Προς το περιεχόμενο

adtakhs

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    13.051
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    4

11 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Πρόσφατες Επισκέψεις

27.158 προβολές προφίλ

adtakhs's Achievements

  1. adtakhs

    Smart Home

    Και πολλά άλλα ταυτόχρονα https://www.meidanis.gr/el/proionta/asfaleia-diaxeirish-ktiriou/elegchos-thermosifona/advance-smart-analogiko-rele-thermostatis-hroniko-thermosifona-me-diakopi-oudeterou-2x25a-wifi-648-etisttr060w225.html Με αισθητήριο το https://www.meidanis.gr/el/aisthitirio-thermokrasias-dallas-ds18b20-gia-shelly-plus-add-on-kai-rele-thermosifona-eger-163-shellytempsense.html Το ρελέ παίρνει και δεύτερη είσοδο όπου μπορείς μέσω ρουτίνας όταν κλείσει η επαφή να εκκινεί ο όποιος αυτοματισμος. Άρα ο αυτοματισμός μπορεί να εκκινεί μόνο όταν μπαίνει το νυχτερινό , αν και την εκκίνηση του νυχτερινού μπορεί να την ρυθμίσεις μεσω χρονοπρογράμματος.
  2. adtakhs

    Smart Home

    Έχει κανείς χρησιμοποιήσει το Hubitat σαν local server ?
  3. adtakhs

    Smart Home

    Legeand 411560 ρελέ διαρροής για αρχή που πρέπει να τοποθετηθεί στον πίνακα ΑΜΕΣΑ. https://www.meidanis.gr/el/tx3-rele-diarrois-typoy-a-2p-40a-30ma-legrand.html Χτένα γεφύρωσης Legrand 404926 https://www.meidanis.gr/el/ktena-gefyr-peronoti-1p-13st.html
  4. adtakhs

    Smart Home

    Δεν έχεις καταλάβει σωστά. Δεν υπάρχει κανένα ρελέ 3ων θέσεων που απαιτείται να τοποθετηθεί για τον θερμοσίφωνα. Το ρελέ ισχύος που χρειάζεται ο θερμοσίφωνας είναι ένα 2 επαφών για να κόβει φάση και ουδέτερο σε ισχύ 20Α και πάνω. Δηλαδή με ένα από τα παρακάτω που είναι 2 επαφών 25Α η κάθε μία είσαι οκ . Και όλα αυτά είναι μιας θέσεως. Μιλάμε πάντα για το κύκλωμα ισχύος, δηλαδή αυτό που κόβει την τροφοδοσία του φορτίου. Για να μπορείς να έχεις τοπικό χειρισμό υπάρχουν smart ρελέ εντολής (ελέγχου) τα οποία έχουν ενσωματωμένο τοπικό χειρισμό. Αλλά για να έχεις τοπικό χειρισμό ακόμα και αν πάθει κάτι το smart ρελέ και δεν ανταποκρίνεται, θα πρέπει το ρελέ ισχύος να έχει ενσωματωμένο μεταγωγικό διακόπτη. Για αυτό και χρειάζεσαι ένα από τα Hager ERC225S Legrand 412558 Abb EN20-20 Όλα τα παραπάνω είναι για τον έλεγχο. Την ασφάλεια δεν την πειράζεις. Αν είναι διπολική 2 θέσεων και δεν σου φτάνει ο χώρος, μπορείς να τοποθετήσεις μια νέα διπολική μιας θέσης. ή ή Η ασφάλεια θα είναι πάντα ανεβασμένη, η διακοπή της τροφοδοσίας του θερμοσίφωνα θα γίνεται από το ρελέ ισχύος, ενώ το ρελέ ισχύος θα παίρνει εντολή από το ενσωματωμένο ρελέ ελέγχου του smart μετρητή.
  5. adtakhs

    Smart Home

    Το ρελέ του θερμοσίφωνα που θες να βάλεις πιάνει 1 θέση και έχει και χειροκίνητο έλεγχο. Legrand 412558 ή Hager ERC225S Πηγαίνει στο Shelly Pro EM 50 γιατί είναι πολύ καλύτερο σαν κατασκευή, έρχεται με 2 Clamps οπότε μπορείς να μετρήσεις πχ γενική παροχή + θερμοσίφωνα έχει μεγαλύτερη ακρίβεια μετρήσεων.
  6. adtakhs

    Smart Home

    Το smart ρελέ θερμοσίφωνα είχατε σε προτεραιότητα ή την ασφάλειά σας; Ρελέ διαρροής χθες στον πίνακα, πριν να είναι αργά! Εν τω μεταξύ βλέπω ενδεικτικό θερμοσίφωνα ενεργό με κατεβασμένη την ασφάλεια; Δηλαδή είτε το ενδεικτικό είναι λάθος τοποθετημένο, είτε έχετε αφαιρέσει την ασφάλεια...... που απαγορεύεται ρητά και είναι επικίνδυνο.
  7. adtakhs

