Προς το περιεχόμενο

fidolos

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    245
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.262 προβολές προφίλ

fidolos's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά
  • 1 χρόνο Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

80

Φήμη

  1. fidolos

    Πως ανοίγω txt αρχεία?

    Συγνώμη για την καθυστέρηση. Τελικά όλα ΟΚ με το Sublime
  2. fidolos

    Πως ανοίγω txt αρχεία?

    δεν δουλευει. Μου βγαζει οτι δεν ειναι βελτιστοποιημενο. Μυρίζομαι λόγω high sierra
  3. fidolos

    Πως ανοίγω txt αρχεία?

    Καλησπέρα. Είχα φτιάξει από windows κάποια txt αρχεία και τα έχω αποθηκευμένα στο dropbox. Τώρα που είμαι στο σταθερό (mac) πάω να τα ανοίξω με το textedit και είναι άδεια.... Υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα?
  4. fidolos

    Ανέκδοτα (part II)

    Ξερετε αν μπορω να βρω κανα σκριπτακι ή αν υπαρχει τροπος στο ινσομνια (κατι σαν μπλοκ) να μην μου εμφανιζονται τα ανεκδοτα του star12? 😕😕😩
  5. Εγω παντως βαζω κανναβι και στριβω μεχρι να βρω αρκετη αντισταση. Αν τυχει και ειναι ορθια η βρυση εχει καλως αλλιως κρινω αν πρεπει να ξεσφιξω λιγο ή να δωσω λιγο ακομα ωστε να ερθει στη θεση που θελω
  6. Δυσκολεύομαι αρκετά να φτιάξω το site ωραιο και για mobile. Είναι πολύ λάθος αν φτιάξω διαφορετικές σελίδες για mobile?
  7. Καταρχην δεν ξερω αν υλοποιουνται τα παρακατω, αλλα απλα θα πω την ιδεα Εχω μια ιδεα για προσθετο browser, αν δεν υπαρχει, και θα ηθελα την βοηθεια σας, πως περιπου θα μπορουσα να το φτιαξω. Θα σας πω την ιδεα μηπως και ενδιαφερεται και αλλος να την φτιαξει. Δεν με ενδιαφερει αν την φτιαξω εγω ή αλλος. Δεν παω για λεφτα, απλα θα με ενδιεφερε η χρηση της. λοιπον: πολλες φορες βλεπουμε βιντεακια στο youtube και απο κατω διαβαζουμε τα σχολια. Και σε καποιο σημειο γραφει πχ. «Τι γελιο στο 8:37». Παταμε το λινκ και παει το βιντεο στο 8:37. Αντε παλι σκρολ ξανα στα σχολια κλπ. Δεν θα ηταν ωραιο ενα προσθετο να σαρωνει τα σχολια με τους χρονους, και οταν πλησιαζει πχ το 8:37 να εμφανιζει το σχολιο σαν υποτιτλο μεσα στο βιντεο. Υ.Γ. Κατι παρομοιο θα ηταν ωραιο στις smart tv να δηλωνεις ενα hashtag της εκπομπης που βλεπεις , πχ #tatouaz και απο κατω να εμφανιζονται τα tweet που ανεβαινουν σε αυτο το hashtag.
  8. Με τα χίλια ζόρια, κατάφερα με το παρακάτω κώδικα που βρήκα να κάνω αυτό που θέλω ακριβώς. Το μόνο πρόβλημα είναι οτι βάζοντας το στο navbar έπρεπε να φτιάξω εγώ ένα div που να ανοίγει απο κάτω, το οποίο το έκανα absolute στο σημείο που θέλω. Αλλά σε άλλες οθόνες και κατά το responsive, πάει σε διαφορετικά σημεία. EDIT: τα εφτιαξα μια χαρα. Σας ευχαριστω πολυ!!!
  9. Ωραία, όπως το έψαξα, βρήκα καλύτερα αυτό, το οποίο κάνει αυτό ακριβώς αυτό που θέλω. Μόνο μια ερώτηση. Εγώ έκανα μια σύνδεση 2 πεδίων από την βάση και τα σύνδεσα. Οπότε τώρα στα αποτελέσματα, εμφανίζεται ['πεδιο1'] - ['πεδίο2']. Δηλαδή άλλαξα στο παραπάνω κώδικα από π.χ. από $data[] = $row["marka"]; σε $data[] = $row["marka"].' - '.$row["montelo"] ; και εμφανίζει και τα 2 στοιχεία τώρα. 1) Μπορώ όμως να βάλω να εμφανίζεται και η εικόνα του προιόντος μέσα στα αποτελέσματα; π.χ. αν βάλω στο κώδικα $data[] = $row["image"].' '.$row["marka"].' - '.$row["montelo"] ;, μου εμφανίζει κανονικά και το ονομα αρχειου πριν. Πως όμως να βάλω την html <img src="images/<?php echo $row['image'];?>" /> ενδιάμεσα? 2) Που βάζω το link ωστε όταν επιλέγεται κάτι από τα απολέσματα, πχ το προιόν με id=1 να τρέχει αυτόματα το redirect στο url που θέλω? πχ. products.php?id=<?php echo $row['id'];?>
  10. Με την πρώτη ματιά αυτό θέλω. Θα δοκιμάσω τώρα. Σε ευχαριστώ πολύ.
