Προς το περιεχόμενο

wenduur

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    43
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.098 προβολές προφίλ

wenduur's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • 10 Classifieds
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

2

Φήμη

  1. wenduur

    Philips PPX320/INT (DLP/Full HD)

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23/02/2024 10:09 μμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Πωλείται ο projectorας του τίτλου αχρησιμοποίητος στο κουτί του (απλά συνέδεσα το usb για να δω ότι δουλεύει). Δεν έχει δουλέψει παραπάνω από 1 λεπτό. Τον είχα στο ράφι για πάνω από χρόνο και αποφάσισα να τον δώσω σε κάποιον/κάποια που θα τον χρησιμοποιήσει περισσότερο 🙂 Μένω Αθήνα/Χολαργό (μετρό Εθνικής Άμυνας). https://www.philips.ie/c-p/PPX320_INT/picopix-micro-mobile-projector Quick Specs Τεχνολογία προβολής: DLP Λόγος αντίθεσης: 600:1 Εγγενής ανάλυση προβολέα: Full HD Λόγος αντίθεσης: 600:1 Εγγενής αναλογία εικόνας: 16:9 Ποσότητα θυρών HDMI: 1

    170 €

  2. wenduur

    Xiaomi gateway, sensors & Roborock

    ποια camera ; Η σκούπα πάντως είχε το κλασικό βύσμα για ελληνικές πρίζες. Ενώ το gateway το κλασικό κινέζικο.
  3. wenduur

