Προς το περιεχόμενο

mistr4l

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    570
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.118 προβολές προφίλ

mistr4l's Achievements

  1. Απέφυγε 8 Gb RAM. Οπωσδήποτε 16 ασχέτως αν η διαχείριση μνήμης σε mac os είναι άριστη. Σχετικά με τον σκληρό, θα σου πρότεινα κι εγώ 512 αλλά την στιγμή που τίθεται θέμα χρηματικό, με 256 είσαι οκ. Αν ήταν το μ2, θα ήταν ένα θέμα η χαμηλή ταχύτητα του σκληρού στα 256. Αλλά στο m1 δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Οπότε αν δεν μπορείς να πας σε 16/512, οπωσδήποτε 16/256. Για την χρήση που το θέλεις θα είσαι οκ.
  2. mistr4l

    Istorm vs Isystem

    Δεν έχω προσωπική σχέση με την isystem, αλλά το έχω γράψει πολλές φορές εδώ, είναι πρότυπο επαγγελματισμού τα παιδιά. 2 φορές αντικατάσταση συσκευής αγορασμένη από istorm μάλιστα (την δεύτερη φορά στον 1.5 χρόνο από την αγορά), αλλαγή μπαταρίας σε 5 διαφορετικά κινητά, όλα άψογα. Πλέον τις αγορές μου τις κάνω όλες από isystem για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Ελπίζω να παραμείνουν έτσι γιατί είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει κατάστημα που να εμπιστεύεσαι.
  3. mistr4l

    Apple Magic Mouse 3

    Με μπαταρίες λειτουργούσε το πρώτο magic mouse. Από εκεί κι έπειτα όλα είναι επαναφορτιζόμενα. Στο public προφανώς έχουν φωτογραφίες του παλιού, ασχέτως αν η περιγραφή είναι σωστή κι αναφέρει επαναφορτιζόμενο.
  4. Καλησπέρα, 1. Έχω το ίδιο laptop (macbook pro mid 2015, 15") κι έχω αλλάξει την μπαταρία 2 φορές. Η καλύτερη μπαταρία είναι της owc ή από ifixit. Γενικότερα, μην αγοράσεις no name μπαταρία. Από Ελλάδα είχα αγοράσει από το κατάστημα "logic solutions" αλλά δεν λειτουργεί η σελίδα τους. Πιθανολογώ έκλεισε. 2. Από owc / ifixit παρέχονται κι όλα τα σύνεργα. Ουσιαστικά δύο κατσαβιδάκια χρειάζεσαι. 3. Ο οδηγός που παραθέτει ο φίλος iYannis είναι σωστός, αλλά δεν χρειάζονται όλα τα βήματα που αναφέρονται. Αν δεις στα comments, αναφέρεται ξεκάθαρα. Ουσιαστικά ανοίγεις το καπάκι, αφαιρείς το καλώδιο που ενώνει την μπαταρία και μετά ξεκολλάς την παλιά μπαταρία. 4. Το όλο πρόβλημα είναι να "ξεκολλήσει" η παλιά μπαταρία. Υπάρχουν και videos στο youtube. Καθαρίζει με ασετόν και με ένα νήμα. Ρίχνεις ασετόν (στο κάτω μέρος) και στη συνέχεια με ένα νήμα προσπαθείς να ξεκολλήσεις την μπαταρία. Σαφέστατα χρειάζεται προσοχή. 5. Το γεγονός πως έχει συμπληρώσει κύκλους η μπαταρία, δεν σημαίνει πως πρέπει να την αλλάξεις. Αν δεν παρατηρείς "φούσκωμα" ή γενικότερα αν δεν έχεις άλλα προβλήματα λειτουργίας, προσωπικά δεν θα προχωρούσα σε αλλαγή. Δεν είναι δύσκολο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μπλέξεις. Στη δική μου περίπτωση φούσκωσε. Η δεύτερη μπαταρία που άλλαξα ήταν μάλλον ελαττωματική, οπότε έβαλα τρίτη. Αυτά
  5. 1. Μη δίνεις σημασία στο battery health 2. Την στιγμή που δεν αντιμετωπίζεις θέμα, δεν υπάρχει λόγος νέας μπαταρίας. 3. Αντικατάσταση σε αντιπροσωπεία (προτείνω isystem), προσφέρει φυσικά στεγανοποίηση και εγγύηση. Γενικότερα, εκτός επίσημων αντιπροσώπων (isystem; istorm; document) δεν θα πρότεινα κανέναν. 4. Κινητό "κάτω από τη βρύση" δεν το καλύπτει καμία εγγύηση. Έχει συζητηθεί πολλές φορές, δεν είναι "αδιάβροχο" ασχέτως τί διαφημίζεται.
  6. mistr4l

