Προς το περιεχόμενο

lalakis_green

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    38
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

lalakis_green's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

0

Φήμη

  1. Μερικες μαζεμενες ερωτησεις απο πολλα μετωπα: 1) Σε περιπτωση ηλικιωμενου που δεν διαθετει ενεργο τραπεζικο λογαριασμό να υποθεσω οτι δεν μπορει να παρει το επιδομα θερμανσης; Ή μπορει να βαλει αλλουνου ΙΒΑΝ για να τα πιστωθει συγκεκριμενα συγγενης πρωτου βαθμου; 2) Στις ποσες μερες θα επρεπε να εμφανιστει στις Διασταυρωμένες Αγορές η αγορα πετρελαιου; 3) Γενικα οσον αφορα την αιτηση, αν η αιτηση για πετρελαιο γινεται απο ιδιοκτητη τοτε θα πρεπει να εχει δηλωμενη την παροχη του στην εφορια; Ή να εχει το ρευμα στο ονομα του; 4) Γενικα οσον αφορα την αιτηση, αν η αιτηση για φυσικο αεριο γινεται απο ενοικιαστη τοτε θα πρεπει να εχει ενεργο μισθωτηριο; Ή να εχει το ρευμα στο ονομα του; 5) Ατομο που αιτειται πρωτη φορα για φυσικο αεριο, εχει ενεργο μισθωτηριο, εχει τον αριθμο παροχης ρευματος στο ονομα του αλλα ο λογαριασμος φυσικου αεριου ειναι ακομη σε αλλο ονομα (ιδιοκτητη) δικαιουται επιδοτησης φυσικου αεριου; Και αν ειναι απλα ανεβαζει οτι λογαριασμο αεριου ερθει (αν και οποτε ερθει) στα παραστατικα; 6) Αν καποιος ξεπερνα τα εισοδηματικα κριτηρια μετα απο την υποβολη αιτησης αναγραφεται ξεκαθαρα οτι δεν δικαιουται επιδοτησης; Ευχαριστω !
  2. Μεταφερω ερωτηση ηλικιωμενου κυριου - γειτονα. Μεχρι προσφατα κανοντας ηλεκτρονικη πληρωμη λογαριασμου της ΔΕΗ, του δινοταν η επιλογη ταυτοποιησης για να ολοκληρωθει η πληρωμη μεσω sms. Προφανως κατι αλλαξε αυτο τον μηνα και δεν του δινεται αυτη η επιλογη αλλα μονο επιλογη internet banking. Τωρα, εχοντας παλιο κινητο, για να μην μπλεκεται με ουρες στην τραπεζα γνωριζει κανεις αν μπορει να δημιουργησει κωδικους συνδεσης μεσω tablet χωρις sim (ειναι λιγο παλιο, δεν γνωριζω αν "παιρνει" την εφαρμογη της εθνικης);;;;;; Αλλιως, μπορει να δοκιμασει σε smartphone διαφορετικο απο αυτο που εχει δηλωμενο στην τραπεζα για να δημιουργησει κωδικους ή πρεπει αυστηρα να εισελθει σε smartphone που να εχει το δηλωμενο τηλεφωνο, ουσιαστικα δηλαδη να αγορασει smartphone;;;;; Ευχαριστω edit: Απο τη φορμα επικοινωνιας με τη τραπεζα μου πεταει το παρακατω μηνυμα οποτε δεν βγαζω ακρη ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Μη προσβάσιμη ιστοσελίδα Η ιστοσελίδα που προσπαθήσατε να επισκεφθείτε είναι μη προσβάσιμη (ή μη διαθέσιμη). Για την αναφορά προβλημάτων επικοινωνήστε με το Help Desk.
