Προς το περιεχόμενο

mobinmob

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    348
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.755 προβολές προφίλ

mobinmob's Achievements

  1. To dracut υποστηρίζει κάτι τέτοιο (πυρήνας και initrd σε ένα ενιαίο uefi executable) εδώ και καιρό. Είναι μάλιστα μια από τις προτεινόμενες επιλογές στο zfsbootmenu που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κάποιο πρόσθετο bootloader.
  2. KDE και gnome χτίζονται και δουλεύουν (και) χωρίς systemd. Το gnome χρειάζεται το elogind για να δουλέψει χωρίς πολλές παρεμβάσεις, το kde δουλεύει και χωρίς αυτό, αλλά όχι με wayland. Στα bsds συντηρούν patches για να δουλεύει το gnome με consolekit2.
  3. mobinmob

    Our Linux Desktop Screenshots

    Είσαι σαφέστατος. Προφανώς, ο κάθε ένας έχει το λειτουργικό που τον βολεύει/με το οποίο μπορεί να κάνει την δουλειά του.
  4. mobinmob

    Our Linux Desktop Screenshots

    Είναι προφανές ότι δεν ξέρεις από void, καθώς δεν κατάλαβες το σχόλιο του Duncaen από το link που δίνεις. Αν ενδιαφέρεσαι να το καταλάβεις πως γίνεται υπάρχει το xbps-src manual στο gh repo που μόλις ανέφερα. Το template και το xbps-src κάνει ότι και το PKGBUILD, αξιοποιεί το deb.
  5. mobinmob

    Our Linux Desktop Screenshots

    Το chrome είναι διαθέσιμο σαν template στο void-packages repo και πρέπει να τον "χτίσεις" με το xbps-src, όπως χτίζεις σε arch το chrome PKGBUILD με το makepkg...
  6. mobinmob

    Our Linux Desktop Screenshots

    @mphxths Έκανες build rust+cargo για να χτίσεις το lsd; Οι διανομές τα πακετάρουν συνήθως και αν κάποια δεν τα έχει (ή θέλεις νεώτερη έκδοση)υπάρχει το rustup...
  7. Aν ρωτήσεις 10 ανθρώπους που να έχουν κάποια εποπτεία της κατάστασης, θα σου προτείνουν διαφορετικές "απαραίτητες" ή "σημαντικές" διανομές. Δες την απάντηση του @mphxths παρακάτω (συμφωνώ με τις προσθήκες, ειδικά με το Mint). Προσωπικά δεν βλέπω το πρόβλημα με τις πολλές διανομές. Αν κάτι δεν προσφέρει ή δεν βρει υποστήριξη από χρήστες και δωρεές η χορηγίες θα σβήσει, έτσι κι αλλιώς.
  8. Y.Γ.: Νομίζω ότι είναι πολύ ευκολότερο και πρακτικό να δημιουργήσεις και να συντηρήσεις κάτι εντελώς custom σε Gentoo με flags παρά σε οποιαδήποτε άλλη διανομή. Υ.Γ.2 : Γι' αυτό που απάντησα παραπάνω φαντάζομαι Προσωπικά θεωρώ εντελώς λάθος αυτό που γίνεται στις "source-based" διανομές, να χτίζεις δλδ τα πάντα συνεχώς, οπότε μην περιμένεις να το υπερασπιστώ . Το να έχεις όλα τα buildscripts σε ένα ports tree, να μπορείς εύκολα να χτίσεις ξανά μέρος τους (ή όλα) με άλλες επιλογές κ.λ.π. είναι καλό χαρακτηριστικό. Αυτά τα έχεις και σε διανομές/OS που δεν σε "αναγκάζουν" να χτίζεις τα πάντα στο μηχάνημά σου (abs στο arch, void-packages/xbps-src στο voidlinux, ports σε BSDs...). Απλά επισημαίνω πως κάποιοι το θέλουν, γι' αυτό ξοδεύουν χρόνο για να συντηρήσουν την διανομή. Οι διανομές αλλάζουν και προσαρμόζονται στις συνθήκες... και ίσως η πρόταση αυτή να είναι μέρος της προσαρμογής (όπως και τα ήδη υπάρχοντα binary packages).
  9. @mphxths Τα έτοιμα binary πακέτα στο gentoo υπάρχουν πολύ καιρό. Το binary package format spec υπάρχει το αργότερο από το 2011. Δεν είναι ζήτημα βαρεμάρας. Υπάρχουν πακέτα που είναι δύσκολο ή αδύνατο να χτιστούν σε μηχανήματα που μπορούν άνετα να τα τρέξουν (firefox, libreoffice κ.λ.π.). Αντιμετωπίζω το gentoο σαν κάτι ανάμεσα σε "κανονική διανομή" και custom distro build kit - δείτε το openembedded, το yocto, το buildroot κ.λ.π. Δεν έχει νόημα για μένα, αλλά προφανώς έχει νόημα για όσους το συντηρούν και το χρησιμοποιούν - το ίδιο ισχύει και για κάθε ενεργή διανομή Νομίζω πως ο λόγος δεν είναι πια οι επιδόσεις - πάνε οι εποχές των ricers- μάλλον είναι για την ευελιξία που προσφέρει. Δεν βλέπω πως η επιλογή για έναν πυρήνα με έτοιμο conf ή ακόμα και για binary πυρήνα υποβαθμίζει τα χαρακτηριστικά της διανομής ή γιατί πρέπει να πανηγυρίζουμε. @nefilim Τα overlays είναι από τα λίγα πράγματα που πραγματικά ζηλεύω στο gentoo.
  10. mobinmob

