Προς το περιεχόμενο

Conan2046

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    2.267
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Conan2046

  • Ημερομηνία γέννησης 01/08/1982

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Ελλάδα

Πρόσφατες Επισκέψεις

11.828 προβολές προφίλ

Conan2046's Achievements

  1. Δυσκολεύομαι να βρω ακριβή στοιχεία αλλά νομίζω ότι η κατανάλωση τότε ήταν πολλαπλάσια από τω΄ρα. Πλέον όμως οι βελτιώσεις δεν μπορεί να είναι τόσο εντυπωσιακές, το ψυγείο μου LG κάπου 10ετιας το είχα πάρει Α+++ και έκαιγε αν θυμάμαι κάπου μεταξύ 170-180 κιλοβατώρες ετησίως (βάσει της ταμπέλας, δεν το έχω μετρήσει), με τις ίδιες διαστάσεις LG κλάσης Α καίει (πάλι βάσει ταμπέλας) 111 κιλοβατώρες ετησίως. Πόσο είναι το ετήσιο όφελος; 14 ευρώ; 20 ευρώ; Δεν αξίζει να πάρεις καινούριο μόνο γι' αυτό και πόσα είναι τα περιθώρια βελτίωσης της αποδοτικότητας; 30-40-50 κιλοβατώρες; Πάλι δεν θα αξίζει. Όμως αν ένα παλιό ψυγείο καίει 600-700 κιλοβατώρρες ετησίως ή και πάνω από 1000 που βλέπω σε παλιά ψυγεία τότε προφανώς αξίζει.
  2. Με μια αναζήτηση στο σκρουτζ πάντως βλέπω 1327 μοντέλα, τα 86 του 2024.
  3. Εργαλεία, εξαρτήματα,σκεύη κλπ είναι εύκολο να βρεις ποιοτικά και ανθεκτικά στον χρόνο με το όποιο κόστος. Στις ηλεκτρικές συσκευές είναι το θέμα. Τώρα που η ενεργειακή αποδοτικότητα είναι απίθανο να βελτιωθεί τόσο πολύ να βρεις ένα ψυγείο να αντέξει 20 χρόνια χωρίς θέμα, ένα πλυντήριο κ.ο.κ.
  4. Conan2046

    Δημοτικός φωτισμός

    Κοινότητα τότε, ήταν απλώς γρηγορότερο από το να περιμέναμε. Και δεν εγκλωβιζε την θερμότητα να λαμπαδιασει;
  5. Conan2046