    Αγορά ΝΕΟΥ iMac

    Καλησπέρα, Παρακολουθώ το thread. Σε γενικές γραμμές, συμφωνώ με τον φίλο haHa στα πλεονεκτήματα του mac mini. Υπάρχει όμως μία παράμετρος που δεν έχει αναφερθεί κι αυτή είναι η ποιότητα της οθόνης. Το imac στις 24 ίντσες έχει φοβερά χρώματα και 4.5K ανάλυση η οποία τρέχει σε 2Κ ώστε να υπάρχει retina effect. Αυτή την ποιότητα δεν την βρίσκει κανείς αν δεν καταφύγει σε λύσεις LG Ultrafine ή Studio Display (27", 5K). Προσωπικά έχω 27άρα (4Κ @ Full HD) κι έχω δουλέψει και στην 27" 5Κ (τρέχει σε 2K). Η διαφορά δεν είναι μεγάλη, είναι όμως υπαρκτή. Σχετικά με το θέμα της παραγωγικότητας, για την δουλειά που κάνω εγώ, ακόμα και οι 27" ίντσες είναι αρκετές. Προσωπικά είχα σκεφτεί να κάνω "downgrade" σε ultrafine 24" ακόμα και 21.5 (έβγαζε και τέτοια πιο παλιά), αλλά ήταν αρκετά τα χρήματα και δεν άξιζε τον κόπο. Συνεπώς, η οθόνη και το μέγεθος είναι κάτι σχετικό αλλά κι αρκετά υποκειμενικό που φυσικά εξαρτάται από την εργασία που κάνει ο καθένας. Σε γενικές γραμμές, το imac απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. 8Gb RAM και 256Gb Ram καλό είναι να μην το συζητάμε καν πλέον. Προσωπικά, για το τοποθετηθώ και σε αυτό, θα επέλεγα mac mini (m2 / m2 pro) και lg / studio display 5K. Σε κάθε περίπτωση, επιμένω πως η μετάβαση από 27" 5K imac είναι σχετικά παράτολμη και θεωρώ πως η αργοπορία του μηχανήματος οφείλεται σε άλλους παράγοντες κι όχι στην παλαιότητα.
  7. Συμβαίνει επειδή πλέον οι φορτιστές της apple δεν συνοδεύονται από καλώδιο αλλά το brick μπαίνει κατευθείαν στην πρίζα. Αν βάλεις καλώδιο μετά το brick (όπως ήταν παλιά) εξαφανίζεται το πρόβλημα.
  8. mistr4l

    Αγορά ΝΕΟΥ iMac

    Αν προχωρήσεις σε αγορά νέου SSD, σημαίνει πως πρέπει να ανοιχτεί η οθόνη του imac. Οπότε είτε το κάνεις εσύ (αν μπορείς) ή το κάνει κάποιος εκτός. Έχεις fusion drive όμως. Θεωρητικά το λειτουργικό φορτώνει σε SSD και ταχύτατα. Οπότε αν αργεί ο υπολογιστής, είτε κάτι συμβαίνει με τον σκληρό / ssd είτε υπάρχει πρόβλημα στο λειτουργικό. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις να φορτώσεις το λειτουργικό σε εξωτερικό SSD και να δεις πώς ανταπροκρίνεται ο υπολογιστής. Γενικότερα μπορείς να πειραματιστείς πριν προβείς σε αγορές γενικότερα. Για εμένα, ο υπολογιστής είναι μια χαρά σε σχέση με την εργασία που κάνεις και τα specs του. Ένα "format" / εκκαθάριση ίσως σε βοηθήσει σε κάθε περίπτωση.
  9. mistr4l

    Αγορά ΝΕΟΥ iMac

    Είναι ξεκάθαρο νομίζω αυτό. Είτε imac είτε mac mini, πας σε M3 / M2 pro. Δεν έχει νόημα να πας σε imac με intel. Δεν είναι μόνο η ταχύτητα, είναι η φιλοσοφία της apple που υποστηρίζει τον M επεξεργαστή. Οπότε ποιος ο λόγος να βρεις imac με intel επεξεργαστή, 3 ετών μηχανήματα ? Για την χρήση που κάνεις, μήπως το imac που ήδη έχεις είναι οκ και χρειάζεσαι απλά αλλαγή ssd / format ?
  10. mistr4l

