Προς το περιεχόμενο

uk4u

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    0
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

uk4u's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά
  • 1 χρόνο Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 10 χρόνια Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

1

Φήμη

  1. uk4u

    Σπουδές στο εξωτερικό

    Εχεις δικιο. Δεν ειχα προσεξει το 'register in the municipality' και νομιζα οτι πρεπει να εισαι κατοικος.
  2. uk4u

    Σπουδές στο εξωτερικό

    .Doctor 667 νομιζω οτι υπαρχει πιθανοτητα τα διδακτρα να παιζουν αναλογα με το Πανεπιστημιο, αλλα σε αυτα που εψαξα εγω ισχυει το εξης. Υπαρχουν δυο ειδων διδακτρα: statutory fees (1835) & institutional fees (8500-9500). Για να μπορεσει καποιος να πληρωσει μονο τα 1835 πρεπει να ειναι κατοικος Benelux, τουλαχιστον για εναν χρονο πριν την εναρξη του προγραμματος. Αλλιως παρ'ολο που ειναι Ευρωπαιος πολιτης πληρωνει 8500-9500 (low fees - high fees) αναλογα με το προγραμμα που θελει να ακολουθησει. Τα παρακατω ειναι απο Αμστερνταμ & Μααστριχτ αντιστοιχα: 'As from the 2012-2013 academic year, the UvA must observe the municipal personal records database (GBA) requirement. This means that all students who are eligible for the statutory tuition fee must be and remain registered in the GBA, also if they spend a period abroad for the purpose of their study programme' / ' You are eligible for the lower tuition fee if you can submit proof of your registration in the ‘residence area’ to UM before 15 September (if you are starting your studies on 1 September) or 15 February (if you are starting your studies on 1 February). The residence area includes: the Netherlands, Belgium, Luxemburg, or one of the German federal states of North Rhine-Westphalia, Lower Saxony and Bremen'. RG550 ναι αναφερομαι σε προπτυχιακες. Τα μεταπτυχιακα πληρωνονται παντου, αναλογα τον κλαδο, το Πανεπιστημιο και την χωρα. Παρόλα αυτα πραγματι σε αρκετες χωρες συμπεριλαμβανομενης και της Αγγλιας υπαρχουν αρκετα διδακτορικα (κυριως research & not taught) που δινουν καλα λεφτα. Θελει ομως αρκετο ψαξιμο γιατι οπως λες και εσυ, ολα τα Πανεπιστημια δεν λαμβανουν τα ιδια grants για ερευνα και βεβαια οχι σε ολους τους κλαδους. Μια καλη αρχη για να δει καποιος τι παιζει ειναι το σαιτ http://www.findaphd.com/
  3. uk4u

