Προς το περιεχόμενο

Suntory

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    8
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ
  • Ενδιαφέροντα
    Jumping rope
    Classical guitar
    Reading
    Movies/editing

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.041 προβολές προφίλ

Suntory's Achievements

  1. Οι καινούργιοι K40 έχουν δικό τους fan. Δες τα Κ40-Active και K40-Passive εδω και εδω
  2. Suntory

    MatLab έχτρα RAM

    Ισως να το εξηγούσες λίγο καλύτερα γιατί στο Site: link που παρεθεσες λει οτι χρησιμοποιείται και η 'Java heap' και η 'Matlab's main memory': When you create a Java object from MATLAB, that object will live in the Java heap, whereas workspace variables will go into MATLAB’s main memory.
  3. Το τροπο να σε πληρώνουν κατα πασα πιθανότητα θα τον βρουν αυτοι. Θα μπορούσες να κοιτάξεις υποτροφίες απο ιδρύματα πχ αλλα συνηθως περνει πολυ χρονο και αμα σου πουν οχι και δεν εχεις εναλλακτικες θα ειναι χάσιμο χρόνου. Σε καθε περίπτωση θα πρεπει να τους πείσεις οτι εχεις τα φόντα, οπότε email τυπου λυπηθείτε με δεν ειναι η καλύτερη επιλογη. Θα προτεινα να κοιταξεις σε ιστοσελίδες για διδακτορικά στον τομεα σου. Εκει θα αναγράφεται αν είναι επι πληρωμη η οχι. Απλα τσέκαρε μονο για Γαλλια. Η αλλη εναλλακτική ειναι να στείλεις email οπως λες, σε κάποιον καθηγητή που σε ενδιαφέρει έχοντας μια, σχετικά, ολοκληρωμένη ιδέα για τον σκοπό του διδακτορικού σου. Μετα θα τα βρειτε για το τι ακριβώς θα κανεις και αν υπαρχει funding. Αλλα το funding θα πρότεινα αστο για λιγο αργότερα στη συζήτηση, ισως να σε ρωτήσουν κιόλας. Μεταπτυχιακό με υποτροφία ίσως να βρεις. Η υποτροφία θα ειναι είτε μόνο τα tuition fess ή και living allowance. Συμβόλαιο εργασίας πάντως δεν θα σου κάνουν. Αλλα για Γαλλια συγκεκριμένα δεν εχω κοιταξει μιας και δεν γνωρίζω Γαλλικα.
  4. αυτό είναι καλύτερο να το σκεφτεί ο υποψήφιος και να το γράψει ετσι ώστε να φαίνεται καθαρά η συσχέτιση.
  5. +1. Θεσσαλονικης τελείωσα. Γνώρισα και πολύ καλούς καθηγητές/ερευνητες, άλλοι φύγανε, άλλοι έμειναν. Για παράδειγμα μας έδωσαν τις δικές τους Motorola MCU πλακέτες να ασχοληθούμε στο σπίτι το καλοκαίρι, και μας άφηναν να είμαστε μέσα τις ώρες που δεν είχε μάθημα το εργαστήριο μέχρι αργά το βράδυ, ενω τα περισσότερα εργαστήρια ήταν κλειδωμένα.
  6. Suntory

