Προς το περιεχόμενο

udroxoos

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    869
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

5.358 προβολές προφίλ
  1. Είναι πολύτιμο να διαβάζει κανείς απαντήσεις που είναι "to the point" σαν αυτές του @highpriest, που δείχνουν ότι κατέχει το αντικείμενο!
  2. Στη θέση σου, εφόσον αυτός σου κάνει κλικ, θα πήγαινα στον sony 24-50 f/2.8 μιας και δεν είναι καθόλου χρηστική η αλλαγή φακών στο "πεδίο" (πέραν του προβλήματος της σκόνης στον αισθητήρα). Όσο για το μικρότερο διάφραγμα που θα πάρεις με τον ζουμ, δεν σε απασχολεί γιατί η κάμερα σου είναι δυνατή. Είμαι της άποψης πως η κατοχή μηχανής εναλλάξιμων φακών, δεν σημαίνει ότι θα "πρέπει" να αλλάζονται διαρκώς φακοί για να αξιοποιηθεί. Αντιθέτως είναι οκ να έχει κανείς τέτοιου είδους μηχανή με έναν και μοναδικό φακό. Η ευχέρεια που σου προσφέρει αυτό το σώμα, είναι πως αν χρειαστεί να αλλάξεις και είδος φωτογράφισης, με τον ανάλογο φακό σου το παρέχει. Την χρησιμοποιείς και για βίντεο φαντάζομαι εφόσον γύρισες από ταξίδι με 1TB. Με gimbal ή χωρίς;
  3. Και μετά κάποιοι θα σου πουν τι μ@λ@κί@ έκανες που αγόρασες DSLR τη σήμερον ημέρα..
  4. Θα μπορούσα να (ξανά)εξηγήσω αλλά και πάλι δεν θα καταλάβαινες και θα (ξανά)ρωτούσες 😝
  5. Κι εγώ ως αντικειμενικός παρατηρητής εξέφρασα τη γνώμη μου
  6. Προσωπικά ούτε κάποιο στυλ βλέπω, ούτε κάποιον αυθορμητισμό στις φωτογραφίες σου. Ένα ξάφνιασμα και μια αμηχανία διακρίνω από ανθρώπους, που δεν επέλεξαν να φωτογραφηθούν και να ανέβουν στο insomnia ή όπου αλλού. Ψιλά γράμματα θα μου πεις, αλλά κατά τη γνώμη μου, αυτό θα μπορούσε να είναι και ποινικά κολάσιμο, περί παραβίασης ιδιωτικότητας κτλ. αλλά θα ανοίγαμε ένα κεφάλαιο που δεν είναι της παρούσης, δεν έχω όρεξη να αναλύσω αλλά και ούτε και θα σε άγγιζε καν μιας και έχεις διαμορφώσει ήδη το "στυλ" σου. Ο τρόπος που ανέφερε ο προηγούμενος αφορά στην πραγματική φωτογραφία δρόμου που δεν εστιάζει σε πρόσωπα αλλά σε αυθόρμητες εξωτερικές σκηνές.
  7. Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν είσαι τρολ μιας κι αυτή την εντύπωση μου 'δωσες αρχικά. 👍 Ότι σου αρέσει πολύ το ιστόγραμμα το οποίο τις περισσότερες φορές σε κατατοπίζει ως προς τη έκθεση (όχι πάντα). 👍 Εκτός θέματος: και ότι ακούς μουσική υπό μορφή flac (alac την λέει η apple). 👍 Έχει και πιο καλά αν ψάχνεις ακόμα ανώτερη ποιότητα όπως βλέπεις σε δικό μου screenshot (αλλά εκεί χρειάζεσαι player που να την υποστηρίζει, dac και κατάλληλα ηχεία/ακουστικά για να εκτιμήσεις τη διαφορά)
  8. Και τώρα τι ακούς; Έχεις μείνει στο mp3 128kpbs ή ανακάλυψες μεταγενέστερες μορφές ήχου; Και για να επανέλθουμε... Καλά όλα αυτά αλλά με τη φωτογραφία ποια είναι η σχέση σου;
