Προς το περιεχόμενο

Nihilist

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    391
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Nihilist

  • Ημερομηνία γέννησης 30/03/1980

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

4.663 προβολές προφίλ

Nihilist's Achievements

  1. Νορβηγία και Ισλανδία ο βασικός κατώτατος είναι 300.000 κορώνες(μετά τον φόρο) δηλαδή καθαρά 2.500 ευρώ που δεν τα ξαναπληρώνεις. Αν κάποιος είναι γνωστής του fishing industry (ή διατεθιμενος γενικά να ψαρεύει και να σηκώνει τόνους ψαριών κάθε μέρα) τότε μιλάμε για 800.000 τουλάχιστον, δηλαδή 7.500 ευρώ μετά τον φόρο. Επίσης και στα νησιά Φερόες οι μισθοί στο fishing industry είναι υψηλότεροι. Ισλανδία βρίσκεις δουλειά μόνο με αγγλικά. Είναι η πιο progressive χώρα στον κόσμο. Νορβηγία πλέον σου ζητάνε να μιλάς νορβηγικά αλλά έχουν επιδοτούμενα μαθήματα (όπως και στην Ισλανδία) για να μάθεις την γλώσσα τους. Νησιά Φερόες μόνο με αγγλικά είσαι οκ μόνο αν μπεις στο fishing industry που νταξει η φάση είναι κλάιν μάιν στο κατάστρωμα. το κόστος ζωής και στις 3 χώρες είναι πανάκριβο αλλά έχεις την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη στον πλανήτη. Ενδεικτικά: μόνο δωμάτιο σε shared apartment 900 ευρώ (+2 μήνες deposit) Μπύρα μισό λίτρο σε μπαρ: 10 ευρώ(η φθηνότερη) Μηνιαία κάρτα λεωφορείων: 150 ευρώ (για αμάξι δεν ξέρω επειδή δεν οδηγώ αλλά οι τιμές προσαρμοσμένες στους μισθούς, δηλαδή ακριβά και εδώ) Νυχτερινή ζωή: καμία σχέση με Ελλάδα η οποία είναι μοναδική σε αυτό τον τομέα. Σε αυτές τις 3 χώρες όλα κλείνουνε στις 1 το βράδυ και Παρασκευοσαββατο στις 4 και that’s it.
  2. Σε σκανδιναβική χώρα μένω παιδιά και το ρεύμα είναι 50 ευρώ τον μηνα με τα πάντα ανοιχτά όλη την μέρα ενώ παράλληλα ο κατώτατος μισθός είναι 2500 για full time. Οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι αρκετά καλή συγκυρία για mining. (το ρεύμα είναι 70% προερχόμενο από γεωθερμία οπότε για αυτό είναι φθηνό) Το budget που έθεσα είναι 3000 οχι 300. Ευχαριστώ πολύ
  3. Ο καιρός είναι αρκετά καλύτερος και ηπιότερος σχετικά με Ελλάδα. Χαμηλότερες θερμοκρασίες με λιγότερη υγρασία όμως, τουτέστιν λιγότερο κρύο νοιώθεις. Εξωφρενική ακρίβεια ναι, αλλά εξωφρενικοί μισθοί as well περίπου 8 φορές ο μισθός ελλάδας σε ίδια δουλειά με αντίστοιχες ώρες.
  4. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τον χρόνο σου. Μένω εξωτερικό οπότε το skroutz δεν βοηθάει αλλά τουλάχιστον μπορώ να αγοράσω τα κομμάτια από δω. Ναι θα δω και guides απλά επειδή έχω περιορισμένο χρόνο έλεγα μήπως και κάπως με βοηθούσε και μου γλίτωνε μερικές ώρες. να είσαι καλά!!
  5. Η φάση μάγκες είναι οι σκανδιναβικές χώρες.
  6. Καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να ξεκινήσω και γω mining και θα ήθελα να αγοράσω ένα νέο υπολογιστή ή να το χτίσω κομμάτι κομμάτι. (χρηματικό όριο τα 3000) και επίσης το ρεύμα δεν το λαμβάνω υπόψη επειδή σχεδόν είναι δωρεάν εδώ που μένω. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις ενδεχόμενες προτάσεις σας.
  7. Nihilist

    MacOS High Sierra Install error

    Λοιπόν παιδιά μίλησα με το customer service της Αμερικής(διότι δεν μένω Ελλάδα). Τα παιδιά φουλ συνεργάσιμα και υπομονετικά (5 ώρες live chat). Δοκίμασα κάθε πιθανή λύση που μπορούσα να κάνω μόνος μου στο σπίτι όπως είναι nvram reset, hard reset, erase τους εσωτερικούς δίσκους (Macintosh HD και APPLE SSD) και μετά partitioning αλλά τίποτα το πρόβλημα επέμεινε. Δηλαδή δεν μπορούσε να δημιουργήσει τόμο προεκκίνησης APFS. Οπότε με λένε πάνε σε ένα authorised συνεργαζόμενο store είναι 10 λεπτά υπόθεση. Πάω, τους δείχνω το σφάλμα και όντως 10 λεπτάκια υπόθεση ήταν (απλά χρειαζόταν ένα δεύτερο Mac ώστε να εγκατασταθούν τα high Sierra από κει Επειδή το δικό μου MacBook είχε κολλήσει σε ένα infinitive loop εσφαλμένων εκκινήσεων). Επίσης η υγεία του λάπτοπ είναι άριστη παρόλα τα resets κτλ με μόνο αρνητικό(βασικά ούτε καν αρνητικό είναι 2 λεπτά υπόθεση) ότι δεν έρχονται προεγκατεστημένα τα apps garageband, iMovie κτλ (Κλάιν Μάιν Δηλαδή) τα οποία τα κατεβάζεις free από το store. Άρα όλα καλά και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας και το ενδιαφέρον. Καλη χρόνια να έχουμε!
  8. Nihilist

