Προς το περιεχόμενο

YellowBlackGod

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    63
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.155 προβολές προφίλ

YellowBlackGod's Achievements

  1. Με το ERTflix καλυπτομαι απολυτα. Εχω τη συλλογη ταινιων μου, τα παιχνιδια μου, τις μουσικες μου και αν θελω κατι απο τηλεοραση βαζω ERTFlix.
  2. Έχω εγκαταστήσει τα Windows 11 Pro, ήδη σε 3 υπολογιστές, οι οποίοι υποτίθεται ότι δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Έναν Sandy Bridge, 1155 socket, dual core, και 3 775 socket επεξεργαστές, έναν core 2 quad, Q9550 με 8GB RAM, έναν Core 2 Duo Ε4500 me 8GB RAM κι έναν Pentium Dual Core με 4 GB RAM. Σε όλους τους επεξεργαστές τρέχουν σφαίρα, χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. και μάλιστα η απόδοση είναι σαν να πρόκειται για σύγχρονους υπολογιστές που κυκλοφόρησαν χθες. Οι κάρτες γραφικών Nvidia 730 και Radeon RX 240 και 250. Τα εγκατέστησα ως upgrade διατηρώντας τα αρχεία από τα Windows 10 και μάλιστα το σύστημα τα δείχνει και ενεργοποιημένα ως Upgrade από τα 10 με γνήσιες άδειες που είχα. Ακολούθησα τη μέθοδο που παρουσιάζει ένας Ινδός στο ακόλουθο βίντεο: Install Windows 11 on Old PC or Laptop | MBR or UEFI 🔥 Upgrade Windows 10 to Windows 11 on ANY PC 🔥 - YouTube Η διαδικασία που ακολουθήσα είναι η ακόλουθη: 1. Κατέβασα το ISO των WIndows 11 2. Κατέβασα το πακετάκι αρχείων όπως το παραθέτει ο Ινδός στο βίντεό του. Το πακετάκι περιέχει το apraisseres.dll και άλλα 3 αρχεία. 3. Κατέβασα το RUFUS κι έφτιαξα bootable φλασάκι από το iso των Windows 11. 4.Στη συνέχεια έκανα copy paste τα αρχεία του Ινδού στον φάκελο sources στο bootable φλασάκι και αντικατέστησα τα αντίστοιχα που είχε το ο φάκελος sources. 5.Ξεκίνησα την εγκατάσταση κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς τις περιττές ανοησίες της Microsoft. Το μόνο σημείο που πρέπει να προσέξετε (το δείχνει και ο Ινδός στο βίντεο) είναι κατά την εγκατάσταση να διαλέξετε την επιλογή να ΜΗΝ σας κάνει updates κατά την εγκατάσταση γιατί αλλιώς θα αποτύχει. 6. Αφού μπουν τα Windows 11 κανονικά, το σύστημα τα βλέπει σαν έγκυρη αναβάθμιση από τα 10, μπορείτε να αλλάξετε και γλώσσα στα ελληνικά και να κάνετε κανονικά τα διαθέσιμα updates από τις ρυθμίσεις. Το Language Pack δεν είναι τελειοποιημένο και αρκετά στοιχεία είναι ακόμα στα αγγλικά αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, τα lock screen, οι χαιρετούρες, πολλά στοιχεία του μενού κλπ. είναι ήδη στα ελληνικά. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα επιπρόσθετα πακέτα του Language pack (γραφή, φωνή κλπ.) που βγάζει κάποιο error εγκατάστασης αλλά αυτό θα το διορθώσουν στην πορεία. Γενικά το λειτουργικό ακόμη και σαν developer build δουλεύει σχεδόν άψογα, και είναι σαφώς πιο γρήγορο σε απόκριση από τα Windows 10. Τρέχει δε απροβλημάτιστα σε ΟΛΟΥΣ τους υπολογιστές που τρέχουν και τα windows 10. H όλη διαδικασία αλλαγής αρχείων, bootable φλασάκι κλπ. είναι 5 λεπτά δουλειά.
