Προς το περιεχόμενο

Mozzie

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    51
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Mozzie

  • Ημερομηνία γέννησης 01/09/1990

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.819 προβολές προφίλ

Mozzie's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 1 χρόνο Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

515

Φήμη

  1. Mozzie

    Στρατός/Θητεία/ΕΔ

    Δεν κάνει τίποτα, με ό,τι πληροφορίες μπορούμε να βοηθήσουμε καλό είναι. Από κει και πέρα, να ξέρεις στο στρατό (και γενικά) ότι και να σου πει ο οποιοσδήποτε (εμού συμπεριλαμβανομένου) πάντα να το αμφισβητείς και να το εξακριβώνεις και μόνος σου. Όπως σου είπα, είχα πάει πριν 2 χρόνια, σε άλλες συνθήκες (δεν είχαμε πανδημία τότε...) και με άλλες βλέψεις (το Ι5 αν και καλοδεχούμενο, δεν ήταν πρώτη προτεραιότητα μου, οπότε δε με ένοιαζε να το κυνηγήσω). Επομένως, ακόμη και αν είναι δύσκολο, προσπάθησέ το, έχε εξετάσεις και γνωματεύσεις των δικών σου γιατρών και υπογράμμισε στους στρατιωτικούς γιατρούς όποιο πρόβλημα υγείας έχεις. Και από κει και πέρα βλέπεις πως θα πάει το πράγμα. Σε κάθε περίπτωση καλή τύχη και μακάρι να τα καταφέρεις με την απαλλαγή! Και αν τελικά δεν κάτσει, μη σκας, και καλή σου θητεία! Με καλές παρέες (το πιο βασικό εκεί μέσα), με ύπνο και καλό φαΐ, περνάει ομαλά (και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και ευχάριστα). Επίσης, εάν αυτή τη στιγμή δουλεύεις, θα είναι και ένα διάλειμμα από έγνοιες και ευθύνες, καθώς ως φαντάρος οι βασικές σου έγνοιες θα είναι πότε και ποια υπηρεσία θα έχεις και πότε θα έχεις έξοδο και πόσα λεφτά να χαλάσεις σε σουβλάκια και μπύρες.
  2. Mozzie

    Στρατός/Θητεία/ΕΔ

    Ναι, και σε μένα είναι αρκετά εμφανής η δυσπλασία στο θώρακα, ακόμη και με την μπλούζα. Νομίζω το σημείο κλειδί στη διάγνωση που παρέθεσες, είναι το "σοβαρή μείωση της αναπνευστικής ή κυκλοφορικής λειτουργίας". Όπως σου είπα, το Ι5 παθολογικό είναι αρκετά δύσκολο. Άρα εάν επικαλεστείς την παραπάνω διάγνωση, πιστεύω πως ο θωρακοχειρούργος θα σε παραπέμψει πρώτα στον καρδιολόγο (που λογικά δε θα βοηθήσει, γιατί εάν είχες πιο σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, θα το γνώριζες μέχρι σήμερα) και τον πνευμονολόγο για σπιρομέτρηση και εξέταση. Στο φρουραρχείο εγώ είχα πάει (έχοντας στα χέρια μου το σημείωμα κατάταξης) μια βδομάδα πριν παρουσιαστώ. Υπήρχε γενικά τεράστια ουρά, καθώς στο ίδιο διάστημα πηγαίνουν και όσοι θέλουν να ζητήσουν αναβολή για ψυχολογικούς/ψυχιατρικούς λόγους, οι οποίοι είναι όντως πολλοί σε κάθε ΕΣΣΟ. Επομένως είναι καλό να πας με το που ανοίγει το φρουραρχείο. Όταν φτάσει η σειρά σου, πας με τα χαρτιά σου εκεί, τους εξηγείς τι είδους παραπεμπτικά χρειάζεσαι και στα βγάζουν. Για τον ψυχολόγο, λόγω ζήτησης, φέρνουν 2-3 ψυχολόγους στο διπλανό κτήριο ώστε να κυλάει γρήγορα η διαδικασία. Για τα παθολογικά, σε στέλνουν στο κοντινότερο στρατιωτικό νοσοκομείο. Το σίγουρο, λοιπόν, είναι ότι πρέπει να έχεις το σημείωμα κατάταξης σου στα χέρια για να σου βγάλουν παραπεμπτικό. Αυτό που δε γνωρίζω σίγουρα είναι εάν πρέπει να πας υποχρεωτικά την τελευταία βδομάδα πριν παρουσιαστείς ή μπορείς και νωρίτερα για να αποφύγεις την πολυκοσμία. Ειδικά τώρα με τον covid ίσως έχουν αλλάξει τα πράγματα. Οπότε σου προτείνω με το που πάρεις το χαρτί στα χέρια σου, να πάρεις τηλέφωνο (στο φρουραρχείο λογικά, αλλιώς στη Στρατολογία) να ρωτήσεις τι μπορείς/πρέπει να κάνεις. ΥΓ : Απ' ότι θυμάμαι, ένα άλλο μέλος του φόρουμ με pectus excavatum (μου είχε δώσει πληροφορίες όταν έμπαινα εγώ, πριν 2μισι χρόνια) είχε πάρει πρώτα αναβολή 2 χρόνων, και μετά ξαναεξετάστηκε από την επιτροπή και τότε βγήκε Ι5 και πήρε αναβολή. Και αυτό μόνο επειδή είχε κάνει χειρουργείο στο θώρακα και είχε βάλει λάμες. ΥΓ2 : Πάντως εάν μόνο σε ανησυχεί να υπηρετήσεις με αυτά τα θέματα, εγώ από την προσωπική μου εμπειρία δεν είχα κάποιο πρόβλημα, γιατί γενικά στο στρατό είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα θέματα υγείας, επομένως θα σε προσέχουν (πάντα με δική σου πρωτοβουλία) ώστε στη εκπαίδευση να μην υποχρεώνεσαι να κάνεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή δυσκολία. Αλλά ακόμη και αργότερα ισχύει το ίδιο (όπως το να αποφεύγεις να σηκώνεις πολλά βάρη κλπ).
  3. Mozzie