    Xiaomi gateway, sensors & Roborock

    καλησπέρα σε όλους, έχω αγοράσει την Roborock S55 από ελληνικό κατάστημα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η σκούπα είναι συνδεδεμένη στον EU server και δουλεύει άψογα. Την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασα το Mijia Gateway 2 και μερικούς temperature/humidity και door sensors, επίσης από ελληνικό κατάστημα. Στο Mi Home υπάρχει το συγκεκριμένο gateway αλλά δεν αναγνώριζε το δικό μου, οπότε δοκίμασα μια λύση που βρήκα, να το συνδέσω στον China Mainland server, οπότε και δούλεψε super. Όμως η Roborock είναι στον EU και δεν συνδέεται στον China... οπότε; Επίσης οι φωνητικές οδηγίες του gateway είναι στα κινέζικα. Δεν έχω βρει τρόπο να τα αλλάξω μέχρι σήμερα. Είδα πως κάποιοι χρησιμοποιούν app duplicators το οποίο βρίσκω μαλακία λύση, αφού δοκιμάζοντας 3-4 είδα πως είναι όλο bugs, lags και ads. Εξίσου μαλακία είναι να κάνεις login σε 2 servers εναλλάξ και να μην υποστηρίζεται automation μεταξύ των συσκευών της ίδιας εταιρίας. Συνεπώς, προσωρινή λύση είναι η Β'. Ενώ τα προϊόντα της Xiaomi μου φαίνονται γαμάτα και VFM (ειδικά αν έχεις την υπομονή να παραγγείλεις από China), τι παπαριά είναι αυτή με τους διαφορετικούς servers; Σκέφτομαι, αν παραγγείλω yeelights, smart plugs, smart remote control etc. θα δουλέυουν μαζί ή θα πρέπει να αλλάξω 35 servers για να διαχειριστώ διαφορετικά τα devices της ίδιας εταιρίας; Ή απλά να επενδύσω στα smart home solutions κάποιας άλλης μάρκας που δεν έχει τέτοια κολλήματα με regions;
  4. Δε με ενδιαφέρει τόσο η εταιρία όσο αν έχει κάποιου είδους "κλείδωμα" η κάρτα για κινητό. ´Εχω 2 huawei hotspots στην άκρη οπότε θα αποφύγω να βάλω android. Αλλά ίσως έχεις δίκιο, δε βλέπω διαφορά. Το internet on the go νομίζω έχει πακέτα του στυλ 1 μήνα 20GB το οποίο έχει 20 ευρώ κ μου είναι άχρηστο αφού με 1GB το μήνα είμαι κομπλέ (και πολύ είναι για απλή αποστολή text). Thanks πάντως.
  5. Ξέρει κανείς/έχει δοκιμάσει κάτι σε στυλ Whatsup πακέτο των Χ ευρώ για Υ MB το μήνα που να δουλεύει σε wifi hotspot που παίρνει κάρτα sim από σύνδεση/internet on the go; Ρωτάω γιατί θέλω να συνδέσω custom συσκευή που χρειάζεται ελάχιστο internet (π.χ. τα 600ΜΒ/6ευρω/μήνα μου είναι αρκετά) σε σπίτι σε επαρχία που δεν έχει internet/γραμμή τηλεφώνου. Λογικά δεν έχει κάποια διαφορά αλλά ποτέ δεν ξέρεις.. Το καρτοinternet είναι λίγο μπελάς να βρεις κάρτες κτλ. ενώ αν δούλευε κάτι σαν καρτοκινητό θα το ανανέωνα κάθε μήνα με 5-10 ευρώ κ θα ήμουν ανεξάρτητος να το κόψω (σε σχέση με συμβόλαια κτλ.). Ένα άλλο θέμα είναι πως το γεμίζεις από απόσταση; Αν έχει κάποιος εμπειρία (με συναγερμούς π.χ. που έχουν αντίστοιχα θέματα) ας ρίξει λίγο φως please...
  6. Έχω κ απο αυτό, απλά επειδή σκέφτομαι να το βάλω για internet σε ένα Raspberry Pi σε σπίτι που δεν έχει τηλεφωνική γραμμή (τύπου χωριό) το θέλω αυτόνομο και να το ανανεώνω χωρίς να έχω τη sim στο κινητό μου. Το έχεις δοκιμάσει ή υποθέτεις; Επειδή υπέθετα κ εγώ πως θα είναι "κλειδωμένο" με κάποιον τρόπο για τέτοιου είδους χρήση, εφόσον υπάρχει το καρτο-ίντερνετ.
  7. Έχει καταφέρει κανείς να κάνει top up μέσω κάρτας (debit & credit) από Ελλάδα; Το κατάφερα μια φορά αλλά ακολουθούν 10 αποτυχημένες προσπάθειες. Περνούν τυχαία transactions λόγω capital control φαντάζομαι;
  8. Ξέρει κανείς αν μπορώ να χρησιμοποιήσω απλή συμβατική SIM καρτοκινητής (π.χ. whatsup, cosmote κτλ.) σε USB 3G stick ? Ρωτάω γιατί θα ήθελα π.χ. να χρησιμοποιήσω πακέτα του στυλ 1GB/5€ για τα data τους. Το tethering από κινητό δεν είναι δυνατό - το θέλω για αυτόνομη 3G συσκευή.
