Προς το περιεχόμενο

Crazygear

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    117
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.444 προβολές προφίλ

Crazygear's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Αφοσιωμένος
  • 10 χρόνια Insomniac
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης

Πρόσφατες Διακρίσεις

65

Φήμη

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο πολλοί θεωρούν ότι θα μειωθεί το κόστος παραγωγής ταινιών. Μια καλή ταινία φέρνει εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη. Αυτός που δημιουργεί την ταινία είτε είναι ο καλλιτέχνης/ ηθοποιός, είτε είναι η εταιρεία που ελέγχει την ΑΙ θα ζητήσει και θα πάρει μέρος αυτών των χρημάτων. Ακόμα η ΑΙ εκπαιδεύεται, όταν φτάσει σε σημείο να παράγει άρτιο προϊόν τότε θα πάψει να είναι φθηνή και για όλους και θα γίνει ακριβή και για λίγους. Το κόστος της χρήσης της ΑΙ θα γίνει ανάλογο με το κέρδος που θα βγάζει κάποιος από την χρήση της, έτσι είναι ο καπιταλισμός. Οι ηθοποιοί παίρνουν εκατομμύρια γιατί φέρνουν εκατομμύρια στα ταμεία. Οι θεατές θαυμάζουν την ικανότητα του καλλιτέχνη να παράγει περιεχόμενο όχι του φωτοτυπικού που παράγει αντίγραφα.
  2. Ναι μιλάω εκ πείρας. Και μιλάω για μισθωτό με 14 μισθούς τον χρόνο. Το κακό είναι ότι μιλάμε για ελληνικές εταιρείες που σημαίνει ότι δύσκολα δίνουν αύξηση στον βασικό μισθό. Η πρόφαση που χρησιμοποιούν οι περισσότερες εμπορικές εταιρείες είναι αύξησε τον τζίρο σου για να αυξήσεις και το μπόνους που θα πάρεις (που συνήθως είναι επί του τζίρου του πελατολογίου που σου έχει ανατεθεί), κάτι που φυσικά δεν είναι εύκολο.
  3. Σαν μηχανολόγος μηχανικός στις πωλήσεις ο μισθός ξεκινάει από 1.000 - 1.200 Ευρώ καθαρά, συν αυτοκίνητο, κινητό και μπόνους, που εξαρτάται από εταιρεία σε εταιρεία. Το ωράριο εξαρτάται όπως παντού, και ανάλογα την εταιρεία μπορεί να έχει ταξίδια στην επαρχία. Οι περισσότεροι μηχανικοί βέβαια ξενερώνουν με το αντικείμενο, το θεωρούν υποδεέστερο και ότι χαραμίζουν το πτυχίο τους. Να έχεις όμως στο μυαλό σου ότι στην Ελλάδα σε πολλές βιομηχανίες και τεχνικές εταιρείες οι μηχανικοί είναι εντελώς άπειροι, δεν μπορούν να καταλάβουν την διαφορά της ίντσας και του χιλιοστού και στέλνουν τα σχέδια του δικτύου που θέλουν να κατασκευάσουν στον έμπορο για να τους βγάλει τα υλικά. Οι μηχανικοί πάντως που έχουν εμπειρία στο αντικείμενο (έργα ύδρευσης, ατμός, oil & gas, κλιματισμός) και έχουν αποκτήσει φήμη, διασυνδέσεις και πελατολόγιο είναι περιζήτητοι και οι αμοιβές τους είναι αρκετά ψηλά.
  4. Συνήθως δεν σχολιάζω σε τέτοια άρθρα γιατί τελικά καταλήγουν σε προσωπική αντιπαράθεση χωρίς ουσία αλλά θα κάνω μια εξαίρεση. Εγώ από το άρθρο καταλαβαίνω (το λέει άλλωστε ξεκάθαρα) ότι θα περιλαμβάνονται προβεβλημένες επι πληρωμή καταχωρίσεις - διαφημίσεις σχετικές με την εφαρμογή που χρησιμοποιείς για παράδειγμα κάποιον συγκεκριμένο δημιουργό podcast όταν ανοίγεις την συγκεκριμένη εφαρμογή και όχι διαφήμιση για καρέκλες γραφείου που έτυχε να ψάχνεις για να αγοράσεις πριν. Έχει τεράστια διαφορά κάτι τέτοιο και εμένα προσωπικά το πρώτο δεν με ενοχλεί. Το δεύτερο από την άλλη είναι κουραστικό και μου δίνει την αίσθηση ότι παρακολουθούν κάθε μου κίνηση στο διαδύκτιο.
  5. Πρώτη φορά βλέπω πάντως να χρησιμοποιεί επεξεργαστή προηγούμενης χρονιάς σε νέο iphone. Ούτε με την σειρά SE δεν είχε κάνει κάτι τέτοιο.
  6. Εγώ πιστεύω ότι το punch hole & pill θα εμποδίζει περισσότερο αφού κατεβαίνει πιο χαμηλά σε σχέση με το στενό notch. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι φωτογραφίες. Το ότι υπάρχει ένα λεπτό κομμάτι οθόνης ανάμεσα στο bezel και τις κάμερες δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό.
  7. Αν τα leaks βγουν αληθινά το iphone 12 6.1'' θα έχει release price 799$ αντί για 699$ που είχε πέρυσι το iphone 11 6.1, τι έγινε θα το τσιμπήσει το κατοσταρικάκι;
  8. Έκανα απεγκατάσταση και ξανά εγκατάσταση από το site της HP και προσωρινά έφτιαξε το πρόβλημα. Την άλλη ημέρα το πρωί όμως ξανά το ίδιο. Κάποιος driver πρέπει να ενημερώνεται αυτόματα και δημιουργεί πρόβλημα.
  9. Εμένα ο HP εκτυπωτής μου μετά από το τελευταίο update τυπώνει μόνο ασπρόμαυρα, όταν στέλνω από το windows 10 laptop. Από το mac τυπώνω κανονικά.
  10. Crazygear