    Στρατός/Θητεία/ΕΔ

    Έχω ακριβώς τα ίδια. Φαινότυπο Marfan φαντάζομαι ε; Άμα έχεις κανονικό Marfan (που φαντάζομαι χίλιες φορές να πας στρατό, παρά να το έχεις...), τότε ναι βγαίνεις Ι5.... Για το καρδιολογικό (εξαρτάται βεβαία σε τι βαθμό είναι η ανεπάρκεια) με έβγαλαν Ι3 άοπλο. Είχα μαζί μου και triplex 15 χρόνων για να τα δει ο στρατιωτικός καρδιολόγος. Και μου έκανε και εκεί άλλο ένα. Για το σκαφοειδή θώρακα, Ι4. Για αυτό δεν είχα κάποια εξέταση, καθώς το πρόβλημα είναι πολύ εμφανές και με γυμνό μάτι... Άρα ο θωρακοχειρούργος του 401 έγραψε απευθείας τη γνωμάτευση. Δεν πήγαινα βέβαια για Ι5, οπότε δε με ένοιαζε τι θα με βγάλουν. Απλά ήθελα να έχω τις επίσημες γνωματεύσεις του 401, ώστε να προστατεύσω τον εαυτό μου στη θητεία μου, χωρίς περιττές γκρίνιες από περίεργα στελέχη. Γενικά, πολύ δύσκολα θα βγεις Ι5 για παθολογικούς λόγους, πρέπει να έχεις πραγματικά σοβαρό πρόβλημα. Μπορείς να έχεις μαζί σου τις εξετάσεις, αλλά όπως είπε και ο DrXavier θα σε στείλουν οπωσδήποτε σε στρατιωτικό νοσοκομείο για να βγουν οι επίσημες γνωματεύσεις, ώστε να καθοριστεί το Ι σου. Εγώ επειδή δεν ήθελα να ταλαιπωρηθώ στη Λέσβο πέρα δώθε στα νοσοκομεία, είχα πάει από εδώ στην Αθήνα στο 401 και πήρα τις γνωματεύσεις (και τις προτάσεις των Ι) από τους αντίστοιχους γιατρούς, και έτσι στη Λέσβο απλά διάβασαν τα χαρτιά του 401 και μου έβαλαν απευθείας το Ι, χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία. Για να εξεταστείς στο 401, πας με το σημείωμα κατάταξης σου στο φρουραρχείο και σου βγάζουν παραπεμπτικό για το 401.
  4. Mozzie

    Στρατός/Θητεία/ΕΔ

    Για να πάει κάποιος δόκιμος με τα δεδομένα του Ελληνικού στρατού, αξίζει μόνο άμα έχεις ανάγκη τα χρήματα και καμία σοβαρή προοπτική έξω. Για τίποτε άλλο. Όλα τα άλλα που γράφτηκαν για απόκτηση "πολύτιμης εμπειρίας" και "διοικητικών δεξιοτήτων" είναι το λιγότερο αστεία και μπορούν να ειπωθούν μόνο από κάποιον που δεν έχει σχέση με τον Ελληνικό στρατό και την καθημερινότητά του, ή ζει στο δικό του κόσμο.
  5. Mozzie

