Προς το περιεχόμενο

Wayfarer84

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    23
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Athens

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Wayfarer84's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

3

Φήμη

  1. Έλεος, μετά το S ήρθε το C, τώρα έχουμε και το SE και μάλιστα για παλιά σειρά (5). Τι καπνίζουν εκεί, στην Apple;
  2. Wayfarer84

    iPod Nano 4th Gen service

    Το πρώτο iPod το 'χα πάρει πριν από 8-9 περίπου χρόνια. Έχει σταματήσει να κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια. Το δεύτερο το 'χω πάρει από eBay, όπως και την ανταλλακτική μπαταρία. Προφανώς και δεν μπορώ να το φτιάξω μόνος μου, γι' αυτό και ρωτάω αν αναλαμβάνει κανείς service.
  3. Wayfarer84

    iPod Nano 4th Gen service

    Δε θέλω κάποιο άλλο μοντέλο. Έχω καινούργιο μοντέλο, αλλά θέλω το 4th Gen, γι' αυτό και ρωτάω αν αναλαμβάνει κάποιος ή αν γνωρίζει κάποιον που ν' αναλαμβάνει service.
  4. Wayfarer84

    iPod Nano 4th Gen service

    Μίλησα. Δεν αναλαμβάνουν, επειδή είναι, λέει, one-piece μηχάνημα και δύσκολο στην αποσυναρμολόγηση. Όλοι λίγο-πολύ το ίδιο λένε, ενώ η πολιτική της iSquare, της επίσημης αντιπροσώπου της Apple στην Ελλάδα, είναι να τους δώσω το παλιό μου και για περίπου 130€ να μου δώσουν ένα refurbished.
  5. Wayfarer84

    iPod Nano 4th Gen service

    Hello, people! Έχω δύο iPod Nano 4th Gen 8GB, τα οποία χρειάζονται service, αλλά σε όσα μαγαζιά έχω ρωτήσει, κανένας δεν αναλαμβάνει. Το ένα συγκεκριμένα δουλεύει κανονικά, απλά έχει πρόβλημα η μπαταρία και χρειάζεται αλλαγή. Έχω πάρει καινούργια μπαταρία και χρειάζομαι κάποιον να τη βάλει. Το άλλο έχει κάποιο πρόβλημα και, ενώ δείχνει πως δουλεύει (ακούγονται τα clicks όταν πατάω τα κουμπιά), εντούτοις η οθόνη είναι κενή, αν και όταν το βάζω σε debug mode, μου δείχνει κανονικά τα menu. Μήπως γνωρίζει κανείς πού μπορώ ν' απευθυνθώ ή αν αναλαμβάνει κάποιος να τα δει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  6. Το ξέρω πως γίνεται από την προηγούμενη. Στη ροζ οθόνη έμπαινα κανονικά όταν ήμουν στο bootloop, πριν από το οποίο είχα official ICS 926. Το θέμα είναι, αν έχεις βάλει 928, μπορείς να πας πίσω στην 926 (δεδομένου πως την έχεις, καθώς στο site της Huawei δεν προσέθεσαν απλά τα καινούργια builds, αλλά αντικαθιστούσαν τα αμέσως προηγούμενα με αυτά);
  7. dancer_69: Σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Τα αρχεία και οι εκδόσεις μερικών προγραμμάτων για τα δύο μοντέλα δεν είναι ίδια, αλλά η φιλοσοφία είναι παρόμοια. Με γνώμονα αυτά που έγραψες θα βρω και περαιτέρω πληροφορίες. Εν τω μεταξύ -λες και το 'ξερες, όταν αναφέρθηκες στα bootloops- χτες όλη μέρα πάλευα να επαναφέρω το κινητό μου από bootloop, που έπαθε στην προσπάθειά μου να περάσω την ICS 928. Τελικά μάλλον σε καλό βγήκε, καθώς η 928 "κλειδώνει" τη ροζ οθόνη κι έτσι δεν μπορείς να επέμβεις στο image.
  8. Wayfarer84

    Huawei ideos x5 pro

    Το έχω τσεκάρει αυτό το site. Είναι όντως the place to go για ό,τιδήποτε έχει να κάνει με modding, αλλά είναι λίγο χαοτικό για όποιον δεν έχει κάποιες background γνώσεις στο εν λόγω θέμα. Φίλε nemesiskp, έχω κάνει ένα σχετικό Site: post . Αν πιστεύεις πως μπορείς να βοηθήσεις, θα το εκτιμούσα.
  9. Wayfarer84

