Προς το περιεχόμενο

Basil G

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    255
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Basil G

  • Ημερομηνία γέννησης 18/09/1982

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Athens

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Basil G's Achievements

  1. "θα εξακολουθήσει από άποψη σχεδιασμού να δίνει προτεραιότητα στην απόδοση στα παιχνίδια" Να το έκανε κι αυτό καλά θα ήταν. Γενικά είναι σπάνιο μια κάρτα της να είναι μπροστά σε επιδόσεις.
  2. Μποϊκοτάζ σε όλα, να πάνε να κουρεύονται. Στο κάτω κάτω, ζούσαμε καλύτερα χωρίς τους προπαγανδιστές επί πληρωμή.
  3. Ακριβώς το ίδιο βίωσα, σου τρώει το μεδούλι και τα νεύρα. Δημιουργεί μια υποβολή, μια ανάγκη συνεχής επικοινωνίας, που είναι αρρώστια. Όταν το έκλεισα σαν να κέρδισα χρόνο από τη ζωή μου και τη σκέψη μου, εδώ και χρόνια!
  4. Άντε να δούμε και αυτά τι επιδόσεις θα έχουν και πως θα κινηθεί η αγορά. Πάντως για άλλη μια φορά η AMD τα έκανε σαν τα μούτρα της από τιμές και επιδόσεις, με αποτέλεσμα να χαλάσει την αγορά. Ας ελπίσουμε ότι η intel θα κάνει αύξηση στις επιδόσεις και θα κρατήσει τις τιμές της στα γνωστά επίπεδα
  5. 2 χρόνια από το 17 που βγήκαν οι πρώτοι έως το 19 που βγήκαν οι τρίτοι εννοώ. Τώρα τα λιγότερα λεφτά που βλέπετε δεν καταλαβαίνω, έχω δώσει και παραδείγματα πριν που είναι 70 ευρώ φτηνότερο το αντίστοιχο intel. Θέμα με θερμοκρασίες δεν έχεις ανάλογα το τι κάνεις και τι απαιτήσεις έχεις. Εγώ είδα στο σύστημα που έστησα με τον αδερφό μου ότι μετά απο καιρό του ανέβαζε θερμοκρασίες πάνω από 65 βαθμούς, συνδυασμένος εν τέλη με μία 5700, οπότε μπήκε aftermarket ψύκτρα και έπεσε αρκετά ποιό κάτω. Αυτό που θέλω να πω με δύο λόγια έιναι ότι δεν υπάρχει διαφορά ουσιαστική μεταξύ των δύο εταιρειών, και πως γενικά υπάρχει ένα κλήμα εναντίον της μίας και ότι ήρθε να μας σώσει η άλλη. Πράγματα τα οποία δεν ισχύουν προφανώς και η AMD έχει βασίσει όλη της την προπαγάνδα πάνω σε αυτά.
  6. Βασικά αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν γίνεται σύγκριση σε βιντεοπαιχνίδια! Όσον αφορά τα άλλα 9/10 πράγματα που λες, δεν είναι ουσιαστικά μπροστά, αλλά και να είναι, μηλάμε για εφαρμογές που είτε είναι αδιάφορες στον καθημερινό χρήστη, είτε οι χρόνοι διαφοράς είναι τέτοιοι που θεωρούνται αμελητέοι. Απλά, θεωρώ η κάθε εταιρεία βαράει σε συγκρίσεις και προπαγανδίζει εκεί που είναι καλύτερη! Βασικά επιβεβαιώνεις αυτό που γράφω έτσι; Αν είχες πάρει πχ το 2010 - 2011 i5 2500, άνετα δεν άντεχε έως το 2015 ή ακόμα και μέχρι σήμερα; Οπότε τι σημασία έχει η αλλαγή μητρικής; Λογικό είναι. Άσε που και η intel κάθε 2 γενιές αλλάζει ουσιαστικά, όπως και η AMD. Τώρα τη διαφορά που βλέπετε δεν το καταλαβαίνω, ότι οι 1ης γενιάς μητρικές πιθανώς να υποστηρίζουν και 3ης, αλλά όχι με όλες τις λειτουργίες, συνεπώς αυτοί που θέλουν αναγκαστηκά θα επενδήσουν σε νέα μητρική, τι το διαφορετικό έχει από την intel; Που μας έσωσε η AMD, στο ότι βρήκε κόλπο να πάρει μέσα σε 2-3 χρόνια διπλά χρήματα από αυτούς που θα πάνε σε ryzen2 από ryzen; Δεν λέω ότι δεν είναι και γαμώ οι επεξεργαστές και ότι δεν αξίζουν, απλά η εταιρεία πουλάει φούμαρα, όπως και το όλο θέμα με τις ψύκτρες που αν πας για επεξεργαστή για workstation ή απλά έναν r5 2600x ας πούμε, για gaming και καθημερινή χρήση, τελικά πρέπει να πας σε aftermarket (εκ πείρας). Όπως και να έχει, εγώ απλά έφτιαξα για φίλο σετάκια, επεξεργαστή μητρικη ραμ, ώστε να κάνει ερευνα τι συμφαίρει να αγοράσει, και σε κάθε περίπτωση με ίδιες αντιστοιχίες το σύστημα με intel έβγαινε φτηνότερο! Εκεί ξεκίνησα να το ψάχνω κι εγώ και κατέληξα στα συμπεράσματά μου.