    Δημοτικός φωτισμός

    Στο πατρικό μου όταν ήμουν μικρός ο πατέρας μου είχε φτιάξει ένα πράγμα σαν λαβή που είχε τοποθετήσει σε ένα καλάμι και άλλαζε μόνος την λάμπα όποτε καιγόταν, ακόμα το θυμάμαι. Τότε ήταν πυρακτώσεως οπότε καιγόταν και πιο συχνά φαντάζομαι.
  6. Στο σπίτι που νοικιάζω στις πόρτες έχει σήτες ρολά, αυτά που τραβάς προς τα κάτω, είναι προφανώς αρκετά παλιές γιατί κυριολεκτικά το πανί διαλύεται. Το άλλο που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι στις 2 άκρες που μπαίνει μέσα στα χωρίσματα το πανί από την μια μεριά είναι κοντό, από την άλλη μακρύ και διπλωμένο ενώ το κόψιμο μόνο ίσιο που δεν είναι. Πολύ προχειροδουλειά, πήρα 2 ταινίες επιδιόρθωσης σήτας αλλά το έχω γεμίσει μπαλώματα και από την κάτω άκρη κυριολεκτικά κόβεται. Η απορία μου είναι, αν παραγγείλω το πανί που θέλω στα μέτρα που το θέλω θα μπορέσω να κάνω την αλλαγή στο κούφωμα πάνω; Φαίνεται απλή διαδικασία, αλλά στην πράξη πως είναι; Επίσης το κάτω μέρος του πανιού εκεί που υπάρχει το ύφασμα που διπλώνει και μπαίνει το λάστιχο είναι ένα ξεχωριστό μέρος του πανιού ή μέρος του; Και αν ναι το κολλάμε; Πως δουλεύει;
  7. Κάθε εταιρεία έχει την δική της πολιτική, άλλες μπορεί να σου ζητάνε να πάς από συνεργαζόμενο φανοποιείο, άλλες να στέλνουν δικό τους να το ελέγξει, άλλες αν δεν προσκομίσεις φωτογραφίες, κλπ να σου δίνουν κάλυψη μετά από ένα μήνα. Μπορεί το ασφαλιστήριο να σου δώσει κάλυψη αλλά αν πας μετά από 2-3 μέρες να αρνηθούν να σε καλύψουν αν δεν έχει προηγηθεί έλεγχος ή προηγούμενο ασφαλιστήριο, φώτο κλπ. Προσωπικά μου έχει τύχει, είχα αλλάξει εταιρεία και νομίζω ή την επόμενη ή την μεθεπόμενη ένα πετραδάκι μου σπαέι το τζάμι, πήγα να το αλλάξω και μου ζήτησαν ασφαλιστήριο προηγούμενο για να με καλύψουν, το οποίο είχα μαζί μου (με σχεδόν ότι κάλυψη φαντάζεστε).
  8. Δεν ξέρω για την σύνταξη κώδικα ή για το Claude πάντως την δωρεάν έκδοση του chat-gpt την έχω εγκαταλείψει τελείως. Κατ' αρχήν απλές εντολές που του έδινα για να μου φτιάξει κείμενα τα έκανε σαλάτα, χρησιμοποιώντας τις ίδιες εντολές μου εμφάνιζε κάθε φορά διαφορετικά αποτελέσματα. Στις ερωτήσεις που του έκανα ήταν σαν να βαριόταν να απαντήσει και να δώσει στοιχεία. Το Gemini είναι σαφώς καλύτερο, δίνει καλύτερες απαντήσεις, είναι ενημερωμένο έως τώρα (περίπου). Δεν ξέρω πως αντί να γίνει καλύτερο το gpt έγινε χειρότερο.
  9. Επειδή βλέπω να αναφέρεται ο εξωδικαστικός μηχανισμός χωρίς να είναι η ειδικότητά μου έχω την αίσθηση ότι οι οφειλές προς εφορία και ΕΦΚΑ πρέπει να είναι μικρότερες από τις οφειλές στους υπόλοιπους φορείς οπότε δεν νομίζω να μπορεί να ενταχθεί στον μηχανισμό. Η Εφορία από μόνη της δεν διαγράφει χρέη.
  10. Επειδή δεν ήμουν ικανοποιημένος από τις φράουλες του τοπικού φυτωρίου πέρυσι οι οποίες ήταν από κάποιο υβρίδιο που δεν έβγαζε καν βλαστούς για να πολλαπλασιάζεται και επειδή οι όποιες προσπάθειες μου με σπόρους δεν είχαν αποδώσει κοίταζα να βρω στο ίντερνετ κάποια έτοιμα φυτά να παραγγείλω, είχα πέσει στο https://fyta-fraoulas.gr/ και έψαχαν να βρω πληροφορίες για την αξιοπιστία του οι οποίες δεν υπήρχαν, οπότε σκέφτηκα να δημιουργήσω το θέμα αυτό. Καταρχήν μπαίνοντας στην ιστοσελίδα αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι εγκαταστάσεις της είναι στην Πολωνία και δεν έχει κάποια σχέση με την Ελλάδα απλώς στέλνει εδώ και έχει δημιουργήσει την αντίστοιχη σελίδα με αξιοπρεπή μετάφραση. Αυτό με έκανε να αναρωτηθώ πρώτον για την αξιοπιστία της, αν μου στείλει δηλαδη΄την παραγγελία και δεύτερον σε τι κατάσταση θα φτάσει η παραγγελία αν τελικά την στείλουν. Πληροφορίες δεν βρήκα στα Ελληνικά όμως φαινόταν να υπάρχει ως εταιρεία και έτσι προχώρησα σε μια παραγγελία περίπου 40 ευρώ και 10 κάτι τα μεταφορικά. Πλήρωσα καλού κακού με κάρτα που έχω για παρόμοιες περιπτώσεις και περίμενα. Να σημειώσω ότι είχε επιλογή πληρωμής μόνο με πιστωτική κάρτα. Παράγγειλα Σαββάτο απόγευμα και η παραγγελία στάλθηκε Τρίτη πρωί που πήρα αριθμό μεταφορικής (με την DPD), οπότε ηρέμησα ως προς το αν τα στείλουν και παρέλαβα πριν από λίγο δηλαδή μετά από μια εβδομάδα περίπου (μεσολαβούσε και το τριήμερο). Οι Φράουλες τα φυτά σε πολύ καλή κατάσταση δεδομένης της ταλαιπωρίας τους, μέσα σε ξύλινο κιβωτιάκι με καπάκι, μέσα προστατευμένες με πριονίδια, είχαν κρατήσει την υγρασία, ήταν λίγο "τσαλακωμένες" αλλά μια χαρά και ζωντανές, από τα 40 φυτά είχαν σπάσει 2-3. Είχαν και δωράκι και ένα φυτό φράουλας από μια άλλη ποικιλία. Τα έβαλα στο σπορίο μου τις πότισα και θα περιμένω να ξεπεράσουν το σοκ της μεταφοράς να τις φυτέψω.
  11. αν είναι android tv κατεβάζεις την εφαρμογή Ελληνική Τηλεόραση και Ραδιόφωνο και καθάρισε, όλα τα κανάλια, πρόγραμμα, ούτε καλώδια, ούτε τίποτα.
  12. Απαντάω λίγο καθυστερημένα αλλά τώρα το είδα. Είναι ευχαριστημένη ναι, το ακούει καθαρά, οπότε δεν έχει την ανασφάλεια που είχε όταν δεν ήξερε τι ώρα ήταν. Ωραίο φαίνεται και το ρολόι που έβαλε ο φίλος από πάνω αλλά για την περίπτωση μου που είναι υπερήλικο το άτομο δεν θα μπορούσε να το μάθει.
  13. Conan2046

