Προς το περιεχόμενο

mork

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    146
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.822 προβολές προφίλ

mork's Achievements

  1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/02/2024 10:40 μμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Πωλείται το Logitech MX Master. Το δίνω γιατί το έχω αντικαταστήσει με το Logitech Ergo και έχει μείνει αχρησιμοποίητο εδώ και καιρό. Λειτουργεί άψογα. Μαζί θα δοθεί και το unifying adapter. Επικοινωνήστε για περισσότερες πληροφορίες ή φωτογραφίες.

    40 €

  2. Φυσικά και λειτουργούν όλα μια χαρά, αλλά αυτό έχει να κάνει με όσους το έχουν ήδη. Αν έχεις ήδη intel και δεν έχει κάποιο πρόβλημα, τότε δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να το αλλάξεις. Αν όμως σκοπεύεις να κάνεις αγορά το 2023, γιατί να μην επιλέξεις κάτι καινούριο που ξέρεις ότι θα είναι και supported για τα επόμενα 5-6 χρόνια. ΥΓ: Όχι, δυστυχώς έχει μείνει στην άκρη για την ώρα. Ευχαριστώ πολύ πάντως!
  3. Μεταχειρισμένο Mac και με Intel επεξεργαστή θα πρότεινα να το αποφύγεις. Το 2019 αγόρασα ένα refurbished MacBook Pro του 2015 γιατί χρειαζόμουν οπωσδήποτε υπολογιστή και επίσης δεν ήθελα να πάω σε apple silicon μέχρι να βγουν τα πρώτα reviews. Το μετάνιωσα πολύ γρήγορα αφού άλλαξα μπαταρία τον 3ο μήνα και στο τέλος του 2022 εμφάνισε νέο πρόβλημα. Σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο Apple service έχω απευθυνθεί, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να το δουν, καθώς έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε ανταλλακτικά. Για την χρήση που περιγράφεις, θα πρότεινα ένα iPad.
  4. mork

    Mac mini + ipad? vs Macbook

    Αν βοηθάει, παρακάτω είναι το setup μου. Πριν λίγες μέρες πήρα το Mac mini m2 με 16GB RAM. Το έχω καθαρά για δουλειά (software development και music production). Είναι μόνιμα στο γραφείο/studio μου. Έχω ακόμα το iPad Air 2 από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του και περιμένω να κυκλοφορήσει το επόμενο iPad mini (αν και όποτε) για να το αντικαταστήσω. Το χρησιμοποιώ για videos, ebooks, podcasts, music, maps στα ταξίδια, κλπ Ο λόγοι για τους οποίους δεν πήγα σε MacBook Air ήταν: - το αντίστοιχο BTO MacBook Air ήταν εκτός του μπατζετ μου - ο περιορισμένος αριθμός ports και οι ανταπτορες που θα ανέβαζαν κι άλλο το κόστος - mixed reviews για τις θερμοκρασίες σε heavy tasks - περιορισμοί στη συνδεσμολογία οθόνης καθώς με βολεύει να δουλεύω με δύο Αν χρειαστεί να μεταφέρω ποτέ το Mac mini, έχω φτιάξει βαλιτσάκι που χωράει το Mac, πληκτρολόγιο, ποντίκι, καλώδια. Ρεύμα και οθόνη έχουν σχεδόν όλα τα δωμάτια ξενοδοχείων και Airbnb ή κάποιο hub. Θα θεωρούσα το MacBook Air καλύτερη επιλογή, μόνο αν ταξίδευα πολύ συχνά για δουλειά. Μπαίνει πιο εύκολα σε μια τσάντα. Το ανοίγεις και δουλεύεις με τη μια. Είναι όλα πάνω επομένως δεν χρειάζεται να ανοίξεις άλλη συσκευή για να κάνεις ένα video call για παράδειγμα.
  5. Γεια σε όλους! Το 2019 αγόρασα ένα refurbished MacBook από Αγγλία. Μαζί με το laptop αγόρασα και μία επέκταση η εγγύησης, μέχρι και τον Αύγουστο του 2023. Πριν μερικές μέρες, το macbook εμφάνισε κάποια θέματα και με την χρήση της εγγύησης το κατάστημα αναλαμβάνει την επισκευή. Επειδή όμως από το 2019 μέχρι σήμερα έχει προκύψει και ένα Brexit, δεν είμαι καθόλου ενήμερος για το τι ισχύει με το τελωνείο σε μία τέτοια περίπτωση. Εγώ θα καλύψω το κόστος αποστολής προς Αγγλία. Το κατάστημα θα καλύψει την επισκευή, τα ανταλλακτικά και το κόστος αποστολής για Ελλάδα. Όμως δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο τι ισχύει με τα import taxes και δυστυχώς ούτε αυτοί μπορούσαν να μου δώσουν μία συγκεκριμένη απάντηση. Γνωρίζει κάποιος/κάποια τι ισχύει σχετικά με την αποστολή προϊόντων για επισκευή στην Αγγλία? Thanks!
  6. mork