  3. Με το που πατήσεις την επιλογή για νέα δήλωση η πλατφόρμα βγάζει κάτι συνοπτικές πληροφορίες για τη δημιουργία της δήλωσης και στην τελευταία διευρκίνηση αναφέρει: " Σε δήλωση ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, εάν επιθυμείτε να προσθέσετε ακίνητο χωρίς αρ. παροχής πατήστε το κουμπί "Εισαγωγή στη Δήλωση". Το ακίνητο θα θεωρηθεί πως πλέον είναι ηλεκτροδοτούμενο και θα έχει τον ίδιο αρ. παροχής με τα υπόλοιπα ακίνητα της δήλωσης." Τι εννοεί ακριβώς ο ποιητής εδώ πέρα? Αν κάποιος έχει ακίνητο μη ηλεκτροδοτούμενο (νομίμως υφιστάμενο ως προς τα μέτρα του, χωρίς παροχή), μπορεί να το προσθέσει στην δήλωση ενός ηλεκτροδοτούμενου για να προσμετρώνται τα τετραγωνικά του και να πληρώνει τα αναλογούντα δημοτικά τέλη και για το ακίνητο αυτό? Και αν ναι τότε γιατί υπάρχει ξεχωριστή δήλωση για μη ηλεκτροδοτούμενα?Για όσους θέλουν να το δηλώσουν ως μη ηλεκτροδοτούμενο και στη συνέχεια να του προσθέσουν αυτοτελή παροχή ΔΕΗ ?
  4. Ευχαριστω πολυ για τις διευκρινησεις. Δε γνωριζα οτι μπορω να κανω αλλαγες στο προηγουμενο Ε9. Αν οντως ειναι ετσι θα πραγματοποιησω τις αλλαγες και θα βαλω σε πληρη αντιστοιχια τη διαμερισματωση με τις παροχες. Δεδομενου οτι εχω κανει τακτοποιηση στα μετρα πιστευω πως δεν θα εχω αλλα θεματα απλως δεν υπαρχει ακομα οριζοντιος. Κατα συνεπεια Θα κανω την αλλαγη στο Ε9 του 2020 για να φαινονται ολα σωστα με τους μετρητες της ΔΕΗ και θα κανω πιο μετα και την οριζοντιο. Με το που πατήσεις την επιλογή για νέα δήλωση η πλατφόρμα βγάζει κάτι πληροφορίες για τη δημιουργία της δήλωσης και στην τελευταία διευρκίνηση αναφέρει: " Σε δήλωση ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, εάν επιθυμείτε να προσθέσετε ακίνητο χωρίς αρ. παροχής πατήστε το κουμπί "Εισαγωγή στη Δήλωση". Το ακίνητο θα θεωρηθεί πως πλέον είναι ηλεκτροδοτούμενο και θα έχει τον ίδιο αρ. παροχής με τα υπόλοιπα ακίνητα της δήλωσης." Τι εννοεί ακριβώς ο ποιητής εδώ πέρα? Αν κάποιος έχει ακίνητο μη ηλεκτροδοτούμενο (νομίμως υφιστάμενο ως προς τα μέτρα του, χωρίς παροχή), μπορεί να το προσθέσει στην δήλωση ενός ηλεκτροδοτούμενου για να προσμετρώνται τα μέτρα και να πληρώνει τα αναλογούντα δημοτικά τέλη και για τα μέτρα αυτού του ακίνητου? Και αν ναι τότε γιατί υπάρχει ξεχωριστή δήλωση για μη ηλεκτροδοτούμενα?Για όσους θέλουν να το δηλώσουν ως μη ηλεκτροδοτούμενο και στη συνέχεια να του προσθέσουν αυτοτελή παροχή ΔΕΗ ?
  5. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Αν κανω αυριο ας πουμε τις αλλαγες αυτες μετρανε στο Ε9 του 2020 που ειναι το τρεχον ετος?
  6. Αυτο που θελω να μαθω βασικα ειναι αν κανοντας τον διαχωρισμο στο Ε9 θα φανει αμεσως στην εφαρμογη της ΚΕΔΕ. Ως προς τα τετραγωνικα και την τακτοποιηση δεν εχω καποιο προβλημα. Απλα αυτο που θελω να κανω, οπως ανεφερα παραπανω ειναι να βαλω στην σωστη αντιστοιχια τους μετρητες της ΔΕΗ.
