Προς το περιεχόμενο

john24g

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    30
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Athens, Greece

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

john24g's Achievements

  1. Σίγουρα όχι σε όσους βάλαμε παραγγελία άμεσα. Εμένα μου είχαν πει παραλαβή σήμερα και τελικά δεν το έστειλαν επειδή είχαν περάσει πολλές μέρες από την πληρωμή. Δεν με ενημέρωσαν καν γι'αυτό. Απαράδεκτοι στην δική μου περίπτωση.
  2. Ήταν να παραλάβω σήμερα από Πλαίσιο. Μου είχε στείλει ο υπάλληλος email επιβεβαίωσης ότι θα παραλάβω σήμερα 2/10 και μου είπε ότι θα μου ερχόταν ενημερωτικό μήνυμα αργά χτες 1/10 που θα γράφει την εκτιμώμενη ώρα παράδοσης. Δεν ήρθε τέτοιο μήνυμα χτες, οπότε επικοινώνησα σήμερα τηλεφωνικά για να δω τι συμβαίνει. Μου είπαν ότι επειδή η πληρωμή είχε γίνει με κάρτα στις 15/9, έχουν περάσει πολλές μέρες και τα χρήματα αποδεσμεύτηκαν από την τράπεζα. Μου ζήτησαν να ξαναπληρώσω και να παραλάβω αύριο 3/10. Το αρνήθηκα αυτό και τους ζήτησα να ξαναπληρώσω και να μου αποσταλεί σήμερα όπως είχαμε συμφωνήσει. Μου απάντησαν ότι δυστυχώς δεν γίνεται αυτό. Λόγω αθέτησης της υπόσχεσής τους, της παντελούς έλλειψης ενημέρωσης εάν δεν το κυνηγούσα εγώ, και επειδή δεν είχαν καμία θέληση να τηρήσουν τον λόγο τους, επέλεξα να ακυρώσω την παραγγελία.
  3. Yup, σήμερα λίγο πριν τις 12. Χτες που τους κάλεσα δεν μπορούσαν να μου δώσουν κάποια εκτίμηση. Μου είπαν ότι έχουν μια ομάδα που συλλέγει τα προϊόντα και τα αναθέτει σε παραγγελίες και ότι θα με καλέσουν όταν έρθει η σειρά μου. Έτσι και έγινε τελικά. Φαίνεται ότι το PM 512 Blue έχει κάποια στοιχειώδη ροή καθώς ήταν διαθέσιμο για online παραγγελία σε Κωτσόβολο και Vodafone χτες. Κάποιος το είχε ανεβάσει εδώ στο topic και το είδα.
  4. Online αγορά με παράδοση στον χώρο μου. Το Πλαίσιο δεν είχε έξοδα για μεταφορικά, οπότε το προτίμησα.
  5. Με κάλεσαν από Πλαίσιο. Έχουν την συσκευή διαθέσιμη και θα μου την παραδώσουν την Δευτέρα 2/10. iPhone 15 Pro Max Μπλε 512GB Προπληρωμένη προπαραγγελία με 39α, 15/9 17:02.
  6. Τα πραγματικά απεριόριστα data θα έρθουν όταν έρθει και η πραγματική ανάπτυξη στην Ελλάδα. :P Πέρα από την πλάκα όμως, υπάρχει ήδη επιλογή ποιότητας (bitrate) εντός της εφαρμογής για ορισμένους σταθμούς. Δεν υπάρχει σε όλους επειδή πρέπει οπωσδήποτε να το προσφέρει ο ίδιος ο σταθμός και αυτός ο περιορισμός συμβαίνει πιθανόν επειδή το encoding στοιχίζει. Φαντάσου να έχει ένας σταθμός 100+ ταυτόχρονους ακροατές που ο καθένας επιθυμεί εντελώς διαφορετικό bitrate για δικούς του λόγους. Ο server του σταθμού θα έπαιρνε "φωτιά", κάνοντας 100+ φορές encoding το αρχικό σήμα σε διαφορετικά bitrates. Ο νους μας πάει στο ας μου στείλει τα μισά δεδομένα (π.χ. από 128kbps σε 64kbps), αλλά δυστυχώς στα περισσότερα, αν όχι σε όλα, τα formats δεν μπορεί να συμβεί αυτό, καθώς τα δεδομένα θα γίνονταν απλά corrupt, λόγω έλλειψης πληροφοριών. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πρωτόκολλα, όπως αυτό της Apple, που υποστηρίζει διαφορετικά bitrates, ανάλογα με το ζητάει ο πελάτης, αλλά και πάλι είναι στην ευχέρια του σταθμού το αν θέλει να το ενεργοποιήσει και με τι περιορισμούς.
