Προς το περιεχόμενο

kalogeros

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    402
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

kalogeros's Achievements

Mentor

Mentor (11/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 10 χρόνια Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

1,8k

Φήμη

  1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μήπως θα μπορούσες να μου πεις και τι να βάλω σαν αιτιολογία για την τροποποίηση?
  2. Στο πρώτο ποστ μου λέω ότι η αλλαγή μου ζητήθηκε να γίνει από το 2019 και μετά.
  3. Ναι, το χωράφι είναι όντως ποτιστικό και έτσι ήταν πάντα. Δεν μου είπε για ποιον λόγο πρέπει να γίνει, μου είπε μόνο ότι αν δεν γίνει η αλλαγή, δεν μπορεί να προχωρήσει τα συμβόλαια.
  4. Χαιρετώ τα πλήθη! Έχω μια ερώτηση λογιστικού περιεχόμενου και θα παρακαλούσα κάποιον λογιστή του φόρουμ να με βοηθήσει. Πρόκειται να πουλήσω ένα χωράφι και η συμβολαιογράφος που έχει αναλάβει τα συμβόλαια, μου έστειλε σήμερα email, λέγοντάς μου ότι για να προχωρήσει θα πρέπει να κάνω διόρθωση του Ε9 από το 2019 έως σήμερα και να μεταβάλλω το ακίνητο από ξηρικό σε ποτιστικό. Υποθέτω ότι το πεδίο που θα πρέπει να αλλαχτεί είναι το "Αρδευόμενη". Το θέμα είναι ότι μου ζητάει να δηλώσω και την αιτία για την οποία κάνω την αλλαγή. Οι επιλογές είναι: Μεταβίβαση επικαρπίας ή ψιλής κυριότητας Ανέγερση οικοδομής Εξ αδιαθέτου (νόμιμος) κληρονόμος Εκ διαθήκης κληρονόμος Από δικαστική απόφαση Κατεδάφιση ακινήτου Έναρξη εργασιών οικοδομής με εργολαβικό αντάλλαγμα Χρήση ακινήτου από εργολάβο εντός τετραετίας από την έναρξη των εργασιών Αποδοχή κληρονομιάς μετά από αποποίηση αυτής από προηγούμενο κληρονόμο Ολοκλήρωση φέροντος οργανισμού Συνένωση επικαρπίας με ψιλή κυριότητα Λοιπές περιπτώσεις Η μόνη από αυτές τις περιπτώσεις που θεωρώ ότι ταιριάζει είναι η τελευταία, αλλά όταν την επιλέγω μου ζητάει να βάλω ημερομηνία της αλλαγής και να την περιγράψω. Να διαλέξω κάποια άλλη επιλογή; Αν αυτή είναι η σωστή επιλογή, τι ημερομηνία και τι περιγραφή βάζω; Υπόψιν ότι το χωράφι το κληρονόμησα το 2001 από τη μητέρα μου και ήταν ανέκαθεν ποτιστικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
  5. Παιδιά, ήρθε η ώρα να αλλάξω λάστιχα στο αυτοκίνητο και χρειάζομαι τα φώτα σας. Η διάσταση που φοράει το αυτοκίνητο μου (Chevrolet Cruz 1.6 2010) είναι 205/60/16. Παρατήρησα όμως ότι η διάσταση 205/55/16 έχει σημαντική διαφορά στην τιμή. Μιλάμε για διαφορά που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 20-30 ευρώ ανά ελαστικό, για το ίδιο ακριβώς μοντέλο. Η ερώτηση μου, λοιπόν, είναι αν μπορώ να βάλω 205/55/16 στο αυτοκινητο μου, ώστε να γλιτώσω ~100€. Θα έχω πιστεύετε κάποιο θέμα; Ευχαριστω εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
