Προς το περιεχόμενο

Ivory

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    3
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ivory's Achievements

  1. Τούμπα: ο Κώστας. Καλαμαριά: Το μαέρι Μικρά μαγαζιά, ποιοτικά, οικονομικά. Μόνο νωρίς θα βρεις από όλα. Βράδυ μετά 10:00 κάποια καλούδια θα έχουν τελειώσει. Ο Κώστας τα τελευταία χρόνια έγινε φίρμα βέβαια. Το αξίζει.
  2. Εμείς μαλαστούπα λέμε τη μαλαπέρδα. Το λέω μη γίνει μπέρδεμα και μπερδέψουμε τη βούρτσα με το ματζαφλάρι και το βάλει κανείς σε άκουα φόρτε.
  3. Έχει δύο φάσεις για πολυφωτο και ενας ουδέτερος που γεφυρώνεις. Για να μπορείς να ανάβεις πχ 2 λαμπες από τις 5 που έχει το πολυφωτο με τον ένα διακόπτη και τις άλλες 3 με τον αλλο. Λογικά είναι ένα καφέ,ένα μαύρο και ένα μπλε. Εσύ πάρε μόνο τη μία φάση και τον ουδετερο. Απο την άλλη αν έχεις τέτοιες απορίες καλύτερα πάρε κανεναν που ξέρει.
  4. Ivory

    Επιλογή POS

    Αν θέλει κάποιος να παίζει με πολλές τράπεζες, όψεως, κάρτες κλπ με ένα μόνο μηχάνημα έχω βρει τη cardlink που τη βλέπω σε πολλά σουπερ μαρκετ κλπ. http://www.cardlink.gr/el https://www.myalphapos.gr/static/cardlink.pdf Υπάρχει κάποια άλλη εταιρία που κάνει την ίδια δουλειά με δαύτους? Αυτό το 6€/μήνα μου φέρνει καούρες.
  5. Ivory

    Επιλογή POS

    Το pos το συνδέεις στον οψεως. Αν έχεις πολλούς οψεως διαλέγεις εσυ που θέλεις να τα στέλνεις. Αν το μηχανιμα είναι πχ της cardlink και όχι καθεαυτού τράπεζας διαλέγεις σε ποια τράπεζα και σε ποιον οψεως να πάνε. Μπορείς και επί τόπου να διαλέξεις τραπεζα τη στιγμή που χτυπάς τη κάρτα. Αυτά ρυθμίζονται κατά βουληση. Πχ έχεις καλη τιμή από alpha στην anerican τα στέλνεις εκεί. Τις visa τις στέλνεις πχ στον οψεως της Πειραιώς κλπ.
  6. Ivory

    Επιλογή POS

    Το καλό ποσοστό θα το παρεις μετά προσπάθεια. Εγώ έστειλα επιστολές στα κεντρικά, έχω πάει σε 3 Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη για να ρωτήσω, έχω μιλήσει με τους διευθηντες, έχω απειλήσει ότι θα κλείσω τους λογαριασμους κα. Τα ίδια έκανα και στην alpha άλλα δεν έπιασε. Ο λόγος που αξίζει να το κάνει κάποιος είναι γιατί πραγματικά κερδίζεις αρκετά χρήματα στο χρόνο εύκολα. Αυτό μου τρελάνει είναι ότι έχω υποχρεωτικά και ένα ποσοστό που με χρεώνει η τραπεζα στο ΦΠΑ στην ουσία. Κάτω από 0,8 δεν έχω ακούσει πάντως. Εμβάσματα για εξωτερικό σε προμηθευτές τι τιμή εχετε? Εγώ έχω 18ευρω συνολικα σε εμβασμα < 10χιλ. Ψάχνω για καλύτερα αλλά γιοκ.
  7. Ivory

    Επιλογή POS

    Το 0,8 στη Πειραιως το δίνουν σχετικα ευκολα. Κατά τη γνώμη και 0,8 είναι πολύ μεγάλο ποσοστό αν αναλογιστει κανείς το καθημερινό τζίρο στην αγορά. Fylatos καλύτερα να το ψάξεις καλύτερα. Με 50 συναλλαγές οπως λες κάθε μέρα η viva σου πέρνει ΠΟΛΛΑ. Ρώτα και σε άλλα καταστήματα τραπεζών. Πες και κανένα μουσι. Αν συμφωνίες από την αρχή καλό νούμερο μετά είναι εύκολο να το διατηρησεις.
  8. Ivory

