Προς το περιεχόμενο

SeNNinhA

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    7.667
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    2

12 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Πρόσφατες Επισκέψεις

28.010 προβολές προφίλ
  1. Προτιμώ να δώσω λιγα παραπάνω σε site που μπορω να εμπιστευτώ παντα.
  2. Ειναι να τρελένεσαι με τις επιλογές που κάνουν.... Η Β650Ε Taichi μου εχει ενσωματωμενο το πολύ καλό Realtek ALC 4082 audio codec αλλα δυστυχως βγαζει μονο μια (!!!) εξοδο (και οχι 3 ή 5) και οπτικη. Go figure τι σκεφτόταν ο καλλιτέχνης όταν την εβαζε σε παραγωγη.....
  3. Εμενα μου κανει σαν να αρχιζει να τα παιζει η καρτα γραφικών σου. Εαν βεβαια εχεις CPU με ενσωματωμενα γραφικά ειναι αλλη υποθεση. Πες μας το ακριβες μοντελο του Laptop για αρχη με την συγκεκριμενη συνθεση (γιατι βγαζουν πολλα διαφορετικα)
  4. Τι τα θενε τα Drives? Περιορίζουν και την επιλογή του κουτιού καθώς επίσης και τον σωστό αερισμό του και την δυνατότητα τοποθετησης ΑΙΟs. Με τα ιδια χρηματα εχεις ενα εξωτερικό ομορφο που το κοτσάρεις μονο οταν το χρειαζεσαι. Hitachi-LG Data Storage Εξωτερικός Οδηγός Εγγραφής/Ανάγνωσης CD/DVD για Desktop / Laptop Ασημί GP57ES40.AHLE10B | Skroutz.gr
  5. Λιγα πραγματα εχει. Συνηθως όπως ειπαν ηδη καποια μικρά απλά σετς.
  6. Ρωτησες ποια από τις δυο και ανελυσα το γιατι. Η επιλογη ειναι δικη σας με τα δικα σας κριτηρια παντα εννοειται. Η υπαρξη USB3.0 gen2 για εμενα ειναι σημαντική στην καθημερινότητά μας. Κουμπώνεις πιο γρηγορους εξωτερικους και αντιγραφεις πιο γρηγορα τα αρχεία σου. Δεν αλλαζει την αποδοση του συστηματος αλλα αλλαζει την αναμονή σου. Μην ξεχνας οι δισκοι και τα στικακια γινονται καθε μερα και πιο γρηγορα. Θα αγοραζες USB2.0 στικακι σημερα? Εγω οχι. Σε λιγο δεν θα αγοραζουμε στικακι εαν δεν ειναι gen2 τουλαχιστον. Αρα γιατι να μην θελω αντιστοιχη θυρα? Η υπαρξη M2 disks και slots καθώς και PCIe θυρων ειναι για μελλοντική χρήση. Ειναι εκει που τελικά λέμε, γιατι να μην εχει η δική μου και να πρεπει να παιδευτω με ανταπτορες κλπ (με επιπλεον κοστος). Τα καλυτερα VRMs/MOSFETs θα βοηθησουν να σηκωσει στο μελλον εναν καπως δυνατοτερο επεξεργαστη. Ναι μπορει ολοι να ειναι θεωρητικα "συμβατοι" αλλα στην πραξη δεν τρεχουν ολοι. Η εαν τρεχουν, το κανουν περπατώντας εαν δεν μπορεις να τους τροφοδοτησεις σωστα. Πληστες οι περιπτωσεις που δεν "παιζει" σωστα η CPU σε low budget mobo μετα απο αναβαθμιση. Δεν μιλάμε φυσικά για VRMs made in Japan. Οποτε λογικα μιλαμε για ιδιας ποιοτητας. Η ποσοτητα αλλαζει καπως. Για ηχο δεν περιμενεις κατι σοβαρο. Basic. Μιλαμε για low budget καρτες. Εδω αλλες με πολλαπλασιο κοστος και παλι δεν εχουν καλο ηχο. Οπως το είπες. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. Δεν αναμενεις και τρομακτικες διαφορες αναμεσα σε mobo της ιδιας κατηγοριας. Επίσης εχω την εντυπωση οτι η κατασκευη του σωματος της mobo πρεπει να ειναι ελαχιστα καλυτερη στην ASRock. Αναφερουν για 2oz copper insulation layers, ενώ η MSI τιποτε. Οποτε οτι διαφημιζεται ειναι παντα το επιπλεον. Δεν κανει τεραστια διαφορα. Απλα ειναι οπως ειπες αλλη μια λεπτομερεια. Για την εγγυηση το τσεκαρετε εσεις.