    Huawei ideos x5 pro

    redmanfw: Specs-wise είναι πάνω κάτω τα ίδια. Φαντάζομαι πως το support της Sony θα είναι καλύτερο απ' αυτό της Huawei (όπως ανέφερα και παραπάνω, το official website της είναι ό,τι να 'ναι), αν και δεν ξέρω από προσωπική εμπειρία. Πάντως το Neo V είναι αρκετά πιο ακριβό από μια πρόχειρη έρευνα στο skroutz.gr, οπότε θα σου προτείνω το Ideos X5 Pro (αν είσαι όντως ανάμεσα μόνο σ' αυτά τα 2). Διάβασε τα παραπάνω posts σχετικά με τις αναβαθμίσεις, για να πάρεις μια πρώτη γεύση. adams24: Δεν είναι τραγικό να το κάνεις μόνος σου, αν έχεις την κατάλληλη καθοδήγηση. Μπορώ να σε βοηθήσω κι εγώ. Αν μπορείς ν' αναβαθμίσεις σε μεταγενέστερη έκδοση, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνεις σε προηγούμενη, εκτός και αν σου "βαραίνει" αρκετά το κινητό. Στην περίπτωση της 2.3, αυτό δεν υφίσταται. Με την 4 παίζει, αν και ουσιαστικά ούτε και μ' αυτήν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να το αναβαθμίσεις τουλάχιστον στη 2.3.
  10. Wayfarer84

