Προς το περιεχόμενο

panagob

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    255
  • ΜΕΛΟΣ

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.788 προβολές προφίλ

panagob's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • 10 χρόνια Insomniac
  • Αφοσιωμένος
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • 10 Classifieds

Πρόσφατες Διακρίσεις

104

Φήμη

  1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 27/03/2024 04:20 μμ

    • Πώληση
    • ΝΕΟ

    Samyang VDSLR 16mm T2.6 ED AS UMC Full Frame φακός Samyang 16mm. Είναι ολοκαίνουργιος, βρίσκεται μέσα στο κουτί του και δεν έχει ανοιχτεί. Μαζί θα πάρετε και την εγγύηση 2 χρόνων από το Άμαζον που είναι επίσημος μεταπωλητής. Είναι Pentax mount και μαζί θα δωθεί αντάπτορας για EF mount. Ενδεικτικά, οι τιμές πώλησης είναι 650 ευρώ στην Ελλάδα και 440 από Κίνα. Στείλτε μου μήνυμα για οποιαδήποτε απορία. Περιοχή: Κέντρο Αθήνας.

    310 €

  2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 27/02/2024 11:43 μμ

    • Πώληση
    • ΝΕΟ

    Πωλείται το πολύ ενδιαφέρον και καινοτόμο gimbal της Manfrotto. Με απόδειξη και 2 χρόνια εγγύηση. Εντελώς καινούριο και αχρησιμοποίητο, η συσκευασία ανοίχτηκε μόνο για τις φωτογραφίες. Έχει αγοραστεί από πολύ γνωστή αλυσίδα, το παρέλαβα πριν μερικές μέρες. Δυστυχώς είναι overkill για τα δικά μου δεδομένα και δεν χρειάζομαι να έχω τόσο γερό και μεγάλο gimbal για την μηχανή που δουλεύω. Τιμή Skroutz 650 Ευρώ. https://www.skroutz.gr/s/35735493/Manfrotto-Professional-3-Axis-Modular-Gimbal-up-to-3-4kg-MVG300XM-Gimbal-Stabilizers.html Ένα βίντεο με τις πολύ ενδιαφέρουσες λειτουργίες του όπως τον έλεγχο από απόσταση λόγω του αποσπώμενου joysick. https://youtu.be/tCa5D3xC5UQ Δεκτός οποιοσδήποτε έλεγχος από κοντά. Χέρι με χέρι από Αθήνα. Τιμή: 350 Ευρώ

