Προς το περιεχόμενο

manos08

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    361
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    1

Πρόσφατες Επισκέψεις

3.579 προβολές προφίλ

manos08's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 1 χρόνο Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

274

Φήμη

  1. Ανέκαθεν οι ανήλικοι έβλεπαν πορνό ( περιοδικά πιο παλιά), δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει τόσο ταμπού και προσπαθούν να αποκλείσουν τους εφήβους από αυτό. Ναι δε λέω η αλόγιστη έκθεση σε πορνό δεν είναι καλή, αλλά πιστεύετε ότι είναι υγείες για έναν έφηβο να μεγαλώνει σε ένα "αποσρειρωμενο" περιβάλλον;
  2. Ξεκάθαρα, δεν χρειαζόμαστε το πετρέλαιο μόνο για τις μετακινήσεις μας, από τα ρούχα που φοράμε ( συνθετικά) , για οτιδήποτε πλαστικό κτλ, χρειαζόμαστε το πετρέλαιο.
  3. Και φαντάζεστε, οι μισοί δορυφόροι starling, να είναι κατασκοπευτικοι. Για αυτό και τα προβλήματα και οι αργές ταχύτητες στην αρχή, καθώς οι πραγματικοί starling, ηταν οι μισοί από ότι έλεγαν!
  4. Και το ΔΣ ποιος το ορίζει; Το ανώτατο εταιρικό όργανο είναι η ΓΣ. Άσε που στις μικρές ΑΕ συνήθως ο κύριος μέτοχος είναι και πρόεδρος. Το ίδιο ισχύει και στις πολύ μεγάλες, στην Amazon, ο Μπέζος όρισε τον εαυτό του CEO, στην Τέσλα, ο μασκ το ίδιο. Ο Μπιλ Γκέιτς, ο Jobs? Όλοι αυτοί; Και αν λέω πράγματα που δεν ισχύουν, παρακαλώ να με διορθώσεις με τα σωστά. Μήπως μια από τις προϋποθέσεις να πάω να μείνω στη Φλόριντα, είναι να είμαι ήδη ευκατάστατος; δεν ξέρω, ρωτάω.
  5. Επειδή ένας πλούσιος μπορεί να αλλάξει εύκολα φορολογική έδρα και πάει Αμερική, να πουλήσει μετοχές και να γυρίσει πίσω Ελλάδα πχ. Ενώ εγώ και εσύ δεν μπορούμε. Αν έχεις την πλειοψηφία μιας εταιρεία, παίρνεις απόφαση να πουλήσεις όλους τους υπολογιστές πχ και το κάνεις. Πραγματικά σου ανήκει.
  6. Φυσικά και σου ανοίκει μια εταιρεία εάν έχεις την πλειοψηφία των μετοχών, είναι ο ορισμός. Πρακτικά την ελέγχεις και με πολύ λιγότερο του 51%. Στο θέμα μας, αν είναι όπως τα λες με τις μετοχές, τότε γιατί μπορείς να τις βάλεις υποθήκη και να πάρεις δάνειο, και μάλιστα με πιο προνομιακους όρους, από ένα ακίνητο ίδιας αξιας; μια σκέψη μου. Τέλος το ανήθικο εγώ το προσδιδω σε όλα τα "παραθυράκια" ώστε όταν κατέχεις/ πουλάς/ αγοράζεις μετοχές, να αποποιησαι μεγάλο μέρος της φορολογίας ή και όλο ( όχι εσύ και εγώ που θα αγοράσουμε μετοχές αξίες 1000€ πχ) . Από εκεί και έπειτα ο καθένας έχει την γνώμη του, συζήτηση κάνουμε και την γνώμη μου παρέθεσα και εγώ. Εάν εσύ θεωρείς ηθικό ότι το εισόδημα σου φορολογείται και εάν θες να μεταβιβάσεις οτιδήποτε σε οποιονδήποτε ( πχ ένα ακίνητο σε συγγενή) πάλι φορολογείσαι, ενώ ο κάθε Μπέζος διακινεί δις χωρίς να φορολογηθεί, είναι δικαίωμα σου!