  7. Οχι δεν χρειαζεται κατι τετοιο.Ες αρχης ο διαχωρισμος ηταν αυτος.Βασει οικοδομικης αδειας ειναι 2οροφη οικοδομη με υπογειο. Τακτοποιησα τις υπερβασεις δομησης και τις εβαλα στο Ε9. Απλα δεν υπαρχει οριζοντιος για να φαινεται η διαμερισματωση και κατα συνεπεια ποια παροχη δινει ρευμα σε ποιο τμημα της οικοδομης. Το μονο που χρειαζομαι να κανω ειναι αλλαγη του Ε9 και στη συνεχεια οριζοντιο. Απλα με "προλαβε" αυτη η εφαρμογη του ΤΑΠ.
  8. Αναφερεσαι μηπως σε αυτο που λεγανε για ενημερωσεις και τακτοποιησεις του 2019 που δεν φαινονταν? Αυτο το φτιαξανε απ' οτι εμαθα σημερα απο καποιον που ειχε το προβλημα αυτο κι ετσι αποτυπωνεται στην εφαρμογη η παρουσα κατασταση του Ε9. Εγω βεβαια δεν θελω να αλλαξω μετρα στο Ε9 απο λιγοτερα σε περισσοτερα, καθως τα εχω τακτοποιησει παλιοτερα, (το ετος 2016 συγκεκριμενα οππτε κι ενημερωσα το Ε9 με τα πραγματικα πλεον μετρα). Απλα θελω να κανω την αλλαγη ως προς τον διαχωρισμο του κτηριου στην πραξη και κατ επεκταση να κανω τη σωστη αντιστοιχια με τις παροχες. Δηλαδη να χωρισω το κτηριο σε δυο υπογεια και δυο κατοικιες με ισογειο-α οροφο, με τον μετρητη τους και τα μετρα τους. Δηλαδη σε καθε παροχη ποιο τμημα του ολου ακινητου αντιστοιχει και ποσα τετραγωνικα μετρα.
  9. Καλησπέρα σε όλους. Έχω την εξής περίπτωση και θέλω τα φώτα σας ως προς την συγκεκριμένη ρύθμιση. Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως μια διαφωτιστική απάντηση ως προς το ερωτημά μου. Έχω ένα ακίνητο απότελούμενο από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Τα τετραγονικά μέτρα του έχουν νομιμοποιηθεί για κάθε όροφο με τον 4178/2013 (υπερβάσεις δόμησης) και περαστεί στο Ε9. Στην πράξη το ακίνητο είναι χωρισμένο στη μέση. Δηλαδή, το υπόγειο είναι χωρισμένο σε 2 κατοικίες και το ισόγειο με τον πρώτο όροφο χωρισμένο σε άλλες δύο (αποτελούμενες δηλαδή από ισόγειο και α' όροφο). Το κτήριο αυτό έχει 4 ρολόγια (παροχές) ΔΕΗ. 2 από αυτά ηλετροδοτούν τις 2 υπόγειες κατοικίες, και τα άλλα 2 τις δύο κατοικίες αποτελούμενες από ισόγειο και όροφο. Τονίζω και πάλι ότι έχει γίνει η τακτοποιήση για όλα τα μέτρα του υπογείου, ισογείου και ορόφου και έχουν διορθωθεί και στο Ε9. Ωστόσο στο Ε9 το ακίνητο φαίνεται εννιαίο, αποτελούμενο από υπόγειο, ισόγειο και α' όροφο, σε 3 γραμμές (υπόγειο επιφανειας χ, ισόγειο επιφανείας χ, α' όροφος επιφανείας χ). Ως εκ τουτου υπάρχει μια κάποια αναντιστοιχία στα ρολόγια της ΔΕΗ στο Ε9 καθώς σε κάθε γραμμή μπορείς να δηλώσεις μόνο ένα ρολόι ΔΕΗ, κι εγώ δηλώνω κατά συνέπεια τα 3 από τα 4 (π.χ. ένα ρολόι για το υπόγειο, ένα για το ισόγειο κι ένα για τον όροφο, που και πάλι όμως το εκάστοτε δηλωμένο ρολόι του υπογείου, ισόγειου, ορόφου δεν ηλεκτροδοτεί όλο το υπόγειο ισόγειο , ή όροφο, αλλά τμήμα του όπως παραπάνω περιέγραψα). Η ερώτηση μου είναι η εξής: Δεδομένου ότι έχω κάνει νομιμοποίηση για τε επιπλέον μέτρα, προτίθεμαι να κάνω αλλαγή στο Ε9 και να αποτυπώσω την κατάσταση όπως είναι στην πράξη, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης αντιστοιχία μεταξύ των 4 παροχών και των χώρων του ακινήτου που ηλεκτροδοτούν. Δηλαδή να κάνω τον διαχωρισμό με 2 υπόγεια που έχουν 2 παροχές (από μια το καθένα) και 2 κατοικίες ισογείου-ά ορόφου με άλλες 2 παροχές (από μια για κάθε κατοικία). Δεδομένου ότι οι αλλαγές στο σύστημα του Ε9 αποτυπώνονται αμέσως και δεδομένου ότι η πλατφόρμα διόρθωσης τετραγωνικών ενημερώνεται απευθείας από την ΑΑΔΕ, με πρόσβαση σε αυτήν, θα δω τις τροποποιήσεις που έχω κάνει στο Ε9 απευθείας στην εφαρμογή, έτσι ώστε στη συνέχεια να μπορέσω να κάνω την δήλωση διόρθωσης των επιπλέον τετραγωνικών? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  10. Που ειδες φιλε να γραφω για 2080 ti ή εστω για 2080 super? Ειναι η καλυτερη καρτα της αγορας στα επιπεδα της 2070 super το γραφω ξεκαθαρα. Συνεπως ειναι κατωτερη απο 2080 super ή 2080 ti, ξεκαθαρα.