  9. Εσύ και εγώ το ξέρουμε. Αυτός το γνωρίζει; Απάντησε ολοκληρωμένα λίγο πιο πίσω ο @highpriest και δεν έχει νόημα να προσθέσω κάτι σε αυτό. Αν έπιανα τώρα για πρώτη φορά φωτογραφική (που είναι και το ζητούμενο του νήματος) μάλλον θα προτιμούσα να μου προτείνει κάποιος την Nikon D7000 παρά την Sony a6000 (αναφέρω τις προτεινόμενες από τον ίδιο). Το τι θα έκανα αφότου κατανοούσα τα βασικά είναι άλλο θέμα, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν θα έκλαιγα τα ούτως ή άλλως όχι πολλά που ξόδεψα για την D7000. Όπως και να 'χει σίγουρα δεν θα έμενα σε καμία απ' τις δυο. Κατά την γνώμη μου είναι ξεκάθαρο ποια είναι καλύτερο σχολείο σε ότι αφορά στον χειρισμό και κατά συνέπεια στην εμπέδωση των διαφόρων modes PASM. Μιλάω έχοντας αποκτήσει γνώση πάνω στην D7200 που με τις διπλές ροδέλες και την top lcd οθόνη με βοήθησε πολύ σε αυτό και δεν βαρέθηκα όπως ίσως θα συνέβαινε σε μια a6000 με το μικρό εικονοσκόπιο της.
  10. Μου πέρασε από το μυαλό ότι είσαι τρολ, αλλά παίζει και να είσαι παντελώς άσχετος με το αντικείμενο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη φωτογραφία αλλά στην ψηφιακή μορφή εικόνας/ήχου γενικότερα. Συγκρίνεις DSLR με VHS. Ψηφιακό με αναλογικό μέσο. Ίσως είχες στο μυαλό σου τις SLR αλλά και πάλι συγκεχυμένα θα ήταν όλα εκεί μέσα... Τέλος, διαφαίνεται ότι η γνώμη σου εκτός από εμπεριστατωμένη είναι και ακλόνητη!
  11. Το μόνο σίγουρο που προκύπτει από όσα λες, είναι η απόλυτη γνώση του αντικειμένου!
  12. Δεν έχω action cam αλλά μεταξύ GoPro 12 και DJI action camera 4 θα διάλεγα ξεκάθαρα την δεύτερη. Λόγω: Μεγαλύτερου αισθητήρα, συνεπώς καλύτερης ποιότητας σε χαμηλό φωτισμό. Χαμηλότερου κορεσμού, άρα πιο φυσικών χρωμάτων. Προσάρτηση εξωτερικού μικροφώνου δίχως αγορά (ακριβού) αντάπτορα.
  13. Οι camcorders έχουν λόγο ύπαρξης (όπως και κάθε εργαλείο) όταν γνωρίζεις ακριβώς τις δυνατότητες τους και τι αποτέλεσμα θες. Δες περισσότερα βίντεο από το κανάλι του παρακάτω τύπου για να έχεις μια πιο σφαιρική ιδέα για τις ικανότητες τους
  14. Από τις μηχανές που παρέθεσες η πιο ολοκληρωμένη από θέμα χειριστηρίων είναι η πρώτη. Αυτό το περί ερασιτεχνικής ενασχόλησης το παραβλέπω μιας και εννοείται, καθώς αφορά και (σχεδόν) όλους όσους γράφουν εδώ. Έχε υπόψιν πως όταν κάποιος αρχίσει να πορώνεται με τη φωτογραφία, το σίγουρο είναι πως (ειδικά) το πρώτο σώμα σχετικά σύντομα θα πάρει δρόμο. Γι' αυτόν τον λόγο, καλά κάνετε και κοιτάζετε σε μεταχειρισμένα και κρατήστε το budget όσο πιο χαμηλά μπορείτε. Θα σας χρειαστούν τα χρήματα για την επόμενη αγορά.
  • Δημιουργία νέου...