Προς το περιεχόμενο

vlavhs

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    75
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.666 προβολές προφίλ

vlavhs's Achievements

  1. vlavhs

    Αγορα Καμπριο για πολη

    Φίλε καλησπέρα έχω άποψη μόνο για τα mazda mx5. Δεν ξέρω ποιο είναι το ακριβές budget σου αλλά πιθανολογώ ότι ακουμπάς και δεύτερης και τρίτης γενιάς mx5. Προσωπικά έχω mx5 nb εδώ και μια τετραετία στην Αθήνα και το έχω κατά ευχαριστηθεί. Προφανώς σε περιορίζει σε κάποια πράγματα ένα διθέσιο μικρό αυτοκίνητο αλλά φαντάζομαι είσαι συμβιβασμενος με αυτό. Προσωπική μου συμβουλή ψάξου με mx5 nc που είναι και πιο άνετο σαν αμάξι σε σχέση με το nb. 1.8 είναι βασική έκδοση. Γενικά έχουν αρκετά καλό όνομα όσον αφορά την αξιοπιστία τους και δεν έχουν τρελή κατανάλωση. Επίσης επειδή εδώ ο καθένας μας θα σου πει το μακρύ του και το κοντό του και επειδή είπες ότι πρόκειται για απωθημένο νομίζω έχει πραγματικά νόημα να πας να οδηγήσεις όσες τυχόν επιλογές έχεις για να δεις εσύ από ποιο αμάξι παίρνεις το feedback που θες. Εδώ όλοι λίγο πολύ θα παινεψουμε το σπιτι(αμάξι) μας
  2. vlavhs

