Προς το περιεχόμενο

μtj

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    215
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

μtj's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 10 χρόνια Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 1 χρόνο Insomniac
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

162

Φήμη

  1. Λογικό το προσωρινό προσπέρασμα της Apple αλλά η πρόβλεψη μου είναι πως δεν απέχουμε πολύ από την πτώση της Apple στην 3η θέση. Στο Q3 του 17 μάλλον δεν προλαβαίνει η Huawei αλλά ως το 18 το θεωρώ δεδομένο. Με την υπόθεση ότι Sammy, Apple και Huawei δεν θα κάνουν καμία γκάφα τύπου note 7 αλλά και καμία τρελή υπέρβαση. Από εκεί και πέρα τα κέρδη είναι πράγματικά μετράνε στην όλη υπόθεση κι εκεί η Apple είναι μακράν πρώτη. Προσωπικά τα 17 vs 7 δις της Sammy μου φάνηκαν και μικρή διαφορά, μιας και παλιότερα νομίζω πως η Apple έπαιρνε σχεδόν όλα τα κέρδη της αγοράς. Αλλά όταν τα ποσοστά πωλήσεων πέφτουν προφανώς θα χάσει και μερίδιο από τα κέρδη η Apple. Παρόλο που ανά κομμάτι θα βγάζει πάντα περισσότερο κέρδος απ άλλους.. αχαχα, κλαίω!
  2. Αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. Ή δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς υπολογιστή, ή κάποιος σε κοροϊδεύει ή έχει κάποιες εξωφρενικές απαιτήσεις. Τα 9/10 άτομα που γνωρίζω χρησιμοποιούν το ίδιο σταθερό pc ή laptop για πάνω από 5 χρόνια.
  3. Κι ο ναζισμός πάντως πόνταρε πολλά στη διαφήμιση. Διαφημίζονταν μέσω του κινηματογράφου κτλ, με τρόπο που δεν είχε διαφημιστεί κανείς και τίποτε ως τότε. Δεν αρκούσε η ήττα του Α' ΠΠ, ούτε οι Γερμανοί πολίτες ήταν πιο χαζοί από τους άλλους. Το μάρκετινγκ των ναζί ήταν ασυναγώνιστο κι απίστευτα πρωτοποριακό και οι πολίτες πέσαν θύματα κι αυτής της καλοστημένης απάτης.
  4. Αρχικά, δεν έχουν όλοι περίσσευμα για να διαλέξουν πως θα το χαλάσουν. Υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται βασικά πράγματα για να σκάσουν με την μια κάμποσα κατοστάρικα να πάρουν ένα iphone ή ένα galaxy s. Προφανώς και είναι δικαίωμα τους. Προφανώς και είναι εντελώς ανόητη πράξη. Και γιατί υποτιμάτε τα σουβλάκια δηλαδή; Έχετε αναγάγει τα smartphone σε βασικό αγαθό και σας φαίνονται "ανώτερα" από ένα σουβλάκι (που μπορεί να σας φαίνεται είδος πολυτελείας, μιας και υπάρχουν φθηνότερες τροφές). Η αλήθεια όμως είναι ότι τα smartphone (τα κορυφαία ιδίως) θα έπρεπε να βρίσκονται πολύ χαμηλά στη λίστα με τις ανάγκες ενός ανθρώπου. Κανείς δεν πέθανε επειδή δεν είχε smartphone που δεν μπορεί να αγοραστεί με ένα ολόκληρο βασικό μισθό. Κατά τ'άλλα, μάζευε 20 ευρώ από τα εισαγωγή τυριού δανίας και τράβα δώσε 400 για να εισάγεις κάτι που είναι μόδα. Είναι το πιο ουσιώδες πράγμα που έχω ακούσει μετά από το "δεν αγοράζω από τα lidl αλλά πάω και αγοράζω bmw".
