Προς το περιεχόμενο

Aniwthos

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    76
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Greece / Katerini

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.524 προβολές προφίλ

Aniwthos's Achievements

  1. Πρώην κάτοχος OLED 1080p EG910V curved 55'. Αγορασμένη τον Νοέμβριο του 2016, Νοέμβριο 2023 κάηκε το panel. Να μοιραστώ την εμπειρία μου: Προηγήθηκε burn in από κανάλια nickelodeon/disney junior μέσα στο 2021. Ναι η τηλεόραση έπαιζε για κάποιες ώρες παιδικά καθημερινά αλλά δεν έπαιζε όλη μέρα παιδικά. Αργότερα μέσα στο '22 εμφανίστηκαν και τα σήματα SKAI / Alpha από την άλλη μεριά επίσης. Η τηλεόραση έπαιζε πάντα κάτω από 50% φωτεινότητα μιας και δεν χρειαζόταν ποτέ παραπάνω. Πανέμορφη tv ευχαριστήθηκα τις ταινίες και το 3d της. Για gaming σε ps4 ήταν φοβερή μιας και είχε χαμηλό input lag για την εποχή της και η εμπειρία των μαύρων και τον αντιθέσεων ήταν κάτι καινούριο για την εποχή τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο. Δεν μπορώ να πω ότι 7 χρόνια ήταν πολλά που κράτησε με μια μέτρια χρήση μιας και η τηλεόραση άνοιγε μετά τις 5-6 το απόγευμα λόγω δουλειάς. Θα την περίμενα να πάει μια διετία ακόμα. Έχω μια sony led αγορασμένη το 2008 και παίζει μέχρι σήμερα όπως την πρώτη μέρα με την ίδια χρήση περίπου. Σίγουρα η τεχνολογία εξελίχθηκε και κάθε χρόνο τα μοντέλα των oled γίνονται καλύτερα (?) - με ηλεκτρονικούς που έτυχε να μιλήσω μιλάνε για μικρούς χρόνους ζωής και μεγάλη ευαισθησία γενικώς στα oled panels. Το φαινόμενο του burn-in υπάρχει όμως και για μένα είναι ένα μείζον θέμα. Το άρθρο βέβαια δεν νομίζω να μιλάει αντικειμενικά για τις ώρες γιατί είναι μια πολύ μέτρια ως μικρή η χρήση του σε καθημερινό επίπεδο. Σίγουρα βέβαια πρέπει να αντισταθμίσεις αρκετά πράγματα αν θέλεις να πας σε αγορά oled. Όλες οι επιλογές έχουν τα υπέρ και τα κατά, κάτι θα χάσεις κάτι θα κερδίσεις. Σίγουρα ότι μπορεί να έχει μειωθεί το θέμα burn-in στα καινούρια μοντέλα είναι μια εξέλιξη αλλά δεν έχει εκμηδενιστεί. Φυσικά πάντα είναι μια προσωπική επιλογή. Η απορία μου είναι πως κάποιοι αγοράζουν oled για pc και gaming στο pc μιας και σε πολλά games υπάρχουν στατικά σημεία, (health bars/πίνακες κτλ) backgrounds/wallpapers στατικά κτλ. Να συμπληρώσω ότι είμαι κάτοχος εδώ και 1,5 μήνα της Hisense u7k (55inch σε προσφορά στα 600€ προ Black Friday) και μπορώ να πω ότι είναι για τα λεφτά της είμαι εντυπωσιασμένος. Το miniled δεν είναι Oled σίγουρα αλλά 120hz panel και μια τηλεόραση που τα κάνει όλα αρκετά καλά δεν θα βρεις εύκολα στην αγορά σε αυτά τα λεφτά. Το rtings πάντως την κατατάσσει σε vfm αγορά και χτυπάει μοντέλα Samsung των 1000+ ευρώ. + όποιος αγόρασε Hisense τηλεόραση μέσα στον Νοέμβριο να μπει στο site της Hisense να βάλει την απόδειξη της αγοράς και δίνει +2 χρόνια εγγύηση η Hisense δωρεάν. Δηλαδή πάει στα 4 χρόνια εγγύηση η τηλεόραση χωρίς κανένα κόστος. Αν δεν κάνω λάθος η ενέργεια τρέχει από Hisense μέχρι 30/11.
  2. Thank you, δεν το είχα σκεφτεί, θα το δω και θα επανέλθω