    Smart Home

    Ναι.🙂 Και η μόνιμη φάση να είναι από την ίδια φάση του τριφασικού δικτύου. Για αυτό είπα υφιστάμενες εγκαταστάσεις.
  8. adtakhs

    Smart Home

    Shelly pro 3em. Είναι μικρή η διαφορά για να πάρεις το παλαιό. Μόνο το Shelly 1L δουλεύει με διακόπτες αλλέρ ρετούρ , με ή χωρίς ουδέτερο σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις.
  9. adtakhs

    Smart Home

    Φάση από που έχεις πάρει; Αν κόψεις από την ασφάλεια θα κόψεις αναγκαστικά και την φάση που τροφοδοτεί το smart ρελέ. Έχει να κάνει με τις περιπτώσεις που κόβεται ο ουδέτερος . Οι αντιστάσεις του θερμοσίφωνα και της κουζίνας, έχουν χαμηλή ωμική αντίσταση. Αυτό σημαίνει πως ο κομμένος αγωγός (ουδέτερου) θα φέρει τάση κοντά στην ονομαστική και ανάστροφα, η επιστροφή της φάσης από τον διακόπτη προς τον θερμοσίφωνα, ανάλογα την κατάσταση (έστω κλειστός διακόπτης) θα φέρει τάση απο άλλες σε λειτουργία συσκευές. Φαντάσου τώρα να είσαι σε μια οικία με ουδετερογείωση και με αρκετά κακή γείωση .... υψηλή αντίσταση ως προς γη. Στην περίπτωση αυτή θα επιστρέφει από τον αγωγό της γείωσης προς το σώμα του θερμοσίφωνα .... αυτή η τάση. Τα ρελέ διαρροής δεν μπορούν να δουν μια τέτοια κατάσταση. Τα ίδια και χειρότερα στην άμεση γείωση , που η γη δεν μπορεί να παίξει τον pen.
  10. adtakhs

    Smart Home

    Έχεις καταλάβει γιατί ζητούν να κόβεται ο ουδέτερος αγωγός σε μόνιμα συνδεδεμένες συσκευές; Είναι για την προστασία των ατόμων που το χρησιμοποιούν. Αν εσύ έχεις τον έλεγχο από το Smart ρελέ, για να δουλέψει το smart ρελέ απαιτείται να συνεχίζει να τροφοδοτείται με τάση. Αυτό σημαίνει πως ο ουδέτερος αγωγός θα είναι πάντα συνδεδεμένος με το φορτίο, αφού η ασφάλεια θα παραμένει μόνιμα σηκωμένη. Άρα ναι μεν υπάρχει δυνατότητα να κόβεται ο ουδέτερος αγωγός αλλά στην πράξη δεν κόβεται ποτέ για να μην χαθούν οι smart λειτουργίες. Έχεις λοιπόν ακυρώσει την ύπαρξη της L+N ασφαλείας....
  11. Με Shelly Plus Plug S , που μετρά κατανάλωση, μπορείς να βάλεις notification όταν η κατανάλωση ανεβαίνει πάνω από κάποια watt = ενεργοποιείται το ίδιο και όταν πέφτει κάτω από κάποια watt = απενεργοποιείται. Μπορείς εναλλακτικά να βάλεις πίσω από την πρίζα ένα shelly plus pm mini που είναι μετρητής ενέργειας και να κάνεις το ίδιο πράγμα (δεν ελέγχεις το φορτίο μόνο μετράς).
  12. adtakhs

    Smart Home

    Νόμιζα πως θα έχεις για έλεγχο, όχι για μέτρηση κατανάλωσης.
  13. adtakhs

    Smart Home

    Έτσι όμως πρέπει να κόβεις όλη την γραμμή και δεν ξέρεις αν ανοίγεις εν; φως. Έχεις δηλαδή βάλει 2 διακόπτες σε σειρά, τον ένα smart και τον άλλο απλό τοπικό.
  14. adtakhs

    Smart Home

    Καλημέρα. Εσύ κόβεις την παροχή από τον πίνακα στις αναχωρήσεις κάθε ασφάλειας; Γιατί αν θυμάμαι καλά το Tomzn δεν έχει είσοδο για μπουτόν. Εγώ έκανα την βλακεία και χρησιμοποίησα το ρελέ της Geyer ER116W αλλά για να καλωδιώσω τις εντολές πλήρωσα πολύ παραπάνω από το να έβαζα shelly pro 4 με lan.
  15. adtakhs

    Smart Home

    Shelly pro em 50 για μονοφασικό Shelly pro 3 em για τριφασικό.
  • Δημιουργία νέου...