    Σπουδές στο εξωτερικό

    Leftis 95 και για μενα η καλυτερη επιλογη ειναι η Αγγλια. Πρωτα απ'ολα εχει ευρυτατη γκαμα Πανεπιστημιων, οποτε οτι απολυτηριο και να βγαλεις θα βρεις ενα Πανεπιστημιο για να σπουδασεις. Δευτερον αν το απολυτηριο σου ειναι 16+, τοτε τα περισσοτερα Πανεπιστημια που μπορεις να επιλεξεις συγκαταλεγονται στα τοπ 250 παγκοσμιως. Τριτον οι σπουδες ειναι 3ετεις και με εναν ακομα χρονο για μαστερ μπαινεις γρηγορα στην αγορα εργασιας. Τεταρτον σε παρα πολλες σχολες σου δινεται η δυνατοτητα να δουλεψεις σε εταιρεια για εναν χρονο πριν ακομα παρεις το Μπατσελορ, οποτε εχεις και επαγγελματικη εμπειρια και ισως αμεση αποκατασταση εαν εχεις κανει καλη δουλεια. Και πεμπτον τα Βρετανικα πτυχια παραμενουν τα πιο αναγνωρισμενα στην Ευρωπη. Οσον αφορα το κοστος η Μ. Βρετανια παραμενει η πιο φτηνη. Δεν πληρωνεις αμεσα διδακτρα και εαν εισαι Ουαλια ή Σκωτια πληρωνεις μονο 3500 λιρες ή τιποτα αντιστοιχως. Αρα τα εξοδα σου ειναι μονο η διαβιωση σου που θα κυμαινονται απο 500-1000 ευρω τον μηνα αναλογα την πολη/πανεπιστημιο. Εξαιρεση θα αποτελουσε το Βελγιο, που οπως λεει και ο lambroszekis τα διδακτρα δεν υπερβαινουν τα 600 ευρω τον χρονο, αλλα τα πρωτα πτυχια Μπατσελορ διδασκονται μονο στα Ολλανδικα!! Σιγουρα ΗΠΑ και Καναδας ειναι πανακριβα, εκτος αν καταφερεις να παρεις υποτροφια. Επισης η Ολλανδια δεν ειναι πλεον φτηνη γιατι και εκει ανεβασαν τα διδακτρα στα 9000 ευρω, για να αποφυγουν το μεγαλο κυμα εισαγωγης Αγγλων φοιτητων που δεν θα ηταν διατεθειμενοι να πληρωσουν τα διδακτρα στην χωρα τους. Ο καιρος στην Β. Ευρωπη γενικα ειναι ιδιος, οποτε αν θελεις ηλιο και ζεστη πας Μαιαμι, ΛΑ ή Κυπρο. Τελος δεν θα διαγωνησω μαζι σου οτι μπορει να ειναι καλυτερα να βγαλεις πρωτα το στρατιωτικο απο την μεση, αλλα αν το σκεφτεις λιγακι μιλας για μινιμουμ 4 χρονια σπουδων εξω και αμα βρεις και δουλεια μπορει να μεινεις και μερικα χρονακια ακομα. Οποτε δεν ξερεις ποιο θα ειναι το καθεστως τοτε οσον αφορα το στρατιωτικο. Το μονο σιγουρο ειναι οτι αν πας αμεσα θα ξεχασεις και αυτα που ξερεις.
  4. Γιε χαρα και απο μενα. Νομιζω οτι οι απαιτησεις οσον αφορα την γλωσσα για το συγκεκριμενο προγραμμα και απο τα ΤΕΙ Αθηνας και Πειραια ειναι σαφεις. Θα σου προτεινα ή IELTS ή CAE. Με καθηγητη/τρια που εχει πειρα σ' αυτα και μπορει να σου διδαξει την τεχνικη των σωστων απαντησεων σε 2-3 μηνες το εχεις παρει, ειδικα το 6.ο στο IELTS. Ηδη εισαι σε καλο επιπεδο. Για να καταλαβεις τι σου λεω δες το παρακατω λινκ http://secure.vec.bc.ca/toefl-equivalency-table.cfm
  5. CarbonFibre και τα τρια πανεπιστημια που αναφερεις ειναι εξισου αψογα. Η δυνατοτητα ερευνας και στα τρια ειναι απο τις καλυτερες στον κοσμο, αλλα αν πρεπει να επιλεχθει ενα απο αυτα οσον αφορα την πρωτοπορια στον τομεα τηες ερευνας αυτο ειναι Οξφορδη. Ειδικα στους τομεις Cybersecurity & Cryptography. Απο κει και περα παιζουν και αλλα δεδομενα, οπως τι λεφτα δινει το καθενα, τι καλυπτουν και ποιο ειναι το κοστος ζωης σε καθε πολη μια και μιλαμε για τουλαχιστον 4 χρονια.