  7. Μπορείς να δοκιμάσεις την εφρμογή μου VRadio είτε σε Android είτε σε iOS: Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ilv.vradio iOS: https://apps.apple.com/us/app/vradio-online-radio-recorder/id1490171722 Σε αρκετούς σταθμούς υπάρχει επιλογή για διαφορετικές ποιότητες/κατανάλωση που μπορείς να επιλέξεις χειροκίνητα κάθε φορά και θα θυμάται την επιλογή σου στην συνέχεια. Δυστυχώς δεν υπάρχει σε όλους τους σταθμούς επιλογή, καθώς δεν την προσφέρουν αυτή την δυνατότητα όλοι τους. Στο μέλλον, λογικά τους επόμενους λίγους μήνες, θα υπάρξει και μια επιλογή για να επιλέγεται αυτόματα το μικρότερο ή το μεγαλύτερο bitrate, ανάλογα με το τι επιθυμεί ο εκάστοτε χρήστης στην εκάστοτε σύνδεση.
  8. Δεν υπάρχει στα σχέδια μείωση τιμής, ακόμα και υπό μορφή προσφοράς, για διάφορους λόγους. Πρώτον, πιστεύω πως είναι άδικο για όσους έχουν ήδη αφαιρέσει τις διαφημίσεις και έχουν πληρώσει περισσότερα. Δεν θέλω να κάνω πράγματα που δεν θα μου άρεσε να μου κάνουν. Π.χ να πληρώσω κάτι full price και μετά από λίγες μέρες η εβδομάδες να πέσει στην μισή τιμή, ή και λιγότερο, αναφορικά με την δική σας τιμολογιακή πολιτική. Νιώθω αδικιμένος όταν συμβαίνει αυτό. Δεύτερον, η αφαίρεση των διαφημίσεων δεν προορίζετε για όλους. Το μεγαλύτερο ποσοστό κερδών, όλους τους μήνες, χωρίς εξαιρέσεις, προέρχεται από τις ίδιες τις διαφημίσεις και μια μείωση της τιμής στο μισό, δεν θα σημαίνει διπλάσια έσοδα, καθώς δεν θα διπλασιαστούν οι αγορές. Ακόμα και αν γίνει αυτό, σημαίνει ότι θα μειωθούν λίγο τα έσοδα από διαφημίσεις, αφού θα εμφανίζονται σε λιγότερους χρήστες. Οπότε ξεκάθαρα είναι Bad deal. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα, στην έκδοση για Android, να επιλέξουν με ακρίβεια τον τρόπο που θέλουν να εμφανίζονται οι διαφημίσεις, δίνοντας τους τον απόλυτο έλεγχο, κάτι που δεν κάνει καμία άλλη εφαρμογή, ανεξαρτήτου κατηγορίας. Ή τουλαχιστόν δεν γνωρίζω εγώ κάποια. Κατανοώ ότι ίσως εμφανίζονται πολλές διαφημίσεις κάποιες φορές και έχω ήδη κάνει ενέργειες για να μειώσω την συχνότητά τους. Ξεκινάω πάντα από κάτι "κακό" και δίνω κάτι καλύτερο εκ του ασφαλούς. Εάν στην αρχή η εφαρμογή έδειχνε λίγες διαφημίσεις και στην συνέχεια αυξάνονταν, αυτό θα δημιουργούσε πολύ κακή εντύπωση, σε αντίθεση με το ανάποδο, κάτι το οποίο ακολουθώ. Τρίτον, η εφαρμογή συνεχίζετε να αναπτύσετε και όσοι την ακολοθούν γνωρίζουν ότι δεν βγαίνουν απλά updates για τα μάτια του κόσμου, όπως στην πλειοψηφία των εφαρμογών στο store. Σε κάθε έκδοση υπάρχουν features που για μια μερίδα χρηστών είναι σημαντικά και ίσως και να τα έχουν ζητήσει στο παρελθόν. Δείχτε μου παρόμοιες εφαρμογές που να συνεχίζουν να βελτιώνονται (ουστιαστικά, όχι απλά να αλλάζουν μορφή) μετά από λίγους μήνες ή χρόνια. Θα βρείτε ελάχιστες στην κατηγορία των ραδιοφώνων. Οπότε, θεωρώ ότι δίνεις τα χρήματα σου και νιώθεις ότι σε βάθος χρόνου τα "βγάζεις". Σε περίπτωση που σταματήσει τελείως η βελτίωση της εφαρμογής, τότε ίσως να τεθεί το θέμα της μείωσης της τιμής. Έως τότε το θεωρώ άδικο για μένα και για αυτούς που με έχουν τιμήσει με τα χρήματά τους. Όποιος την αγαπάει και του φαίνεται χρήσιμη ας την πληρώσει και δεν θα απογοητευτεί από την δουλειά που κάνω πάνω σε αυτή καθώς και για την χρησιμοτήτα που θα του προσφέρει.
