Προς το περιεχόμενο

Ainu

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    58
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.434 προβολές προφίλ

Ainu's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά
  • 1 χρόνο Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

36

Φήμη

  1. Είναι σχεδόν η ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιείται από τους κλέφτες για όλα τα αυτοκίνητα με ασύρματο κλείδωμα απλά πλέον χρησιμοποιούν και το Bluetooth! Ευτυχώς τα Τέσλα έχουν την δυνατότητα και για κλείδωμα pin to drive οπότε και να μπει μέσα δεν θα μπορεί να ξεκινήσει!
  2. Τα 50kw dc θεωρώ ότι είναι παρωχημένη ταχύτητα και η μόνη χρησιμότητα θα την έβλεπα μόνο σε πάρκινγκ mall ή εργασίας! Θα μου φαίνονται πολύ πιο χρήσιμο να βάλουν ένα ανταπτορα για AC φόρτιση σε κάθε κολώνα φωτισμού όπως γίνεται σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη ώστε να μπορεί να φορτίζει όσο το όχημα είναι παρκαρισμένο έξω από το σπίτι ή την δουλειά και να είναι φορτισμένο όποτε το χρειάζεσαι χωρίς να σου τρώει προσωπικό χρόνο η φόρτιση. Όσο για τους ταχυφορτιστες νομίζω η μεγαλύτερη χρησιμότητα τους είναι στα ταξίδια όπου εκεί θέλεις πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από τα 50kw όταν σχεδόν όλα τα καινούργια ηλεκτρικά φορτίζουν με ταχύτητες το λιγότερο 120kw θα μπορούσαν να φορτίζουν στο μισό χρόνο κάτι που στο ταξίδι είναι σημαντικό! Άλλες εταιρείες (IONITY) ήδη προσφέρουν v3 ταχύτητες που αγγίζουν τα 350kw κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να σταματήσεις πάνω από 15' για να συνεχίσεις το ταξίδι σού, όποτε σου προσφέρει σχεδόν εμπειρία συμβατικού αυτοκινήτου!
  3. Όλα αυτά γίνονται σαν αντίποινα από τους Κινέζους στην Αμερική μετά την σύλληψη της προέδρου της Huawei!
  4. Πολύ καλή είδηση αλλά με προβληματίζουν τρία πράγματα. 1) ποια μοντέλα θα έχουν πωλήσεις της τάξεως των 150000 το 2020; Ακόμα δεν έχουν παρουσιάσει κάποιο παρά μόνο concept cars. 2) που θα βρουν τις μπαταρίες για μια τόσο μεγάλη παραγωγή; Απ' ότι ξέρω δεν έχει δικό της εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών και οι δύο βασικές εταιρείες panasonic και lg kem πασχίζουν να προμηθεύσουν τις εταιρείες με ήδη υπάρχοντα ηλεκτροκίνητα μοντέλα όπως η hundai και η volvo οι οποίες αναγκάζονται να σταματούν τη παραγωγή λόγο της ελλείψεως μπαταριών! 3) ο ίδιος ο ceo της vw αναφέρει ότι έχουν μείνει πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό και το κόστος παραγωγής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων θα είναι μεγάλο
  5. Πολλά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν εδώ και καιρό κάρτες nfc ενώ απ'ότι ξέρω το tesla model 3 χρησιμοποιεί εκτός από κάρτα nfc και το bluetooth για να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο, υπάρχουν βέβαια πολλές διαμαρτυρίες ότι το bluetooth τρώει όλο κολλήματα! Προσωπικά πιστεύω πως το nfc είναι η λιγότερο ασφαλής μέθοδος προστασίας. Υπάρχουν δεκάδες βίντεο ακόμα και από την αστυνομία που δείχνουν πόσο εύκολα υποκλεπτονται και κλέβουν από πανάκριβα αυτοκίνητα μέχρι στοιχεία ανέπαφων πιστωτικών καρτών. Ας ελπίσουμε με τη συνεργασία τους να γίνει πιο ασφαλής και ποιο χρηστική η τεχνολογία.
  6. και το blockchain λιγο καιρο θα ειναι παρωχημένο λογο tangle!
  7. αν θέλανε να περιορίσουν το μαυρο χρημα θα είχανε καταργήσει τις offshore! Ολη η δουλειά γινεται για να φορολογουνται οι συναλλαγές αλλα και να περιορίσουν οσο ακόμα μπορουν την παράκαμψη του τραπεζικού σηστηματος!
  8. Αυτές οι πλεξούδες είναι αντλίες θερμότητας peltier μάλλον!
  9. Αν έφερνε το Μ6 note που έχει κορυφαία κάμερα για mid range θα το σκεφτόμουν! Από την άλλη νομίζω ότι δεν υποστηρίζει τις 4g μπάντες της wind οπότε θα ήταν άκυρο από μέρους της να το φέρει!
  10. Μα και τα φωτοβολταϊκά πανελ την πυρηνική σύντηξη χρησιμοποιούν για την "παραγωγή" ενέργειας! Πάντως πρόσφατα διάβασα πως το κόστος των πανελ πλέον έχει μειωθεί τόσο που ανα παραγόμενο w ειναι φθηνότερο απο την εξόρυξη και καύση πετρελαίου!
  11. Δεν καταλαβαίνω γιατί να προβούν σε κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας όταν η tesla έχει κάνει open source όλες τις πατέντες!
  12. Η tesla απ ότι ξέρω προτείνει να φορτίζουν τη μπαταρία μέχρι 90% για να έχει το περιθώριο διαχείρισης των κύκλων ζωής των στοιχείων. Αν αυτά τα 5kw που περισσεύουν τα χρησιμοποιεί για τον παραπάνω σκοπό τότε είναι μια η άλλη!
  13. Το PlayStation VR θα είναι συμβατό;; Αλλιώς το βλέπω να πάει απατοο!
  • Δημιουργία νέου...