  3. Καλησπέρα, πρόσφατα κάτοχος και εγώ της Hisense 55 u7kq (την πέτυχα σε προσφορά στα 599). Στο gaming έχω εντυπωσιαστεί (ps5) μιας και έρχομαι από 1080p oled (έκαψε panel μετά από 7 χρόνια). Τα μαύρα της oled δεν τα πιάνει, ίσως βέβαια φταίνε και οι ρυθμίσεις αλλά μπορώ να πω ότι τα ελληνικά κανάλια ακόμα και με cosmote box έπαιζαν καλύτερα στα 1080p. Λογικό μιας και νομίζω το σήμα τους είναι 1080i ακόμα. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάπου να πάρω ρυθμίσεις για δοκιμή για καλύτερη ποιότητα εικόνας. Στο rtings που την έχει δίνει το μοντέλο με τις βάσεις αριστερά δεξιά που έχει και διαφορετικό εσωτερικό μενού, στην Ελλάδα έρχεται με πιο ωραία βάση στο κέντρο. Αν γνωρίζει κάποιος θα ήμουν υπόχρεος, ευχαριστώ εκ των προτέρων. Κατά τα άλλα είναι μια vfm επιλογή που σίγουρα κοντράρει samsungs στο 1000άρικο.
  4. Καλημέρα σας, κάνω ένα μικρό intro για την τηλεόραση που έχω/είχα: μετά από 7 χρόνια με την LG OLED EG910V curved 3d τελικά χτες ξαφνικά μαύρισε και μάλλον παρέδωσε πνεύμα. Ανοίγει αλλά αμέσως κλείνει, έχω δοκιμάσει hard resets κτλ ότι βρήκα στο internet, επόμενο στάδιο είναι τεχνικός που μάλλον θα το επιβεβαιώσει. Στα θετικά: την ευχαριστηθήκαμε σε ταινίες, gaming και με το ps5 σε 1080p ειδικά το βράδυ σε σκοτεινό δωμάτιο. Το 3d ήταν πραγματικά μια πολύ ωραία εμπειρία. Τα μαύρα της πολύ ωραία και αν και είχα φοβηθεί λόγω curved ήταν πολύ μικρή η κλίση της. Αρνητικά: burn in σε σήματα καναλιών (disney junior/nickelodeon) λόγω λιωσίματος παιδικών από τα μωρά + ΣΚΑΙ (μας έφαγε το σουρβάιβορ :-)), αργό μενού, φτωχές υπηρεσίες μέσα στο μενού. Στο διά ταύτα - ψάχνω τηλεόραση, 55 inch - ιδανικά 800€ μέχρι 1000 (max) OXI OLED λόγω εμπειρίας burn in - ιδανικά πιο πολύ για cosmote (εχω το smart box από cosmote λόγω ότι δεν το υποστήριζε η τωρινή). Κυρίως χρήση κανάλια cosmote και επειδή υπάρχει ps5 (δεν υπάρχει πολύς χρόνος βέβαια) θα ήθελα να ζήσω την εμπειρία του 2.1hdmi εφόσον δεν ξεφεύγει το budget μου. Η τηλεόραση θα παίζει κυρίως βράδυ σε σκοτεινό χώρο και παρακολουθούμε συνήθως από angle (πλάγια θέση). Βλέπω qned / qled αλλά δεν ξέρω αν αυτή η τεχνολογία έχει θέματα burn in. στην εποχή που την πήρα ήταν οι LG / Sony Bravia και οι Samsung κλασσικά. Hisense και TCL που βλέπω σήμερα δεν τις ξέρω καν μιας και έχω σταματήσει να ασχολούμαι με το άθλημα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις σας και τη βοήθεια σας. Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα ένα πλάνο είναι να κάνουμε υπομονή - αν βρούμε από κανέναν φίλο καμιά αχρείαστη tv να κάνουμε τη δουλειά μας μέχρι BF μήπως και φέτος λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας για τις εκπτώσεις, υπάρξουν πραγματικές εκπτώσεις και όχι πλασματικές όπως τα υπόλοιπα χρόνια από τα γνωστά ηλεκτρονικά καταστήματα. Σας ευχαριστώ και πάλι.
  5. Έτσι ακριβώς! - (είπε ο κάτοχος iphone 7 plus από τα τέλη 2016 που παίζει ακόμα και σήμερα τα πάντα απροβλημάτιστα με το τελευταίο update). - αν και δεν ξέρω από ανδροειδή, ισχύει το ίδιο και για ένα xiaomi 6ετίας; να παίζει απροβλημάτιστα με την τελευταία έκδοση android π.χ.; (το brand που ανέφερα είναι ενδεικτικό).
  6. Aniwthos