  11. Εχω την 5700xt Red Dragon της Powercolor , η οποια ειναι εξαιρετικη καρτα και δεν ειχα ουτε εχω κανενα προβλημα με drivers. Η 5700 xt ειναι η καλυτερη καρτα της αγορας στα επιπεδα της 2070 super. Τρεξτε να αγορασετε.
  12. Τα σύγχρονα TN είναι υπέροχα και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από IPS panels κλπ. Υπάρχει κάποια αρνητική προκατάληψη για την ποιότητά τους, αλλά έχουν διαβεί μεγάλο χρόνο ως τεχνολογία και πλέον συγκρίνονται άνετα με κάθε άλλου τύπου οθόνη. Πάντως και τα 75 Hz δεν είναι άσχημα για κάποιον που ναι μεν θέλει να αγοράσει ένα ποιοτικό μόνιτορ αλλά δεν έχει τα χρήματα για gpu που να χτυπάει 100+ FPS στα παιχνίδια. Άλλωστε η διαφορά δεν έιναι και ιδιαίτερα αισθητή, ενώ ότιδήποτε πάνω από 60 Hz θεωρείται άκρως ικανοποιητικό. Επομένως πρόκειται για μια καλή κίνηση από την Asus που στοχεύει σε συγκεκριμένο κοινό.
  13. YellowBlackGod

    MSI GTX 970 Gaming 4G Review

    H 290X των 8GB, είναι η καλύτερη αγορά που μπορεί να κάνει κανείς αυτή τη στιγμή.Έχει η MSI, η Sapphire, η XFX. 'Εχει τη διπλάσια μνήμη από όλες, κορυφαία απόδοση, τουλάχιστον ισάξια αυτή τη στιγμή με την 980, η δε άνοδός της στο Dx12 αναμένεται να είναι τεράστια, με απόδοση που ξεπερνάει κατά 33% την 980. Εγώ αυτήν έχω αγοράσει (της Sapphire, την Vapor-x), είναι εκπληκτική. Δεν είμαι κανένας AMD κολλημένος,Nvidia είχα πριν πάρω αυτήν, αλλά η συγκεκριμένη κάρτα, 1,5 χρόνο μετά την κυκλοφορία της παραμένει κορυφαία στην απόδοση της και ακόμα καλύτερη από τότε. H 970 είναι μια συμπαθής αξιόμαχη καρτούλα, αλλά αυτό που έκανε η Nvidia με τις τεχνικές προδιαγραφές, ήταν σκέτη κοροϊδία. Τεράστιο πλήγμα. Παρ'ολα αυτά είναι μια σχετικά καλή αγορά, αφου η απόδοση στα παιχνίδια είναι πολύ καλή σε σχέση με την τιμή.
  14. Στη Ρόδο, που είναι και από τα πλέον τουριστικά μέρη για Έλληνες και ξένους και όφειλε να έχει καλές λήψεις σημάτων, το 4G της Vodafon είναι ασθενικό και δεν πιάνει στη μισή πόλη (τουλάχιστον με Sony Z3 που έχω εγώ). Για εκτός πόλης δεν το συζητάμε. Ένα "τιμητικό" Η+ και πάλι καλά!
  • Δημιουργία νέου...