    Defending Jacob

    Η σειρά overall ήταν καλή, και η σκηνοθεσία και οι πρωταγωνιστές πολύ καλοί. Τα πρώτα επεισόδια ήταν αρκετά πιστά στο βιβλίο (με κάποιες μικροδιαφορές, κυρίως άλλαξαν φύλο σε κάποιους χαρακτήρες, αλλά δεν παραπονιέμαι, γιατί αυτή που έπαιζε τη Τζοάννα τη δικηγόρο, μου άρεσε πολύ στο ρόλο της). Δυστυχώς όμως, το τελευταίο επεισόδιο (άρα και το τέλος της σειράς) είχε αρκετές πολύ βασικές αποκλίσεις από το βιβλίο, και απογοητεύτηκα πολύ... Όντως, το τέλος του βιβλίου, αν και πολύ πιο dark, ήταν πολύ πιο ταιριαστό... Και το νόημα του βιβλίου ήταν να μη δοθεί κάπου οριστική απάντηση για το αν το έκανε ή όχι ο Jacob, αλλά να αφεθεί στην κρίση του αναγνώστη. Παρόλα αυτά, αν εξαιρέσεις το φινάλε, η σειρά είναι πραγματικά καλή, και την προτείνω να τη δείτε. Ειδικά κάποιοι από τους ηθοποιούς είναι εξαιρετικοί, όπως η μάνα, ο Jacob και ο παππούς του (εντάξει, J. K. Simmons είναι αυτός...). Και η παραγωγή, αν και Apple TV, είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.
  6. https://www.4kdownload.com/products/product-videodownloader Πολύ ωραίο προγραμματάκι. Μπορείς να κατεβάσεις και τους υπότιτλους που συνοδεύουν ένα βίντεο.
  7. Πρεμιέρα : Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019
  8. His Dark Materials Βασισμένο στα βιβλία από τον Philip Pullman. Η Τριλογία του Κόσμου στα Ελληνικά. Μακράν από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία της παιδικής/εφηβικής ηλικίας. Τα έχω ξαναδιαβάσει αρκετές φορές. Κάθε φορά σε διαφορετική ηλικία. Και κάθε φορά μου γεννούσε και διαφορετικά συναισθήματα. Είχε ξαναγίνει άλλη μια (ομολογουμένως) αποτυχημένη προσπάθεια για μεταφορά στον κινηματογράφο του 1ου βιβλίου το 2007. Ας ελπίσουμε σε κάτι σαφώς ανώτερο. Οι συντελεστές και το cast πάντως μου αφήνουν θετικά συναισθήματα.
  9. Mozzie

    Στρατός/Θητεία/ΕΔ

    Ναι, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αρκετός κόσμος και οι περισσότερες μονάδες τρώνε εμπλοκή. Αλλά φαντάζομαι ότι λίγο πολύ το ίδιο συμβαίνει και αλλού, καθώς οι 354 (που απολύεται σύντομα) και 356 φύγαν σχεδόν ολόκληρες με μετάθεση, οπότε υπάρχει ανάγκη από κόσμο. Τώρα για το αν είναι καλά, εξαρτάται από το όπλο/σώμα σου, καθώς και τη μονάδα που θα καταλήξεις. Σαν μέρος είναι ωραία εάν τοποθετηθείς κοντά στην πόλη ώστε να έχεις εξόδους στην Μυτιλήνη. Τώρα αυτές οι δηλώσεις των ΣΥΠΟ πρέπει να είναι κοροϊδία, γιατί εάν δεις τις εγκυκλίους που καλούν την κάθε σειρά, οι τοποθετήσεις γίνονται ανάλογα την περιοχή και τον τομέα σου (τα πρώτα 3 ψηφία του ΣΑ σου) και όχι ονομαστικά-ατομικά.
  10. Mozzie