    350 €

  3. Το συγκεκριμένο το έχω και είναι μαύρο σκυλί. Μέχρι και την D500 σήκωνε πολύ άνετα. Ότι πρέπει για σελφουλίνια στα 24mp.
  4. @EnStr Κοίτα, οποιαδήποτε απόφαση έχει τις συνέπειες της. Αν διαλέξεις native φακους (fuji, olympus, panasonic, sony) θα έχεις τις ευκολίες τους, αλλά περιορίζεσαι στην γκάμα και στο κόστος. Εάν επενδύσεις σε Canon φακούς θα χάσεις τα προαναφερθέντα, αλλά θα μπορείς να παίζεις σε περισσότερα συστήματα. Τι σύστημα φαντάζεσαι να χρησιμοποιείς στο μέλλον ας πούμε; Auto focus θα έχεις και στα δυο. Το CAF όμως δεν είναι είναι εμπιστεύσιμο. Στην φωτογραφία το single AF θα είναι πολύ μέτριο. Θεωρητικά όταν ο αντάπτορας έχεις ηλεκτρονικές επαφές σου δίνει και το stabilization. Θέλει ψάξιμο όμως σε πιο εξειδικευμένα φόρουμ.
  5. Επιβεβαιώνεις ότι είπα πριν. Αυτα που έβαλες δεν είναι speedbooster. Μην παραπληροφορείς όταν δεν γνωρίζεις κάτι. Αυτά είναι speedbooster: https://www.amazon.co.uk/VILTROX-EF-FX2-Mount-Lens-Fujifilm-Mirrorless/dp/B07L8YCY2B https://www.amazon.co.uk/Viltrox-EF-M2-Adapter-Thirds-Camera/dp/B078XCN7QF
  6. Η ρουτίνα σου θα αλλάξει οτιδήποτε διαφορετικό και αν πάρεις. Ακόμα και άλλη Canon να έπαιρνες, πάλι θα επρεπε να προσαρμοστείς. Απλά να ξέρεις πως όταν χρησιμοποιείς ("έξυπνους") αντάπτορες χάνεις πολύ σε auto focus. Σε όλες τις κάμερες/μηχανές ανεξαιρέτως. Εάν δεν γνωρίζεις τι είναι το speedbooster (viltrox, όχι metabones), όπως ο φίλος @Balantakos, ψαξε για να δεις τι μπορεί να σου δώσει. Αν έχεις ήδη φακούς Canon και μπορείς να δουλεύεις χειροκίνητα την εστίαση στο βίντεο, ειναι λίγο μονόδρομος.
  7. Στην περίπτωση σου, πρέπει να έχεις πιστά χρώματα. Το LED φως που έχεις επειδή είναι κακής ποιότητας τα αλλοιώνει. Αυτό σημαίνει πως αν τραβήξεις φωτογραφία ακόμα και με πολύ ακριβές μηχανές και φακούς, θα πάρεις ένα αποτέλεσμα που διαφέρει από την πραγματικότητα. Αυτό ισχύει και όταν βάφεις τους πελάτες σου. Άλλο χρώμα βάζεις, και όταν βγει έξω φαίνεται αλλιώς. Συγκεκριμένα, η πιστότητα των χρωμάτων που δίνει ένα φως μετριέται με τον δείκτη CRI (και TLCI). To Neewer εχει 83 (αρκετά αμφίβολο), και για την δουλεία σου θες 95-100. Οπότε, εάν σε ενδιαφέρει φυσικά, βάλε στο budget σου πέρα από την μηχανή και ένα νέο φως, για να μην πω σύστημα φλας αφού συζητάμε για φωτογραφία.
  8. Καλύτερα να πάρει μια Phantom Flex 4K λέω 'γω. Θα βαρεθεί τόσο slow motion και θα αρχίσει να το μοιράζει δεξιά και αριστερά. Αν δεν αναφέρεις γεγονότα και επιχειρήματα, δεν προσφέρεις κάτι στην κουβέντα δυστυχώς.
  9. Είναι diffraction limited στο f/5.6 και έχει αισθητήρα DSLR και όχι υπερσύγχρονου smartphone, οπότε δεν είναι καλή.
  10. Από πότε οι μεγάλες ελληνικές αλυσίδες προσφέρουν απροβλημάτιστο service και δεν το έχω μάθει; Νομιζεις πως θα ξεμπερδέψει κάποιος πιο εύκολα με το Public απ'ότι με την μαμά εταιρία; Αν δεν απατώμαι η Creative προσφέρει πολύ καλό service. Αν κάνω λάθος διορθωστε με.