    Linux 2 Months Challenge - Για να σας δω

    Αυτό που έχω συναντήσει (HP). είναι το αντίθετο - να μπορείς να κλεισεις την nvidia. IMHO, τέτοια challenges δεν προσφέρουν πολλά. Αν κάποιος επιθυμεί να δοκιμάσει linux, υποστηρίζεται το hw που έχει και μπορεί να κάνει την δουλειά του, τότε έχει νόημα. Αν όχι...
  11. Δοκίμασε το tilix και όρισέ το zsh σαν default shell στις προτιμήσεις. Το ίδιο το πρόγραμμα προσφέρει και δυνατότητα drop-down terminal χωρίς κάποιο πρόσθετο. Το χρησιμοποιώ σε mate, δουλεύει άψογα.
  12. mobinmob

    filesystem full

    Nα προσθέσω στις προτάσεις και το εξαιρετικό duc: https://duc.zevv.nl/
  13. Το voidlinux subreddit στο οποίο ρώτησες είναι το επίσημο forum της διανομης. 😉 Το παρακολουθούν και περιστασιακά απαντούν 2-3 από τους devs, το πιο πιθανό είναι να βρεις εκεί λύση... Στην θέση σου θα δοκίμαζα: α)διαφορετικούς πυρήνες (το void υποστηρίζει αρκετούς ) και β) με δεδομένα τα μηνύματα για polkit, ίσως ένα υπερβολικά "χαλαρό" σε θέματα ασφαλείας γενικό polkit rule για λίγο ώστε να δεις αν εξακολουθεί το πρόβλημα. Δες το void-live.rules από το live cd. Αν αυτό υπάρχει στο σύστημα σου, δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις.
  14. mobinmob

    Ubuntu σε pentium 4.

    Τόσο το puppy, όσο και το slitaz τρέχουν κανονικά από φλασάκι (live και εγκατάσταση). Λίγα πράγματα πάντως θα μπορείς να κάνεις με 256mb.
  15. mobinmob

    linux - office

    Libreoffice και WPS-office. To δεύτερο έχει καλύτερη υποστήριξη για αρχεία του MS Office, είναι κλειστού κώδικα αλλά δωρεάν.
  • Δημιουργία νέου...