    Skroutz Plus

    Μη το βλέπεις έτσι όμως, δεν είναι όλα τα καταστήματα στο τύπου "αποτυχημένα" που τελευταία τους ελπίδα είναι το skroutz. Υπάρχουν υγιείς επιχειρήσεις που δεν θέλουν να είναι στο skroutz αλλά πλέον έχει καταντήσει αναγκαίο κακό γιατί ευτυχώς η δυστυχώς στον Έλληνα έχει ριζώσει. Να μην αναφέρω τι σφαλιάρες έφαγε το skroutz σε άλλες χώρες που επιχείρησε ανοίγματα. Ναι πλέον ο μέσος χρήστης δεν είναι ο ίδιος που ήταν προ καραντίνας, είναι πιο εξοικειωμένος, πιο πονηρεμένος και θα κάνει την έρευνα του πριν αγοράσει, το κάνω εγώ, το κάνεις εσύ, το κάνουν φαντάζομαι όλοι. Επίσης κανένα νέο κατάστημα πλέον δεν μπορεί να μπει στο skroutz αν δεν μπει για τουλάχιστον 1 χρόνο πρώτα στο maketplace τους (φυσικά θα πρέπει να έχει υπόσταση 3+ έτη, με +50Κ τζίρο/έτος). Ναι με 7% δεν μπορείς να τρέξεις διαφημιστική καμπάνια συμφωνώ, αλλά το να επενδύεις για να χτίσεις το brand σου σε βάθος χρόνου είναι κάτι διαφορετικό από το να είσαι ο πιο φτηνός στη λίστα χωρίς αύριο να σε θυμάται κανείς αν πέσεις στην 4+ θέση. Εξ' άλλου νομίζω το 7% είναι η εξαίρεση και ο μέσος όρος κυμαίνεται στο 12-15%. Όσο για τα σάπια woocommerce αυτά τα καταστήματα ούτως ή άλλως πλέον δεν μπορούν να μπουν πλέον στο skroutz εφόσον δεν πληρούν προϋποθέσεις νέου καταστήματος.
  7. Aniwthos

    Skroutz Plus

    Μα ξέρουμε τι δίνουν τα σοβαρά καταστήματα σε διαφημίσεις για καμπάνιες, στο χώρο είμαστε. Επιλογή και στρατηγική του κάθε καταστήματος που θα παίξει και εις γνώση του φυσικά. Απλά με αυτά τα χαμένα λεφτά από τα ποσοστά θα μπορούσε να κάνει πραγματικό branding σε άλλα κανάλια. Όπως είπα στρατηγική και επιλογή του καθενός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα ποσοστά δεν είναι ψηλά ή η μετατροπή από CPC σε CPS έγινε για το γενικό καλό. Εξ' άλλου όπως έχω ξαναπεί, μια έρευνα σε top πωλήσεων προϊόντα (π.χ. Apple) σε skroutz και bestprice φαίνεται ότι το καπέλο του % από την πώληση του CPS την επιβαρύνεται ο τελικός αγοραστής. Φαντάσου κατάστημα εκτός skroutz marketplace που παίζει skroutz/bestprice/google ads/social ads/λοιπά affiliates και περάσει η παραγγελία από 2-3 κανάλια τι τελικά μένει στο Χ κατάστημα.
  8. Aniwthos

