες ήταν χειριστες και αν και είχα ένα μισθό καλό για την εποχή δεν άξιζε σε καμία περίπτωση το ψυχολογικό κόστος της ελληνικής (εργασιακής και μη) καθημερινότητας. Το περιβάλλον στη δουλεια ήταν πλήρως ελληνικο, με όλα τα άσχημα που αυτό συνεπαγεται. Κλίκες, θάψιματα, νοοτροπίες δουλεύω 20 ώρες τη μέρα άρα είμαι σούπερ και αλλα τέτοια τραγικά. Ευτυχώς, ήμουν τυχερός και μου έκατσε απο το πουθενά μια ευκαιρία που είχα παλέψει προ ετών, με αποτέλεσμα να φύγω πάλι τρέχοντας, αυτή τη φορά χωρίς καν σκέψη επιστροφής. Βοηθάει και το γεγονός ότι πλέον είμαι σε μια προηγμένη χώρα του εξωτερικού αλλα κυρίως το ότι αηδίασα με την ελληνική εργασιακή κουλτούρα. Εδω, η δουλειά ειναι μπόλικη, η πίεση επίσης, αλλα το αντάλλαγμα αξίζει τον κόπο, και κυρίως οι συμπεριφορές είναι μια χαρά, το περιβάλλον φιλικό, τα αφεντικά έχουν ένα συμβουλευτικό ρόλο αν θες βοήθεια , καμία σχέση με το μαστίγιο των ελλήνων. Δίνεται απόλυτη πρωτοβουλία στον υπάλληλο, που βέβαια έχει και τις ανάλογες ευθύνες αλλα και το credit. Έν ολίγοις, ακόμα και μεταξύ μιας θέσης που απλά βγάζεις τα έξοδα σου στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, εγώ θα επέλεγα το πρώτο - όπως ήταν η πρώτη μου εμπειρία στο εξωτερικό. Τότε δεν μου αρκούσε αυτό, αλλα δεν ήξερα απο πρώτο χέρι πως έχουν τα πραγματα. Μακάρι να αλλάξουν κάποια στιγμή. Προφανώς βέβαια όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων , σε κάθε περίπτωση κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις, το ισοζύγιο μένει να δεις σε ποια περίπτωση ειναι θετικό. Βλέποντας το ψυχρά πρέπει να ξεκινήσεις τη δουλειά στην Αγγλία και αργότερα βλέπεις τι προοπτικές υπάρχουν εφόσον θες να γυρίσεις.
  7. Επισυνάπτω μια λίστα με τις διαθέσιμες θέσεις αυτή τη στιγμή. Έχετε υπόψιν σας, ότι για κάθε τίτλο θέσης ζητούνται αρκετά άτομα.positions.pdf
  8. Απλά ενημερώνω επειδή με ρώτησαν κάποια παιδιά με pm ότι υπάρχουν οι θέσεις ακόμα, και συνεχώς γίνονται προσλήψεις.
  9. Μιλούσα για τα άλλα έξοδα, τα νοίκια είναι τσιμπημένα όντως, αλλά ναι με όλους τους λογαριασμούς + ακριβώς κέντρο..
  10. Γενικά τα λεφτά που ξοδεύεις είναι πολύ λιγότερα από Αθήνα. Το ενοίκιο τώρα εξαρτάται από το πόσο κέντρικα θες να είσαι (αν και γενικά η πόλη είναι πολύ μικρή,περίπου σαν την Πάτρα), κι απο οτ αν θες να συγκατοικήσεις ή όχι. Για ολόκληρο διαμέρισμα στο κέντρο περίπου 50 τ.μ. βρίσκεις με 400-450 όλοι οι λογαριασμοι πληρωμένοι. Όσο πας πιο έξω πέφτουν.
  11. Κάπως έτσι είναι ναι, γι'αυτους είναι πολύ καλός ο μισθός. Όσον αφορά τα requirements, δεν είναι σώνει και καλά απαραίτητο το master, υπάρχουν άτομα μόνο με πρώτο πτυχίο. Το βασικότερο είναι η ευχέρεια στα Αγγλικά..
  12. Πάνω σ'αυτό που λέτε, πράγματι ο μισθός δεν είναι ικανοποιητικός, γύρω στα 800-1000 καθαρά κυμαίνεται, αλλά λόγω του χαμηλού κόστους ζωής βγαίνεις πολύ άνετα με αυτά τα χρήματα. Φυσικά, δεν έρχεσαι για να αποταμιεύσεις και να κονομήσεις, αλλά για να χτίσεις το CV σου σε μια παγκοσμίως γνωστή εταιρεία και μετά λογικά είναι πιο εύκολο να συνεχίσεις κάπου καλύτερα (Αγγλία,Γερμανία,ΗΠΑ,κτλ)όπως αναφέρθηκε. Προσωπικά, τέλειωσα ένα από τα καλύτερα οικονομικά τμήματα στην Ελλάδα, έκανα Μάστερ σε αξιόλογο αγγλικό πανεπιστήμιο, και μετά έψαχνα για 6 μήνες δουλειά σε Λονδίνο και Αθήνα χωρίς αποτέλεσμα παρά τις πάμπολλες αιτήσεις, συνεντεύξεις, assessment centres κτλ κτλ. Οπότε αν και διστακτικός στην αρχή, δε το έχω μετανιώσει σε καμία περίπτωση και νιώθω αρκετά τυχερός που μου έκατσε έστω και στη Σλοβακία. Αλλά φυσικά, όλα σχετικά είναι. Αν κάποιος το δει μεμονωμένα, χωρίς να τον ενδιαφέρει η μετέπειτα σταδιοδρομία, ίσως δεν αξίζει τον κόπο. Αλλά για μένα, να μένω Αθήνα με τους δικούς μου και να δουλεύω οδηγός-σερβιτόρος-μπαρμαν πχ (ακόμα κι αν ο μισθός είναι ίδιος και χωρίς νοίκια-φαγητά μπορώ να βάζω κάτι στην άκρη) δε μου λέει κάτι.. Απλά να κάθομαι Ελλάδα επειδή είμαι βολεμένος και που να τρέχω μωρέ τώρα , το θεωρώ λαθος, και επειδή αναγκαστικά το έκανα όσο έψαχνα με ξενέρωνε κάθε μέρα και περισσότερο. Δυστυχώς χωρίς προυπηρεσία τουλάχιστον στο συγκεκριμένο τομέα σκούρα τα πράγματα στην Ελλάδα. Anyway, όσοι πιστοί προσέλθετε! Ήδη ένα παλικάρι από εδώ επικοινώνησε μαζί μου και τον ετοιμάζω
  13. insomniac7

    Ολυμπιακός (2011-2012)

    Χοντρέ πάρε παίκτες. Σωκράτη γύρνα χτές.
  • Δημιουργία νέου...