    site για phd εξω

    Η γλώσσα θα επηρεάσει πιο πολύ την ζωή σου έξω από το διδακτορικό. Με Αγγλικά μια χαρά είσαι σε πολλές μη αγγλόφωνες χώρες. Τα καλα λόγια γνωστών σου, δεν λένε και πολλά από μόνα τους. Πόσο μάλλον αμα είναι 'γνωστοι' και δεν γνωρίζεις τυχων διαφορές στο χαρακτηρα. Οπως αναφερθηκε και πιο πάνω, διαλέγεις γκρουπ/καθηγητή, όχι χώρα η πανεπιστήμιο. Δεν θα σου δώσει συστατική ο πρόεδρος, ο καθηγητής σου θα σου δώσει. Μια συστατική από έναν γνωστό καθηγητή + καλές δημοσιεύσεις θα σου ανοίξουν πολλές πόρτες, ειδικά εαν θελεις να παραμείνεις στον τομέα του διδακτορικού σου. Για χρηματοδότηση και μισθό συνηθως αναφέρονται στην αγγελία/ανάρτηση. Εαν οχι θα το συζητήσεις με τον καθηγητή σου. Οι μισθοί παντως, εφόσον μιλάμε για διδακτορικό με συμβόλαιο εργασίας ή υποτροφια, ειναι πάνω κάτω fixed. Θα μπορούσες να κοιταξεις πάντως μπας και μπορείς να πάρεις 'βοηθημα' απο το κράτος σαν χαμηλόμισθος. Στην υποτροφία δεν εχεις τα πλεονεκτήματα εργασίας (ασφαλεια υγειας, unemployment insurance etc...). Το συμβόλαιο ίσως σου δώσει επιπλέον πόντους στην επόμενη εργασία μιας και θα έχεις ηδη κάποια χρονια προϋπηρεσίας. Αν και εξαρτάται και από το εκάστοτε HR/guidelines. Προτού στείλεις το email/cover letter δειξτα σε κανα φίλο σου με εμπειρία να σου πει τη γνώμη του και να διορθώσει. Seriously, μην τα γράψεις και στείλεις αβέρτα. Και το email και το cover letter είναι samples και σε αντιπροσωπεύουν. P.S. Τι εννοείς δεν έχεις κάνει δική σου ερευνα? και οι τρεις δημοσιεύσεις/ερευνητική εμπειρία που προανέφερες?
  7. Δεν νομίζω οτι γίνεται να αδιαφορείς για τα πάντα της καθημερινότητας σου, ειδικότερα οταν κάποιοι άλλοι πιθανώς να εξαρτώνται από εσένα, λιγο η πολύ. Ολοι περνάμε φάσεις, π.χ. εύρεση εργασίας, μετακόμιση, κτλ.. αλλα αυτες συνεισφέρουν σε ενα προσωρινό άγχος/αγωνια. Το άτιμο χρόνιο άγχος που αναφέρεις, αυτο ειναι λιγο πιο δύσκολο. Για το τρένο που ανέφερες προφανώς και θα αγχωνομουνα πολύ εάν έχανα το τρένο την ώρα που πήγαινα για συνέντευξη εργασίας και δεν ειχα φροντίσει να βάλω ένα έξτρα χρονικό περιθώριο. Το να φροντίζεις κατι απο νωρίς βέβαια δεν συνεπάγεται υπερ-αναλυσεις για το αν και ίσως. Αλλο το προετοιμάζομαι, άλλο το υπερ-αναλυω και παραλύω. Κατα την διάρκεια της ημέρας νομίζω καλο ειναι ο καθένας να αφιερώνει χρόνο πνευματικής αναζωογόνησης, κάτι που θα πάρει το μυαλό του απο τα προβλήματα, και οχι μονο. Για μενα δουλεύει το γυμναστηριο/ποδηλατο, για άλλους ο χορός, κτλ.. Σαφώς και η σωματική δραστηριότητα βοηθάει τρομερά. Εχω παρατηρήσει πάντως οτι ακομα και κατα τη διαρκεια της γυμναστικης σκεφτομαι καποια 'αγχωδη' πραγματα. Αλλα την ωρα που τρεχω στον διάδρομο πχ, και δεν χρειάζομαι τρομερή συγκέντρωση, το μυαλό μου ειναι πολύ πιο καθαρό και οι σκέψεις δεν τρέχουν ποτάμι. Με μια πρόταση, οταν δεν τρέχει το σώμα μου τρέχει το μυαλό μου και αυτό μου δημιουργεί άγχος.
  8. Suntory

    Ελλάδα ή εξωτερικό;

    Σε μεγάλο ινστιτουτο είμαι. Δυστυχώς παντως αρκετοί νεοι δεν γνωρίζουν και το κυριότερο δεν θέλουν να μιλήσουν. Με τα βασικά πάντως μια χαρά συνεννοούμαι. Για επίσημες διαδικασίες, ζητάω βοηθό αλλά για π.χ. εγγραφή στο γυμναστήριο, αγορές, ψυχαγωγία ειμαι ΟΚ. Απλα θέλει λίγο δημιουργικότητα, λίγο χαμογελακι και τσουπ, η δουλειά σου γινεται μια χαρα.
  9. Suntory