    Στρατός/Θητεία/ΕΔ

    Δεν είναι ακριβως έτσι τα πράγματα. Επειδή μπήκα με την ΕΣΣΟ του Μαϊου (Λέσβος), να σας πω τη δική μου εμπειρία: Η κατάταξη διαρκεί από 4 έως 7 μέρες, ανάλογα το πλήθος των αναμενόμενων. Παρουσιάζεται στο ΣΥΠΟ που σου γράφει το σημείωμα κατάταξης, όπου περνάς όλα τα γραφειοκρατικά της κατάταξης: παραδοση ταυτότητας, χαρτιά, ιατρικές εξετάσεις, ενημέρωση, παραλαβή ρούχων κλπ. Μέχρι να τελειώσει η μέρα, έχεις ξεμπερδεψει με την κατάταξη, εκτός απροόπτου. Αν χρειάζεσαι εξετάσεις για τον καθορισμό της σωματικής ικανότητας (Ι1-Ι4) θα σε στείλουν μόλις ολοκληρωσεις την κατάταξη στο κοντινότερο στρατιωτικό νοσοκομείο που έχει γιατρούς της ειδικότητας που χρειάζεσαι (πχ κάποιους της σειράς μας τους στείλανε από Λέσβο στο 401). Εδώ μια παρένθεση. Μπορεί κάποιοι να πουν να αφήσετε να κάνετε εξετάσεις ή την ακτινογραφία μέσα στο στρατό, ώστε να γλιτώσετε 1-2 μέρες θητείας. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν αξίζει τον κόπο, ειδικά άμα είναι να κάνεις ολόκληρο ταξίδι (πχ 12 ώρες πλοίο Λεσβος-Αθηνα). Αφενός δε γλιτωνεις κάτι ιδιαίτερο, αλλά περισσότερο θα ταλαιπωρηθείς να ταξιδέψεις με παραλλαγή, αρβύλα, αλλά και συνοδό. Απ'την άλλη τις πρώτες μέρες προσαρμόζεσαι στην καθημερινότητα του στρατού, αλλά και πιάνεις και παρέες με άτομα της σειράς σου. Έτσι άμα έρθεις μετά από 2 μέρες, θα νιώθεις λίγο σαν ψάρι έξω απ'το νερό (no pun intended). Εγώ προσωπικά, είχα πάει φρουραρχείο να πάρω κατάσταση επιβίβασης (δικαιούται δωρεάν εισιτήριο πλοίο/τρένου/λεωφορείου για να πας στο ΣΥΠΟ) και επιτόπου ζήτησα παραπεμπτικό για συγκεκριμένους γιατρους στο 401 όπου με εξέτασαν και έγραψαν γνωματεύσεις και πρόταση για το Ι που αντιστοιχεί. Είναι μια διαδικασία που στην εξηγούν στο φρουραρχείο. Αλλά όταν παρουσιάστηκα Μυτιλήνη έδωσα τις γνωματεύσεις του 401 κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων στο ΣΥΠΟ και στο τέλος της μέρας είχε καθοριστεί το Ι μου. Συνεχίζουμε. Μόλις τελειωσεις με την κατάταξη άμα υπάρχει κάποια εκκρεμότητα, μένεις στο ΣΥΠΟ για το βράδυ. Αλλιώς στο τέλος της μέρας έρχεται κίνηση από την οργανική μονάδα σου (αυτή που λέει το σημείωμα κατάταξης) και σας παίρνει. Μένεις στη μονάδα σου μέχρι να τελειώσει η κατάταξη για όλους. Σε αυτό το διάστημα, ανάλογα τη μονάδα που είσαι, μπορεί να μην κάνεις τίποτα, να σας πουν κάποια βασικά, ή και να σας τρέξουν λιγάκι. Όταν τελειώσει η καταταξη, η μονάδα σου σε στέλνει στο στρατόπεδο που θα περάσεις τη Βασική Εκπαίδευση. Εκεί μένεις 2 βδομάδες και μετά ορκίζεσαι. Παίρνεις την άδεια Ορκωμοσίας (4 μέρες συν ότι τιμητικη δώσει το ΓΕΣ για τη σειρά σας - συνήθως βγαίνει σύνολο μια βδομάδα με 10 μέρες το πολύ). Μετά την άδεια Ορκωμοσίας επιστρέφεις στην οργανική σου μονάδα όπου μένεις 1-2 μέρες και μετά σε στέλνουν σε άλλο στρατόπεδο όπου για 3 βδομάδες περνάς ΣΠΕΝ (προχωρημένη εκπαίδευση). Μετα το τέλος των ΣΠΕΝ επιστρέφεις στην οργανική μονάδα σου and that's it. Μένεις εκεί είτε μέχρι να τελειώσεις τη θητεία σου είτε μέχρι να παρεις μετάθεση στον τόπο που δηλώνεις κοντά όταν κλεισεις 3μηνο μέσα στο στρατό. Οι μεταθέσεις για την παραμεθόριο βγαίνουν συνήθως όταν κλεισεις 5 με 6 μήνες θητείας. Αυτά τα λίγα.
  11. Mozzie

    The Big Bang Theory

    Btw, η ηθοποιός που παίζει τη μάνα του Young Sheldon, είναι κόρη της ηθοποιού που παίζει τη μάνα του Sheldon στο Big Bang Theory. https://www.hollywoodreporter.com/live-feed/young-sheldon-zoe-perry-playing-her-mom-laurie-metcalf-1069462
  • Δημιουργία νέου...