  7. Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα φιλο @nickol-us Εαν θελεις κατι δυνατό και να ξεμπερδεύεις δες κατι σε MiniPC οπως (ενδεικτικα): Mini PC MINISFORUM UM780 XTX, AMD Ryzen 7 7840HS, 8C/16T, fino a 5,1GHz, supporto RAM SSD DDR5 PCIe 4.0, HDMI 2.1 /DP1.4/USB4, porta Oculink, 2 x RJ45 2.5G, 4 xUSB3.2, Wi-Fi6E (Barebone) : Amazon.it: Informatica Στα 510 ευρω (420 ευρω χωρίς ΦΠΑ) ειναι εξαιρετικό value for money Ενναλακτικα εξίσου αξιολογο MINIS FORUM UM773 Mini PC AMD Ryzen 7 7735HS fino a 4,75 GHz AMD Radeon Graphics, 2 x HDMI, 1 x USB4, 1 x USB C, 4 x USB A, WiFi 6, BT5.2, No RAM/SSD : Amazon.it: Informatica Θα βρεις πολλες αλλες επιλογές. Προτείνω απο Amazon μονο για ευνόητους λόγους εξυπηρετησης σε περιπτωση προβληματος. Κοιτα για προσφορες και σε Amazon.it, Amazon.es, Amazon.fr, Amazon.de (τα δυο πρωτα βγαζουν πιο συχνα). Ειχα πάρει σε προσφορα (αρκετά χαμηλότερα) αυτο και δεν το μετανιωσα. Οι μικροι επαιζαν μεχρι προσφατα παιχνιδια σε αυτο. Beelink SER5-MAX Mini PC, AMD Ryzen 7 5800H with 8 cores and 16 threads up to 4.4GHz, 16GB RAM and 1TB SSD, 4K 60Hz display with support for up to 3 displays (HDMI/DP/Type-C), BT5.2, Wi-Fi6 : Amazon.it: Other Τα παραπανω ειναι πολύ δυνατότερα.
  8. H ASRock ειναι καπως καλύτερη mobo μιας και σου δίνει καποια πραγματακια παραπάνω: 1) Καλύτερα ρευματα. 10 Power Phases x 42A - αντί 6 Power Phases X 55Α (νομίζω διοτι δεν βρηκα τα ακριβη νουμερα) η MSI 2) Cooling covers σε ολα τα Power Phases (10) - αντί στα 4/6 η MSI Δεν μας τρελένουν τα παραπάνω νούμερα. Χαμηλά είναι ούτως ή αλλως. Συγκριτικά μιλώντας πάντα. 3) Πιο πλήρεις USB ports. H ASRock έχει 2X USB3.3 Gen2 θυρες (10GB/s) στο πίσω Ι/Ο panel - Η MSI δεν δινει καμια ούτε εσωτερικά ούτε εξωτερικα. - 1 x USB 3.2 Gen2 Type-A Port (10 Gb/s) (Supports ESD Protection) - 1 x USB 3.2 Gen2 Type-C Port (10 Gb/s) (Supports ESD Protection) 4) Μια παραπάνω PCIe x16 θυρα (PCIe 2.0 x16) που πιθανά να φανεί χρήσιμη - Η MSI δίνει μια επιπλεον PCIe 2.0 x1 5) Μια παραπάνω θέση δισκου M2. Δεν ειναι βεβαια οπως η πρωτη NVMe Gen3 αλλα M2 SATA (χανεις μια θεση SATA οταν τον κουμπώνεις), υπάρχει όμως πανω στην mobo και δεν χρειαζεσαι επιπλεον ανταπτορες και χωρο. - Η MSI εχει μονο μια θεση για NVMe Gen3. Από τις 2 θα πηγαινα στην ASRock λογω των παραπανω. Επίσης προσωπικά θεωρώ καλύτερες και πιο Value for Money τις ASRock από τις MSI (αλλα αυτο ειναι μια πολυ γενικευμένη και προσωπική εκτίμηση)
  9. Δοκίμασες τι γίνεται εχοντας ενεργή μόνο την εξωτερική οθόνη? Επίσκεψη σε τεχνικό νομίζω ότι λέγεται η λύση σου.... Δείχνει να ειναι προβλημα διαχείρησης ενέργειας. Φαινεται ότι κατι παίζει με το κυκλώμα φόρτισης. Ισως ειναι και καποια υπερθεμανση οπως ειπωθηκε για οποιοδηποτε λογο και εαν συμβαινει. Υποθέτω ότι η μπαταρια δεν αφαιρείται. Εαν αφαιρείται κάνε ενα τεστ χωρίς την μπαταρία.