  5. Στο θέμα μας, η Apple με την διαφήμιση έκανε το όνομα της Νο1 και εδώ που τα λέμε τα iphone σου κάνουν και το κλικ με το εξαιρετικό design τους, το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο είναι όντως ωραίο ή το κατέστησε ωραίο η διαφήμιση. Εμένα πάντως μ αρέσει.
  6. Η παράνοια έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Ο άλλο ο τύπος παραπάνω μόνο που δεν μας ζήτησε να ρίχνουμε όλα μας τα λεφτά στις διάφορες apple, για να "κινηθεί του χρήμα". Αρχικά, εμάς δεν μας συμφέρει με τίποτα να στέλνουμε έξω τόσο χρήμα. Χίλιες φορές να φάμε στον περιπτερά της γειτονιάς που λέει ο ίδιος τύπος. Δηλαδή, ο περιπτεράς θα κρατήσει τα αμύθητα κέρδη του από τις αγορές μας και δεν θα κινηθεί το χρήμα. Ενώ η Apple θα μοιράσει τα κέρδη της στους προλετάριους εργαζόμενους της και στα παιδάκι του τρίτου κόσμου κι έτσι θα υπάρξει ροή του χρήματος. Κέρδος και ροή δεν πάνε μαζί. Τα μεγάλα κέρδη κάνουν κάποιος πολύ πλουσιότερους και κάποιους άλλους φτωχότερους. Δεν νοείται κέρδος χωρίς χασούρα.
  7. Εδώ βλέπουμε το μίσος που βγάζει το μέσο ανθρωπάκι προς οποιονδήποτε δεν παραμένει μέσο ανθρωπάκι. Τα έβαλες με μια υπερδύναμη; Θα σε εξισώσουμε με παιδεραστές, τρομοκράτες, κι οτιδήποτε άλλο μας έρθει. Και το λέω αυτό με την ξεκάθαρη πεποίθηση ότι κι εγώ ανθρωπάκι είμαι. Αλλά τουλάχιστον δεν είμαι κρετίνος. Και θα πει τώρα ο κάθε πικραμένος, από την καναπεδάρα "ναι, σιγά τι κάνανε". Επειδή αυτός έχει κάνει περισσότερα. Και όποιος νομίζει ότι κράτη-εταιρίες νοιάζονται για το καλό του είναι πιο ανόητος κι από κουνουπίδι. Πιάνουν που και που μερικούς παιδέρες, που είναι από τα πιο απεχθή άτομα παγκοσμίως και το χρησιμοποιούν ως αφορμή για να χτυπήσουν όποιον πραγματικά επιθυμούν. Καλά, το ότι επιθυμούν να "πιάσουν" και τη τρομοκρατία (σε διεθνές τουλάχιστον επίπεδο) είναι εντελώς διαφορετικό ανέκδοτο.
  8. Γενική ασφάλεια; Γελάνε και οι πέτρες. Άμα η γενική ασφάλεια είναι πάνω απ όλα θα έπρεπε τα leaks να γίνουν οδηγοί για το ξήλωμα αξιωμάτων και περιουσίας κάποιων.
  9. Προφανώς, φοβάστε μη μας ξεπεράσουν οι μηχανές σε ευφυΐα επειδή ως δημιούργημα μας, θα είναι ότι κι εμείς: Οργανισμοί υπερβολικά ευφυείς για την ηθική τους. Αυτό που αδυνατείτε να καταλάβετε είναι ότι οι μηχανές δεν θα είναι μεγαλύτερος καρκίνος για τον πλανήτη απ ότι η ανθρωπότητα. Κι όπως στην ανθρωπότητα θα μπορεί να υπερισχύσει το καλό (στις ταινίες του hollywood ίσως) το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τις μηχανές. Μη φοβάστε πάντως. Είμαστε τόσο άθλιοι που δύσκολα θα καταφέρει κάτι να μας ξεπεράσει. Βέβαια παίζει ρόλο και ποιος θα περάσει στις μηχανές τη σκέψη. Μπορεί να γίνουν η πιο σκοτεινή πλευρά μας αλλά αντίστοιχα θα μπορούσαν και γίνουν και η πιο φωτεινή. Πάντως έχει αρκετή πλάκα ο τρόμος που εκδηλώνει το μέσο μέλος του κυρίαρχου είδους με την σκέψη πως θα βρεθεί υπό την κυριαρχία κάποιου άλλους (είναι μια μορφή αυτοκριτικής).
  10. μtj