  3. LENOVO G510 59-401355 INTEL CORE I5-4200M 4GB 1TB AMD HD8570 2GB FREE DOS lenovo-g510 Στο παραπανω λάπτοπ που ήταν εκτός λειτουργίας ξεκάσανε υγρό καθαριστικό (τύπου AJAX), το λαπτοπ τέθηκε σε λειτουργία μετά από περίπου 6 ώρες. Αρκετά πλήκτρα δεν ανταποκρίνονταν στη λειτουργία τους δηλαδή πατώντας το γραμμα ι μια φορα ηταν σα να το πατησες 5 φορες και εγραφε ιιιιιι. ενω αλλα δεν ανταποκρινονταν καθολου. Επειτα καποια πληκτρα πατωντας τα σε πηγαιναν στον Πινακα ελεγχου, ανοιγαν αλλα ασχετα παραθυρα κτλ. Συνδεοντας ασυρματο πληκτρολογιο παρατηρηθηκε ελαχιστη διαφορα, δηλαδη ελαχιστα πληκτρα ανταποκρινονταν στην δουλεια τους στο να εμφανισουν σε κειμενο το αντιστοιχο γραμμα. Γενικα σα να χειροτερευει η κατασταση. Θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματακια γιατι δεν γνωριζω. Καταρχας κανοντας μονο φορματ υπαρχει περιπτωση να παρουσιαστει βελτιωση στην ανταποκριση των πληκτρων;; Αγοραζοντας και αλλαζοντας το πληκτρολογιο ποσες πιθανοτητες εχω να διορθωθει εντελως το προβλημα; Υπαρχει περιπτωση ακομη και με την αλλαγη να εχω ακομη προβληματα; Η αλλαγη πληκτρολογιου ειναι γενικα δυσκολη δουλεια; Υπαρχει τροπος να "απενεργοποιησω" το ενσωματωμενο πληκτρολογιο και να δουλεψει κανονικα το ασυρματο; Το λαπτοπ ειναι 5ετιας. Ευχαριστω πολυ.
  4. Καλησπέρα, Ενδιαφερομαι για αγορα τηλεορασης σε δωματιο κυριως για ταινιες και ποδοσφαιρο-μπασκετ. Θα ειναι η 1η smart TV οποτε δεν εχω σχετικη εμπειρια σχετικα με τις εφαρμογες που "πρεπει" να εχει. Εχω δει την παρακατω https://www.e-shop.gr/tv-lg-43uk6300-43-led-4k-ultra-hd-smart-wifi-p-PER.152358 και θα ηθελα μια γνωμη αν αξιζει σε αυτα τα χρηματα σε περιπτωση που την "ξερει" καποιος ή αν εχετε να προτεινετε κατι αλλο με budget ως 400 ευρω και 40 ως 43 ιντσες. Μιας και δεν εχω αγορασει τηλεοραση απο ηλεκτρονικο καταστημα ξανα, υπαρχει κατι που θα πρεπει να προσεξω κατα τη γνωμη σας;;; πχ κατι οσον αφορα την εγγυηση απο ηλεκτρονικο καταστημα ή υπαρχει περιπτωση να πεσω σε εκθεσιακο προιον;;; Τελος θα ηθελα να ρωτησω σε περιπτωση που επιλεξω LG και θελησω να κανω επεκταση εγγυησης, αυτο το κανω μεσω του site της LG λιγο καιρο πριν τελειωσει πχ η αρχικη 2ετης εγγυηση αγορας;;; Ευχαριστω.
  5. Σε λαπτοπ αλλαξα τον παλιο δισκο με εναν SSD και του εβαλα windows 10. Τον παλιο δισκο, που ειχε windows 8 (SAMSUNG ST1000LM024 (HN-M101MBB/LCP) 1TB), τον εβαλα σε εξωτερικη θηκη για να τον συνδεσω μεσω usb στο λαπτοπ ομως συνδεοντας τον δεν μπορω να δω τα περιεχομενα του (ακολουθουν φωτο). Δεν ειναι "ορατος" απο το "Υπολογιστης μου". Δεν εχω παρει backup απο ολα τα αρχεια. Δεν μου εχει πεσει ο δισκος ποτέ.Πώς μπορω να ανακτησω τα αρχεια μου; Χαθηκαν ή εχω ελπιδες; Δοκιμασα με αλλη θηκη και αλλα καλωδια αλλα το ιδιο αποτελεσμα ειχαν; Σαν τελικη λυση καποια στιγμη αν δοκιμασω να τον συνδεσω εσωτερικα στο λαπτοπ θα δω διαφορά; Προς το παρον ακουω προτασεις για "δω" τα αρχεια χωρις να τα χασω.
