Προς το περιεχόμενο

Ashmadia

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.049
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Ashmadia

  • Ημερομηνία γέννησης 17/12/1990

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

4.245 προβολές προφίλ

Ashmadia's Achievements

  1. Τι λες ανθρωπε μου, μονος του και ολοι μας και μας παιρνει και τα σωβρακα... Ειναι πολυ δυνατος, γι αυτο αποχωρησα!
  2. Θα ηταν φουλ ανιαρο χωρις αυτον ομως.
  3. Παντα οι αναγκες παιζουν ρολο στην επιλογη. Και ειναι απ τα λιγα που συμφωνουμε (?). Και παντα το δυνατοτερο/καλυτερο στην τεχνολογια θα το πληρωνεις πιο ακριβα. Δεν ειναι οτι τα βλεπω υπερκοστολογημενα επειδη ετσι θελω να τα δω αλλα επειδη ετσι ειναι. Ανεξαρτητα απ τις αναγκες σου, οι επιπλεον επιδοσεις ενος i5 σε καθε τομεα εναντι ενος pentium ειναι δυσαναλογες του επιπλεον κοστους. Οποτε μην με παραφραζεις.
  4. Με ++ στην vram δεν την λες απολυτα γραμμικη. Δυνατα νουμερα ομως ακομα και stock.
  5. Κανεις λαθος εδω. Με τον pentium στα 60€ (memory controller*) ολοι ειναι πραγματικα υπερκοστολογημενοι αν τους συγκρινεις με αυτον σαν βαση (οπως συμβαινει με τα τεχνολογικα προιοντα). Αλλο το "Οι i3 για διπηρυνοι + HT δεν θεωρω οτι ειναι ιδιαιτερα ακριβοι για τις επιδοσεις τους" και αλλο το αν ειναι υπερκοστολογημενοι ή οχι. Περα απ αυτο, νομιζω καταλαβες τι θελω να πω. Περι του πως προμοταρονται οι μεν και οι δε. Δεν ηθελα να μπω στο αν αξιζουν ή οχι.
  6. Και ναι για να δουμε αν πηραμε το μαθημα: Το bottleneck ειναι ενα μυστηριο οποτε την επομενη φορα (ξερεις, στο επομενο θεμα που θα κραξεις κανεναν FX) καλυτερα να μην το χρησιμοποιησεις σαν επιχειρημα γιατι δεν το "κατεχεις". Γιατι απ οτι βλεπω οπου μας συμφερει υπαρχουν μηχανες γραφικων που κανουν μαγικα (συμφωνα με τα λεγομενα σου) αλλα αμα ειναι να κραξουμε την amd δεν θα ψαξουμε πως συμπεριφερεται η μηχανη γραφικων. Και σε καλω εδω και τωρα, οπου εχεις αναφερει στο παρελθον FX και bottleneck, να παραθεσεις ενδελεχεις δοκιμες που να δειχνουν με ακριβεια την συμπεριφορα της εν λογω μηχανης γραφικων. Δεν περιμενω απαντησεις προφανως, ουτε στο αλλο θεμα απαντησες στο γιατι κραζεις παντα και παντου με καθε ευκαιρια την amd. Και μιας και θελεις να μπεις (ξανα) σε μια συγκριση με καποιον ακριβοτερο amd (και intel εγω δεν εχω τετοια κολληματα και φραγμους), οπως εισαι τωρα, περα απ το οτι ευχαριστιεσαι το παιχνιδι του 2008, δοκιμασε να κατεβασεις κατι μεσω steam παραλληλα και εχε ανοιχτο και το skype συνομιλωντας με τον CEO σου και ανεβασε αλλο ενα screenshot. Θελω να δω αν θα συνειδητοποιησεις οτι οντως τελικα ζεις στο 2008. Ναι αλλα αυτο το HT δεν το παιρνεις τσαμπα. Χρεωνεται και μαλιστα αδρα. Δεν πωλουνται ουτε ως 4 πυρηνοι σκετο δηλαδη, αλλα 4πυρηνοι με 8 threads.