  11. Έχω ψάξει ολο το ιντερνετ με διάφορους συνδυασμούς, αλλά κατάφερα μια τρύπα στο νερό. Θέλω να κάνω το παρακάτω και εκλειπαρώ όποιος μπορεί να βοηθήσει, είτε λέγοντας μου ακριβώς πως να googlαρω (γιατί προφανώς το ψάχνω λάθος) ή με ένα demo, λιτό αρχείο ή με κάποιο βίντεο. Λοιπόν έχω φτιάξει μια navbar με bootstrap 4.... <nav class="navbar fixed-top navbar-expand-lg navbar-dark bg-dark"> <div class="container"> <div class="mr-auto order-0"> <a class="navbar-brand mx-auto" href="#"><img src="logo.png" alt="logo" style="width:160px;"></a> </div> <button class="navbar-toggler" type="button" data-toggle="collapse" data-target=".dual-collapse2"> <span class="navbar-toggler-icon"></span> </button> <div class="navbar-collapse collapse w-100 order-1 order-md-0 dual-collapse2"> <ul class="navbar-nav ml-auto mr-auto"> <li class="nav-item dropdown"> <a class="nav-link dropdown-toggle" href="#" id="navbardrop" data-toggle="dropdown"> Κατηγορίες </a> <div class="dropdown-menu"> <?php include('categories.php') ?> </div> </li> </ul> </div> <div class="navbar-collapse collapse w-100 order-3 dual-collapse2"> <form action="search.php" accept-charset="UTF-8" method="get"> <div class="input-group"> <input type="text" name="search" id="search" placeholder="Πληκτρολογήστε για αναζήτηση..." class="form-control" > <span class="input-group-btn"> <input type="submit" value="Search" class="btn btn-primary" data-disable-with="Search"> </span> </div> </form> </div> </nav> Η αναζήτηση δουλεύει μια χαρά. Δεν θέλω όμως έτσι. Θέλω πληκτρολογώντας κάποιος ένα προιόν, να ξεκινάει απο κάτω να δείχνει λίστα απο την mysql και όσο πληκτρολογεί, τόσο να μειώνεται η λίστα. Όταν στο τέλος επιλέξει αυτό που θέλει, να ανοίγει η καρτέλα του. Θέλω όμως ΜΟΝΟ αν επιλέξει κάτι να ανοίγει η καρτέλα. Αν γράψει ασυναρτησίες και πατήσει εντερ, να μην γίνεται τίποτα. Όπως η αναζήτηση του mixcloud.com, που μόνο επιλέγεις από τα αποτελέσματα που έχει φέρει.
  12. Τελικα μετα απο δοκιμες καταλαβα οτι κατα 99% θα το κανω στην sidebar. Απλα καποια radio button τα αντικατεστησα με dropdown select, ωστε να μειωσω το ολο κατεβατο. Απο οτι ειδα και απο αλλα site ενημερωνεταο αυτοματα με την καθε αλλαγη, οποτε το αφησα ετσι. Και απλα εβαλα ενα κουμπι «μηδενισμου» των φιλτρων. Φυσικα οποιαδηποτε αλλη εναλλακτικη προταση, μου την λετε.
  13. Στο site που φτιάχνω, θα παρουσιάζονται λίστες αποτελεσμάτων από την βάση δεδομένων. Όχι απλός πίνακας, αλλά rows με φωτογραφίες, τίτλους, χαρακτηριστικά κλπ. Σε list view, όχι grid. Στα αποτελέσματα αυτά δεξιά έχω και μια sidebar, που αυτή την στιγμή έχω ένα demo banner 300x600. Αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να διαμορφωθούν από κάποια φίλτρα (πχ. όπως είναι τα φίλτρα του σκρουτζ). Έχω 10 κατηγορίες φιλτρων με 6-10 επιλογές το καθένα σε radio button ή checkboxes. Λειτουργικά δουλεύουν όλα όπως θέλω ακριβώς. Θέλω όμως την γνώμη σας σε 2 πράγματα. 1) Επειδή το δουλέυω με το κλασσικό τρόπο php και δεν είμαι εξοικοιωμένος ακόμα με ajax (κάποια στιγμή θα το φτιάξω έτσι), γίνεται refresh όλη η σελίδα με τα φιλτραρισμένα αποτελέσματα (δεν με ενοχλεί). Το πρώτο δίλλημα όμως είναι αν θα πρέπει να γίνεται αυτόματα refresh η σελίδα με την επιλογή κάποιου φίλτρου ή να επιλέγει ο επισκέπτης όλα τα φίλτρα που τον ενδιαφέρουν και μετά να πατάει μια "εφαρμογή φίλτρων". Ο πρώτος τρόπος μου φαίνεται πιο ωραίος, αλλά σε δοκιμές μου, μου φάνηκε κάπως κουραστικός. Δηλαδή αν πρέπει να επιλέξει κάποιος 5-6 φίλτρα. π.χ. Μάρκα->refresh->Κατηγορία->refresh->Μέγεθος->refresh->χρώμα->refresh κλπ κλπ. 2) Επειδή τα φίλτρα είναι πολλά αλλά θέλω να υπάρχουν, δυσκολεύομαι να αποφασίσω που να τα τοποθετήσω στην σελίδα. Που θα τα τοποθετούσατε εσείς? Στην sidebar μόνιμα ανοιχτά και όπου φτάσουν? Παράδειγμα Στην sidebar που να ξεδιπλώνονται με ένα κουμπί toggle που θα λέει "φίλτρα" ? Πάνω από τα αποτελέσματα μόνιμα ανοιχτά και όσο χώρο πιάσουν? Παράδειγμα Πάνω από τα αποτελέσματα με ένα κουμπί toggle που θα λέει "φίλτρα" ? Σε ξεχωριστή σελίδα που θα ανοίγει με ένα λινκ στο navbar και θα λέει π.χ. "Περισσότερα φίλτρα"? Περίπου όπως αυτό Σε modal που θα ανοίγει όταν πατήσει κάποιος φίλτρα?
  • Δημιουργία νέου...