  6. Μπηκα με Live cd kali linux, στην αρχη με ifconfig εμφανιζε μονο τα προφιλ eth0 και lo. Ακολουθωντας τα βηματα του βιντεο καταφερα μεν να εμφανισω τα προφιλ wlan0 και wlan1 αλλα δεν συνδεθηκαν πουθενα ουτε εμφανισαν καποιο ασυρματο δικτυο. Επισης αντι να κανω φορματ προτιμησα να δημιουργησω με virtual box εικονικες μηχανες με windows XP Και windows 7 αλλα καμια δεν εμφανιζε καν την καρτα ασυρματης δικτυωσης ουτε καν σαν αγνωστη συσκευη.
  7. Καλημερα, Ανοιγοντας σημερα το μεσημερι το λαπτοπ μου (Lenovo Z580 Windows 8 64-bit, αγορασμενο πριν 2.5 χρονια), παρατηρησα οτι δεν ειχα ασυρματο ιντερνετ. Βαζοντας το καλωδιο ethernet ειχα ιντερνετ οποτε ξεκινησα να ψαχνω τι φταιει οσον αφορα το ασυρματο ιντερνετ. Επειδη και παλαιοτερα, (4-5 φορες) εχει τυχει να αργει το ασυρματο ιντερνετ, παντα πηγαινα στο "Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης" και κανοντας δεξι κλικ στον network adapter και κανοντας Διαγνωση ή απενεργοποιηση-ενεργοποιηση το προβλημα παντα λυνοταν αλλα αυτη την φορα δεν λυθηκε.... Στην συνεχεια πηγα στην διαχειριση συσκευων (εικονα 1) και φαινοταν κανονικα το Broadcom network adapter αλλα υπηρχε θαυμαστικο στο UMDF HID minidriver Device. Εκανα καταργηση εγκαταστασης του network adapter και επανεκκινηση μηπως και επανελθει σε προηγουμενη κατασταση οπου και λειτουργουσε. Απο τοτε και μετα εμφανιζεται στην διαχειριση συσκευων ως "Ελεγκτης Δικτυου". Δοκιμασα να κανω ενημερωση χειροκινητα του Ελεγκτης Δικτυου αλλα μου εμφανιζει το μηνυμα της εικονας 2. Δοκιμασα να περασω απο πανω 3 διαφορετικα exe με drivers του ασυρματου δικτυου αλλα τζιφος. Εμφανιζονται τα μηνυματα των εικονων 3,4,5. Δοκιμασα να μπω με safe mode για να διαγραψω-περασω τους drivers αλλα τιποτα δεν λειτουργησε. Συνεχιζει να εμφανιζει τα ιδια σφαλματα. Δοκιμασα μεσω του DriverPack Solution να εγκαταστησω τους νεοτερους drivers αλλα δεν ξεκινα η εγκατασταση ενω βρισκει τους drivers (εικονα 6) Παραθετω τις εικονες 7 και 8 με τα αναγνωριστικα της συσκευης. Κλεινοντας να πω οτι το λαπτοπ το προηγουμενο βραδυ δουλευε κανονικα και δεν εκανα καμια αλλαγη στο υλικο ουτε στο λογισμικο του. Εβλεπα ταινια και μεσω του shutdown programmer ειχα ορισει να κλεισει μετα