Προς το περιεχόμενο

theodoros8

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    226
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.770 προβολές προφίλ

theodoros8's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 1 χρόνο Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

116

Φήμη

  1. Καλησπέρα. Θέλω να σας περιγράψω το πρόβλημα μου γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω βγάλει άκρη. Περίπου στις 10/03/2024 έκανα αίτηση για παροχή ρεύματος στην ΗΡΩΝ λόγω μετακόμισης σε νέο σπίτι, περιοχή Θεσσαλονίκης(το πακέτο είναι αδιάφορο επί του παρόντος). Στις 13/03/2024 μου ηρθε μήνυμα από ΗΡΩΝ οτι έγινε αίτηση στο ΔΕΔΔΗΕ για επανασύνδεση. Στις 17/03/2024 μου ήρθε μήνυμα από ΗΡΩΝ οτι πρέπει να επικοινωνήσω με ΔΕΔΔΗΕ για ραντεβού να έρθουν να με συνδέσουν(ο μετρητής είναι προσβάσιμος). Απο τότε μέχρι σήμερα έχω κάνει τουλάχιστον 5 τηλεφωνήματα στον ΔΕΔΔΗΕ και 2 αιτήματα απο το app τους για να με συνδέσουν και η απάντηση που παίρνω είναι οτι λόγω φόρτου εργασίας θα πρέπει να περιμένω. Και οτι σπάνια συμβαίνει αυτό! Πλέον, βάση τα γραφόμενα στο site τους, έχουν να μου δίνουν 80 ευρώ αποζημίωση για αργοπορία >9 ημέρες. Η ηρων μου λέει οτι δεν μπορεί να κάνει κάτι, απλά έστειλε πάλι τη αίτηση για επανασύνδεση. Οφειλές στο μετρητή δεν υπάρχουν, ο μετρητης ειναι προσβάσιμος άρα δεν χρειάζεται ραντεβού και πλέον δεν ξέρω τι να κάνω. Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι εφόσον δεν έχω κάνει αίτηση στη ΔΕΗ, τότε παίζουν άλλα συμφέροντα(ανταγωνισμός κτλ) Τι να πω, καμιά ιδέα? Ευχαριστώ και σορρυ για το σεντόνι.
  2. Ως Ιατρός(8 χρόνια περίπου ιδιώτης) θα σου πω μερικά πράγματα όπως τα βλέπω εγώ: - Με μια λέξη, ναι αξίζει. Και στο ανθρωπιστικό κομμάτι αλλά και στο επαγγελματικό(χρήματα). -Διάλεξε μια ειδικότητα που σου δίνει μια ισορροπία μεταξύ κανονικής(ξεκούραστης) ζωής και ικανοποιητικά χρήματα. Μπορείς αν θες να βγάλεις πολλά χρήματα αλλά ο ήλιος δεν θα σε βλέπει και πολύ, όπως κάποια στιγμή θα "καείς". -Χειρουργικές ειδικότητες δίνουν τα περισσότερα χρήματα(αφού περάσει αρκετός καιρός μέχρι να εδραιωθείς) αλλά θα σου πάρουν πολλά(ορθοστασία, μέση, ατελείωτες ώρες δουλειάς κτλ) . -Παθολογικές ειδικότητες είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά μην περιμένεις Lamborgini με το καλημέρα. Από την άλλη, θα εχεις χρόνο να κάνεις και άλλα πράγματα(να κάνεις βόλτες με τα παιδιά σου, την κοπέλα ή το αγόρι σου). -Εργαστηριακές ειδικότητες(ακτινολογία) είναι στα πάνω τους τα τελευταία χρόνια. -Δημόσιο ή ιδιωτικός τομέας? εξαρτάται πόσο θέλεις να "ζοριστείς", το δημόσιο σου δίνει την σιγουριά αλλά για μένα δεν αξίζει τον κόπο. -Γενικά, καλά είναι αλλά εξαρτάται τι θέλεις εσυ-> Πολλά λεφτά και λίγο ελεύθερο χρόνο ή ικανοποιητικά χρήματα και ποιότητα ζωής? It's up to you! Καλή τύχη.
  3. theodoros8