  10. Να σου πω από δική μου εμπειρία γιατί ξεκίνησα να φτιάχνω και εγώ Gaming PC των 600€ με mini ITX και κατέληξα σε extATX και σύστημα των 1700€... Οι mini ITX και ειδικά σε AM5 ειναι λίγες και ακριβές για αυτό που σου δίνουν δυστυχώς. Έχει πολύ ωραία κουτάκια για miniATX (και εμένα μου αρέσουμ τα μικρά κουτιά) αλλά δεν αλλάζει το κόστος. Υπαρχουν και όμορφα και μαζεμένα κουτιά για ATΧ mobos σε λογικές τιμές. Για κάποια πιο μικρά απλά θα χρειαστείς SFF τροφοδοτικό. Δεν είναι πιο ακριβά απλά θα πρέπει να το έχεις υπόψη σου. Μικρα και αθόρυβα κουτια με καλο airflow δεν υπάρχουν. Εάν θέλεις μικρό τότε όλα θα είναι πιο πεσμένα μέσα. Οπότε θέλεις καλη χωροταξία με καλό airflow. Καλό airflow σημαίνει τρύπες. Τρύπες σημαίνουν διαρροή θορύβου. Αλλά με τους σημερινούς ανεμιστήρες δεν θεωρώ πια ότι υπάρχει σοβαρό θέμα θορύβου σε ένα PC. Και δεν μιλάω για κάποιους basic ανεμιστήρες που έρχονται με το κουτί οπότε δεν θα αγόραζα κουτί με βάση εάν έχει ανεμιστήρες για να γλυτώσω χρήματα. Τα πληρώνεις πολλές φορές σε θορυβο. Δεν θα πρότεινα με τίποτε να πας σε super low mobos και chipsets. Γιατί? Γιατί στην πραξη θα στήσεις ενα σύστημα μόνο για το σήμερα με ελάχιστες δυνατότητες αναβαθμίσης. Μην κοιτάς τι λένε τα compatibility lists. Τα ρεύματα σου δεν θα είναι αρκετά για να δουλέψουν σωστά οι πιο δυνατες CPU μαζί και με άλλα συστήματα πάνω όπως γρήγορες RAMs κλπ. Για εμένα θα πετάξεις τα λεφτά σου κοιτωνταε μακροπρόθεσμα. Εάν θέλεις να κρατήσεις το budget χαμηλά και να έχεις μια value for money επιλογή τότε κοίταξε για ένα μεταχειρισμένο σύστημα σε AM4. Ότι παραπάνω βάλεις σε ποιότητα, σε αναβαθμησιμοτητα κλπ κλπ απλά κοστίζει. Νόμος. Όσο πιο πολλους περιορισμούς βάλεις και όσο πιο πολλές απαιτήσεις τόσο ανεβαίνει το κόστος. Θα πρέπει να αποφασίσεις που είσαι διατεθημενος και κάνεις σκόντο και πόσο. Απ ότι καταλαβαίνω είσαι αρκετά μπερδεμένος. Άρα πρέπει να ξεμπλέξεις το κουβάρι σου πρώτα. Κάνε μια λίστα από τα κομμάτια έτσι όπως τα σκέφτεσαι βάλε τιμές δίπλα και την συνολική σούμα. Σύγκρινε με τις πιθανές εναλλακτικές που θα δεχοσουν. Βάλε δίπλα τα υπέρ και τα κατα και άρχισε να ξεκαθαρίζεις. Μία επιλογή σου είναι να πας σε ένα miniPC με ένα καλό Ryzen πάνω και να ξεμπερδεύεις. Σου καλύπτει τα περισσότερα κουτάκια. Ενσωματωμένη gpu, δυνατη και μοντερνα CPU, μικρός όγκος, ελάχιστος θόρυβος, budget compatible. Τι δεν καλύπτει? Αναβαθμησιμοτητα. Αλλά σε ένα σετ με low level mobo δεν θα την έχεις στην πράξη ούτως ή άλλως.
  11. Εγώ θα πρότεινα μιας και οι ανάγκες σου είναι πολύ μα πολύ basic να μην ξοδέψεις χρήματα για "μελλοντική αναβάθμιση" Στην πράξη είσαι ο ορισμός του miniPC. Μπορεις να πας από κάτι πολύ απλό και πλήρως αρκετό για ότι θέλεις όπως με επεξεργαστή N100/Ν95 που θα βρεις προσφορές στα 150-200€ ή και κάτι αρκετά πιο δυνατό όπου θα μπορείς μέχρι και παιχνιδια να παίξεις σε μια τιμή 400-500€. Για τις ανάγκες σου θα πήγαινα σε κάτι πιο basic και φθηνό. Ξοδεύοντας 150 ευρώ μπορείς να πας σε ένα εκ νέου στήσιμο δυνατότερου P οποιαδήποτε στιγμή το χρειαστείς χωρίς να έχεις δεσμεύσει χρήματα. Το mini PC μένει και σαν backup, αν και πιστεύω ότι θα μείνει για πάντα για εργασία. Επιπλέον είναι εξαιρετικά μικρό και βολικό. Το κουμπώνεις και πίσω από την οθόνη. Δεν εχει συναρμολογηση. Είναι Plug & Play μόλις του βάλεις windows που θα σου κοστίσουν γύρω στα 10-15€ ένα κλειδί και 15 λεπτά σεταρισματος. Προτείνεται η αγορά του από Amazon για καλύτερη εξυπηρέτηση σε περίπτωση προβλήματος.
  12. Ποιο eshop έκλεισε στην Λάρισα?
  13. Βασικά είναι κουτί που βάζεις το NUK και κουμπώνεις και GPU και το απαραίτητο τροφοδοτικό για την GPU.
  14. Αυτο ειναι κουτι για GPU. Οχι δεν περιλαμβανει PSU. Ειναι συμβατό μονο με Small Factor PSU (SFX) Παντα προτεινονται aftermarket ψυκτρες για τους επεξεργαστες. Οι μαμα κανουν οριακη δουλεια.
  • Δημιουργία νέου...