    Επιτόκια καταθέσεων

    Το χρήμα παράγει χρήμα όταν αλλάζει χέρια. Αυτή είναι η λογική του καπιταλισμού σε τελική ανάλυση. Το σύστημα από μόνο του στην ουσία σου λέει "μη τα βάλεις σε τράπεζα, παίξε μπαλίτσα".
  9. Ivory

    Επιλογή POS

    Η τράπεζα έχει μικρότερη προμήθεια (τη μισή και παρακάτω). Αυτό και μόνο είναι αρκετό. Εγώ πχ έχω κάτω από 1% και δεν είμαι ο Διαμαντής (μασούτης). Η τράπεζα είναι τράπεζα. Είναι σαφώς περισσότερο αξιόπιστη από την όποια viva. Έχουμε να κάνουμε με χρήμα εδώ και δεν είναι παίξε γέλασε. Έχει να κάνει και με το τρόπο οργάνωσης. Είναι σαφώς πιο εύκολα διαχειρίσιμο να βλέπεις όλες τις κινήσεις του λογαριασμού σου σε μια εκτύπωση. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με τις ανάγκες που έχει ο καθένας. Μια τράπεζα είναι καλό σε ξέρει σαν πελάτη γιατί αποκτάς σχέσεις και παίρνεις άλλες τιμές και σε άλλες υπηρεσίες (πχ εμβάσματα σε προμηθευτές εξωτερικού κλπ). Το wallet ίσως βολεύει μόνο αν έχεις μικρό τζίρο σε κάρτες καθημερινά. Για εμένα προσωπικά η viva είναι εταιρία ότι να ναι. Μόλις σε έχει στο χέρι θα γλείψει δάκτυλο και θα το βουτήξει στην άμμο πριν στο φορέσει. Ακόμη είναι η αρχή. Μακάρι να μην φερθεί έτσι με τα POS στο μέλλον όπως έκανε με τη τηλεφωνία.
  10. Ivory

    Επιλογή POS

    Το 2% είναι πάρα πολύ μεγάλο για 50 συναλλαγές τη μέρα!!! Ρώτα στη Πειραιώς. Viva έχω εξαιρετικά κακή εμπειρία με ip τηλεφωνία. Γράφω βιβλίο. Τα POS τους από φίλους ξέρω ότι είναι υποδεέστερα ποιοτικά από αυτά των τραπεζών και παίζει και το wallet που είναι άνευ λόγου ταλαιπωρία. Πέρα όμως από αυτά. Η τράπεζα είναι τράπεζα με ότι αυτό συνεπάγεται.
  11. Ivory

    Επιλογή POS

    Η αμέρικαν καρφώνει άσχημα και για αυτό σε πολλά καταστήματα δεν έχουν μπει στη διαδικασία να τις δέχονται. Το θέμα είναι τι θα κρατάει η τράπεζα στην εκάστοτε κάρτα. Κατά τα άλλα όλα τα pos τραπεζών μπορούν να παίξουν μπάλα με όλες τις κάρτες αν το κατάστημα τα έχει βρει στις προμήθειες με τη τράπεζα. Η Πειραιώς μέχρι στιγμής φαίνεται να δίνει τις χαμηλότερες προμήθειες.
  12. Ivory

    Επιλογή POS

    H viva είναι απαράδεκτη γενικός. Μακριά.
  13. Αν είναι επιχείριση και κάνει νόμιμα εισαγωγές θα περάσει το εμπόρευμα τελωνείο. Εκεί θα περάσουν τα προϊόντα και χημείο. Θα πρέπει ο προμηθευτής να διαθέτει όλα τα χαρτιά, πιστοποιητικά κλπ.
  14. Εμένα έσπασε ο σωλήνας του ζεστού τελικά (Θεσσαλονίκη). Επειδή έχω κάνει πακετάς ένα έχω να πω: όποιος παραγγέλνει delivery με τέτοιο φουτσόκρυο τον παίρνει.
  • Δημιουργία νέου...