    Αγορά ΝΕΟΥ iMac

    Σημείωση: Αν έχεις τόσα χρόνια imac 27 5K και πας σε mac mini (σωστό το σκεπτικό) σκέψου πολύ σοβαρά σε τί monitor θα το συνδέσεις. Γιατί αντίστοιχο με του imac 5K πας σε 1500Ε+ (LG ultrafine 5Κ / Apple Studio Display). EDIT Η μόνη αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις σε αυτό που έχεις είναι RAM (έχεις αρκετή) και ο SSD (έχεις fusion, άντε να βάλεις κάτι γρηγορότερο). Το πρόβλημα είναι ο intel επεξεργαστής. Βλέπω και στο δικό μου το intel macbook pro, προφανώς λόγω της νέας φιλοσοφίας στο mac os παίρνουν φωτιά οι ανεμιστήρες και γενικά σε κάποιες εφαρμογές (photoshop, teams) δεν δουλεύει όπως παλαιότερα. Είναι ξεκάθαρα θέμα OS γιατί όλα έγιναν μετά στο monterey. Μήπως να σκεφτείς όντως το mac mini (m2 pro) και το αντίστοιχο monitor ?
  11. Πολύ πιθανό να κάηκε ο φορτιστής. Μου έχει συμβεί δύο φορές. Αλλά καλό είναι να δοκιμάσεις. Πήγαινέ το σε κάποιο κατάστημα με προϊόντα apple (isystem, istorm, irepair) και θα έχουν να δοκιμάσεις.
  12. Για εμένα, δεν είναι τόσο θέμα ο επεξεργαστής αλλά η παλαιότητα του μηχανήματος. Είσαι εκτός εγγύησης και γενικότερα δεν μπορείς να ελέγξεις κάποια βασικά κι απλά ζητήματα όπως η μπαταρία. Φούσκωμα μπαταρίας σημαίνει 300Ε το λιγότερο για αλλαγή. Και θα συμβεί. Οπότε τα 900Ε ξαφνικά παύουν να είναι δελεαστική επιλογή. Προσωπικά, θα έκανα λίγο υπομονή, θα πήγαινα σε air με 16gb RAM (13άρι) και για το σπίτι ένα εξωτερικό monitor. Γενικά, δεν μπορείς να τα έχεις όλα (μέγεθος οθόνης, modern and updated specs, φθηνό). Επιλογές υπάρχουν όπως έχουν ήδη αναφερθεί, αλλά πρέπει να ανέβεις σε τιμή. Αν όμως αποφασίσεις να ρισκάρεις, το μηχάνημα ασχέτως αν είναι intel είναι πολύ καλό, άνετα θα κάνεις δουλειά σου για πολλά χρόνια και σαφέστατα δεν βρίσκεις κάτι αντίστοιχο καινούριο (16ίντσες) κάτω από 2Κ.
  13. mistr4l

    iPhone 13 mini Case

    Καλησπέρα, Έχω της apple 2 χρόνια τώρα (δερμάτινη). Παλαιότερα είχα της rhinoshield. Αλλά τελικά προτίμησα apple για πιο minimal. Λόγω του μεγέθους, το mini κρατιέται πιο εύκολα και πέφτει και πιο δύσκολα. Σε δύο-τρεις πτώσεις η θήκη έχει ανταποκριθεί τέλεια. Το κινητό ούτε γρατζουνιά. Προτίμησε τη ζελατίνα (όχι glass) της rhinoshield για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Της nomad δεν την έχω δοκιμάσει. (Με γεια, θα το χαρείς )
  14. mistr4l

    Θερμοκρασία MacBook

    Εγώ θα επιμείνω να αποκλείσεις σε πρώτο βαθμό πως δεν υπάρχει θέμα software / app. Οι τιμές θερμοκρασίας και το "πρόβλημα" που περιγράφεις δείχνει κάτι φυσιολογικό για mac ειδικά το καλοκαίρι. Επίσης, μπορείς να ελέγξεις αν μειώνεται η θερμοκρασία όταν λειτουργείς με μπαταρία εκτός ρεύματος. Αν αλλάξεις πάστα δεν θα διαφωνήσω πως δεν κάνεις κάτι χειρότερο, αλλά αντιλαμβάνομαι αφενός πως τα δικά σου χέρια τα φοβάσαι, αφετέρου δεν μπορείς να βρεις κάποιον σωστό τεχνικό. Αν δεν έχεις πρόβλημα να μείνεις χωρίς laptop σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, προχώρησέ το. Προσωπικά, δεν θα εμπιστευόμουν κανέναν πλην isystem και γενικότερα σωστό κατάστημα με σοβαρό service κι εγγύηση εργασίας.
  15. mistr4l

    Θερμοκρασία MacBook

    Δοκίμασε να χρησιμοποιείς μόνο safari για αρχή. Ο Chrome και ο firefox έχουν θέμα με τα βιντεάκια / youtube. Στο δικό μου αν κάνω το λάθος και δω με chrome σχεδόν κρασάρει το σύστημα. Το έχουμε συζητήσει πάλι στο forum το θέμα αυτό. Προσωπικά μου φαίνονται όλα φυσιολογικά. Στην θέση σου δεν θα έμπαινα σε διαδικασία αλλαγής πάστας πάντως. Απέκλεισε το θέμα software / apps για αρχή. (Το macos ventura δεν φταίει)
  • Δημιουργία νέου...