Η διαφορα με το ΗΤ ειναι οτι ο διαχωρισμος εχει γινει απο παλια και δεν θα αλλαξει και υπαρχουν στην αγορα τοσο πραγματικοι 4 πυρηνοι οσο και 4 πυρηνοι με HT. Απο την πλευρα της amd δεν υπαρχει μοντελο με τους δευτερους πυρηνες καθε module ανενεργους/κομμενους (ασυμφορο γιατι θα ηταν μεγαλη σπαταλη αν απλα τους απενεργοποιουσαν οπως μπορει να κανει οποιοσδηποτε μεσω bios και δεν ηταν και ο στοχος τετοιος φανταζομαι) οποτε καλως η κακως (ο καθενας θα το κρινει οπως ο ιδιος πιστευει) επελεξε να τους προμοταρει σαν 8πυρηνους. Αν θες την αποψη μου ειναι οτι δεν ειναι 100% ακυρο γιατι υπαρχουν μεσα σε καθε module 2 πραγματικοι πυρηνες που ομως δεν ειναι αυτονομοι ωστε να αποτελει ο καθενας ξεχωριστα εναν "πραγματικο" πυρηνα. Αν ισχυριζοταν η intel κατι αντιστοιχο θα ηταν 100% ακυρο προφανως γιατι η ουσια του HT ειναι η αποδοτικοτερη αξιοποιηση ενος πυρηνα. Και εδω ειναι ενα οξυμωρο που θα δωσω γλυφιτζουρι σε οποιον μου λυσει την απορια: Ενω η ιδια η intel με το ΗΤ και με συνειδητοποιηση της δυναμης της παραλληλης επεξεργασιας επιτυγχανει θαυματα, εκεινος ο Elf πως γινεται να υποστηριζει σθεναρα το αντιθετο?
  7. Υπαρχουν πολλοι σαν κ εσενα που πιστευουν οτι στο παρον νημα οι συμμετοχες στοχευουν να βοηθησουν τον TS..? Στα πιο δυσκολα τωρα, λογω συχνοτητας δεν υστερουν οι FX σε singlethreaded εφαρμογες κατα μεσο ορο. Υπαρχουν περιπτωσεις που υστερουν αλλα δεν μιλαμε για διαφορες της ταξης intel-FX/phenom. Οποτε οχι, δεν ηταν μια χαρα σε singlethreaded ουτε οι phenom, αν συγκρινεις με τον ανταγωνισμο (γιατι θεμα οπτικης ειναι, μπορει να ειναι μια χαρα γενικοτερα αλλα καλως ή κακως μαλλον πρεπει να βαλεις σαν αναφορα το δυνατοτερο τεχνολογικα προιον σε αυτον τον τομεα και εκει δεν ειναι "μια χαρα"). Τελος, για τους πραγματικους ή οχι 8-πυρηνους, η αρχιτεκτονικη της amd υλοποιειται με τεχνολογια που μοιαζει με το ΗΤ (ειτε αρεσει σε καποιους αυτο ειτε οχι) και εχει πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα εναντι αυτου. Οσο δεν ειναι 8πυρηνος ενας i7 αλλο τοσο δεν ειναι και ενας FX8XXX. Ο τελευταιος, ομως, κατα μεσο ορο, πλησιαζει περισσοτερο τις επιδοσεις ενος πραγματικου 8πυρηνου. Εγκυκλοπαιδικα. Βρε τερας γνωσεων, μαιτρ πληροφορικης και hardware, μαστορα του bottleneck, πιστευεις οτι με καλυτερη gpu θα καταφερνες να παιξεις το παιχνιδι..? Με περιπου 100% utilization με την οντως σαπια igpu, τι φορτο περιμενεις να σου παρει η καλυτερη gpu απο τον επεξεργαστη, ω μαυρε μου? Ξερεις πως τα μεταφραζω τα λογια σου? Οτι φαμε οτι πιουμε οτι αρπαξ ο πωλος μας, γιατι παντα τα μαργαριταρια σου συμφερουν την (αγαπημενη σου) intel. Διοτι οι μεν FX υποστηριζεις οτι ριχνουν μπουκαλια απο δω κ απο κει και συνεπως οι μεγαλυτερες καρτες μενουν ανεκμεταλευτες αλλα τωρα οοοοοοχι, ο celeron