    Μονόπετρο

    Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι μια τυχαία μέρα που θα είστε για βολτα με την σύντροφο σου, για πλάκα σταμάτα σε ένα μαγαζί με μονόπετρα(στη βιτρίνα) και πες κάπως στα αστεία "έλα διάλεξε ένα μονόπετρο να στο πάρω". Αν τσιμπήσει, τότε θα σε καθοδηγήσει περίπου τι θέλει(μικρό διακριτικό, κουμούτσα κτλ). Μετά απο ένα μηνα το παίρνεις(όσο και να κάνει, αυτό διάλεξε!) και ρώτα στο μαγαζί αν πει όχι η κοπελιά σου, τι κάνουμε... Τα παραπάνω τα έχω κάνει εγώ και ευτυχώς είπε ναι! Καλή επιτυχία και καλά στέφανα.
  4. Ναι, έβγαλα το switch από το δικτυο και η γραμμη έφτιαξε. Τωρα αν ήταν προβληματικό....μάλλον, αλλά την δουλειά του την έκανε.
  5. Καλησπέρα. Θέλω να ποστάρω ένα πρόβλημα που είχα και ομολογώ πρώτα φορά είδα τέτοιο θέμα με την συνδεσμολογία. Απλά το αναφέρω για μελλοντική αναφορά μήπως και συμβεί και σε άλλους. Πρόσφατα αγόρασα ένα απλό switch (TP-LINK TL-SF1005D 5-PORT UNMANAGED 10/100M DESKTOP SWITCH) το οποίο το σύνδεσα με το router μου και μέσω του switch 2 υπολογιστές. Από τότε έιχαν αρχίσει οι διακοπες της γραμμής μου αλλά λογω καλοκαιριού δεν τις είχα αντιληφθεί τόσο πολύ. Πρόσφατα αφού αγανάκτησα, πήρα τηλ στο πάροχο μου και μου είπαν οτι το πρόβλημα είναι από το σπίτι μέσα. Δοκιμάσαμε άλλα καλώδια, φαξ μαξ και τα λοιπά αλλά το πρόβλημα υπήρχε ακόμα. Τελικά, με φώτισε και έβγαλα το καλώδιο ethernet(και αρα το switch) απο το ρουτερ και .....όλα λύθηκαν! Δεν έχω βρει κάτι παρόμοιο στο ιντερνετ και για αυτό το παραθέτω εδώ μπας και βοηθήσω κανένα φίλο.
  6. δεν ξερω αν ειχαμε το ιδιο προβλημα αλλα με ενα reboot το vps ολα ετρεχαν κανονικα σε εμενα. Ολα τα settings ηταν σωστα(mailtrap.io) και απλα δεν εστελνε. επισης μερικες φορες βοηθαει php artisan config clear
  7. Παρα πολυ συχνα μου συμβαινει. Πολλες φορες γραφω δοκιμαστικά την ερωτηση χωρις να την κανω submit και συνηθως βρισκω την απαντηση.
  8. Ναιν η αληθεια οτι πριν ενα χρονο ειχα κανει το https://bookmaz.com ακόμη δούλευει αν και ειμαι ο μοναδικός που το δουλεύει, άλλωστε για μένα το έφτιαξα Αν θες ιδέες, παρε μια: Ο χρήστης θα στέλνει σμς με την πόλη του και θα του απαντας παλι με σμς με πληροφοριες σχετικά με τον καιρο, θερμοκρασία κτλ αλλα και πρόβλεψη και ολα αυτα με λεξεις και κανονικές προταςεις, οχι δλδ αναφορικά μονο αριθμούς :" ο καιρος στη θεσσαλονικη ειναι αίθριος με θερμοκρασία 28 και πρόβλεψη για βροχές αυριο". Θα κανεις χρήση του twilio για σμς, θα πειραματιστεις με php- MySQL , με ενα δικο σου API και γιατι οχι με rabbitmq για τα queues. Θα παίρνεις δεδομένα καιρού απο δωρεαν υπηρεςιες μέσω rest(accuweather) Ο λογαριασμός σε twilio ειναι φθηνός και θελει μονο 10€ περίπου για να τα ξοδέψεις σε σμς και οχι μονο. Τωρα για ποιο λόγο να το κανεις οταν υπάρχουν τόσες εφαρμογές για τον καιρο; Γιατι θα μάθεις αρκετα και εχει πλακα
  9. theodoros8