    Προτάσεις βιβλίων

    Σ' ευχαριστώ για την αναλυτική σου απάντηση, ούτε εγώ έχω κάτι προφανώς μαζί σου. Κατανοώ τις δυσκολίες που έχει ένας νέος συγγραφέας και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει έστω και αν δεν τα έχω βιώσει προσωπικά, ειδικά σε μια μικρή αγορά όπως την Ελληνική. Από την άλλη βομβαρδιζόμαστε από ένα πλήθος αυτοεκδόσεων, αυτό δεν είναι βέβαια τίποτα μπροστα σε αυτό που γίνεται π.χ στο Kindle που πραγματικά όποιοσδήποτε μπορεί να ανεβάσει ένα e-book. Σου εύχομαι σε κάθε περίπτωση καλή πορεία για το βιβλί σου και λυπάμαι αν σε στενοχώρησα.
  14. Conan2046

    Προτάσεις βιβλίων

    Το κατάλαβα από τον Εκδοτικό Οίκο.
  15. Conan2046

    Προτάσεις βιβλίων

    Εννοώ ότι δεν έχει αποφασίσει κάποιος εκδοτικός οίκος να το εκδώσει αλλά ο ίδιος ο συγγραφέας, απ' ότι βλέπω ο συγκεκριμένος εκδοτικός οίκος ειδικεύεται ακριβώς σε αυτού του είδους τις εκδόσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια εγγύηση ότι κάποιος πλην του εκδότη αποφάσισε ότι αξίζει να εκδοθεί. Δεν λέω ότι όλες οι αυτοεκδόσεις είναι απαραίτητα κακές, αλλά οι πιθανότητες αυτές είναι. Προσωπικά δεν μ' αρέσει στο συγκεκριμένο θέμα να διαφημίζει κάποιος τα δικά του βιβλία εφ' όσον έχουν εκδοθεί με τον συγκεκριμένο τρόπο, τι θα γινόταν αν όλοι όσοι έκαναν αυτοεκδόσεις άρχισαν να αυτοδιαφημίζονται εδώ;
  • Δημιουργία νέου...