    Skroutz Plus

    Τα ποσοστά που πληρώνει ένας προμηθευτής σε παραγγελίες από το marketplace κυμαίνονται στην καλύτερη από 7% έως και 18%! (αναλόγως την κατηγορία προϊόντων). Μέτοχος στην επιχείρηση δηλαδή. Οπότε και με την έκπτωση που μπορεί να σου κάνει στα μεταφορικά πάλι κερδισμένος θα είναι.
  9. Aniwthos

    Skroutz Plus

    Σε έρευνα που έκανα για το skroutz Plus πάντως δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει τα λεφτά του. Έψαχνα να αγοράσω κάτι συγκεκριμένο το οποίο είχε βάρος και όσα καταστήματα ήταν στο marketplace μου έβγαζε μεταφορικά 17€ (χωρίς να έχω skroutz plus). Σε δεύτερο και τρίτο κατάστημα που μπήκα που δεν ήταν στο marketplace του skroutz μου το φέρνανε στην πόρτα μου με δωρεάν μεταφορικά. Εικάζω ότι και με τα +17€ του plus δωρεάν θα ερχόταν αλλά γιατί να τα πληρώσεις; πιστεύω αξίζει να ξοδέψεις 5-10 λεπτά παραπάνω και κάνεις μια έρευνα και στα υπόλοιπα καταστήματα που δεν είναι στο marketplace τους (οι διαφορές στον δεύτερο-τρίτο-τέταρτο ήταν περίπου της τάξης των 0,5-0,10 λεπτών).
  10. Aniwthos

    Skroutz vs Bestprice

    Υπάρχουν τόνοι site εκεί έξω που κάνουν αντικειμενικά reviews γιατί αυτή είναι η δουλειά τους ασχέτως αν τους χαρίζεται το προϊόν ή όχι. Δεν νομίζω ότι θα μπούνε στη διαδικασία να χαλάσουν την εικόνα τους για μια δωρεά. ενημερωτικά μερικά από τα καλύτερα: rtings, gadgetreview, pcmag, tomsguide κτλ.
  11. Aniwthos

    Skroutz vs Bestprice

    Reviews, unboxing videos κτλ είναι πολύ εύκολο να βρεις εφόσον το προϊόν είναι επώνυμο, με μια απλή αναζήτηση στον γούγλη. Επίσης sites τύπου plaisio/public έχουν επίσης μηχανισμό για κριτικές στα προϊόντα τους.
  12. Aniwthos

