Προς το περιεχόμενο

fandridis

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    31
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.375 προβολές προφίλ

fandridis's Achievements

  1. 6-18 μήνες έγραψα. Και ο πληροφορικάριος ναι, γλιτώνει να ξανακάνει την εισαγωγή στη πληροφορική. Άρα πάει κατευθείαν στο να μάθει αυτά αυτά που ζητάει η αγορά σήμερα. Π.χ αν τον ενδιαφέρει πιο πολύ το frontend κομμάτι, μαθαίνει React και σχετικές βιβλιοθήκες. Φτιάχνει ενα web app που μιλάει με διάφορα APIs, μια βάση δεδομένων. Παράδειγμα από προσωπική εμπειρία... πόσοι πτυχιούχοι πληροφορικής που πήραν πτυχίο πριν 4-5 χρόνια έχουν φτιάξει web app που συνδέονται αυτοί και οι φίλοι τους μέσω google/facebook authentication και δημιουργούν events που μπορούν δηλώσουν "έρχομαι" και βρίσκουν την καλύτερη μέρα για κάποια δραστηριότητα? Ένας τύπος που πρόσλαβα στην εταιρεία μου αυτό είχε φτιάξει, κι έτσι ξεχώρισε και πήρε τη θέση. Δεν είναι κάτι δύσκολο, αλλά είναι κάτι που μόνο ένα 5-10% θα κάνει. Και σημασία φυσικά έχει να ειναι φτιαγμένο στις τεχνολογίες που έχουν ζήτηση.
  2. Δεν φτάνει το πανεπιστήμιο στη πληροφορική, πρέπει να ασχοληθείς και μόνος σου. Και εντάξει, μπορείς να φτιάχνεις γαμάτα σκριπτάκια για παιχνίδια, αλλά πρέπει να ξέρεις και τεχνολογίες που χρειάζονται οι εταιρείες για να τους είσαι χρήσιμος. Πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε που του αρέσει ο προγραμματισμός και γενικότερα να ψάχνεται, μπορεί μέσα σε 6-18 μήνες (ανάλογα τον ελεύθερό του χρόνο) να μάθει αρκετά από μόνος του και να χτυπήσει μια δουλίτσα με 900-1200... και ανεβαίνει μετά γρήγορα μισθολογικά. Οι πηγές πλέον υπάρχουν για να φτιάξεις ένα self-learning path. π.χ: https://roadmap.sh/, https://www.freecodecamp.org/, https://pll.harvard.edu/course/cs50-introduction-computer-science?delta=0 και πολλά άλλα.
  3. Καθαρά μένουν 3000, αλλά έχει άλλα καλά η υψηλή φορολογία εδώ. Συνταξιοδοτικό που βγάζει νόημα, αξιοπρεπής επιδόματα κτλ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, τον επόμενο 1μιση χρόνο θα μείνω Δανία. Η γυναίκα μου σπουδάζει εδώ. Μετά ελπίζουμε να γυρίσουμε, αρκεί να μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς!
  4. Γαμώτο! Με ρίξατε με όσα γράφετε για τη κατάσταση στην Ελλάδα! Εγώ ονειρεύομαι ότι καλυτερεύουν τα πράγματα και σε 1-2 χρονάκια θα γυρίσω πατρίδα με εμπειρία, για έναν αξιοπρεπή μισθό κοντά στα 2000 σαν προγραμματιστής. Έφυγα για Δανία (Κοπεγχάγη) με πτυχίο Πληροφορικής ΤΕΙ χωρίς προυπηρεσία, αλλά με ιστοσελίδα-βιογραφικό και ένα github γεμάτο μικρά προσωπικά projects. Δουλειά βρήκα πριν καν πατήσω το πόδι μου στη χώρα με πρώτο μισθό 3500 και αύξηση στα 4500 μετά το πρώτο έτος. Και γενικά πάρα πολλές ευκαιρίες για να άνοδο είτε στην ίδια εταιρεία είτε αλλού. Την άλλη βδομάδα να φανταστείτε έχω συνέντευξη με Microsoft για θέση software engineer. Θα τα άφηνα όλα και θα γύριζα πίσω λόγω οικογένειας, φίλων, καιρού κτλ... αλλά όχι για ο,τι να 'ναι θέση σε ο,τι να 'ναι εταιρεία με αφεντικά που δεν έχουν ιδέα από προγραμματισμό με άπιαστες απαιτήσεις. P.S: Είμαι αυτός ο fullstack που έψαχνε κάποιος εδώ... Javascript, ReactJS, Angular2, NodeJs, Express, MongoDB, SQL, Cloud(AWS, Azure) και λιγάκι από C# και Python.
  5. Καλησπέρα παιδιά, Με έχει φάει η περιέργεια και αναρωτιέμαι αν κάποιος γνωρίζει τίποτα. Η αδερφή μου ήθελε καινούργιο κινητό και της πρότεινα όπως πάντα, ένα μεταχειρισμένο από Insomnia σε καλή κατάσταση, να τις έρθει και πιο φθηνά! Βρήκαμε 2 κινητά που θα τις άρεσαν, note 3 και lumia 1520, 290-350 ευρώ και 270-300 αντίστοιχα κυμαίνονται οι τιμές στις αγγελίες. Πάει τώρα σε ένα κατάστημα στο κέντρο, κάπου στη Σωκράτους νομίζω, και λέει πουλάει καινούργια σφραγισμένα κινητά, αυτά τα δύο μοντέλα με 290 και 200 αντίστοιχα. Από ότι μου λέει είναι χαμηλή η τιμή επειδή είναι αφορολόγητα, ενώ είναι ολοκαίνουργια και με εγγύηση. Και ρωτάω εγώ... παίζει να είναι όλα εντάξει? Πολύ περίεργη μου ακούγεται η κατάσταση. Αλλά είχε αγοράσει νομίζω και πέρσι από εκεί και λέει είναι καλά. Τέλοσπαντων, αν γνωρίζει κάποιος κάτι... τα φώτα σας παρακαλώ! Ευχαριστώ!
  6. Όπα λάθος δίσκο έβαλα... ο δεύτερος έπρεπε να ήταν SSD! Ε εντάξει τα κοιτάω για να έχω μια ιδέα... ενάμιση μήνας είναι μόνος!
  7. Αναφέρουμε: Ποσό που διαθέτουμε :800-1000 Χρήση υπολογιστή :gaming, web, office Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:κανενα Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. όχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).αθηνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Ένα κατάστημα. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Προτιμότερο να συναρμολογηθεί στο κατάστημα, αλλά αν πρέπει το κάνω εγώ. Σχόλια: Έκανα μια δοκιμή στη σελίδα του πλαίσιου, πως φαίνεται? Μπορώ να περιμένω μέχρι τα Χριστούγεννα, λέτε να πέσουν οι τιμές ή να βγει κάτι καλύτερο ή τσάμπα το περίμενε?
  • Δημιουργία νέου...