απο 1 ωρα. Να σημειωσω οτι εχω κρατησει backup ολους τους drivers μεσω του driver magician αλλα αυτο εγινε πριν 11 μηνες οποτε δεν σκεφτομαι προς το παρον να τους επαναφερω για να μην γινει δημιουργηθει προβλημα με καποια αλλη συσκευη. Επισης να σημειωσω οτι δεν δουλευω καθολου το windows update. Μεμονομενα μπορει να εχω ανανεωσει καποια συσκευη αλλα γενικα δεν κανω ενημερωσεις μεσω windows update. Δεν ξερω τι αλλο να δοκιμασω. Καθε ιδεα-προταση ευπροσδεκτη. Ευχαριστω εκ των προτερων. Να προσθεσω οτι αν και δοκιμασα να βρω drivers για το "UMDF HID minidriver Device" τα windows δειχνουν οτι ειναι ενημερωμενο. Ο ελεγκτης δικτυου παραμενει στις "Αλλες συσκευες" χωρις θαυμαστικο.
  8. Καλησπερα. ενδιαφέρομαι για την αγορά laptop. καταστηματα κυριως απο Θεσσαλονικη αλλα οχι απαραιτητα.αν βρεθει κατι απο αλλο μερος καλοδεχουμενο. οσον αφορα το budget 450-500 ειναι αρκετα πιστευω. Δεν με ενδιαφερει επαγγελματικη χρηση δηλαδη δεν θα χρησιμοποιησω Autocad ή καποιο παρομοιο "βαρυ" λογισμικο,ουτε επεξεργασια γραφικων. χρηση απλη καθημερινη (αρκετες ωρες) αρκετό web browsing, κειμενα-office, ταινιες, flash παιχνιδια, και παιχνιδια τυπου football manager.διαδικτυακα - counter strike , διαδικτυακα μεσω facebook - topeleven football manager. Εκείνο που με ενδιαφέρει ειναι η ποιοτητα κατασκευης, να μην υπερθερμαινεται στην μια ώρα και να μην εχω γενικα μελλοντικα θεματα με τις θερμοκρασιες...δηλαδη οσο το δυνατον πιο αξιοπιστο. ειμαι ηδη κατοχος ενος LENOVO IDEAPAD Z580 (το πηρα στα 390 ευρω πριν ενα χρονο) και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος καθως δεν ειχα ακομη κανενα προβλημα ουτε λειτουργικο ουτε με τις θερμοκρασιες που "πιανει". επεξεργαστης Intel i3 ή i5, οθονη 15.6" , σκληρος 500gb και ανω, μνημη 4GB τουλαχιστον, λειτουργικο δν ειναι απαραιτητο (υπαρχει η δυνατοτητα να το περσω ο ιδιος), να βγαλει μια 3ετια χωρις προβληματα με θερμοκρασιες και καρτα γραφικων, Εκει που "κολλαω" ειναι η καρτα γραφικων. δεν γνωριζω αν πχ η HD 4000 θα με καλυπτει για τα επομενα 2 χρονια αν τυχον βρεθει καποιο παιχνιδι αξιολογο. οποτε καλοδεχουμενες προτασεις με καρτα γραφικων. καλοδεχουμενη μια απλη καμερα. τουλαχιστον μια usb 3.0 θυρα. ο ηχος να ειναι καθαρος. παραθετω και μια επιλογη που εχω δει εγω αν και ειναι στα 389 δειχνει αρκετα καλο http://www.e-shop.gr/lenovo-ideapad-g510-59-406675-156-intel-core-i3-4000m-4gb-1tb-amd-radeon-8570m-1gb-free-dos-p-PER.910290?sid=1 καλοδεχουμενες γνωμες - προτασεις σας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!!
  9. lalakis_green

