Προς το περιεχόμενο

LambisElef

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.677
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

2 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Σχετικά με LambisElef

  • Ημερομηνία γέννησης 15 Δεκεμβρίου

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

Πρόσφατες Επισκέψεις

7.271 προβολές προφίλ

LambisElef's Achievements

  1. LambisElef

    ZTE H288A (Nova)

    Καλησπέρα! Θα ήθελα κι εγώ τον κωδικό για το Τ17, ευχαριστώ!
  2. Εμένα μου φαίνονται μια χαρά φυσιολογικές οι θερμοκρασίες. Κάποιο πρόγραμμα τρέχει από πίσω και ο επεξεργαστής boostάρει, ανεβάζοντας την θερμοκρασία. Εάν έχεις ανοιχτό το PBO, τότε αυτό συμβαίνει. Μπορείς αν θες να το κλείσεις από το BIOS, ωστόσο θα δεις και μια ανάλογη μείωση στις επιδόσεις.
  3. Ο λόγος δεν είναι ότι η μητρική δεν μπορεί να βγάλει ακριβώς 100MHz, αντιθέτως μπορεί. Βλέπεις ότι το κάνει όταν πας σε OC Mode. Ο λόγος είναι το spread spectrum, ένα πρότυπο για μείωση του ηλεκτρομαγνητικού θορύβου που εκπέμπουν οι συσκευές και μπορεί να οδηγήσει σε παρεμβολές σε άλλες γειτονικές συσκευές. Έτσι, αντί το BCLK να είναι σταθερό στα 100MHz, αλλάζει συνέχεια πχ από 98 ως και 100 MHz με ένα τυχαίο τρόπο. Σε overclock mode συνήθως απενεργοποιείται (όχι σε όλες τις μητρικές) για περισσότερη σταθερότητα. Συμβαίνει σε όλους τους υπολογιστές εδώ και πολλά χρόνια, μη σε απασχολεί.
  4. Δοκίμασε να πετάξεις τους drivers με DDU, πέρνα καθαρούς τους νεότερους και δοκίμασε να παίξεις με τον ανεμιστήρα μέσα από το Sapphire TRIXX.
  5. Μην πας σε socket 775 σύστημα, κρίμα την κατανάλωση.
  6. Υπάρχουν κάποιες μητρικές, ειδικά οι παλαιότερες, με αρκετά outdated QVL.
  7. Το HDMI είναι στην GPU και όχι στη μητρική, έτσι;
  8. Αν σε μπερδεύει το Wattman, γύρνα τα όλα σε Default και χρησιμοποίησε το Sapphire TriXX. Πρέπει να το βάζεις να εκκινεί και με τα Windows αν θες να εφαρμόζει το undervolt κάθε φορά. Μετά απλά ξεκινάς και κατεβαίνεις σε volt με βήματα πχ 25mV και τρέχεις κάθε φορά κάτι βαρύ, όπως Heaven, μέχρι να βρεις που εμφανίζει artifacts. Εκεί ξέρεις ότι έχεις αστάθεια, οπότε ανεβαίνεις ένα σκαλί πιο πάνω και το αφήνεις εκεί.
  9. Τρέξε ένα memtest για να είσαι σίγουρος καλύτερα...
  10. Καλησπέρα! Βρίσκομαι σε αναζήτηση laptop για gaming, μπορώ να κάνω προσθήκη SSD (NVMe) μόνος μου αν χρειαστεί και βγαίνει έτσι φθηνότερα. Όριο στο budget τα ~950€ εάν πράγματι αξίζει τη διαφορά. Αν βγει και πιο κοντά στα 750€ ακόμα καλύτερα. Δύο μου έχουν τραβήξει την προσοχή, το πρώτο είναι το Acer Aspire 7 στα ~750€ (μαζί με έναν 256GB NVMe) και το δεύτερο είναι το Dell G5 5587 στα ~950€. Απ' όσα έχω δει, και τα δύο έχουν ικανοποιητικό σύστημα ψύξης και παρόμοια οθόνη. Η μόνη διαφορά είναι στην κάρτα γραφικών, το Dell έχει την 1050ti που είναι κατά περίπου 25% δυνατότερη της 1050. Επίσης, το Dell έχει Thunderbolt 3, οπότε αν στο μέλλον η 1050ti δεν αρκεί, κοπανάμε πάνω μια εξωτερική κάρτα και γίναμε. Τα λέω καλά; Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση; Κάποιο tip για κάποιο άλλο μοντέλο, πχ ASUS TUF Gaming; Θα με ενδιέφερε και κάποια λύση για laptop με καλό CPU με ενσωματωμένη GPU και Thunderbolt ώστε να βάλω εξωτερική GPU, αλλά μάλλον ξεφεύγει σε τιμή. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  11. LambisElef

    1660ti power supply

    Δε θα έχεις κανένα θέμα, το 8pin είναι απλά άλλο ένα ζευγάρι 12V και Ground. Το 6pin έχει 3 ζευγάρια, το 8pin 4 ζευγάρια. Και από 1 6pin σε 8pin να βρεις απλά για να κουμπώσει δε θα έχεις θέμα, αλλά βάζοντας τα 2, αν και overkill, το καλώδιο θα ζεσταίνεται λιγότερο και θα έχεις λιγότερη πτώση τάσης πάνω στη γραμμή. Τώρα το κατά πόσο θα παρατηρήσεις διαφορά σε καθημερινή χρήση είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο Μάλλον δε θα δεις διαφορά. EDIT: Γράψε άκυρο, αυτά που είπα παραπάνω είναι για το EPS, δηλαδή για 8pin που πάει σε CPU! Για τα PCIE που πάνε GPU τόσο το 8pin όσο και το 6pin έχουν 3 ζευγάρια 12V και Ground. Όπως και να έχει, δε θα έχεις θέμα!
  12. LambisElef

    1660ti power supply

    Σίγουρα υπάρχει αντάπτορας 2x6pin σε 1x8pin ή 1x6pin+1xMolex σε 8pin. Βρες έναν από τους δύο και βάλε. Πάντως σίγουρα ΟΧΙ 2xMolex σε 1x8pin.
  13. Συμβαίνει γενικά στα ZEN αυτό, δεν τα παν καθόλου καλά με CAS στο 15. Ίσως και γενικότερα σε μονοψήφια περιττά νούμερα στο CAS, ο @akoinonitos τα ξέρει και καλύτερα βέβαια.
  14. Στο θέμα της Radeon VII συζητάτε για την προτιμητέα υλοποίηση RTX 2080... Για όνομα δηλαδή, κάντε το στο θέμα των RTX, όχι εδώ! Δυσκολεύετε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το θέμα.
  • Δημιουργία νέου...