    Bars/clubs στην Αθήνα με hip hop

    Αν και λίγο καθυστερημένα η απάντηση το biggie στο Χαλάνδρι παίζει ραπ.. Μικρο μαγαζάκι αν είσαι από εδώ γύρω ή βρεθείς κοντά πήγαινε μια βόλτα
  3. Ωχ αδερφέ δεν ήξερα ότι είχε πάει τόσο. Το ξεφτίλισαν 60 ευρώ είχε προ τριετίας.
  4. Θα ξεκινήσω απ το τέλος. Σε ποια πόλη μένεις? Γενικά καλό είναι να υπάρχει ένας μηχανικός που πραγματικά εμπιστεύεσαι, εάν είναι δυνατόν αντιπροσωπεία έλεγχος ακόμα καλύτερα. Έλεγχος αυτοκινήτου γίνεται πλέον και χωρίς τη φυσική σου παρουσία αν πχ το αμάξι είναι μακρυά με τη spotmechanic πχ. (δεν το λέω σαν διαφήμιση δεν ξέρω αν υπάρχει αντίστοιχη εταιρεία) Γενικά κάνουν αυστηρό έλεγχο και πιθανώς αποθαρρυντικο μιας και θα επιδιώξουν να σε βάλουν σε σκέψεις να πάρεις κάτι πιο σύγχρονο και ακόμα καλύτερα απ το στόλο αυτοκινήτων που πουλάνε οι ίδιοι. Αλλά σίγουρα θα έχεις μια πολύ σαφή εικόνα του αυτοκινήτου μετά από ένα τέτοιο έλεγχο. Προσωπικά εφόσον και οι 2 κινητήρες δεν φτάνουν τα 2.000 κυβικά ώστε να πούμε ότι ξεφεύγει το πράγμα σε τέλη κλπ κλπ θα πήγαινα στον πιο δυνατό εξ αρχής γιατί τα άλογα συνηθιζονται εύκολα πολύ.. Εγώ αγόρασα mx5 1.6 και σε 6 μήνες ψαχνόμουν για 1.8. Αλλά αυτό είναι στον άνθρωπο... Όσον αφορά τα χιλιόμετρα εγώ δεν θα πηγαινα για ψυχολογικούς λόγους στα 200.000 χιλιόμετρα αν και τα χιλιόμετρα από μόνα τους είναι ένας αριθμός που μπορει να λέει πολλά μπορεί και τίποτα. Δηλαδή να δεις ένα αμάξι με 180.000 χιλιόμετρα στη πένα φουλ συντηρημένο και ένα με 120.000 και να είναι χρεπι. Είναι θέμα χρήσης και συντήρησης των προηγούμενων ιδιοκτητών. Όσον αφορά τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις είναι πολύ σχετική ερώτηση και δεν μπορώ να στην απαντήσω. Καλύτερα αυτό συζήτησε το όπως με το παιδί από πάνω που είναι κάτοχος και σίγουρα ξέρει καλύτερα αν το γουστάρει αυτό το αμάξι που "πονάει" κλπ. Σίγουρα όμως σε ένα αμάξι τόσων χρόνων αποκλείεται να μην θέλει τίποτα και καλό θα ήταν για μένα είτε να μην πας να αγοράσεις απ τα πιο φθηνά της κατηγορίας είτε και να συνυπολογισεις ένα ποσό που προτίθεσαι να δώσεις για μάζεματα άμεσα η μεσοπροθεσμα.
  5. Όντως είναι άλλης κατηγορίας αμάξι όμως που παίζει ένα ρόλο στη συζήτηση μας πιστεύω, άλλες απαιτήσεις έχει κανείς από αυτά τα 2 αυτοκίνητα και άλλη χρηση απ τους ιδιοκτήτες τους. Αλλιώς πχ θα καταλαβαίνεις κραδασμούς από ένα αμάξι με σφιχτή ανάρτηση και άλλη από ένα αμάξι με ανάρτηση βούτυρο. Αλλιως θα οδηγήσει η γυναίκα σας το yaris και αλλιώς ο πιτσιρικάς το celica. Είναι διαφορετικό να περιμένεις από ένα αμάξι να σε πάει απ το Χ στο y σημείο και άλλο να θες να βγάλεις γούστα. Ξαναλέω ότι δεν τα λέω αυτά για να αποθαρρυνω το παιδί να πάρει ότι του αρέσει. Απλά επειδή είμαι "παθών" τον προετοιμάζω να έχει στο μυαλο του ότι σε ένα αυτοκίνητο μιας τέτοιας ηλικίας και πιθανής χρήσης σκισιματος από προηγούμενους ιδιοκτήτες λόγο της φύσης του αυτοκινήτου αυτού να το συνυπολογισει σε μια πιθανή αγορά ότι είναι σίγουρο ότι το αμάξι θα ζητησει πράγματα.
  6. Φίλε μου καλησπέρα να πω και εγώ τη γνώμη μου. Επειδή έχω αντίστοιχης ηλικίας αυτοκίνητο (mx5 του 2001 με τα μισά χιλιόμετρα απο όσα αναφέρεις σαν παραδείγματα) θέλω να σου πω ότι άσχετα απ το κομμάτι της αξιοπιστίας του μοτέρ πρέπει να συνυπολογισεις μερικά ακόμα θεματα. Το αμάξι δεν καταπονειται μόνο στη μηχανή του μετά από τόσα χρόνια χρήσης και με τόσα χιλιόμετρα αλλά και σε τόσα ακόμα περιφερειακα και κινητά μέρη. Δεν στο λέω αυτό για να σου πω μην το πάρεις στο λέω να έχεις κατά νου ότι το αμάξι αν το θες πραγματικα μαζεμένο θα σου ζητάει πράγματα σε τακτική βάση όσο αξιόπιστη και αν είναι η toyota. Επίσης αν υπάρχουν κάποια αμάξια σε αγγελία που έχουν ανεβασμένη τιμη λόγο πραγματικά καλύτερης συντήρησης και όχι πχ λόγο "βελτιώσεων" ίσως είναι καλύτερα να ανεβάσεις λίγο το budget σου και να πας εξ αρχής σε κάτι πιο συντηρημένο. Κατά τα άλλα προφανώς έλεγχος στο αυτοκίνητο όπως σε κάθε μεταχειρισμένο που θα κοίταγες προς αγορά. Αυτό που αναφέρθηκε για σπάσιμο προκαταλυτη και κάψιμο λαδιού με επιφύλαξη νομίζω αφορα το προ facelift μοτέρ του mr2.
  7. https://jysk.gr/ypnodomatio/skeletos-krebatioy/skeletos-krebatioy-haslev-140x200-skoyro-gkri Το παραπάνω σε 160 έχω αγοράσει εδω και δύο μήνες. Το εχει και ο κολλητός μου σχεδόν 1.5 χρόνο. Πολύ ικανοποιημένος απ την αναλογία τιμής ποιότητας. Δεν κάνει θορύβους κτλπ. Αξίζει να το δεις από κοντά και ας είναι το οικονομικό.
  8. Καλά ναι το αναφέρω γιατί είναι καπως ατυχία που δεν έχει αντίστοιχη προσφορά φέτος η cosmote. Επίσης κατόπιν αίτηση φορητοτητας υπάρχει μια ελπίδα να με καλέσει η vodafone για αντιπρόταση αλλά και πάλι δεν ξέρω αν θα κατσω Στη vodafone είχα το unlimited με 43 ευρώ πλέον το μήνα. Νομιζω 40 η 41 ευρώ έδινα πριν γίνω 30 χρονών που με πέτυχε στη μέση του συμβολαίου. Είχα λάβει δώροεπιταγή 300 ευρώ όταν έκανα το συμβόλαιο. Μέσω της εφαρμογής μου το έδινε στα 45 ευρώ για ανανέωση χωρίς επιδότηση. Και στα 55 με επιδότηση 250 ευρώ περίπου. Στη cosmote για απεριόριστο internet και κλήσεις συν 2000 sms(προφανώς άχρηστο) το πήρα στα 29.50 ευρώ, έχοντας και cosmote σταθερό. Μοναδικός κόφτης στο internet ότι σε πιθανή περιαγωγή έχω 66 gb. Αυτά χωρίς κάποια επιδότηση.
  9. Έλα ντε και εγώ αυτό παρατήρησα εκ των υστέρων αλλά φαντάζομαι είναι λάθος και θα το αλλαξουν
  10. Σήμερα έκανα αίτηση για συμβόλαιο σε cosmote με φορητοτητα από vodafone... Πολυ καλή η προσφορά για όσους μένουν σε περιοχή που τους καλύπτει το σήμα της vodafone
  11. Check στα games του ps5 στο site δίνει επιλογή 2 συν ένα δώρο. Σε πολλά βγαίνει αρκετά μεγάλο κέρδος σε σχέση με σκρουτζ. Προσωπικά παρήγγειλα αυτά
  12. Δεν αποτελεί προσφορά ιδιαίτερη απλά να αναφερω ότι σε αίτηση φορητοτητας που έκανα απο vodafone συμβόλαιο unlimited που έχω τη τελευταία διετία, 43 ευρώ το μήνα, με δώροεπιταγή 300 ευρώ που είχα λάβει για κωτσοβολο, πλαίσιο ή vodafone, η προσφορά που έλαβα και δέχτηκα απ τη cosmote ήταν 29.50 με όλα απεριόριστα εκτός από sms που ήταν 2000.
  13. vlavhs