  11. https://www.public.gr/product/mirrorless-canon-eos-m100-and-fakos-ef-m-15-45mm-mayro/prod8760441pp/ https://www.mediamarkt.gr/el/product/_canon-eos-m100-με-φακό-15-45mm-black-1204408.html To public αναφέρει λίγο πιο κάτω "με αυτή τη φωτογραφική μηχανή έχεις δώρο θήκη και κάρτα μνήμης"
  12. Είναι πολύ καλό γιατί γράφει professional. Αν δεν έγραφε δεν θα ήταν. Μπες, αν θέλεις σε forum, να δεις πόσοι έχουν χαλάσει τις μηχανές τους από τέτοια τρίποδα λόγω πτώσεων. Δεν σου λέω να μην το πάρεις, απλά να ξέρεις από πριν τι θα αγοράσεις ώστε να έχεις τις ανάλογες προσδοκίες. Εν ολίγοις, δεν θα πάρεις ποτέ σταθερές φωτογραφίες ή βίντεο, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους, και σε λίγο καιρό (εάν φυσικά σου είναι χρήσιμο το τρίποδο και το δουλέψεις 5 φορές) θα πεις τζαμπα τα 25 ευρώ και πάμε πάλι από την αρχή.
  13. GH5 + Viltrox Speedbooster. Tο καλύτερο 120fps που μπορείς να πάρεις χωρίς να δώσει πολλά χιλιάρικα, πάει μέχρι 180fps αλλά μειώνεται η ποιότητα. H a6300 έχει πολύ μέτριο slow motion, έχει αισθητή μείωση της ποιότητας εικόνας. Για το flat τώρα. Όσο flat βίντεο και αν σου δώσει μία κάμερα, εάν δεν υπάρχει πληροφορία σχετικά με τα χρώματα που υπάρχουν, είναι ουσιαστικά άχρηστο. Για να μην μακρυγορήσω, S-Log με 4:2:0 8bit είναι λιγότερο ελαστικό στο grading από το Natural Profile ή HLG της GH5 σε 4:2:2 10bit. Και μην ξεχνάμε το bitrate που δίνει η κάθε κάμερα.
  14. Μα καλά, έχεις μπει στην διαδικασία να μάθεις όλα αυτά που λες ενώ δεν έχεις μηχανή στα χέρια σου και θα κολλήσεις στα μενού τώρα; Μην σε αγχώνουν τα μενού και οι ρυθμίσεις και τα κουμπάκια. Με τον καιρό θα τα μάθεις όλα, θα τα συνηθισεις και θα λες όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο. Εγώ θα έβαζα στο παιχνίδι το πακέτο της D7200 + 18-140 στα 805 ευρώ. Δεν είμαι ο καταλληλότερος για να σε συμβουλεύσει για αυτή την κατηγορία μηχανών, αλλά όταν είχα αγοράσει την D7100 τότε δεν υπήρχε κάτι καλύτερο σε αυτό το εύρος. Εάν πας σε δύο ροδέλες, δεν ξαναγυρνάς πίσω. Την σειρά L της Canon την υποστηρίζουν όλες οι καινούργιες μηχανές της, δεν είναι δηλαδή πλεονέκτημα της 80D έναντι κάποιας άλλης. Το ίδιο ισχύει και με τις Nikon. Δεν θα πω οτι δεν είναι σωστή επιλογή για να μην ξεφύγουμε. Δεν ξέρω πως το έχεις στο μυαλό σου, αλλά οι ατέλειες διορθώνονται ως ένα όριο μόνο. Και απο την στιγμή που ξέρεις Lightroom και ασχοληθεις σοβαρά όταν πάρεις την μηχανή σου, ίσως δεις τους περιορισμούς αρκετά σύντομα. Εάν θέλεις να τραβάς και βίντεο, η συζήτηση αλλάζει δραματικά. Η 80D με το dual pixel είναι ίσως η καλύτερη APS-C DSLR κάμερα. Επίσης υπολόγιζε μέσα στο κόστος και μία δεύτερη μπαταρία (αν πιστεύεις πως θα σου χρειαστεί), 2 κάρτες SD, ίσως ένα τρίποδο, μία τσάντα, και σταματάω να μιλάω τώρα γιατί αν συνεχίσω θα απογοητευτείς...😁 Τέλος, για να σκέφτεσαι αγορά 80D ή D7xxx σαν πρώτη μηχανή, δεν υπάρχει περίπτωση να ξενερώσεις με τίποτα. Υ.Γ 1: Μπράβο για το πολυ ωραίο σου ποστ. Υ.Γ 2: Μην ακούσεις τον nickolas αν σε συμβουλέψει (τόσο καιρό κρατιέμαι...).
  • Δημιουργία νέου...