Προς το περιεχόμενο

pavlos2094

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    14
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

976 προβολές προφίλ

pavlos2094's Achievements

Contributor

Contributor (7/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

1

Φήμη

  1. στο αντίστοιχο Αγγλικό app (του NHS) το QR code ανανεώνεται κάθε 1 μήνα, επομένως για εκεί έχει λογική.
  2. Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να κάνω monitoring όλης της δικτυακης κίνησης που πραγματοποιείται στο οικιακό μου δίκτυο, άλλα επειδή έχω το απλό ρουτεράκι του παρόχου (OTE) δεν μπορώ πχ να συνδεθώ με ssh σε linux τερματικό σε αυτό και να χρησιμοποιήσω πχ tcpdump. Οπότε σκέφτηκα αντί να δώσω λεφτά να αγοράσω καλύτερο router να χρησιμοποιήσω το raspberry Pi 3 B που έχω και να το κάνω αυτό να λειτουργήσει ως router ή ως access point. Βρήκα μερικά άρθρα στο internet σχετικά με το πως να γίνει (με χρήση των hostapd και isc-dhcp-server για λειτουργία ρουτερ) καθώς και αναφορές για ενδεχόμενη περιορισμένη απόδοση πχ σε bandwidth και χαμηλότερη κάλυψη συγκριτικά με ένα "κανονικό" router. Οι ερωτήσεις μου είναι: -πιστεύετε θα λειτουργούσε κάτι τέτοιο πρακτικά με αποδεκτή απόδοση, και αν ναι, προτιμότερα παράληλλα με το router ως AP ή καλύτερα μήπως ως router; -το έχετε δοκιμάσει και μήπως έχετε κάποια συμβουλή πως να υλοποιηθεί αυτό; -αν όχι, με ποιόν άλλο τρόπο θα μπορούσα να κάνω το monitoring της κίνησης του δικτύου, για ασύρματες συνδέσεις συσκευών (δηλαδή όχι χρήση hub και όχι αγορά καλύτερου router); Να σημειώσω ότι αναφέρομαι σε μικρό γενικά σπίτι (επίσης εδώ ένα - παλιό - άρθρο που όμως περιγράφει τη λογική: https://raspberrypihq.com/how-to-turn-a-raspberry-pi-into-a-wifi-router/ ). Ευχαριστώ!
  3. Καλησπέρα. Όπως πολλοί άλλοι, έτσι κι εγώ τυχαίνει να είμαι συνδρομητής Nova (Full Pack) , με σκοπό φυσικά κυρίως το αθλητικό περιεχόμενο (τι άλλο?). Όλα αυτά όμως στο πατρικό μου σπίτι. Με την υπηρεσία Nova Gο όμως μπορεί πλέον ο καθένας να βλέπει αυτό το περιεχόμενο στο λάπτοπ του (το τονίζω, όχι σταθερό) μέσω μιας πλατφόρμας τύπου live streaming ονλαιν (που απαιτεί βέβαια λήψη ενός plugin για Google Chrome). Όταν όμως το συνδέω με HDMI στην τηλεόραση μου, το σύστημα το "καταλαβαίνει" και μου κλείνει το stream (error message και σχετικά). Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής: ξέρει κανείς πως μπορώ να "ξεγελάσω" το λαπτοπ μου (το stream βασικά), ώστε, να το συνδέω μεν στην τηλεόραση, αλλά να μπορώ να βλέπω το περιεχόμενο μέσω αυτής ?
  4. γεια σας. θα ήθελα μερικές συμβουλές για να μειώσω τη χρήση της RAM του τηλεφώνου μου, ώστε να το κάνω πιο γρήγορο! ξέρω μερικούς τρόπους, απλά περιμένω να με εντυπωσιάσετε!
  5. pavlos2094

    νεο smartphone στα ~200Ε

    καλορίζικο ! απλά μη νομίζεις ότι επειδή έχει τετραπυπηνο δε θα σου κολλάει ποτέ, ίσα ίσα! άσε που νομίζω (δεν είναι δική μου εκτίμηση, απλά δεν είμαι τελείως σίγουρος) ότι οι 4 πυρήνες χρησιμοποιούνται μόνο όταν παίζεις παιχνίδια, εναλλακτικά χρησιμοποιει μόνο ένα (για εξοικονόμηση μπαταρίας). το έχω εδώ και 2 βδομάδες, είναι πολύ καλό!
  6. pavlos2094