    Huawei ideos x5 pro

    Αν δεν ασχολείσαι εκτενώς, τότε μάλλον δε θες ν' ασχοληθείς με custom ROMS. Όταν λέμε ROMS, ουσιαστικά μιλάμε για open-source εκδόσεις των κανονικών, επίσημων, εκδόσεων λογισμικού, πχ. του Android 2.2 (Froyo), 2.3 (Gingerbread), 4.0 (Ice Cream Sandwich) κ.τ.λ., οι οποίες έχουν "πειραχτεί" βελτιώνοντας την αποδότικότητά τους. Αυτό επιτυγχάνεται μερικές φορές με το ν' αφαιρούν κάποια apps που εσύ, από μόνος σου, δε σου επιτρέπεται ν' αφαιρέσεις από τις επίσημες εκδόσεις, πχ. το google maps ή το gmail, ελευθερώνοντας resources του κινητού σου ή αλλάζοντας κάποιες παραμέτρους, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Είναι αρκετά περίπλοκη η modding σκηνή. Κι εγώ στη φάση που μαθαίνω είμαι, γιατί θέλω να περάσω από τις official στις custom ROMS. Τις διαφορές μεταξύ των διαφόρων εκδόσεων android μπορείς πολύ εύκολα να τις βρεις στο διαδίκτυο. Ενδεικτικά σε παραπέμπω Site: εδώ . Πρακτικά κάθε έκδοση διορθώνει ατέλειες προηγούμενων εκδόσεων και προσφέρει περισσότερες διευκολύνσεις. Δεν είναι διαθέσιμες όλες οι εκδόσεις για όλα τα μοντέλα, καθώς μερικές είναι αρκετά "βαριές" για κάποια πιο low-end μοντέλα (σκέψου παλιούς υπολογιστές και "βαριές" εκδόσεις windows). Βέβαια, όσο πιο πρόσφατη η έκδοση, τόσο πιο πιθανό να βρεις, πέρα από τις διευκολύνσεις, και κάποιες "περιττές" προσθήκες (το τι θεωρείται περιττό βέβαια είναι υποκειμενικό). Εμένα πχ. αν και μου αρέσει αρκετά η 4.0.3, θεωρώ πως έχει αρκετά φρου φρου κι αρώματα, γι' αυτό και θέλω να στραφώ σε custom ROMs, για να τ' αφαιρέσω. Προσωπικά θα σου πρότεινα να βάλεις σε πρώτη φάση τη 2.3 (Gingerbread) και μετά βλέπεις. Έχω την εντύπωση πως, αν το 'χεις πάρει από Wind, η αναβάθμιση παίζει και να γίνεται OTA ή σχετικά αυτοματοποιημένα από το site της Wind. Μπορεί και όχι, βέβαια. Επίσης παίζει να πρέπει να τους το πας εκεί, για να στο αναβαθμίσουν, κάτι εντελώς περιττό, μιας και μπορείς να το κάνεις και μόνος σου.
  11. Προσωπικά θα σου πρότεινα το Huawei Ideos X5 Pro. Με αυτό έκανα κι εγώ την είσοδό μου στην κόσμο των smartphones. Το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα είναι πως έχει από τα καλύτερα value-for-money που θα βρεις αυτή τη στιγμή. Εγώ το είχα πάρει στα 189 πριν 2 μήνες, όταν η τιμή του έπεφτε στα 169. Ως προς την εταιρεία πάντως θα σου πρότεινα ν' αποφύγεις τη Nokia, μιας και τα κινητά της δεν τρέχουν android, λειτουργικό που, από τη στιγμή που δε μιλάμε για iPhone, θεωρώ πως πρέπει να κοιτάξεις να έχει η συσκευή σου. Το μοντέλο που σου ανέφερα παραπάνω παίρνει μέχρι και την έκδοση 4 (Ice Cream Sandwich), μέχρι στιγμής.
  12. Καλησπέρα, guys! Πριν κανα δίμηνο αποφάσισα με βαριά καρδιά να κάνω το πρώτο μου δειλό βήμα από τον κόσμο των non-smartphone (κάτι που δεν ήθελα ιδιαίτερα, μιας και είχα το λατρεμένο sony ericsson c905, το οποίο και είχε αρχίσει να χαλάει σε υπερβολικό βαθμό) στον κόσμο των smartphone με μια από τις καλύτερες επιλογές, που μου επέτρεπε το μικρό μου budget, το Huawei Ideos X5 u8800 pro. Όντας λάτρης του "tinkering" γενικά (μόνο καφέ δεν ψήνει το PSP μου), αποφάσισα ν' ασχοληθώ με το modding, μιας και το καινούργιο μου κινητό το επέτρεπε. Τα λιγοστά μου skills προς το παρόν περιορίζονται στο manual upgrade του επίσημου android, από 2.2.2 σε 2.3.5 και έπειτα σε 4.0.3 (αφού την πάτησα, όπως και πολλοί άλλοι, φαντάζομαι, με το λάθος βήμα ενός οδηγού που κυκλοφορούσε με copy paste σε διάφορα forums). Τέσπα, επειδή δεν είναι και κανένα high-end κινητό και επειδή η 4 έχει σε μεγαλύτερο βαθμό πολλά άχρηστα φρου φρου κι αρώματα, που θα 'θελα ν' αφαιρέσω, για να μη μου το βαραίνει, είπα να δοκιμάσω κάποια custom ROM. Έκανα μια σχετική έρευνα, τόσο εδώ, όσο και στο xda developers forum και, ενώ οικειοποιήθηκα με κάποιες έννοιες, όπως Clockwork Mod, Aurora κτλ., δεν μπορώ να τα βάλω σε μια σειρά (το modding tutorial εδώ πέρα αφορά τη gingerbread) και έχω ως εκ τούτου κάποιες γενικές απορίες, τις οποίες θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μπορούσατε να μου τις αποσαφηνίσετε. Έχουμε και λέμε: 1)Βλέπω, ειδικά στο xda developers forum, ν' αναφαίρεται συχνά το build number και συγκεκριμένα το B927 (εμένα είναι το B926). Τι ακριβώς επηρεάζει αυτό; 2)Ψάχνοντας για custom ICS ROM, βρήκα διάφορες, αλλά πραγματικά δεν ξέρω ποια να επιλέξω. Μία απ' αυτές είναι η B927 των GaDaNa και μία άλλη η IcePika. Για την πρώτη διάβασα πως έχει ένα bug, κάτι, που με πάει στην επόμενη ερώτησή μου. 3)Τι ακριβώς είναι το geno v4; 4)Παλιότερα (τώρα δεν τα βρίσκω) είχε στο επίσημο (τρισάθλιο) site της η Huawei, πέρα από κάποια official ROM updates, και κάτι kernels. Αυτά συνίσταται να τα κατεβάσω και ποιος ακριβώς ο ρόλος τους;(και κάπου εδώ περνάμε και στο ψητό) 5)Αφού κάνω root το κινητό μου και περάσω μια custom ROM, μετά θα έχω ελευθερία ως προς τα components της; Θα μπορώ, πχ., να προσθαφαιρώ apps, που στην official ROM δεν μπορούσα (πχ. google maps, gmail, latitude κτλ.), καθώς επίσης θα μπορώ να κάνω και overclock τη CPU; 6)Αφού με διαφωτίσετε ως προς τα παραπάνω, θα παρακαλούσα τέλος για έναν step-by-step οδηγό flashαρίσματος από την 4.0.3 official, που έχω αυτή τη στιγμή, σε μια custom ICS ROM. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υπομονή και τα φώτα σας!
  13. Wayfarer84