    Σως σουβλατζίδικου

    Αν πρόκειται για τη κίτρινη πιθανόν πρόκειται πάλι για βάση μαγιονέζα, μουστάρδα, πιθανόν λίγο έλαιο, μέλι και λεμόνι για οξύτητα. Αυτό φυσικά στο σπίτι. Οι επαγγελματίες οι πιο πολλοί δεν φτιάχνουν καν, κι έχουν προμηθευτές που τους τα παρέχουν έτοιμα.
  14. Φίλε μου καλησπέρα να σου πω και εγώ τη γνώμη μου. Δυστυχώς ξέρω ότι δεν θα σε χαροποιησει η απάντηση μου αλλά όντως είναι καλύτερο να μαζέψεις κάποια λεφτά ακόμα αν σε παίρνει. Ότι αμάξι και να δεις σε αυτά τα λεφτά θα χρειαζεται μαζεματα ή θα σου εμφανίσει προβλήματα αφού μιλάμε για αυτοκινητα πολλών χρόνων που νομοτελειακα θα ζητάει πραγματα. Προφανώς η καλή συντήρηση του ή των προηγούμενων ιδιοκτητών παίζει ρόλο αλλά και πάλι σε αυτά τα ποσά πλέον δύσκολα θα βρεις κάτι που να είναι σε νορμάλ κατάσταση. Υπολόγισε στα λεφτά που θα δώσεις για να αγοράσεις αμάξι ένα σεβαστό ποσό ακόμα σε μια τάξη από 500 έως 1000 ευρώ που θα χρειάζεται είτε άμεσα είτε πολύ σύντομα για συντήρηση. Η μόνη πιθανότητα να πάρεις κάτι και να είναι κάπως καλύτερη η κατάσταση είναι αν το αμάξι είναι κάποιου γνωστού σου, συγγενή σου κλπ και σου κάνει μια τιμή που δεν θα έκανε σε ξενο. Μακριά από μάντρες σε γενικές γραμμες. Δυστυχώς απ το κορωνοιο και ύστερα ξέφυγαν εντελώς οι τιμές. Αν παρ όλα αυτά επείγει όντως το θέμα να αγοράσεις αυτοκίνητο θα σου έλεγα να πας σε κάποιο πολυκυκλοφορημενο μοντέλο ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα ακόμα εύκολα τα ανάλογα ανταλλακτικά. Χωρίς να έχω πρόσφατη εικόνα τιμών ενδεικτικά θα έλεγα peugeot 106 1.4 που έχει αρκετά χαμηλή κατανάλωση αναλογικά με την ηλικία του. Και επειδή είναι ελαφρύ αμάξι είναι σχετικά σβέλτο. Αλλά σαν γενικό κανόνα προτίμησε αμάξι με όσο το δυνατόν λιγότερα χέρια αλλαγμένο, προφανως ελεγμένα σε μηχανικό της εμπιστοσύνης σου.
  15. vlavhs

    Σως σουβλατζίδικου

    Αν η απορία σου είναι σχετικά με τη ροζ sauce, τότε πρόκειται για τη λεγόμενη sauce cocktail. Πολύ σημαντικό να είναι μια αρκετά σφιχτή η μαγιονέζα που θα χρησιμοποιήσεις ώστε να μην αραιώσει πολύ απ τη κέτσαπ που είναι αραιή. Υπολόγισε περίπου 3 μέρη με 4 μαγιονέζα και ένα κέτσαπ. Από εκεί και πέρα μικρή ποσότητα αλκοόλ τύπου κονιάκ ουίσκι, και αν θες και μικρή παρουσία κάπου κόκκινου μπαχαρικου. Προσωπικά βάζω και ελάχιστη μουστάρδα
  • Δημιουργία νέου...