Προς το περιεχόμενο

Joshua21

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    23.013
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

2 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Πάτρα

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Joshua21's Achievements

Crazy Insomniac

Crazy Insomniac (15/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Μηχανή Δημοσιεύσεων Σπάνιο
  • 10 χρόνια Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

11,3k

Φήμη

  1. Μήπως να δοκίμαζες να ψάξεις γράφοντας μόνο το μοντέλο (MC2805B-V)?
  2. Joshua21

    λογιστικα

    Δεν καταλαβαίνω τη λογική σου, ποια η διαφορά για σένα που πήρες ρεπό σήμερα αν το μαγαζί δούλευε και τη δεύτερη βάρδια? Είναι απλά τα πράγματα, εφόσον σήμερα δεν δούλεψες και δεν είναι κάποια επίσημη αργία θεωρείται ρεπό, αν ήταν επίσημη αργία δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ρεπό.
  3. Joshua21

    λογιστικα

    Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, οπότε ναι, φυσικά και θεωρείται ρεπό.
  4. Μια χαρά καταλαβαίνεις, άλλο που προσπαθείς να βαφτίσεις τη ζημιά κλοπή. Η μερική κλοπή θα σε κάλυπτε μόνο εάν σου είχαν κλέψει κάποιο εξάρτημα από το αυτοκίνητο σου, δεν καλύπτει ζημιές.
  5. Όσες φορές και να το ξανακάνεις copy/paste, δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα δύο αυτά άρθρα γράφουν το ακριβώς αντίθετο.
  6. Δεν ξέρω από που το έχεις κάνει copy/paste αυτό, αλλά σε κάποιο άλλο άρθρο αναφέρεται το ακριβώς αντίθετο: Οι κλειστές κατοικίες Στην Ελλάδα των 10.482.487 κατοίκων (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2021) υπάρχουν πανελλαδικά 770.000 κλειστές – κενές κατοικίες ενώ η πλειονότητα βρίσκεται στην Αθήνα και τον Πειραιά όπου τα εν λόγω ακίνητα ανέρχονται σε 455.00 (59% επί του συνόλου) και στη Θεσσαλονίκη σε 215.000 κατοικίες (28% επί του συνόλου). Λιγότερα είναι τα κενά ακίνητα στην περιφέρεια (περίπου 100.000 κατοικίες ή 13% επί του συνόλου) λόγω και του μικρότερου αριθμητικά πληθυσμού που κατοικεί εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης. https://www.ot.gr/2024/01/26/oikonomia/akinita/akinita-giati-den-anoigoun-oi-kleistes-katoikies/
  7. Δλδ κατά τη γνώμη σου τα κλειστά σπίτια (αυτά εκτιμάται πως είναι 700.000) αν τα μίσθωναν θα μπορούσαν να πιάνουν κατά μέσο όρο 800€ ενοίκιο? Εδώ είναι που η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!
  8. Όχι ακριβώς, ο ΦΠΑ είχε πληρωθεί κανονικά και στις δύο περιπτώσεις. Απλά στην περίπτωση που το όχημα ανήκε σε επιχείρηση/εταιρεία πρέπει να ξαναπληρωθεί επειδή ο ΦΠΑ που είχε πληρωθεί τότε (εννοώ όταν το απέκτησε η επιχείρηση/εταιρεία) έχει εκπέσει (έχει επιστραφεί). Θα πληρωθεί σε κάθε περίπτωση, απλά στην εταιρεία θα εκπέσει (θα της επιστραφεί). Αυτό όμως εσένα δεν σε ενδιαφέρει μια και θα το αγοράσεις ως ιδιώτης, άρα ο ΦΠΑ δεν θα σου επιστραφεί.
  9. Ο μαντράς προφανώς και είναι επαγγελματίας, αυτό όμως δεν λέει κάτι. Αν το όχημα ανήκε σε ιδιώτη τότε ο ΦΠΑ που πληρώθηκε από τον ιδιώτη όταν αγοράστηκε δεν είχε εκπέσει, οπότε τώρα πωλείται χωρίς να επιβαρυνθεί με ΦΠΑ. Αν το όχημα ανήκε ανήκε σε επιχείρηση/εταιρεία/whateva τότε ο ΦΠΑ που πληρώθηκε όταν αγοράστηκε έχει εκπέσει, οπότε τώρα πωλείται με επιβάρυνση ΦΠΑ. Τώρα αν δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τα παραπάνω, πες μου να στα ξαναγράψω με παραδείγματα. Να κοιτάς την τιμή ΜΕ ΦΠΑ, όπου υπάρχει βέβαια.
  10. Τότε η δική σου περίπτωση δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο όχημα για το οποίο ρωτάει ο ts, αυτό που πήρες εσύ ήταν όχημα από ιδιώτη. Τα μεταχειρισμένα οχήματα ιδιωτών στην Γερμανία δεν έχουν ΦΠΑ, όπως ακριβώς δεν έχουν ούτε στην Ελλάδα.
  11. Joshua21

    Κόρνα ποδηλάτου

    Πάει αυτή, τώρα πλέον μόνο σε ροζ: https://www.houtasbikes.gr/force-digi-23072-roz-hlektrikh-korna.html
  12. Ποια δίνει τόσα;;;;; 0,01% δίνουν και ΑΝ. Η Εθνική μάλιστα στους απλούς καταθετικούς λογαριασμούς - ανεξαρτήτως ύψους καταθέσεων - έχει μηδενικό επιτόκιο, το 0,01% το παίρνεις μόνο σε λογαριασμό μισθοδοσίας πχ. https://www.nbg.gr/-/jssmedia/Files/Timologio/web_portal_elliniko_epitokia-timologio_katathesewn.pdf
  13. Μεγάλη ποικιλία στις απαντήσεις, δεν έχεις παράπονο Πάντως η δεύτερη απάντηση σίγουρα δεν ισχύει για την περίπτωση σου, μόνο στην περίπτωση που ο πωλητής είναι ιδιώτης η τιμή πώλησης δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ, αλλά σε τέτοια περίπτωση στο γνωστό site αναφέρεται η τιμή σκέτη χωρίς ανάλυση, πχ:
  14. https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/proionta/sunallages-pronomia/my-advantage-banking/programma-my-advantage-banking
  15. Αν δεν κάνω λάθος ως ιδιώτης πληρώνεις κανονικά τον ΦΠΑ εκεί, και στον εκτελωνισμό εδώ πληρώνεις τη διαφορά ΦΠΑ από 19 σε 24%. Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει απευθύνσου σε εκτελωνιστή, τον οποίο θα τον χρειαστείς ούτως ή άλλως αν φέρεις αυτοκίνητο.
  • Δημιουργία νέου...