  6. Με 500 ευρώ budget για 4 άτομα, πολύ δύσκολα θα βρεις κάτι. Στην καλύτερη, με αυτά τα λεφτά θα πληρώσεις μόνο τα αεροπορικά. Αν θες Παρίσι, δες και το πάρκο του Αστερίξ που έχει πιο νορμάλ τιμές. Διαφορετικά legoland στο Μόναχο και Prater στη Βιέννη. Πάντως, επειδή πήγα πρόσφατα Παρίσι και θα ξαναπάω σε δύο μήνες, να ξέρεις ότι η διαμονή, ειδικά στο κέντρο, τσούζει. Με 500 ευρώ πληρώνεις 2-3 διανυκτερεύσεις το πολύ σε μέτριο ξενοδοχείο.
  7. Ρε παιδιά πάτε καλά; Ποιος μίλησε για διακομιδές και ασθενοφόρα; Με βαν της Disneyland πήγαμε στο νοσοκομείο, η οποία δεν φέρει καμία ευθύνη για το ατύχημα. Ήταν καθαρά θέμα απροσεξίας και μας συμπεριφέρθηκαν άψογα. Ο λογαριασμός έχει τρία ποσά γραμμένα στα γαλλικά με συντομογραφίες και είναι δύσκολο να καταλάβω τι έχουν χρεώσει. Το ερώτημα είναι αν θα καλύψει κάτι ο ΕΦΚΑ χωρίς την ΕΚΑΑ και αν θα έχουμε συνέπειες αν δεν πληρώσουμε. Να έκαναν καμία εξέταση στη σύζυγο, να πληρώναμε. Αλλά να πληρώσουμε γιατί απλά την κατέγραψαν, το θεωρώ κοροϊδία.
  8. Χαιρετώ τα πλήθη! Χρειάζομαι τη βοήθεια σας για ένα θέμα και θέλω να ξέρω αν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο και σε άλλους. Η ιστορία έχει ως εξής. Τον περασμένο Απρίλιο πήγαμε με τη σύζυγό μου στο Παρίσι. Τη δεύτερη μέρα και ενώ ήμασταν στη Disneyland, σκόνταψε σε ένα σκοινί, έπεσε και χτύπησε το χέρι της. Αφού της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες εντός της Disneyland, μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, γιατί πονούσε αρκετά. Δυστυχώς, όμως, δεν είχε βγάλει ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης, παρόλο που εργάζεται κανονικά εδώ και χρόνια. Ξέρω, λάθος της, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Στο νοσοκομείο, αφού της πήραν τα στοιχεία (όνομα, επώνυμο, ημερομηνία γέννησης και διεύθυνση κατοικίας), περίμενε για 3-4 ώρες χωρίς να ασχοληθεί κανένας μαζί της και τελικά φύγαμε για να προλάβουμε να επιστρέψουμε στο Παρίσι. Δεν της έκαναν καμία εξέταση και δεν την είδε κανένας γιατρός. Και ερχόμαστε στο σήμερα. Ή μάλλον στο χθες. Εχθές, λοιπόν, ήρθε φάκελος από το νοσοκομείο με λογαριασμό 107 ευρώ. Της ζητάνε να πληρώσει 107 ευρώ για το τίποτα που της έκαναν. Και τώρα τίθεται το ερώτημα, αν τον πιστολιάσει τον λογαριασμό, θα έχει πρόβλημα; Υπάρχει περίπτωση ο ΕΦΚΑ να της καλύψει το ποσό; Το Δεκέμβριο που έρχεται, θα ταξιδέψουμε και πάλι στο Παρίσι, υπάρχει περίπτωση να μας σταματήσουν στο αεροδρόμιο και να μας απαιτήσουν το ποσό;