που πασχιζει να κρατηθει ορθιος μια χαρα θα σηκωσει και μεγαλυτερες καρτες απο την σαπια igpu. (ολα αυτα δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα, κοτσανες σου ειναι και τιποτα περισσοτερο ή λιγοτερο, αποδειξεις του προσηλωμενου στην intel χαρακτηρα σου) Οταν εγω εγραφα οτι το bottlenecking ειναι συνθετη διαδικασια (και χωρις να αναφερομαι σε συγκεκριμενες εταιριες αλλα γενικα μιλωντας για επεξεργαστες), χρειαζομουν πτυχιο πληροφορικης, τωρα που εσυ λες τα δικα σου πρεπει φανταζομαι να τα ασπαστουμε ως θεσφατα. Υγεια.
  8. Τελικα δεν ειναι οτι οι FX εχουν "ταχυτητες του 2008" αλλα οτι εσυ παιζεις με γραφικα του 2008.... Και μαλιστα οριακα, απαπα.
  9. Μια και μιλαμε για παραγοντες, θεωρεισαι παραγοντας η στελεχος της intel? Το μικρο μυαλο μου μεχρι εκει φτανει. Το δικο σου μυαλο ομως τελικα πληρωνεται για τις υπηρεσιες του ή δεν ειναι και τοσο μεγαλο τελικα..?
  10. Ειμαι τοσο "παιδι" που απο παντα προτεινα παντου amd. Δεν εχω κανει ποτε νυξεις οτι η χρηση ειναι που θα καθορισει την επιλογη και οτι γενικα μερικες φορες ειναι ανουσιο να συγκρινουμε με παθος επεξεργαστες οταν η επιλογη προ-καθοριζεται απο αλλους παραγοντες (κοστος, gpu, ειδος παιχνιδιων, overclockability..). Αντιθετως, γιατι δεν σχολιαζεις για λιγο το οτι κραζεις παντου την amd? Ελα, πες μου τωρα οτι δεν ειναι ετσι επειδη εγραψες οτι για editing ειναι "ικανοποιητικοι" οι amd. Πες μου οτι εισαι και αντικειμενικος να μου φτιαξεις την μερα!
  11. Οταν ενας κωδικας ειναι ιδιαιτερα "κυριλατος" αυτο γινεται. Κατι που το Watch Dogs ειναι πιο "cpu-intensive" (επιτηδες ή οχι) κατι που το AFR ειναι σε εμβρυικο σταδιο ακομα (οπως σωστοτατα τονιζει παντοτε ο Ailuros), ολα αυτα μαζι συνθετουν ενα κακο scaling εξ' ορισμου. Οταν τονιζα (εγω και τοσοι αλλοι) την σημασια και δυναμη των gpu-bound games γινομαστε γραφικοι, amd fans ή οτι αλλο. Ή ακουμε πως επειδη η πλειοψηφια των παιχνιδιων δεν ειναι gpu-bound εξ' ολοκληρου, μελλοντικα αυτο δεν θα αλλαξει... (μπορει να εχει απαντηθει ηδη, δεν προλαβα να φτασω ως την τελευταια σελιδα, και συγγνωμη για το offtopic).
  12. Αξιζεις βραβειο Καλυτερης Παρομοιωσης! (σιγα μην εβαζες μυαλο μετα τις ροδες και τη ροπη...)
  13. Αφου δεν τσιμπας στην παιδικη λογικη του Elfa, φιλε Storm, προσπαθησε να μην τσιμπας και καθολου, γενικοτερα. Οσο αστειο και αν ειναι να βλεπεις σε καθε απαντηση να ξετυλιγεται η βλακεια του.
  14. Στην ουσια απαιτειται το HD texture pack για να "πιασει" η επιλογη Ultra στα textures? Βλεπω μια διαφορα απο high σε ultra πχ, παρ' ολο που εχω 2GB καρτα, αλλα δεν εχω καταλαβει τι παιζει. Κανονικα θα επρεπε να βλεπω εικονες (μερικες φορες στο 1ο φορτωμα οντως βλεπω εικονες αλλα σταθεροποιειται ψηλα μετα). Θα ανεβασω μολις βρω χρονο.
  • Δημιουργία νέου...