    Huawei ideos x5 pro

    Πολλά μπορούν να πάνε στραβά στο modding, αν γίνει κάποιο λάθος, άσχετα με τη συσκευή , αλλά ελάχιστα είναι μη-αναστρέψιμα. Κι εγώ αυτό το κινητό έχω και, για τα λεφτά, που έδωσα, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν έκανες καθόλου άσχημα που το παρήγγειλες, έχει τέλειο value-for-money (εγώ το 'χα πάρει στα 189 ευρώ, όταν είχε ήδη αρχίσει να πέφτει η τιμή στα 169). Πριν 2 μήνες περίπου, που πήρα εγώ το δικό μου, "φορούσε" 2.2.2. Φυσικά και μπορείς ν' αναβαθμίσεις την έκδοση του λογισμικού με κάποια είτε επίσημη είτε custom, αλλά θα πρέπει να το κάνεις manually και όχι over-the-air (OTA), δηλαδή μέσω της επιλογής online update. Τουλάχιστον εγώ, που το πήρα από ανεξάρτητο κατάστημα και όχι από τη WIND, δεν μπορώ. Δεν ξέρω τι παίζει, αν το έχεις πάρει από τη WIND. Τα αρχεία των αναβαθμίσεων μπορείς να τα βρεις στο επίσημο site της Huawei. Γενικά είναι λίγο τρισάθλιο και το support του είναι κατά τη γνώμη μου απαράδεκτο, αλλά με λίγο ψάξιμο μπορείς να βγάλεις άκρη. Πρόσφατα (σήμερα) ανέβασαν και καινούργια έκδοση του Ice Cream Sandwich (ICS) για το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα.
  14. Προσπάθησα πριν λίγο να αναβαθμίσω το κινητό μου από android 2.2 σε 2.3.5 ακολουθώντας τις οδηγίες που παρατέθηκαν στο ακόλουθο post http://www.insomnia.gr/topic/442552-ερώτηση-για-huawei-ideos-x5-pro/ και μου παρουσιάστηκε πρόβλημα. Κατ' αρχάς ν' αναφέρω στο σημείο αυτό πως, ελλείψει usb adaptor, τα 3 update.app αρχεία τα μετέφερα στη micro SD card μου έχοντας συνδέσει το κινητό κατευθείαν με το PC μέσω USB. Μετέφερα τα πρώτα αρχεία (και μετονομάζοντας το 2ο όπως αναφέρουν οι οδηγίες), έκανα clear cache/data μέσω recovery mode και μετά όλα ωραία, όλα καλά, είχα android 2.3.5. Όταν στη συνέχεια επιχείρησα να περάσω τα αρχεία από τα step 1 και step 3 (μετονομάζοντας το 3ο όπως αναφέρουνο οι οδηγίες) και επιχείρησα να τρέξω το software upgrade, το κινητό μου αρχικά κόλλησε σε μια λούπα unpacking, installing, restarting και ξανά από την αρχή για πολλή ώρα (5-10 λεπτά). Εν τω μεταξύ δεν καταλαβαίνω τί χρησίμευε το update.app του step 3, τη στιγμή που το 2.3.5 είχε ήδη περαστεί από το step 2. Τέσπα, επεχείρησα να βγάλω την μπαταρία τη στιγμή που έκλεινε το κινητό και ετοιμαζόταν να κάνει restart, για να σταματήσει η λούπα, και μετά, όταν το άναβα, μου έβγαζε το λογότυπο της Huawei, αλλά δεν προχωρούσε στο να φορτώσει το android και απλά έκλεινε. Έλεγα μήπως αν έσβηνα τα αρχεία των step 1 και step 3 και ξαναπέρναγα αυτά των step 1 και step 2 πάλι, ίσως λυνόταν το πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ ν' αποκτήσω πρόσβαση στη micro SD card μου, μιας και δεν μπορώ να συνδέσω πλέον το κινητό μου με card reader, ενώ ούτε σε recovery mode μπορεί να μπει. Έχετε καμία πρόταση; Τί μπορώ να κάνω για να το ξεμπλοκάρω σε πρώτη φάση και μετά για να περάσω επιτυχώς την έκδοση 2.3.5; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Μόλις διάβασα το notification σχετικά με τη σωστή τοποθεσία του εν λόγω θέματος. Παρακαλώ να μεταφερθεί στο αντίστοιχο section. Ευχαριστώ και συγνώμη για το misplacement.
  • Δημιουργία νέου...