Προς το περιεχόμενο

White__Dragon

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    227
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ
  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

White__Dragon's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Αφοσιωμένος
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • 10 Classifieds
  • Εκκίνηση Συζήτησης

Πρόσφατες Διακρίσεις

10

Φήμη

  1. Οτιδήποτε δεν είναι ηθικό και δεν σέβεται τους ανθρώπους δεν είναι σε καμιά περίπτωση καλό. Πριν 3 χρόνια εγώ και 3 φίλοι μου, μετά από μια συζήτηση, κάναμε τη συμφωνία να κλείσουμε το facehook (ενημερώνοντας τα contacts μας για τον λόγο) και να μιλάμε στο telegram. Ο ένας δεν κατάφερε να το κάνει, τον ανακαλύψαμε. Σε μια δική του κρίση, όμως, ηθικής και ανθρωπιάς, πριν λίγους μήνες, το έκλεισε (το ξέρω με σιγουριά αυτήν τη φορά).
  2. Ίσως έπρεπε να ανοίξω άλλο θέμα, αλλά απλά θέλω να ρωτήσω: για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου τι γνώμη έχετε; Πρώτη φορά το βλέπω. Είαι σαν τα άλλα ιδιωτικά ή έχει κάτι το ιδιαίτερο; Καλύτερα μεταπτυχιακό εκεί από μεταπτυχιακό ΤΕΙ; Έχει ειδικότητα AI και τα μαθήματα του οδηγού σπουδών, μια ματιά που τους έριξα, είναι αυτά που θέλω.
  3. Ευχαριστώ! Ψάχνοντας εδώ μου ήρθε και μια άλλη ιδέα. Να βρω part time ή με ευέλικτο ωράριο δουλειά ως data analyst και να γραφτώ παράλληλα στο ΕΑΠ που διάβασα πως σε παίρνουν πιο εύκολα. Δεν έχει καθαρά ΑΙ που θέλω, αλλά έχει "Data Science and Machine Learning" που φαίνεται ενδιαφέρον και το επίπεδο πρέπει να είναι ψηλό, όπως στα μεταπτυχιακά ΑΕΙ. Τελικά νομίζω πως αυτή η μέθοδος είναι καλύτερη και από τις εισαγωγικές εξετάσεις. Να μπαίνεις ελεύθερα και αν μπορέσεις να βγεις βγήκες...
  4. Ναι, σε AI θέλω να εργαστώ. Machine Learning Engineer ή NLP Engineer μάλλον. Αλλά θέλει μεταπτυχιακό. Στο εξωτερικό τα μεταπτυχιακά είναι πανάκριβα όπως είπες. Οπότε ή περνάω σε κάποιο εδώ και μετά ψάχνω δουλειά έξω ή βρίσκω άλλη δουλειά (πχ. Data Analyst ίσως που παίρνουν και χωρίς μεταπτυχιακό) για να μαζέψω χρήματα να κάνω μεταπτυχιακό έξω.
  5. Μάλιστα. Οπότε να έχουμε στο νου μας ότι προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πάνε πακέτο να επιλέγουμε προπτυχιακό ανάλογα με τι μεταπτυχιακό μας αρέσει Κάστε να κάνω και μια αίτηση στο μεταπτυχιακό του ΤΕΙ μου λοιπόν. Μπορεί να μην μου αρέσει τόσο όσο άλλα, αλλά αφού δεν έχει σημασία για την αγορά εργασίας τι πτυχίο είναι... μαθαίνω ό,τι με ενδιαφέρει περισσότερο ανεξάρτητα από αυτό. ΥΓ: Δεν έχω καμία σχέση με κόμματα, αλλά στη σχολή μου με ξέρουν.
  6. Εννοείς ότι περνάνε αυτούς που τα σκάνε; Μα πως; Αφού το μεταπτυχιακό έχει δίδακτρα max πχ. 800 ευρώ το χρόνο. Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να περάσουν; Εγώ στο βιογραφικό είχα γράψει ότι γνωρίσω ένα σωρό εξτρά πράγματα και δεν με ρώτησαν τίποτα από αυτά, ούτε καν τι μου έχει κινήσει πιο πολύ το ενδιαφέρον από αυτά και θέλω να ασχοληθώ και γιατί. Μόνο για την πτυχιακή μου με ρώτησαν που ήταν κι αυτό τυπικό. Εντάξει, με ρώτησαν τι έχω κάνει γενικά στην αρχή, αλλά ντρεπόμουν να αρχίσω να τους λέω λεπτομέριες με όλα όσα ξέρω, νόμιζα ότι αφού τα έχουν ήδη δει στο βιογραφικό θα μου κάνουν συγκεκριμένες ερωτήσεις για να με ενθαρρύνουν να μιλήσω γι' αυτά.