    MacOS High Sierra Install error

    Δηλαδή να φορμάρω τον Macintosh HD? Αν ναι, αυτό είναι το πρώτο πράγμα που έκανα πριν καν κάνω αυτό το thread και πάλι μου βγαζε το ίδιο. Ααα κρίμα το μηχάνημα που φαινόταν τούμπανο.
  9. Nihilist

    MacOS High Sierra Install error

    Πάω να το σβήσω. Στο όνομα βάζω το ίδιο με πριν. Μορφή την αφήνω όπως έχει και σχήμα το ίδιο. Πατάω σβήσιμο κι μου βγάζει αυτό το σφάλμα.
  10. Nihilist

    MacOS High Sierra Install error

    SSD είναι. Είναι το ελληνικό μοντέλο που κυκλοφορεί στα public, πλαίσιο κτλ. Δεν έχω αλλάξει τίποτα. Πριν λίγες μέρες το πήρα. http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-apple-macbook-pro-retina-mptt2gra-154-i716gb512gbamd-pro-560-4gb-touch-bar-space-gray/prod8680628pp/
  11. Nihilist

    MacOS High Sierra Install error

    Στο diskutil list πάει μέχρι disk20 και στο disk utility μου δείχνει αυτό Επειδή εγώ το δημιούργησα κάτω από το container disk1.
  12. Nihilist

    MacOS High Sierra Install error

    Λοιπόν. Δημιούργησα έναν νέο τόμο κάτω από το Container disk1 με ονομασία Macintosh HD (αφού έσβησα αυτό που είχε εξαρχής). Πάω στο terminal και πληκτρολογώ αυτό που μου έγραψες και μου βγάζει αυτό το σφάλμα https://forums.macrumors.com/attachments/screen-shot-2017-10-02-at-10-22-59-pm-png.722906/ Ακριβώς το ίδιο. Μήπως παίζει ρόλο που έχω κάνει καινούργιο τόμο εγώ; Διαβάζω ότι πρέπει πρώτα να κάνω unmount τους δίσκους. diskutil unmountDisk /dev/diskxx γράφω την παραπάνω εντολή και μου βγάζει έρρορ unmount failed for dev/diskxx. Πρέπει στο xx να βάλω αριθμούς μήπως; EDIT: Ναι τελικά από ότι διαβάζω πρέπει να βάλω αριθμούς. Πως μπορώ να βρω τον αριθμό του δίσκου μου;
  13. Nihilist

    MacOS High Sierra Install error

    Ναι αυτό ακριβώς
  14. Nihilist

    MacOS High Sierra Install error

    Καλησπέρα παιδιά και καλές γιορτές. Λοιπόν έχω το macbook pro 2017 και επειδή παίχτηκε ένα bug που δεν υπήρχε λύση (δεν αναγνώριζε το username μου παρόλο που έβαζα τα πάντα σωστά 10000% σίγουρος, νομίζω ότι ίσως έχει σχέση που είναι με ελληνικούς χαρακτήρες και τόνους αλλά anyway έψαχνα 5 ώρες και δεν βρήκα κάποια απάντηση στο πως να κάνεις reset to username σου παρά με delete του macOS και επανεγκατάσταση.) Οπότε όλα καλά. Κάνω σβήσιμο τον δίσκο, πατάω μορφή APFS, κλείνω το μενού και μετά πάω να εγκαταστήσω το λογισμικό. Όταν ολοκληρώνεται η διαδικασία (δηλαδή όταν ο timer πάει στο 0 λεπτά απομένουν) μου εμφανίζεται ένα error "Δεν ήταν δυνατή η δημιουργία τόμου προεκκίνησης για εγκατάσταση APFS) Όποιος έχει χρόνο χρονιάρες μέρες να με βοηθήσει θα ήμουν πραγματικά ευγνώμων επειδή το χρειάζομαι το μηχανηματάκι άμεσα. Ευχαριστώ πολυ EDIT: Έκανα αφαίρεση τόμου του Macintosh HD, προσπάθησα να κάνω πάλι εγκατάσταση το macOS αλλά δεν μου εμφάνιζε δίσκο ώστε να το εγκαταστήσω οπότε έκανα επανεκκίνηση δημιούργησα νέο τόμο κάτω από τον περιέκτη disk1 (πάτησα εμφάνιση όλων των συσκευών ώστε να το εμφανίσει) με ίδια ονομασία Macintosh HD APFS. Πήγα μετά να εγκαταστήσω το λογισμικό. Πλέον διάβαζε τον δίσκο και κει που ήλπιζα ότι πάει το έλυσα το θέμα, μου εμφάνισε το ίδιο σφάλμα. Ιδέες; Να σβήσω τον Περιέκτη disk1;
  15. Nihilist

    Music Production Software

    Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου φίλε μου. Για ακουστικά τι προτείνεις (ταβάνι τα 1000 ευρώ αλλά θα προτιμούσα μέχρι 600 ευρώ); Προτιμώ τα over ear αλλά αν είναι τα on ear ανώτερης ποιότητας θα πάω σε αυτά. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  • Δημιουργία νέου...