  9. Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, ιδανικά μέρη στη Χαλκιδική για μικρά παιδιά είναι η Σίβηρη, η Φούρκα, το Πολύχρονο, η Χανιώτη, το Πευκοχώρι και η Ποτίδαια στο πρώτο πόδι, η Νικήτη, ο Μαρμαράς, η Συκιά και η Βουρβουρού στο δεύτερο πόδι. Άλλα μέρη κοντά που μου έρχονται στο μυαλό είναι Θάσος και Πήλιο. Αν δεν έχετε πρόβλημα να πάρετε καράβι, δείτε και για Σποράδες.
  10. Μαρμαρά, Σίβηρη, Παλιούρι, Νικήτη. Αυτά μου έρχονται για αρχή στο μυαλό.
  11. Θα πω ότι για αυτό που θες να κάνεις πρέπει να βρεις θερμοϋδραυλικό και όχι ηλεκτρολόγο. Όπως και να έχει, μην κάνεις τίποτα μόνος σου.
  12. Πρώτη φορά το ακούω αυτό, αλλά έστω ότι ισχύει. Η αεροπορική δεν πρόκειται να σε ψάξει. Το μόνο που θα κάνει είναι να βγάλει αναγγελία στα μεγάφωνα να προσέλθεις στο gate την ώρα της αναχώρησης. Τα προβλήματα που προκύπτουν είναι τα εξής δύο: α) Εάν έχεις παραδώσει βαλίτσα, όταν φτάσεις στην ενδιάμεση στάση (δηλαδή στον τελικό προορισμό σου) το προσωπικό του αεροδρομίου θα την φορτώσει στο αεροπλάνο της επόμενης πτήσης. Αυτό σημαίνει ότι εσύ θα είσαι στην πόλη Α και η βαλίτσα σου στην πόλη Β. Για να το γλιτώσεις αυτό θα πρέπει να έχεις χειραποσκευή. β) Εάν κλείσεις ένα εισιτήριο με ανταποκρίσεις και χάσεις μία πτήση, πολλές αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν ολόκληρο το εισιτήριο με τη λογική ότι αφού έχασες μία πτήση, δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβεις ή να χρειαστείς τις επόμενες. Με αυτόν τον τρόπο αποδεσμεύουν τη θέση σου και τη δίνουν σε κάποιον που είναι στη λίστα, ώστε να πάρουν και από αυτόν λεφτά. Αυτό σημαίνει ότι αν πετάξεις με μία από αυτές τις εταιρείες, αν κλείσεις εισιτήριο με επιστροφή, ξεχνάς την επιστροφή, γιατί το εισιτήριο σου θα έχει ακυρωθεί. Θα πρέπει να κλείσεις ξεχωριστά το εισιτήριο της επιστροφής, όπου θα ξεκινάει από την πόλη που θα είσαι και ο ενδιάμεσος προορισμός θα είναι πάλι ο τελικός προορισμός σου. Δηλαδή, αν εσύ ξεκινάς από την πόλη Α και θες να πας στην πόλη Β κάνοντας αυτό που λες, θα πρέπει να κλείσεις ένα εισιτήριο για να πας Α-Β-Γ και ένα εισιτήριο για να επιστρέψεις Β-Α-Δ, όπου Γ και Δ είναι τυχαίες πόλεις.
  13. Μισό λεπτό για να καταλάβουμε. Θέλεις στον ενδιάμεσο σταθμό απλά να φύγεις από το αεροδρόμιο για να κάνεις μια βόλτα στην πόλη μέχρι να έρθει η ώρα για την επόμενη πτήση ή ο ενδιάμεσος σταθμός είναι ο τελικός προορισμός σου;
  14. kalogeros

    Τροχόσπιτο

    Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Είναι αυτοκινούμενο ή ρυμουλκούμενο; Πινακίδες έχει; Τέλη κυκλοφορίας πλήρωνε τόσα χρόνια; Όταν λες να το χρησιμοποιήσεις, εννοείς να το κυκλοφορείς ή να το πετάξεις σε ένα οικόπεδο/camping και να είναι σταθερά εκεί για να πηγαίνεις τα σαββατοκύριακα;
  • Δημιουργία νέου...