  7. Δεν ξέρω το σύστημα φορολόγησης κάθε Πολιτείας των ΗΠΑ. Ξέρω όμως ότι εγώ δεν μπορώ να πάω να μείνω στη Φλόριντα ώστε να μην φορολογείται το εισόδημα μου. Δεν έχω επιλογή Και η Γη δημόσια περιουσία ειναι και ένα μέρος της σου ανήκει. Έτσι και όταν έχεις μετοχές, ένα μέρος της εταιρείας σου ανήκει. Περιουσιακά στοιχεία και τα δύο.
  8. Το άδικο δεν είναι να την πουλήσεις, φυσικά. Το άδικο είναι ότι πρώτον έχεις ένα περιουσιακό στοιχείο στη κατοχή το οποίο δεν φορολογείται, ενώ εσύ με το ένα χωραφακι πληρώνεις κανονικά φόρους και ας είναι μη αξιοποιήσιμο με νόμο ( πχ δασικό) Και δεύτερον, αν διαβάσεις την τελευταία παράγραφο του άρθρου, θα μάθεις πως κατά την πώληση των μετοχών, το κέρδος που θα προκύψει, το εισόδημα δηλαδή, πάλι θα είναι αφορολογητο, καθώς η πολιτεία της Φλόριντας δε το φορολογεί. Ενώ εσύ που έχεις εισόδημα από μισθωτή εργασία, ένα διαμέρισμα κτλ πληρώνεις κανονικά φόρους. Νόμιμο μεν, άδικο δε.
  9. Φυσικά και είναι νόμιμη. Για το τι είναι σωστό και ηθικό σχολίασα εγώ, όχι για το αν είναι νόμιμο.
  10. Πιστεύεις δημιουργούν κάποιο πρόβλημα τα "σκουπίδια" στον Άρη;
  11. Ένας τηλεφακός 3x θα σου δώσει ένα σκαλοπάτι στην ποιότητα καθώς ζοομαρεις σε ένα κινητό. Τα πολλά MP θα σου κρατήσουν την ποιότητα μέχρι το 3x. Εντάξει με λίγο crop δεν πας από καλή ποιότητα σε χαλιά κατεύθυναν αναλογικά πάει ο λόγος ποιότητας προς ψηφιακό ζοομ. Και επειδή δεν είναι όλοι οι αισθητήρες ίδιοι σε ένα κινητό, στο 3x ζοομ είμαι σίγουρος πως και ένα iPhone και ένα ultra, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού θα προτιμήσουν να τραβήξουν με τον κύριο αισθητήρα και crop και θα βγεί ανώτερη από ότι με τον τηλεφωνικό τους! Και για αυτό είμαι σίγουρος πως ένα κινητό των 300€ με 200 ή 100 MP θα βγάλει καλύτερη φωτογραφία 5x και πάνω από ένα iPhone 14 πχ. Επίσης δεν είναι τυχαίο που στο 14pro και νεότερο σου έδωσε την δυνατότητα να τραβήξεις φωτογραφίες 2x ως επιλογή. Μια χαρά ποιότητα έχουν.
  12. Το ότι στα κινητά δεν μπορείς να αλλάξεις φακούς, ούτε να έχεις φακό μεταβλητής εστιακής απόστασης, οπότε θες έναν αισθητήρα με καλό ψηφιακό ζουμ. Εγώ σε αυτό εντοπίζω την ανωτερότητα ένος αισθητήρα πολλών MP και βλέπω την χρησιμότητα τους στα κινητά.
  13. Ξέρω απλά ότι σε πιο φθηνά αμάξια θα πρέπει να βάλεις ηλεκτρικό τιμόνι και μαγνιτοροίκα αμορτισέρ για να μπορείς να αλλάζεις την συμπεριφορά τους, που συνήθως είναι έξτρα. Δεν ξέρω για συγκεκριμένα μοντέλα.
  14. Να πούμε και ένα σοβαρό. Βλέπω ο φίλος αγόρασε την χειροκίνητη έκδοση, χωρίς να ξέρω για το συγκεκριμένο μοντέλο, συνήθως οι χειροκίνητες εκδόσεις δεν έχουν sport buttons κτλ, γιατί δεν έχει και πολύ νόημα συνήθως.
  • Δημιουργία νέου...