    AppleCare ή Εγγύηση iSystem

    Thanks και πάλι για τον χρόνο σου! Τελικά προχώρησα με το iSystem plan. Το κόστος είναι σχετικά μικρό μπροστά στην τελική αξία του mac mini (ΒΤΟ με 16GB ram) και είπα ας το πάρω και ας είναι αχρείαστο. Στα θετικά το ό,τι διάβασα και καλά σχόλια για το customer support της iSystem. Ναι το έψαξα για applecare+, αλλά είναι λίγο δύσκολο να κανονίσω κάτι αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να έρθει σύντομα στην Ελλάδα γιατί πραγματικά φαίνεται το μόνο care plan που να συμφέρει και τον customer ως ένα βαθμό!
  7. mork

    AppleCare ή Εγγύηση iSystem

    Καλησπέρα σε όλους! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ναι πήρα και ένα τηλέφωνο, αλλά δυστυχώς δεν μου είπαν κάτι παραπάνω απ' όσα είχα ήδη διαβάσει στο website. Απλώς μου τόνισαν ότι η μόνη διαφορά είναι ότι το Apple Care παρέχει worldwide support, ενώ της iSystem είναι μόνο για Ελλάδα. Επέμεινα στο αν υπάρχει κάποια άλλη διαφορά, και αντίστοιχα αυτοί στο ότι παρέχουν ακριβώς τα ίδια. Εφ' όσον η κάλυψη είναι η ίδια, αυτή περιλαμβάνει το technical support, επισκευή σε περίπτωση ελαττώματος, κλπ. Η απορία μου βέβαια παραμένει στο αν παρέχουν την ίδια ποιότητα υποστήριξης και στις 2 περιπτώσεις γιατί φαντάζομαι ότι με το Apple Care οφείλουν να είναι πιο transparent σε σχέση με το δικό τους. Το AppleCare+ είναι κάτι που έμαθα πρόσφατα και μου είπαν ότι ΔΕΝ το παρέχουν. Επομένως, θεωρείς ότι η επέκταση με το απλό AppleCare δεν έχει κανένα νόημα;
  8. mork

    AppleCare ή Εγγύηση iSystem

    Καλημέρα! Θα παραγγείλω ένα Mac mini από iSystem τις επόμενες μέρες και βλέπω ότι στο θέμα της εγγύησης προσφέρουν δυο διαφορετικές επιλογές. α) το κλασικό AppleCare plan β) μια δική τους επέκταση εγγύησης Από τις περιγραφές δεν μπορώ να παρατηρήσω κάποια μεγάλη διαφορά εκτός απ’ το ο,τι το AppleCare ισχύει και εκτός συνόρων. Έχει κανένας ή καμία παραπάνω εμπειρία με την iSystem σε αυτό το θέμα; Thanks!
  9. mork

    Apple care για apple watch

    Καλημέρα σε όλους, Πριν μια εβδομάδα, αγόρασα ένα apple watch 7, αλλά δεν μπορώ να βρω με τίποτα, ούτε μέσα από τις ρυθμίσεις, ούτε από κάποιο επίσημο κανάλι της apple, την επιλογή για αγορά πακέτου apple care για το ρολόι. Υπάρχει περίπτωση να μην υποστηρίζουν το apple care for apple watch στην Ελλάδα; Έχετε υπόψιν κάποια εναλλακτική; Thanks!
  10. Γεια χαρά σε όλους! Γνωρίζει κανένας αν υπάρχει κάποιο κατάστημα που να πουλάει το ipad mini 6 με χρήση του voucher της ψηφιακής μέριμνας 2; Απ' ότι βλέπω τα γνωστά καταστήματα περιορίζονται στο απλό ipad ή σε παλαιότερες εκδόσεις του pro και του air. Ευχαριστώ!
  11. mork