  7. Καλά έτσι λένε και κράζουν την intel, αλλά η γενιά 3000 της AMD δεν μπορεί να νικήσει την 9000 της intel, οπότε από την 10000 τρώει σκόνη. Τώρα τα άλλα τα ακούω βερεσέ για multitasking κι έτσι, τόσα χρόνια δηλαδή τι γινόταν, δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε 2 προγράμματα ταυτοχρόνως; Ξαφνικά όλοι έγιναν επαγγελματίες και streamers κι έχουν ανάγκη από πυρήνες... Το ότι η intel περνάει μπροστά με λιγότερους πυρήνες και κάνει καλύτερη δουλειά δεν τους κόβει να το βάλλουν κάτω. Τους πουλάει και την πατάτα, που εν τέλει δεν ισχύει, για πολλές γενιές στο ίδιο socket και την τρώνε αμάσητη, δίχως να καταλαβαίνουν ότι έτσι τους ξεζουμίζει να αγοράζουν σε 3 χρόνια 2 μπορεί και 3 επεξεργαστές! Εν τω μεταξύ όλο λένε για ποιό φτηνούς επεξεργαστές, αλλά οι μητρικές είναι πανάκριβες, μέχρι και 100 ευρώ διαφορά είχαν φτάσει με τις αντίστοιχες intel, αλλά στις συγκρίσεις πάντα βάζουν φτηνά μοντέλα της μιας και ακριβά της άλλης. Παράδειγμα: https://www.skroutz.gr/s/19366890/Asus-Rog-Strix-X570-F-Gaming.html https://www.skroutz.gr/s/16099740/Asus-ROG-Strix-Z390-F-Gaming.html Από 270 η μία και 202 η άλλη, αλλά η δεύτερη είναι ακριβότερη... ΟΚ μόνο στα μυαλά των οπαδών αυτά. Κατηγορούσαν την intel ότι τρώει τα λεφτά μας με την πολιτική της, αλλά δεν σκέφτονται ότι η αργή ανάπτυξη στην αγορά δεν απαιτεί συνεχείς αναβαθμίσεις και κάνει καλό στην τσέπη μας. Θέλουν κάθε χρόνο να τα σκάνε για να νοιώθουν καλά. Ποτέ δεν είμουν εναντίον της AMD, ούτε είμαι fan καμιάς εταιρείας, αλλά πλέον με τις τακτικές της και την νοοτροπία της που είναι μπακάλικη και βασίζεται στην μάζα, θα αποδειχθεί ότι χειρότερο στο άμεσο μέλλον.
  8. Πάντως η Nvidia ανακοινώνει νέες κάρτες και επιβεβαιώνει τα λεγόμενα, μέχρι τώρα δεν υπόσχεται πράγματα που δεν κάνει και στο τέλος της μέρας "it just works". Από την άλλη, ακούμε μόνο φήμες και δεδομένα που σχεδόν ποτέ δεν ανταποκρίνονται στο τελικό αποτέλεσμα και μπαρούφες τύπου fine wine, που μετά συνοδεύονται από χαζές δικαιολογίες και σειρά από κακούς drivers...
  9. Εγώ που έχω εργαστεί λόγω φύσης επαγγέλματος πολύ έτσι, συμφωνώ στο θέμα του χρόνου. Στο σπίτι μπορεί να αφιερώσεις πολύ περισσότερο χρόνο για ένα πρότζεκτ από ότι έξω. Ειδικά σε τέτοιες δουλειές που από τη φύση τους χρειάζονται σκέψη και δημιουργικο, την δουλειά στην ουσία δεν την αφήνεις ποτέ.
  10. Έχεις ένα δίκιο, πάντως εμπειρικά θεωρώ η δουλειά γίνεται ποιο γρήγορα στον ίδιο χώρο, ή από κοντά. Μάλλον είναι η εύκολη δικαιολογία της εποχής για να καθυστερήσει κάτι, αν και θα ήταν καλύτερα να έλεγαν απλά ότι θέλουν να το τελειοποιήσουν. Όμως μαρκετιστες είναι αυτοί, εστιάζουν στο εφήμερο και χάνουν την ουσία...
  • Δημιουργία νέου...