  7. Τα συγκεκριμένα έχουν ελάχιστα δίδακτρα και αν έχεις ατομικό και οικογενειακό εισόδημα κάτω του μέσου όρου απαλλάσσεσαι από αυτά εντελώς. Και μην νομίζεις ότι επειδή δεν μου αρέσει το σύστημα του να τα σκας μου αρέσει αυτό. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε κρατήσει κάτι από τον Σωκράτη με τη δωρεάν παιδεία (κάτι πολυυύ ψιλά όμως!) αλλά είμαστε κολλημένοι και δύσκαμπτοι. Μπορεί να είσαι καλός σε έναν τομέα και να τύχει να έχεις κρητήρια που είναι μέσα στη λίστα τους που έφτιαξαν για να βάζουν πόνουτς ή μπορεί να είσαι καλός και να τύχει να είναι εκτός λίστας. Τα προσωπικά projects και γνώσεις δεν τα μετρούν καθόλου. Εγώ πχ. τώρα αν θέλω να μπω στο πρώτο μεταπτυχιακό που έστειλα, ακόμη και να έχω και γνώσεις και projects, πρέπει να ξαναγραφτώ σε ΑΕΙ 4 χρόνια ή ίσως να μπω σε μεταπτυχιακό ΤΕΙ και να τα πάω πολύ καλά και μετά να κάνω αίτηση στα δικά τους, δεν ξέρω, ούτε καν ασχολήθηκαν να μου πουν, σαν να είναι κάτι που ή το έχεις ή σε στέλνουν στον αγύριστο για πάντα. Τι προτείνω; Εισαγωγικές εξετάσεις ως εναλλακτική μορφή εισαγωγής και να λαμβάνονται σοβαρά υπόψην η προσωπική εργασία και τα projects, όπως κάνουν πλέον οι εργοδότες και αρχίζουν και μερικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό. Αλλά σιγά μην ασχοληθούν με το να διορθώνουν γραπτά ή με τις ιδιαιτερότητες των φοιτητών -- αυτοί οι ΚΑΠΟΙΟΙ να διαθέσουν σε <small>εμάς</small> από τον πολύτιμο χρόνο που αράζουν στην παραλία;;; 🙄 (υπάρχουν και εξαιρέσεις ευτυχώς(!), τις ψάχνω (με το ντουφέκι)...)
  8. Εμένα μου άρεσαν τα projects με ό,τι θέμα θέλω και θα μπορούσα να ασχοληθώ με κάτι. Εντάξει, μπορεί να είναι έτσι για μερικά μεταπτυχιακά. Εγώ λέω για τα σχετικά νέα μεταπτυχιακά για ΑΙ ή πληροφορικής με κατεύθυνση για ΑΙ κτλ. που έχουν ζήτηση τώρα (πχ. αυτό κ αυτό).
  9. Κάνεις λάθος, την ζω την κατάσταση και δεν είναι έτσι. Υπάρχουν συγκεκριμένα κρητήρια όπως βαθμός, δημοσιευμένες εργασίες κτλ. που σου δίνουν πόντους. Αν έχεις κάτω από 6 δεν μπορείς να κάνεις καν αίτηση. Αν διαφωνείς πες μου κάποιο δημόσιο ελληνικό μεταπτυχιακό πληροφορικλής/ΑΙ των ΑΕΙ που να μπορώ να μπω πληρώνοντας. Στο εξωτερικό πρέπει να ισχύει αυτό που λες, αλλά κι εκεί δεν ξέρω τα αξιόλογα πανεπιστήμια τι κάνουν.
  10. Καθηγήτρια μου είπε ότι αν θες να κάνεις μεταπτυχιακό ΑΕΙ στην πληροφορική έχοντας τελειώσει ΤΕΙ πρέπει να έχεις γύρω στο 8,5 και κάτι να τους εντυπωσιάσεις , ενώ από μεταπτυχιακό ΑΕΙ περνάς πιο εύκολα σε μεταπτυχιακό ΑΕΙ αν είσαι καλός. Εγω τέλειωσα ΤΕΙ πληροφορικής με 7,5 , όλοι μου έλεγαν πως είναι καλός βαθμός, οι καθηγητές μου έλεγαν να μην καθυστερώ γράφοντας με κόψουν αν δεν πιάσω παραπάνω σε κάποια μαθήματα και κανείς δεν μου είπε τι είναι οι δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες. Επίσης κανείς δεν μου είπε πως τώρα δεν έχει νόημα να κάνω αιτήσεις σε μεταπτυχιακά ΑΕΙ και έχανα το χρόνο μου αντί να εστιάσω στα μεταπτυχιακά των ΤΕΙ.
  11. Μόλις πήρα την TLC 40S6200. Θέλω να χρησιμοποιήσω το κινητό, Samsung SM-A405F, για smart assistant. Τα κατάφερα τελικά αλλάζοντας γλώσσα, αλλά δυσκολεύεται να εντοπίζει την TV και σε κάθε επανεκνηση πρέπει πρώτα να συνδέομαι στο magicConnect. Το google home πολλές φορές δεν βρίσκει την tv, ενώ το magicConnect και TCL Home την έχουν βρει. Μπορώ να εισάγω κείμενο χρησιμοποιόντας ως μικρόφωνο το κινητό; Έχω συνδέσει κινητό και TV στο ίδιο wifi, τα έχω κάνει paired μέσω bluetooth, έχω εγκαταστήσει και στα δυο το TCL Home και το MagicConnect, τα έχω συνδέσει και εκεί και έχω κατεβάσει στο κινητό το Google Home που έχει βρει την TV (σε όλα τα τελευταία updates). Όταν μπαίνω στο magic connect και πατάω το mic-icon ή όταν πατάω το mic-icon στην TV και μιλάω, μετά από ώρα ακούω την TV να επαναλαμβάνει τη φωνή μου (!) και μετά μου λέει "something went wrong, please try again later."
  12. White__Dragon