  9. Δεν έχω ηττοπάθεια και κακομοιριά, απλά δε μπορεί να με αφήνει η κατάσταση αναίσθητο γιατί δεν υπήρξα ποτέ βολεμένος. Συμφωνώ στα περισσότερα που λες, δεν είμαι αχάριστος. Απλά σκέψου το προφανές, πως δεν μπορώ να αναφέρω και όλα τα προσωπικά μου σε μια δημόσια συζήτηση ωστε να βγάλεις σωστό συμπέρασμα, οπότε λογικό είναι να αφήνω την εντύπωση πως δεν ξέρω τι θέλω και δε μεπ πειράζει καθόλου που το βλέπεις έτσι. Πιστεύω πως πήρα απαντήσεις σε πολλά που ήθελα με τη σημερινή συζήτηση. Ναι φοιτητής οκ. Αλλά με ένα ψάξιμο που έκανα είδα πως ένας μισθός 40k pounds/annually είναι normal για κάποιον με 6-7 χρόνια προϋπηρεσία. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά είναι καλά για αρχή και πολύ καλύτερα από το "δεν ξέρω αν θα πληρωθώ τον επόμενο". Τελοσπάντων, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το thread το έκανα για να δω τι συμφέρει γενικά κ να βρω πιθανές λύσεις (if then else δηλαδή).
  10. Έχω συγγενή και φίλους στην Αγγλία και τα ακούω μια χαρά πάντως. Ασφαλώς η Αμερική απλά δε συγκρίνεται αλλά είναι ένα τεράστιο βήμα και στην Αγγλία υπάρχει η υποστήριξη των γνωστών. Επειδή δεν είμαι μόνος, η απόφαση είναι πιο δύσκολη (αν ήμουν θα είχα φύγει εδώ και χρόνια) και τα πράγματα δεν είχαν φτάσει στο αμήν μέχρι στιγμής, οπότε νομίζω πως σιγά σιγά βαδίζουμε στο να φύγουμε με κλωτσιά. Τι εννοείς δημοσιονομικά προβλήματα; Νομίζω πως ειδικά εκτός Λονδίνου η κατάσταση είναι αρκετά καλή και τα ενοίκια ανθρώπινα. Αυτό που φοβάμαι είναι πως επειδή σκέφτοντι πολλοί σαν εμένα, κάποια στιγμή θα κλείσουν τα σύνορα, το συντομότερο κ αν βγούμε κ από ΕΕ τι θα γίνει με τις green cards ; Θα τους φωνάξουν όλους πίσω; Ή θα γίνει βεβιασμένα (ΟΧΙ) ή θα γίνει με αργό θάνατο (ΝΑΙ). Και μακάρι να πάρει μόνο 5 χρόνια... Επίσης ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος έξω, υπάρχουν πολλοί και καλοί επαγγελματίες, από καλά πανεπιστήμια και εμπειρία σε εταιρίες που ούτε κατα φαντασία δεν υπάρχουν εδώ. Συνεπώς, πως να διαβάσει, να δουλέψει και να εξελιχθεί κάποιος με αυτές τις εικόνες που βλέπει, τη μιζέρια, τη φτώχια ώστε να ανταγωνιστεί στο μέλλον αντίστοιχες αγορές; Και δεν το λέω απαξιωτικά, γιατί όλοι οι φίλοι και οι συγγενείς μου θα είναι στην ίδια φάση σε λίγο καιρό - απλά το περιβάλλον σε επηρεάζει πάρα πολύ. Και από το "θα μείνω να παλέψω", δυστυχώς μας τελείωσε.
  11. χαχα, το χιούμορ είναι το μόνο που μας σώζει και πάλι καλά που δεν το χάνουμε.. τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα! Δεν είναι ακριβώς έτσι και δε χρειάζεται να κοιτάμε το χειρότερο, σωστά; Κοιτάμε βέβαια και μπρος και πίσω, δεν είμαστε αχάριστοι. Ο καθένας έχει τα θέματα του και το να βλέπεις πως σε 5 χρόνια θα χρειάζεται να ζεις εσύ τους γονείς σου με τη σύνταξη των 100 ευρώ (όσο θα πάει με το ναι, με το όχι θα πάει 0) δεν είναι ότι καλύτερο. Επίσης, όσο καιρό θα είμαστε σε μιζέρια και πίσω τεχνολογικά, η γη θα γυρίζει. Δεν μπορεί να βγει η Ελλάδα από τη σαπίλα σε 10 χρόνια κ εμείς να περιμένουμε τα 40 και τα 50 μας για να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Τι development περιμένω; Τίποτα. Ρουμανία. EDIT: δουλειά (ακόμα) ; χαχαχα μέχρι τη Δευτέρα έχω σίγουρα !!!
  12. Πόσο δίκιο έχεις... Η ψυχολογία εννοείται πως παίζει ρόλο. Γι' αυτό προσπαθώ να βρω λύσεις πριν γίνει το τελικό μπαμ. Αλλά και ποιον δεν έχει επηρρεάσει; Δεν ξέρω για εσάς αλλά την τελευταία βδομάδα είμαι αγχωμένος και απελπισμένος εντελώς. Αν δεν ψάξουμε και για λύσεις, πολύ απλά mass suicide.
  13. Το θέμα είναι πως ο κόσμος προχωράει και η ζωή συνεχίζεται. Δεν καταλαβαίνω πως ένας πλούσιος θα γίνει πλουσιότερος, πιστεύω πως θα τον πιούν όλοι. Και η σωστές επιλογές σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή σε επαγγελματικό επίπεδο ίσως κρίνουν τις ζωές μας τα επόμενα 10 χρόνια. Πείτε με όπως θέλετε αλλά δε βλέπω φως με οποιαδήποτε κυβέρνηση, οποιοδήποτε δημοψήφισμα και οποιοδήποτε funding. Προσωπικά θέλω να δω λίγο πιο μπροστά και να φανταστώ τι θα γίνει αν η εταιρία που μέχρι τον προηγούμενο μήνα με πλήρωνε κανονικά, πάρει τον πούλο κ επειδή εμφανίστηκε μια ευκαιρία άλλου είδους τώρα, είμαι με το 2ο, 3ο και 5ο μαχαίρι στο λαιμό. Τι ευκαιρία μπορεί να προκύψει ; Σόρι αλλά θα βυθιστεί το πλοίο. Αργά ή γρήγορα, το βλέπουμε τόσα χρόνια, είμαστε όλοι στο ίδιο καζάνι. Υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να κάνουν οικογένεια ή να πετύχουν κάτι στη ζωή τους, δεν είναι όλοι απλά να ζήσουν day to day να βγεί η μέρα.
  • Δημιουργία νέου...