    Εμπειρία με iPad mini 6

    Γεια χαρά! Έχει κανείς/καμία το iPad mini 6 στην κατοχή του; Έχει περάσει αρκετός καιρός από το επίσημο release, οπότε φαντάζομαι θα υπάρχουν users στο forum. Για πειτε λοιπον, πως είναι η εμπειρία μέχρι στιγμής; Πως σας φαίνεται η οθόνη; Το Center Stage στην Front Face camera είναι όσο εντυπωσιακό το παρουσιάζουν τα reviews? Επίσης, κανείς/ καμία που να αντικατέστησε iPad μεγαλύτερης οθόνης (πχ Air, etc) με το νεο mini? Thanks!
  12. H Mirra 2 είναι εξίσου καλή με την Aeron και μάλιστα έχει κάποια features που δεν υποστηρίζει η Aeron. Αν καθίσεις και στις 2, ίσως παρατηρήσεις μία (μικρή) διαφορά στην ποιότητα των υλικών, αλλά και πάλι μιλάμε για λεπτομέρειες. Και οι 2 είναι άψογες! Αυτό που είναι υποκειμενικό και ίσως να μην είναι για όλους, είναι η πλάτη στη Mirra που αποτελείται από ένα πλαστικό υλικό. Αν κάποιος θέλεις full mesh back, τότε η Aeron ίσως είναι η μόνη επιλογή. Η Sayl, η οποία κοστίζει αρκετά λιγότερο, είναι απλώς μία καλή καρέκλα. Της λείπουν αρκετά features που έχουν οι άλλες 2 και για αυτό το λόγο δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει. Περισσότερο νομίζω ότι θα πληρώσει κάποιος το brand παρά την κατασκευή. Κατα τη γνώμη μου, η διαφορά από μία καλή καρέκλα από τα IKEA δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να αξίζει τα (πολύ) παραπάνω χρήματα. Δυστυχώς μόνο αυτές τις 3 έχω δοκιμάσει. Προσωπικά είμαι ανάμεσα σε Mirra 2 ή Aeron και λογικά θα κάνω την αγορά μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Οι τιμές στα ελληνικά καταστήματα μου φαίνονται αρκετά τσιμπημένες μπροστά σε τιμές που έχω δει σε site του εξωτερικου (ακόμα και μετά τα μεταφορικά). Επίσης, αν κάποιος έχει την όρεξη να ασχοληθεί με used, εμφανίζονται πολύ συχνά στο ebay.
  13. mork

    Revolut: Οδηγός επιβίωσης [part 2]

    Έτσι φαίνεται. Top up failed εδώ και αρκετές ώρες. Προφανώς το ίδιο και μέσω Apple Pay. Έχει ξανασυμβεί;
  14. mork

    Homepod Mini (νέα χρώματα)

    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Και εγώ κυρίως για hub του homekit το θέλω και για κανένα podcast ή μουσική. Και για τις δύο λειτουργίες έχω διαβάσει καλές κριτικές. Οπότε με βάση και την τιμή, νομίζω ότι αξίζει. Έχω αυτή τη στιγμή ένα iPad air 2 αλλά ούτε ο ήχος με καλύπτει αλλά και σαν hub δεν είναι ιδιαίτερα βολικό αφού έχει limited Siri support.
  15. mork

    Homepod Mini (νέα χρώματα)

    Hello! Σκέφτομαι να αγοράσω ένα homepod mini και ψάχω να βρω κάποιο από τα καινούρια χρώματα. Έχει καταφέρει κανείς να τα βρει σε κάποιο ελληνικό ή ευρωπαϊκό κατάστημα που να στέλνει και Ελλάδα? Στο skroutz απ ότι βλέπω υπάρχουν μόνο οι εκδόσεις σε λευκό και μαύρο και μία έκδοση σε μπλε. Ευχαριστώ!
  • Δημιουργία νέου...