    Αλλαγή κουφωμάτων

    Θα γίνει αντικατάσταση των παλιών και ανοιγόμενα δεν μπορούν να μπουν. Έχω ανοίγματα που φτάνουν το 2,70 m σε μήκος.
  11. Crazygear

    Αλλαγή κουφωμάτων

    Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι να αλλάξω τα αλουμίνια στο σπίτι μου με ενεργειακούς υαλοπίνακες με θερμοδιακοπή. Μου πρότειναν της EXALCO την σειρά ALBIO 225LS που είναι ανασηκωμένα - συρόμενα, και εννοείτε πιο ακριβά από τα μη ανασηκωμενα, σειρά ALBIO 225. Η διαφορά τους είναι ότι έχουν λάστιχα και εφαρμόζουν καλύτερα όταν κλείνουν. Η ερώτηση μου είναι αν κάποιος τα έχει δει στην πράξη, αν είναι δύσκολος ο χειρισμός του μοχλού, και αν βγάζουν ζημιές μετά από μερικά χρόνια χρήσης. Φαντάζομαι ότι η επισκευή του μηχανισμού και των λάστιχων θα κοστίζει περισσότερο από τα βουρτσάκια και τα ράουλα στα κοινά αλουμίνια.
  12. Καλημέρα σε όλους. Ερώτηση για λογαριασμό φίλου που έχει απελπιστεί με το θέμα. Κλιματιστικό που λειτουργεί περίπου 1 χρόνο παρουσιάζει το φαινόμενο τα πλαστικά να διαλύονται ‘’τρίβονται’’. Ένας τεχνικός που το είδε το αποδίδει σε διάβρωση απο ισχυρό καθαριστικού που χρησιμοποιήθηκε αδιάλυτο. Ποια είναι η γνώμη σας παίζει κάτι τέτοιο; Ή ήταν ελαττωματικό από κατασκευής. Το κλιματιστικό είναι από Κίνα από τις λιγότερο γνωστές μάρκες.
  • Δημιουργία νέου...