    dual monitor δοκιμες

    ειμαι κατοχος ενος laptop lenovo z580 (External Display (VGA) + HDMI) http://www.e-shop.gr/product?id=PER.904422 και μιας παλιας CRT οθονης Philips (VGA ) http://www.amazon.co.uk/Philips-107E-CRT-Monitor/dp/B0000D8B8X συνδεοντας την οθονη με καλωδιο VGA στην αντιστοιχη θυρα του laptop και κανοντας επεκταση απ τις ρυθμισεις οθονης στο πινακα ελεγχου καταφερα να εχω διαφορετικη εικονα. πχ στην Philips οθονη να παιζει ποδοσφαιρο και στην οθονη του laptop να κανω αλλη δουλεια. σε αλλον χωρο εχω : 1. μια lg ως οθονη ενος υπολογιστη (D-Sub) http://www.lg.com/uk/monitors/lg-W2240S-lcd-monitor 2. μια F& U ως τηλεοραση (VGA + HDMI) http://www.skroutz.gr/s/261289/F-U-FDH22882W-22.html 3. και εναν υπολογιστη με συνθεση http://imgur.com/F0vx7wI και μητρικη καρτα (Vga, DVI-D, HDMI) http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29836&cat=3&sub=375&pmanuf=0&sort=undefined&step=undefined δηλαδη δεν εχει ξεχωριστη καρτα γραφικων αλλα μονο την onboard.επισης εχω win 7Ultimate edition 64-bit. ας αρχισω τις ερωτησεις. 1 σεναριο: θελω να εχω διαφορετικη εικονα συνδεοντας το laptop με την F& U τηλεοραση. τι θα χρειαστει να συνδεσω? με καλωδιο VGA αν συνδεσω το laptop με την τηλεοραση πιστευετε οτι θα λειτουργησει? θα λειτουργησει δλδ οπως εκανε μεταξυ λαπτοπ και παλιας οθονης Philips??αν οχι τι να δοκιμασω? θα πιασει αμα τα συνδεσω με HDMI? 2 σεναριο: το ιδιο θελω να πετυχω δλδ να εχω διαφορετικη εικονα εχοντας συνδεσει το pc με την Lg οθονη με καλωδιο VGA και στην συνεχεια να συνδεσω το pc με HDMI με την F& U τηλεοραση. πιστευεται οτι θα λειτουργησει? ελπιζω να μην σας κουρασα.ολα αυτα τα ρωταω γιατι ειμαι μακρια απ τον χωρο που ειναι αυτες οι συσκευες και δεν μπορω να κανω δοκιμες ο ιδιος επειδη θα λειπω για καιρο. 3. ( γνωριζετε κατι γι αυτη την συσκευη. εχει δοκιμασει καποιος κατι παρομοιο ?? ρωταω για να δω αν δεν δουλεψει κατι απ τα παραπανω ισως χρειαστει να την αγορασω) http://www.e-shop.gr/product?id=PER.663708&sid=1 ευχαριστω εκ των προτερων.
  10. δεν γνωριζα οτι υπαρχει κατι τετοιο και η αληθεια ειναι οτι ποτέ δεν το σκεφτηκα. απο οτι βλεπω η vodafone θελει και μηνιαιο παγιο!! εν αντιθεσει με την cosmote που αναφερει...χαρακτηριστικα "Μόνο η COSMOTE σας προσφέρει την υπηρεσία ΤWinSIM χωρίς μηνιαίο πάγιο!" θα παω απο εκει αυριο να ρωτησω. σ ευχαριστω πολυ φιλε μου
  11. την Παρασκευη παρελαβα ενα Samsung Galaxy Core Duos I8262 και την επομενη μερα αντικατεστησα τις SIM με microSIM. η μια υποδοχη ειναι μια χαρα. στην αλλη δυσκολευομαι παρα πολυ να βγαλω την microSIM. ως τωρα την εχω βγαλει δυο φορες και εχει χαραχθει αρκετα η microSIM. σε τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα με το service και το καταστημα μου ειπανε οτι ετσι ειναι κατασκευασμενα ετσι ωστε να μην φευγει απ την θεση της η microSIM. συμβαινει το ιδιο και σε αλλες συσκευες ή μηπως ειμαι υπερβολικος??? Υπαρχει περιπτωση τα σιδερακια της υποδοχης microSIM να ειναι ανασηκωμενα παραπανω ετσι ωστε να με εμποδιζουν απ το να την βγαζω??? ειναι ιδεα μου οτι αμα βαλω - βγαλω 4-5 φορες ακομα την microSIM θα χαλασει και θα πρεπει να παιρνω καινουρια? Λογω εργασιας δεν μπορω να το κουβαλαω μαζι μου συνεχεια οποτε αναγκαζομαι να βγαζω την microSIM για να την βαζω σε αλλο κινητο. Ευχαριστω εκ των προτερων.
  12. Εχω windows 7 64-bit και όντως δεν ειχα κανενα θεμα. Ναι εχουνε ιδιο chipset. Μπηκα με ασφαλη λειτουργια για να περασω τα drivers της νεας μητρικής και μετά μπηκα κανονικα. Εκανα επανεκκινηση σε ασφαλη λειτουργια για να σβησω τυχον συσκευες απ την Διαχειριση Συσκευων που ειχαν ασπρο χρωμα και οταν ξανανοιξε ηταν ολα οκ. Καμια μπλε οθονη.
  13. lalakis_green