    Ελλάδα ή εξωτερικό;

    Στη δουλεία κυρίως Αγλλικα, εξω με φίλους Αγγλικα. Οι γνώσεις μου στην Ιαπωνικη είναι επιπέδου 'επιβίωσης' και λιγάκι εύκολης συζήτησης. Σχετίζεται με neuroscience/micro-nanotechnology. Οχ τοσο με ιατρική, τουλάχιστον αυτό που ασχολουμαι εγω, πιο πολυ basic/applied research παρά σε επίπεδο clinical που θα δεις σε κάποιο νοσοκομείο.
  10. Suntory

    Ελλάδα ή εξωτερικό;

    Κάτοικος Ιαπωνιας τα τελευταία 4 χρόνια. Πριν να ερθω εδω, 2 χρόνια Ολλανδια για μεταπτυχιακό και 7 μήνες Γερμανια. Δεν θα γυρνούσα, ουτε καν για τα γεράματα. Θα προτιμούσα να ανοιξω ενα μικρο ροκ ουισκο-μπαρακι σε καποια ήσυχη πολη και να πηγαίνω να γουστάρω τα απογεύματα. Τωρα αμα ειμαι σε σημειο να μην μπορω να παρω τα ποδια μου η να χρίζω νοσοκομείου, και πάλι δεν θα προτιμούσα την ι) περιθαλψη της Ελλαδας, ιι) παροχές και ποιότητα ζωης προς ηλικωμενους/ΑΜΕΑ. Επισης μου αρέσει το ποδηλατο σαν τροπος ζωης (πανε ελα στη δουλεια, ψωνια, ταξιδακια) και η Ελλαδα δεν αποτελει επιλογη για αυτο προς το παρων. Έφυγα για επαγγελματικούς λόγους, ασχολουμαι με νευροτεχνολογια, αλλα δεν γυρναω μονο για αυτους. Μου αρεσουν οι εμπειρίες, αν και να μετακομίζεις άφραγκος δεν ειναι οτι καλύτερο, δεν θα το άλλαζα με τπτ. Και μενα η εμπειρία μου τα ιδια μου δίδαξε, ίσως να ηταν εξαίρεση αλλα αυτα που άκουσα, έλεος. Ας μην αλλαξει τιποτα, I am ok. Αυτος ηταν και ο λογος που εφυγα, να αποστασιοποιηθώ και εγω και η μελλουσα οικογενεια μου απο το 'αλλαζει/δεν αλλαζει'. Κριμα για τα ατομα που υποφερουν, με τον εναν η αλλο τροπο, αλλα, μεχρι εκει, δεν ειναι οι μονοι που υποφέρουν, μπορώ και θέλω να βοηθήσω, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Προσωπικα, αυτη η χώρα δεν μου πρόσφερε απολύτως τίποτα, ουτε σε τρόπο ζωης, ουτε σε εκπαιδευση ουτε σε διασκεδαση, δουλεια. Ισως να μην έδενα με τον περίγυρο και την νοοτροπια για τα 25 χρονια που εζησα. Έτυχε και γεννήθηκα στην Ελλαδα, δεν θεωρώ οτι ανήκω η οτι χρωστάω κατι. Εγω θα κοιταξω το συμφέρον μου, οχι μόνο το οικονομικό, δεν τσεπώνουν γερα ολοι οσοι φεύγουν. Η Ελλαδα ας κοιτάξει το συμφέρων της και ας πράξει αναλόγως εαν θελει να φερει πίσω αυτούς που φεύγουν η να μη τους βάζει εμπόδια οταν ενδιαφέρονται (π.χ. ψηφος).
  11. Ναι, ετσι είναι, όλοι έχουν τις υποχρεώσεις τους, και οφείλουν να γνωρίζουν ανεξαρτήτως διπλώματος αυτοκινήτου. Στην Ελλαδα το ποδήλατο ειναι σχετικά καινούργια μέθοδος μετακίνησης στις πόλεις, οπότε θέλω να πιστεύω οτι σε λίγα χρόνια οι γενιές που μεγαλώνουν με αυτό θα ειναι πιο ώριμοι στον χειρισμό του.