  6. Επιτρεψτε μου και εγω να λαβω μερος σ'αυτη την συζητηση μηπως μπορω να προσφερβ καποια βοηθεια. Πρωτον μπορεις να μπεις σε Πανεπιστημιο στην Αγγλια απευθειας με απολυτηριο (direct entry) αρκει αυτο να ειναι πανω απο 16-16.5 μαζι με Πανελληνιες. Για ενα πολυ καλο πανεπιστημιο χρειαζεσαι 18 και πανω και υπαρχουν και καποια (πρωτη δεκαδα στην λιστα Γκαρντιαν/Ταιμσ) που δεν δεχονται μονο το απολυτηριο αλλα θελουν και τις Παν-βρετανικες εξετασεις gce. Οι αιτησεις τρεχουν εως 30 Ιουνη αλλα οι περισσοτεροι κανουν αιτηση εως 15/1. Η φοιτηση για το πρωτο πτυχιο ειναι 3-ετης αλλα στην Σκωτια ειναι 4-ετης. Τα διδακτρα στην Αγγλια ειναι 9000 λιρες μαξ, στην Ουαλια 3700 και η Σκωτια ακομα τωρα που μιλαμε παραμενει δωρεαν για ολους τους Ευρωπαιους. Πραγματι υπαρχει φοιτητικο δανειο για ολα τα ετη, επιδοτουμενο και προσφερομενο απο την κυβερνηση. Ξεπληρωνεται εντος 30ετιας, αν βγαζεις πανω απο 26000 ευρω τον χρονο ΚΑΙ πληρωνεις μονο το 9% απο απο τα 26000 που βγαζεις τον χρονο ( αν βγαζεις 28000, θα πληρωσεις 2000χ9% το χρονο). Με λιγα λογια δεν το ξεπληρωνεις ποτε εκτος και αν βγαλεις σε 30 χρονια 1,200,000 ευρω απο εργασια. Δουλειες στην Μ. Βρετανια ακομα υπαρχουν αν και εκει τα πραγματα δυσκολευουν. Ομως στην διαρκεια του πρωτου πτυχιου εχεις δικαιωμα, αν ο προσφερει το πανεπιστημιο και εισαι καλος, να δουλεψεις σε εταιρεια για εναν χρονο (τον τριτο) και κατα συνεπεια να εχεις και εππαγγελματικη εμπειρια ακομα και απο το πρωτο πτυχιο και ισως και επαγγελματικη αποκατασταση αμεσα στην εταιρεια που δουλεψες. Το Μαστερ πληρωνεται σε ολα τα πανεπιστημια και αναλογα με το πανεπιστημιο ή τον κλαδο κυμαινεται απο 8000-25000 λιρες. Δεν υπαρχει δανειο. Τα διδακτορικα συνηθως δεν πληρωνονται αλλα σε πληρωνουν. Η Μ. Βρετανια παραμενει ακομα λογικη οσον αφορα το κοστος μια και απο την στιγμη που δεν θα πληρωσεις διδακτρα, η διαβιωση σου θα κυμαινεται απο 500-1000 ευρω τον μηνα. Σε σχεση με την Αμερικη που για ενα καλο Πανεπιστημιο το κοστος δεκαπλασιαζεται. Το ιδιο και ο Καναδας. Εκει δεν υπαρχουν φοιτητικα δανεια και εαν δεν καταφερεις να εχεις υποτροφια τα λεφτα ειναι πολλα. Ελπιζω να βοηθησα λιγο.
  7. Η πρωτη ερωτηση που πρεπει να απαντησεις ειναι εαν μετα απο τις σπουδες σου ενδιαφερεσαι να δουλεψεις σαν αρχιτεκτονας στη Μ. Βρετανια. Αν ναι, τοτε χρειαζεσαι αποκτηση επαγγελματικου δικαιωματος RIBA3. Αυτο σημαινει πρωτο πτυχιο (BA) απο καλο πανεπιστημιο και αυτοματα RIBA1, μεταπτυχιακο και RIBA2 και πρακτικη ασκηση για RIBA3. Παρ'ολο που καποια πανεπιστημια μπορει να δεχθουν το πτυχιο σου απο ΤΕΙ για να συνεχισεις για μεταπτυχιακο, το καλυτερο ειναι να κανεις τα δυο χρονια πρωτα για το ΒΑ, να αποκτησεις το RIBA1 και μετα να συνεχισεις κανονικα για τα υπολοιπα. (τα δυο χρονια οφειλονται στο γεγονος οτι στα περισσοτερα πανεπιστημια μονο τα 2 τελευταια μετρανε στον βαθμο του πτυχιου). Οσο για τα διδακτρα μην σε ανυσηχει. Επιδοτουνται μεσω δανειου απο την κυβερνηση για το πρωτο πτυχιο και το δανειο το αποπληρωνεις οταν πιασεις δουλεια με ακαθαριστο ετησιο πανω απο 25000 ευρω - και τοτε πληρωνεις μονο το 9% στο ποσο που βγαζεις πανω τα 25000 - δηλαδη δεν προκειται ποτε να τα πληρωσεις εκτος αν 'τρελλαθεις στο ταληρο'. Τελος νομιζω οτι το RIBA2 αναγνωριζεται και στην Ελλαδα (ισως να δωσεις εξτρα 3-5 μαθηματα) απο το ΤΕΕ.
  • Δημιουργία νέου...