    Skroutz vs Bestprice

    Υπάρχουν πολλοί τρόπο να πάρεις exposure από τα marketplaces (ρίχνοντας τιμή / εμφανίζοντας προϊόντα που δεν έχεις) και οι δικαιολογίες τύπου τελείωσε η προσφορά δεν την προλάβατε για λίγο, ή πριν από 2 λεπτά πουλήθηκε το τελευταίο είναι στο πρόγραμμα. Αρνητικό ή θετικό δεν παύει να είναι exposure. Όπως και να 'χει εφόσον βγεις και εσύ κερδισμένος σαν αγοραστής με μια καλύτερη τιμή δεν νομίζω να ενοχλεί.
  13. Όλα τα markeplaces (βλέπε skroutz/shopflix/amazon/ebay) ήταν, είναι και θα είναι πάντα υπέρ του αγοραστή. Πιο πολλά δικαιώματα και επιλογέ, υπέρ στην αποποίηση ευθυνών κτλ. Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και με ένα από αυτά σαν πωλητής το έχει ζήσει. Το 12%, μετοχικό. Ακόμα και το skroutz που σε κάποιες κατηγορίες με + κόστος διαχείρισης φτάνει το 10-11% έχει σταματήσει πλέον να είναι ανταγωνιστικό (ή μάλλον τα καταστήματα που προβάλλονται εκεί) σε σχέση π.χ. με bestprice. Με μια απλή αναζήτηση σε προϊόντα τεχνολογίας θα δείτε διαφορές υπέρ του bestprice πλέον γιατί έχει κρατήσει το cost per click σε αντίθεση με το cost per sale που φαίνεται να γίνεται και εδώ. Φυσικά και στο skroutz πιλοτικά ξεκίνησε με 2-3 κατηγορίες και πλέον έχει επεκταθεί σε όλες. Συγκριτικά φυσικά οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα καθαρά τύπου markeplaces είναι σαφώς ανώτερες, δεν χρειάζεται κουβέντα πάνω σε αυτό, επιλογή τους αν πλέον δουλεύουν CPS η CPC όπως και επιλογή του καθενός από που θα αγοράσει. Στο θέμα μας, υποθετικά η πώληση θα σταματήσει να είναι ανταγωνιστική εδώ μέσα και σίγουρα για να γίνει θα πρέπει αυτό το 12% ανεκτό να έχει χασούρα και ο πωλητής ώστε να ρίξει την τιμή του. Σε μικροδιαφορές τιμών σίγουρα κάποιος θα επιλέξει ένα κατάστημα που ξέρει ότι το προϊόν είναι σφραγισμένο και υπάρχει εγγύηση καταστήματος ή ακόμα και του marketplace από πίσω (παράδειγμα του skroutz που αποζημίωσε πελάτες από κατάστημα eshop που έκλεισε, περίπου 400 πελάτες με κόστος 55-60κ € αν θυμάμαι καλά). Σε μεταχειρισμένα προϊόντα ποιος θα κάνει έλεγχο πριν σταλεί το προϊόν στον αγοραστή; ποιος θα φέρει ευθύνη αν γίνει κάτι στην μεταφορά και πως θα μπορεί να αποζημιωθεί σαν ιδιώτης; Πως θα υπάρχει αντικειμενική αξία σε περίπτωση σπασίματος σε μεταχειρισμένο προϊόν ώστε να υπάρξει αποζημίωση; Ποιος θα κάνει έλεγχο ότι ο αγοραστής παρέλαβε αυτό που έπρεπε και όχι πέτρες; Ποιος θα κάνει έλεγχο στο ότι ο αγοραστής λέει ότι έλαβε πέτρες ενώ έλαβε αυτό που λέει ότι έστειλε ο αποστολέας; Ναι και σε άλλα marketplaces που δουλεύουν με ιδιώτες ισχύουν τα παραπάνω αλλά εδώ νομίζω ότι φαίνεται ότι βιάστηκε όλο το θέμα χωρίς σοβαρό κείμενο από πίσω. Κουβέντα να γίνεται, μιας και υπάρχει και η επιλογή (ακόμα) να μην προχωρήσεις σε verified seller αλλά το όλο θέμα μοιάζει Βατερλώ (κοινώς αρπαχτή).
  14. Aniwthos

    Skroutz vs Bestprice

    Από προσωπική εμπειρία που έχω, κατάστημα με ρώτησε αν το βλέπω στο skroutz το προϊόν πριν μου πει τιμή και συγκεκριμένα θυμάμαι τη φράση "αν δεν το πάρεις από το skroutz επειδή μας στραγγίζει" και κάνεις τηλεφωνικά την παραγγελία θα σου κάνω καλύτερη τιμή. Το θέμα της διαθεσιμότητας είναι κάτι που το ορίζει το κατάστημα κυρίως μιας και τα περισσότερα καταστήματα ενημερώνουν το απόθεμα τους με xml ή με κάποιο export που παίρνουν από το διαχειριστικό τους. Πάντως ναι, συμφωνώ, σίγουρα για να πετύχεις μια καλύτερη τιμή αξίζει να δοκιμάσεις όλους τους τρόπους.
  15. Aniwthos

    Skroutz vs Bestprice

    Πουθενά όσο αφορά τα καταστήματα. Αλλά σίγουρα για το προϊόν που θα σε ενδιαφέρει για αγορά θα υπάρχουν αρκετά reviews να googlareis. Για αυτό όμως έγραψα "Οι διαφορές τιμών αυτή τη στιγμή σε skroutz/bestprice π.χ. σε αναζήτηση iphone 13 είναι μεγάλες (εφόσον κάποιος ψάχνει το πιο φτηνό κατάστημα να αγοράσει)". Ο καθένας φυσικά έχει τα κριτήρια του.
  • Δημιουργία νέου...