  9. Σίγουρα. Πόσο μάλλον με τους zen2, που ανέβηκε πολύ το επίπεδο από μεριάς amd. Τα δυο τελευταία χρόνια, είδαμε την intel να αυξάνει επιτέλους τους πυρήνες στους επεξεργαστές της, ύστερα από σχεδόν μια δεκαετία, κάτι που είναι πολύ ευπρόσδεκτο και κανείς δεν νομίζω να διαφωνεί ότι έπαιξε ρόλο ο ανταγωνισμός που δημιουργήσει η amd. Περισσότεροι πυρήνες δεν σημαίνει όμως απαραίτητα και καλύτερο performance. Το εκάστοτε λογισμικό θα πρέπει να έχει σχεδιαστεί και να έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να εκμεταλλεύεται τα επιπλέον νήματα (threads). Το ότι οι πολλοί πυρήνες έγιναν mainstream, σίγουρα θα βοηθήσει και θα κατευθύνει και τους προγραμματιστές να σχεδιάζουν με βάση αυτές τις δυνατότητες και φυσικά και στα παιχνίδια, που γίνεται ήδη κατά κόρον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μια υπολογιστική δύναμη σε ένα νήμα/πυρήνα θα έχει πάντα καλύτερη απόδοση από δύο νήματα/πυρήνες με την μισή δύναμη ο καθένας. Οπότε, είναι λάθος να κοιτάμε μόνο τον αριθμό των πυρήνων αλλά πρέπει να κοιτάμε και το τι δύναμη έχει ο καθένας ξεχωριστά. Ακόμα και αν συνεχίσουμε να βλέπουμε αύξηση σε πυρήνες στο μέλλον, δεν είναι απαραίτητο ότι θα βλέπουμε την ίδια βελτίωση σε ορισμένου τύπου λογισμικού που δεν μπορεί ή δεν έχει σχεδιαστεί να παραλληλοποιεί τις εργασίες του. Δυστυχώς υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να χωριστούν σε ίσα κομμάτια και να αποδοθούν σε διαφορετικά νήματα για την βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων μιας cpu.
  10. Δεν θα κρίνω αν ήταν υπερβολικά αυτά που έγραψε στο σύνολό του, αλλά στα περισσότερα σημεία με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Ο λόγος που σχολίασα είναι επειδή είδα ότι παρεξηγήθηκαν τα λόγια του, ενώ τα περισσότερα που λέει είναι facts και σε καμία περίπτωση δεν τον κάνει intelακια/amdάκια ή ότι περιμένει την amd για να πέσουν οι τιμές. Απλά θεωρεί υπερβολή και καραμέλα το ότι λόγω της amd πέσαν οι τιμές και αυξηθηκαν οι επιδόσεις της intel (κυρίως στους i7), κάτι που με μια σύντομη έρευνα φαίνεται ότι έχει δίκαιο. Δεν έχει υπάρξει κάποια τρομερή βελτίωση τα τελευταία χρόνια (φαντάζομαι στους i7 τους οποίους κατονομάζει), πόσο μάλλον στην τιμολόγηση, που συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.
  11. Προφανώς και όχι, δεν θα είχαμε 8 πυρήνες από μεριάς intel. Έχει κάνει καλό η ανταγωνιστικότητα που έχει δημιουργήσει η AMD, ωστόσο η Intel δεν φαίνεται να θέλει να μειώσει τις τιμές σε όλες τις κατηγορίες, αλλά εκεί που θεωρεί ότι απειλείτε από κάτι πιο value-for-money. Μέχρι τώρα, η AMD δεν έχει καταφέρει να φτάσει την intel σε single-threading performance. Όταν και αν το πετύχει αυτό, τότε ίσως να δούμε και πτώσεις τιμής στις συγκεκριμένες κατηγορίες.
  12. Στην κατηγορία i7 δεν υπάρχει καμία πτώση τιμής, ίσα ίσα που υπάρχει αύξηση. Απρίλιο του 2017, αγόρασα 7700K στα 350 (που στη συνέχεια έπεσε κιάλλο η τιμή του) και 2,5 χρόνια μετά ο 9700K είναι πιο ακριβός με διπλάσιους πυρήνες και χωρίς hyber threading. Οι επιδόσεις σε multi-core εφαρμογές αυξήθηκαν, ναι, οι τιμές όχι.
  13. Η εφαρμογή ραδιοφωνικών σταθμών VRadio είναι πλέον διαθέσιμη και σε συσκευές iOS. Μπορείτε να την κατεβάσετε από το Apple Store ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο ή απλά κάνοντας αναζήτηση για "VRadio". https://apps.apple.com/us/app/vradio-online-radio-recorder/id1490171722 Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και σας εύχομαι καλές γιορτές!
  14. Αφήνω αυτό εδώ: http://www.akouradio.com Δωρεάν ραδιόφωνο σε PC και android, με πολλές δυνατότητες και ευκολίες και με ελάχιστες απαιτήσεις σε χωρητικότητα δίσκου.
  • Δημιουργία νέου...