    App Developer

    Καλημέρα και καλό ξεκίνημα. Μια απλή συμβουλή από εμένα: ξεκίνα με μια γλώσσα/τεχνολογία/πλατφόρμα που σου αρέσει ή νομίζεις πως έχει μέλλον, κάτσε 4-8 ώρες την ημέρα φτιάχνοντας χαζά / απλά προγραμματάκια και σε 6 μήνες, ξεκινάς να ψάχνεσαι με freelancing. Αν εχεις Mac, τότε ξεκινα ios dev. Αν οχι, κατέβασε το android studio και ξεκίνα. Προσωπικά, το android dev έχει πιο πολύ "πλάκα", πιο ευχάριστο και πιο "χαλαρο" σε σχέση με το iOS. Καλή συνέχεια!
  10. Καλησπέρα ! Θέλω να σας παρουσιάσω το τελευταίο μου παιχνίδι για συσκευές android - Snake Dots. Πρόκειται για παιχνίδι με 40 πίστες και ένα σκοπό - Να "σύρεις" με το δάκτυλο σου τις τελείες στη σωστή σειρά. Κάθε πίστα, προστίθεται και μια βούλα/τελεία στο συνδυασμό. Οι πρώτε 10-15 πίστες είναι σχετικά εύκολες, μετά το χάος.... Κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.delis.sdots To tweet με video απο το gameplay: https://twitter.com/kouna_to/status/709135286920413185
  11. προσθετεις το ονομα της συλλογης σου και μετα εισαι sign-up.
  12. Οκ, τελευταιο ποστ για να μην το ανεβαζω στην κορυφη καθε λιγο και λιγακι. Το προτζεκτ μου ειναι πλεον live! https://bookmaz.com (με http/2 υποστηριξη κιολας! ) Ευχαριστω οσους το δοκιμασανε, συντομα και με νεες δυνατοτητες. Ευχαριστω!
  13. νομιζω πως http://wordpress.org/ ειναι μονοδρομος
  14. Ένα update: -Πλέον υπάρχει login και log out. Τα παλια username/password εχουν σβηστεί. -Υπάρχει search πλέον.Αρχικά ψάχνει σε τίτλους(αργοτερα σε urls, tags....) -Υπάρχει πλέον DELETE method σε πρόσβαση από API: curl -i -X "DELETE" -H "REST_USERNAME:myname" -H "REST_PASSWORD:mypass" -H "REST_UID:x2afjd22pm" http://bookmark.cloudapp.net/bookmark/mycollection οπου REST_UID το id της URL που θέλετε να σβήσετε. -Τα bookmarks αποθηκευονται κατα ημερομηνια (DESC) Σε γενικές γραμμές είναι έτοιμο ως MVP, το δυσκολο,για μενα τουλαχιστον, ειναι το front end που θα το αρχισω σιγα σιγα. Καλή δοκιμή!
  15. φιλε jojnnie, οσον αφορα το sanitation ναι θελει δουλεια(πολυ δουλεια). Σχετικα με το title εχεις δικιο, μαλλον θα το δω με αλλο τροπο, δλδ παλι με curl (php) αλλα με limit. Αν εχει καποια ιδεα πες.
  • Δημιουργία νέου...