    Ψάχνω για...

    Είχα γράψει ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, αλλά πέτυχα το BlitzWolf BW-KB2 σε προσφορά 29,55 ευρώ και το πήρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί μου έσβησαν ολόκληρο το μήνυμα και όχι μόνο το link, ούτε γιατί δεν επιτρέπεται να δημοσιεύσω το link της προσφοράς, αφού εδώ αυτό κάνουμε, ανακοινώνουμε τις προσφορές που βρίσκουμε.
  13. White__Dragon

    Ψάχνω για...

    Low budget μηχανικό πληκτρολόγιο για programming, chatting και gaming. Τώρα έχω το Zeroground KB-2500G Hanzo v2.0, τέλειο για εφέ, αλλά θα συμφωνήσω με ένα σχόλιο που λέει: "Η αίσθηση των πλήκτρων είναι περίεργη. Έχουν μεγάλη διαδρομή. Δεν θα το συνηστούσα σε όσους γράφουν αρκετά στο PC." Συν που στο δικό μου, καθώς γράφω γρήγορα, κάποια πλήκτρα δεν πατιούνται καν. Τρέχει προσφορά στο Dragon-War-GK-016 εδώ και σκέφτομαι και το Havit KB435L που έχει ακόμη καλή τιμή. Αξίζει να πάρω κάποιο πριν ακριβύνουν; Ο ήχος των πλήκτρων δεν με πολυενοχλεί, θέλω απλά να γράφω γρήγορα, με κάπως ωραία αίσθηση και χωρίς τενοντίτιδα.
  14. Τώρα βγαίνουν VR παιχνίδια περισσότερο για το VR και λιγότερο για το παχνίδι. Εγώ θα άρχιζα να ασχολούμαι σοβαρά όταν βγουν παχνίδια VR που να αξίζουν σαν παιχνίδια ανεξάρτητα από το VR. Πόσο θα ήθελα να παίξω ένα Baldur's Gate 4 VR !
  15. Τί να τον κάνεις τον σκληρό δίσκο; Έχεις Floppy! Amiga με Zork και A Mind Forever Voyaging και είσαι βασιλιάς! Αν μέχρι να σβήσει ο ήλιος τα βαρεθείς, το πολύ πολύ να πείσεις έναν φίλο να να τα βάλει σε ένα πρόγραμμα ΑΙ που βγάζει άπειρες παραλλαγές τους...
  • Δημιουργία νέου...