    PLAYBOX: PS4 και XBOX One σε ένα notebook

    Αφήστε ήσυχο τον άνθρωπο που λέει για την κνε ρε... Θα ξέρει αυτός. Μη κοιτάτε που πατεράδες υφυπουργών ζητούν από καθηγητές να σπρώξουν τα πτυχία των δικών τους. Η κνε φταίει κατά βάθος. Κάτι τέτοια ακούω ρε και μου έρχεται να βάλω όλα τα βύσματα που έχω, να γίνω γλίτσης και να περνάω φίνα εις βάρος των κορόιδων που πιστεύουν τους παραμυθάδες και αυτά που λένε για αξιοκρατίες κλπ. Τέτοια του πρέπουν του κορόιδου. Από το να χωθούν αυτοί ας σωθούμε εμείς. on topic, ωραίο concept, αλλά η υλοποίηση επιδέχεται αρκετή βελτίωση.
  11. - Οπότε ας τους σκοτώσουμε κι εμείς. - Ενώ εμείς χρειαζόμαστε επεμβάσεις άλλων για να σκοτωθούμε. Το επίπεδο της συζήτησης πέρασε κάτω από απόλυτο μηδέν.
  12. Το θέμα με την δύση είναι ακριβώς το ότι επεμβαίνει αρνητικά. Και το κάνει καθαρά από οικονομικό συμφέρον. Και για αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει. Δεν ζήτησα η δύση να "εκπολιτίσει" κάτι. Αν ποτέ σταματήσει να εκμεταλλεύεται αυτούς τους λαούς θα είναι πρέπον και να δώσει τις βάσεις για την γενική πρόοδο τους. Αυτό που λες παρακάτω "δυτικού τύπου ανθρωπιστικός κοσμικός πολιτισμός που κάποιες ακραίες ομάδες, δημιουργημένες από την Δύση, εκμεταλλεύονται" δεν τον ανέφερα εγώ. Η Σαρία απ όσο γνωρίζω δεν υπήρξε από την αρχή του Ισλάμ. Άσε που καμία θρησκεία δεν υπήρξε αναλλοίωτη έτσι κι αλλιώς. Όταν χρηματοδοτείται το μίσος, ποικιλόμορφα, προφανώς και μια κοινωνία θα γίνει πιο βίαια και το ίδιο θα πάθει και η επικρατούσα θρησκεία. Το θέμα εδώ είναι να πάψει το ποντάρισμα στο μίσος και να επιδιωχθεί το αντίθετο. Εσύ δηλαδή ποια άλλη λύση έχεις; Την συνέχιση των τυφλών πολέμων; Την εξολόθρευση ήδη την αρνήθηκες. Μοναδική λύση για μένα είναι η σκληρή αντιμετώπιση των διαφόρων Τζιχαντιστών, η δίκαια αντιμετώπιση των υπολοίπων μουσουλμάνων και η προσπάθεια για την αναδιοργάνωση και πρόοδο των μουσουλμανικών κρατών (που στην περίπτωση Συρίας και Ιράκ παύει αυτομάτως την ύπαρξη του "Ισλαμικούς Κράτους". Αν λάβεις υπ όψιν αυτά που λες για τα παιδάκια που μαθαίνουν να μισούν κλπ, δεν σου κάνει εντύπωση που υπάρχουν μόνο τόσοι λίγοι τζιχαντιστές επί του συνολικού πληθυσμού μουσουλμάνων; Προφανώς η Τζιχάντ και το ανεξέλεγκτο μίσος δεν είναι για όλους. Υπάρχουν ακόμη και άνθρωποι που έχουν χάσει ολόκληρες οικογένειες και δεν γίνονται τζιχαντιστές. Αυτό κάτι δείχνει. Άλλο να απεχθάνεσαι αυτόν που σκότωσε τον συγγενή σου, άλλο να τον θέλεις νεκρό κι άλλο το να τον σκοτώσεις εσύ ο ίδιος. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Βάσει των πράξεων κάποιων δυτικών κρατών, είναι απολύτως εύλογο να μας απεχθάνονται (αν και με ένα χ μορφωτικό επίπεδο θα καταλαβαίναν πως δεν είμαστε πρόβλημα ως σύνολο, αλλά μόνο κάποιοι από εμάς), αλλά δεν είναι καθόλου εύλογο να θέλουν να σκοτώσουν κάποιον απλά και μόνο επειδή δεν είναι ισλαμιστής. Τέλος, το να συγκρίνεις τα κράτης της μέσης ανατολής με αυτά της Λατινικής Αμερικής κλπ είναι εντελώς αστείο. Οι δύο αυτοί κόσμοι διαφέρουν σχεδόν παντού, όχι μόνο στη θρησκεία. Μόνο κοινό είναι η εκμετάλλευση που δέχονται. Και μια βασική διαφορά είναι οι μεν εκτονώνουν τυφλά την οργή τους για το άδικο ενώ οι δε στρέψανε την οργή τους και προς την σωστή κατεύθυνση.
  13. Έθιξα εγώ το από πότε επενέβησαν; Σημασία έχει ότι η Τουρκία σήμερα προκαλεί στο Αιγαίο για δύο λόγους: α) Γιατί θέλει μερίδιο στα πιθανά ενεργειακά κοιτάσματα. β) Χρειάζεται να πουλάει στο εσωτερικό το παραμύθι του κράτους-έθνους που **μάει και δέρνει, γιατί όταν ένας λαός έχει έλλειμμα σε άρτο, πλένει να έχει πλεόνασμα θεάματος για να διατηρείται υπό έλεγχος. Η Ελλάδα μπορούσε προ πολλού να έχει συμφωνήσει στα υδάτινα σύνορα της με ΑΟΖ με τα περισσότερα γειτονικά κράτη αλλά δεν το έκανε. Προφανώς δεν μπορεί να ξεκινήσει πρώτα από την Τουρκία. Το αστείο είναι πως όπως το πάμε, μέχρι να αποκτήσουμε δικαιώματα στα όποια ενεργειακά αποθέματα θα αναγκαστούμε να τα παραχωρήσουμε αλλού. Τα περί ημιμάθειας και φραπέ τα επιστρέφω συνολικά. Όχι ότι με ενοχλεί ο πρώτος χαρακτηρισμός. Στον 21ο αιώνα δεν υπάρχει κανείς φωτεινός παντογνώστης και αλάθητος. Όποιος περνιέται για τέτοιος είναι απλά ψυχοπαθής.
  14. Έχετε μπλέξει κράτη, έθνη, θρησκείες, οικονομικά συμφέροντα, κλπ κλπ και από πάνω πουλάτε και πνεύμα και το παίζετε και ιστορία. Αυτό είναι ο ορισμός του στουρναριού. Οι Τούρκοι επεμβαίνουν στο Αιγαίο καθαρά για οικονομικό όφελος. Το τι φερετζέ θα βάλει από πάνω ο κάθε ηγετίσκος είναι δικό του θέμα. Αν θα πουλήσει στα κωθώνια που τον ψηφίζουν ότι μπαίνει στα ελληνικά ύδατα για το καλό του Ισλαμ, ή του τουρκικού έθνους είναι δικό του θέμα. Στην αλήθεια επεμβαίνει απλά και μόνο για να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα της εκεί elit βάζοντας χέρι σε πιθανά ενεργειακά αποθέματα. Τα ίδια θα κάνανε και οι δικοί μας ηγετίσκοι αν υπήρχε παρόμοια ευκαιρία και παρόμοιος συσχετισμός δυνάμεων. Ιδίως τώρα που βρισκόμαστε σε βαθιά οικονομική κρίση και προ εκλογών. (Κατά τ' άλλα, θα πρέπει να μάθετε να διακρίνετε και μια θρησκευτική αυτοκρατορία, από ένα εθνικό κράτος.)
  15. Δεν είπα να μην υπάρχουν και υλοποιήσεις με soldered cpu. Είπα να μην υπάρχουν μόνο τέτοιες υλοποιήσεις. Γιατί αυτή η τάση υπάρχει. Σε πολλές εταιρίες δεν βρίσκεις πλέον μηχάνημα με βιδωμένη cpu, παρά μόνο στα καλύτερα και ακριβότερα προϊόντα τους.
  • Δημιουργία νέου...