    Αγορά νέου Smartphone

    τη διάφορα του από άλλα με οθόνη 4.3" και 4.5"δεν την καταλαβαίνεις, γιατί η οθόνη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της μπροστινής όψης του κινητού (το έχω και ξέρω)
  7. το 4χ φίλε που το πήρα πρόσφατα με έχει βολέψει πολύ, με λίγα χρήματα παραπάνω!
  8. το 4Χ σκεφτομαι τωρα απο skroutz, απλα, αξιζει να παρω συσκευη που δεν προοριζονταν για ελλαδα (λογω μη εγγυησης απο ελληνικη αντιπροσωπεια και αλλους λογους) ?
  9. Επίσης, άμα είναι (πολύ) κακό να μένει όλη νύχτα στη φόρτιση.
  10. οχι εχει και προφανως τη χρειαζομαι, απλα ειναι VGA. οσο για το L9 καλο, αλλα γιατι να μην παρεις κατι σε τετραπυρηνο με τα ιδια (ισως και πιο λιγα) χρηματα ? Το 4X αρκετα καλο, απλα ψιλο μεγαλη η οθονη, και πρεπει να ρισκαρω να το παρω απο σκρουτζομαγαζο. οσο για xperia(s) και express, γιατι να μην προτιμησω κατι σε 4πυρηνο με τα ιδια χρηματα ?
  11. παιδια καλησπερα. τον τελευταιο καιρο ψαχνω μανιωδως για το ποιο θα ειναι το επομενο κινητο μου, και εχω καταληξει σε αυτα τα 3 , μη μπορωντας να αποφασισω τελικα. θα σας παραθεσω για το καθενα τα θετικα/αρνητικα κατα τη γνωμη μου, και, θα ηθελα λιγη βοηθεια σχετικα με την αγορα που θελω να κανω, ευχαριστω ! (να σας πω οτι κοιταω κυριως τα 2 πρωτα, μια και δεν εχω ακουσει τα καλυτερα για την LG - σε κινητα παντα) Huawei Honor 2 : +hd οθονη (σε αντιθεση με το acer) +τετραπυρηνο, αποδοτικο κινητο +καλη καμερα -ακριβουτσικο (θα προτιμουσα να επεφτε γυρω στα 250€ απο τα 300€ που ειναι τωρα) -οχι (ακομα τουλαχιστον) αναβαθμισιμο στο τελευταιο android λειτουργικο (απλα ανησυχω μηπως τελικα το αφησουν εκει μονιμα) http://www.gsmarena.com/huawei_honor_2-5092.php Acer Liquid E2 DUOS : +τετραπυρηνο, αποδοτικο κινητο +τελευταια εκδοση λειτουργικου android +πολυ καλη τιμη (200€ απο expansys) +μοντελο 2013 +2 SIM (οχι οτι με καιει) -οχι hd οθονη -αξιζει να αγορασεις κινητο Acer ? http://www.gsmarena.com/acer_liquid_e2-5418.php http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=364411 LG Optimus L7 II : +πολυ καλη προσφορα (185€ απο eshop - crazy sundays - μεχρι την Κυριακη απο 300€) +τελευταια εκδοση λειτουργικου android +καλη καμερα και οθονη -2πυρηνο (σε σχεση με τα αλλα δυο) -μαρκα LG http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l7_ii_p710-5275.php Γενικα και τα τρια εχουν περιπου ιδιων διαστασεων οθονη, οποτε δε με απασχολει αυτο, καθως και ολα εχουν καλη αυτονομια μπαταριας. Τα εχω παραθεσει με τη σειρα προτιμησης μου, αν και, για το πρωτο εχω τις εντασεις μου (που αναφερω πιο πανω). Ελπιζω να με βοηθησετε !
  • Δημιουργία νέου...