    Κινητα απο skroutz

    τελικά επέλεξα το κατάστημα Birdphone. το παρήγγειλα από Αθήνα και μετά από 28 ώρες το είχα στα χέρια μου Θεσσαλονίκη. Άψογοι στην επικοινωνία και ταχύτατοι στην παράδοση.
  14. καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωση αλλαγής της μητρικής Gigabyte με Asrock αντίστοιχων χαρακτηριστικών. 1. υπάρχει περίπτωση να αναγνωρίσει το partition των Windows και να εκκινήσει κανονικά ή θα πρέπει να κάνω format μετά την αλλαγή? 2. (μάλλον άκυρη ερώτηση αλλά ας την κάνω) επηρεάζεται με κάποιο τρόπο ο σκληρός δίσκος και τα περιεχόμενα του όταν γίνει η αλλαγή της μητρικής και προσπαθήσει να εκκινήσει το λειτουργικό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  15. lalakis_green

    Κινητα απο skroutz

    Εχω επιλεξει να αγορασω αυτο το κινητο http://www.skroutz.gr/s/3606987/Samsung-Galaxy-Core-I8262-8GB.html αλλα δεν ξερω απο ποιο καταστημα να το παραγγειλω .Γι αυτο θα ηθελα να ζητησω την προσωπικη σας αποψη για το ποιο καταστημα να επιλεξω. Δεν θελω να μπλεξω (οσο ειναι δυνατο) με καταστηματα π δεν εχουν καλη εξυπηρετηση και αξιοπιστια οσον αφορα κινητα τηλεφωνα. Εχω διαβασει διαφορα για αλλα καταστηματα αλλα απο αυτα π εχουν αυτο το κινητο δεν γνωριζω απολυτως τιποτα. Το κινητο ειναι κατι π δν μπορουν να τ εχουν 1-2 μηνες να το κανουν βολτες στ αντιπροσωπεια μεχρι να βρεθει λυση αν τυχον εμφανισει προβληματα. Δεν ειναι προβλημα να δωσω 10 ευρω παραπανω για να το αγορασω απο καποιο καταστημα που ειναι ακριβοτερο αλλα και πιο αξιοπιστο. Η παραγγελια θα γινει για Θεσσαλονικη. Ευχαριστω. περιμενω τις αποψεις σου. (πριν μερικες μερες υπηρχε και το easybuyworld ως καταστημα στ Θεσσαλονικη αλλα τωρα δεν εμφανιζεται καθολου στ skroutz. Γνωριζεται κατι επ' αυτου?)
  • Δημιουργία νέου...