Προς το περιεχόμενο

Cell_7

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.706
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    2

5 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Σχετικά με Cell_7

  • Ημερομηνία γέννησης 31 Μαρτίου

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

22.511 προβολές προφίλ

Cell_7's Achievements

  1. Κάποιοι ξεχνάνε πως οι επεξεργαστές της Intel είναι x86 και όχι ARM. Αν η Intel φτάσει τους x86 σε αποδόσεις με ARM... είχαμε ARM!
  2. Της οθόνης; Του stand; Του υπολογιστή; Λίγο δύσκολο γιατί είναι παράξενος ο σχεδιασμός του, που η αλήθεια είναι πως είναι καλύτερο από το προγούλι του νέου iMac καθώς την οθόνη και μόνο βλέπεις το 99% της ώρας.
  3. Άραγε θα παραμείνει σε σασί 5s 8 ή θα πάει σε notch?
  4. Και φορτίζει πιο γρήγορα, και αντέχει σε περισσότερους κύκλους φόρτισης. Εγώ αναρωτιέμαι πως έχουν μείνει τόσο πίσω τα δυτικά brands στον τομέα φόρτισης, τα 15W και 20W δεν είναι αρκετά πλέον.
  5. Αυτό είναι το ωραίο, δεν κοτσάρουνε gimmicks, σου δίνουν ένα Α προϊόν που θα αντέξει στο βάθος του χρόνου χωρίς να έχει το "κινέζικο στίγμα".
  6. Ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βγάζει flagship συσκευές. Βάζει απόλυτα stock android, ενημερώνει τις συσκευές με πολύ γρήγορους ρυθμούς (περσινό entry-range πήρε Android 12), τα υλικά που βάζει στις συσκευές είναι πολύ ισορροπημένα, έχει καλό όνομα στην αγορά... χαμένη ευκαιρία.
  7. Ναι το έχουμε δει, υπάρχει το engineering/factory mode μέσω του dialer σε συσκευές 1+ που δείχνει την πραγματική ζωή μπαταρίας, σε όλο το 1+ subreddit όλοι αναφέρουν πολύ καλά ποσοστά. Συν το ότι από προσωπική εμπειρία, στον κύκλο μου έχω δει κοντά στις 10 συσκευές 1+ και όλες είχαν κοντά στο 95% υγεία μπαταρίας μετά τα 2 χρόνια, ποσοστό ίσο και καλύτερο από συσκευές που φορτίζουν πολύ πιο αργά. Προτιμήσεις, όλοι έχουν τις δικές τους.
  8. Όχι πολύ καιρό πριν ο κόσμος φοβόταν τα 20W της BBK, λέγοντας πως θα ανατιναχθεί, η μπαταρία θα κρατάει 2 μήνες και άλλα τέτοια ωραία. Πέρασαν τα 20W, ήρθαν τα 30W και γρήγορα τα 65W και 80W όπου απέδειξαν πως η μπαταρία κρατάει καλύτερα και από αυτά που φορτίζουν με 5W και 10W.
  9. Ανεπαρκής ζήτηση λόγω χαμηλής αγοραστικής δύναμης.
  10. Αν κρίνουμε από το πως συνεργάστηκε με την 1+, το μόνο που κάνανε είναι να κοτσάρουνε ένα παραπάνω λογότυπο στο πίσω μέρος της συσκευής, δεν άλλαξε τίποτα.
  11. Τα περισσότερα multi-wave jammers επηρεάζουν VHF, UHF, GSM, 3G, 4G, 5G, Wi-Fi & GPS. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ούτε κλήσεις έκτακτης ανάγκης, για αυτό και απαγορεύονται σχεδόν παντού.
  12. Ορίστε βρε, όλοι γκρινιάζανε για την μέτρια κάμερα και έφερε την λύση: Αχρείαστα μεγάλοι φακοί για την κάμερα, χωρίς OIS και με την αγαπημένη σε όλους 2MP κάμερα.
  13. Βρισκόμαστε στην εποχή του cross-platform και web-app, τα πλεονεκτήματα που είχε το Linux δεν είναι χρήσιμα πλέον, τουλάχιστον όχι σε κάποιον που τον ενδιαφέρει η δουλειά που κάνει να είναι σχετική και χρήσιμη στο μέλλον. Οι τεχνολογίες όπως Flutter έχουν τεράστια ζήτηση και χρήση πλέον, δεν χρειάζεται να είσαι σε περιβάλλον Linux για να γράψεις κώδικα. Σε αντίθεση, το MacOS και τα Windows μπορούν να σου επιβάλλουν να μάθεις τα εργαλεία και το περιβάλλον τους καθώς έχουν τεράστιο μερίδιο αγοράς για τους λόγους τους. Δεν μπορεί ένα λειτουργικό με selling point "δουλεύει καλά σε συστήματα 15ετίας" να πουλήσει στον μέσο χρήστη, είναι συγκεκριμένες οι χρήσεις του Linux. Η προώθηση των chromebook γίνεται στα σχολεία για να προωθηθεί ο προγραμματισμός στην νέα γενιά, μην κοιτάς που στην Ελλάδα σου μαθαίνουν μία ψευδογλώσσα στην τρίτη λυκείου, εκεί από πολύ πιο μικρή ηλικία μαθαίνεται ο προγραμματισμός πλέον. Γιατί Chromebook και όχι Linux? Γιατί ο κολοσσός που λέγεται Google μπορεί να προσφέρει πολύ πιο ποιοτική υποστήριξη στα συστήματα αυτά, εν αντιθέσει του Linux. Η μόνη περίπτωση να πάρει την θέση αυτή το Linux, είναι η κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα distro αποκλειστικά για τα σχολεία και να το υποστηρίζει, αλλά από όσο φαίνεται κανείς δεν θέλει να το κάνει αυτό για πολλούς λόγους. Προφανώς, δεν μπορείς να κάνεις δουλειά για iOS εφαρμογή σε Linux, ούτε να γράψεις κώδικα για ΑΑΑ τίτλο παιχνιδιού αλλά ούτε να ασχοληθείς με .Net, αλλά δεν ζητάει κανένας αυτά από τα ChromeOS. Το ChromeOS σου δίνει έναν browser ο οποίος είναι πολυεργαλείο με την βοήθεια των ολοένα αυξανόμενων web-app.
  14. Βλέπεις, στις σχολές πληροφορικής όλοι μαθαίνουν Linux σε κάποιο σημείο, οπότε η προώθηση των chromebook στα σχολεία θα έλεγα ότι είναι κάτι αντίστοιχο με κάποιο τρόπο. Η πηγή μου είναι αυτή του statcounter, αρκετές μελέτες το χρησιμοποιούν ως πηγή οπότε αυτή θα πάρω και εγώ. Αν και είναι σχετικά δύσκολο να βγει αυτό το ποσοστό με κάποια ακρίβεια. Έχοντας δουλέψει πάνω στα 4 μεγαλύτερα λειτουργικά που, windows, macos, ubuntu και chrome os, μου φάνηκε πολύ πιο εύχρηστο το ChromeOS από την πρώτη στιγμή, αυτό ισχύει και για τον κύκλο μου που το δοκίμασε και είναι στον κλάδο πληροφορικής. Είναι το selling point του ChromeOS η ευκολία χρήσης και η ενσωμάτωση των δημοφιλέστερων λειτουργιών, όπως και η διαχείριση των συστημάτων αυτών από sysadmin.
  • Δημιουργία νέου...