  12. Καταλαβαίνω την ενόχληση σου για τους ποδηλάτες που οδηγούν στη μέση του δρόμου, αλλά δεν συμφωνώ απολυτως. Και ένα φορτωμένο φορτηγό που πάει τα ζώα μου αργά σε δρόμο μιας λωρίδας 'ενοχλεί' δημιουργώντας ισως μια, μικρή, ουρά απο αυτοκίνητα. Υπομονή ομως και προσπέραση οταν υπάρχει η νόμιμη ευκαιρία. Ο ποδηλατης που αναφέρεις που πάει με 20 μπορεί να χρειάστηκε να βγει στη μέση γιατί η άκρη έχει πεσμένα δεντρα/κλαδια/παρκαρισμενα αυτοκίνητα. Υποθέτω οτι, μάλλον, δεν αναφερεσε σε αυτήν την περίπτωση, απλά ήθελα να το επισημάνω. Το λεω γιατί πρόσφατα ειχα μια συζήτηση με ενα παιδί που ήρθε απο Ελβετια και με ρωτησε 'δεν φοβασαι που ποδηλατείς στον δρόμο?' (δεν υπάρχουν ποδηλατολωριδες εδώ, και γενικότερα η συμπεριφορά ποδηλάτων ειναι = ελληνική, ισως και χειροτερη, βλ. βραδυ αναποδα στον δρόμο χωρις φώτα, το βλεμα στο κινητό κτλ...). Τεσπα, του λέω οχι. Φυσικά και μπορει να γινει κάποιο ατυχημα αλλα οταν οδηγω ποδηλατο συμπεριφέρομαι σχεδόν σαν να οδηγώ αυτοκίνητο. Ενοειται κράνος, δυνατά (χωρις να τυφλώνουν) φώτα μπρος/πισω κτλ.. Αλλα, εαν χρειαστεί να πάρω λωρίδα, θα την πάρω, μετα απο μια κρίση της στιγμής, κοιτάζοντάς την κατάσταση πίσω. Για τα 10-50-100 μέτρα που μπορεί να υπάρχουν έργα στο δρομο, καθιστώντας την διέλευσή ποδηλατών και οχημάτων δίπλα δίπλα μη ασφαλή (κρίση δικιά μου) θα βγω σε σημείο όπου να μην μπορεί να έρθει δίπλα μου. Υπομονη, σε 1 λεπτο θα βγω παλι εξω. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σε δρομο που πηγαινω καθε μερα, καναν εργα για καποια μέτρα και η αριστερά λωρίδα ήταν πλέων η πιο δεξιά (ταχείας), χωρίς ελάχιστο χώρο για ποδήλατά. Εκει απλά έπαιρνα τον έλεγχο κάθε φορά που περνούσα. Οταν δεν υπάρχουν ειδικές λωριδες, προσπαθώ να ακολουθω το vehicular cycling, συνάρτηση πάντα με τον ΚΟΚ ειδικά εαν είναι ξεκάθαρος. Η παραπάνω 'τεχνικη' πάντως δεν είναι χωρίς κριτική (βλ. λινκ), αλλά για να συνοψίσω: a cyclist in a through-traffic lane may get a few surprised looks but will probably not get hit.[effective_cycling]
  13. Suntory

    Ποδήλατο

    Γιατί δεν αλλάζεις αλυσίδα πρώτα? Κανα 10 ευρώ ειχα δώσει για μια Shimano. Αν και δε λέει για καθε διμηνο, αμα εχει σκουριασει όλη αλλαξε την. Μετά στέγνωνε το ποδηλατο καθε φορα που βρεχει και καθαριζε το/βαζε λαδι συχνα. Τσεκαρε και το chain cleaner αφου σε ψηνει http://www.finishlineusa.com/products/cleaning-tools/pro-chain-cleaner
  • Δημιουργία νέου...