Προς το περιεχόμενο

spitonoikokurhs

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    77
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    1

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    In a galaxy far far away
  • Ενδιαφέροντα
    Φωτογραφίοα
  • Απασχόληση
    Ι.Υ.

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.158 προβολές προφίλ

spitonoikokurhs's Achievements

  1. αμφιβαλλω. παιζει ρολο και η διαμετρος: https://www.astronomia.gr/wiki/index.php?title=Διακριτική_Ικανότητα_Τηλεσκοπίου
  2. Blend περίπου 16 λήψεων απο 1 μεχρι 2, ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή Χωρίς αστροστάτη, με μια κάμερα κ ένα φακο 20mm f/1.4 στηριγμένο σε ένα τρίποδο. Κράτησα 1 φωτό για τον ουρανό κ μετά απο τα υπόλοιπα 15 καρέ κράτησα τα "πεφταστέρια" των Περσείδων. Περισσότερα σχετικά με αστροφωτογραφία
  3. Hold my beer! Συνέπεσε με Σάββατο κ δν ειχα "υποχρεωσεις" νωρις την Κυριακη. Φόρτωσα αυτοκίνητο, με κατι πρινγκλς ενα ρεντμπουλ, καμερες καρεκλακι τηλεσκοπια κ βουρ αστροεξόρμηση. Πήγα σε ένα σχετικά σκοτεινό ουρανό απο τη 1 παρα μέχρι τις 4 κ κατι. Ορίστε μερικά highlights & timelapses.
  4. Καλημέρα σας! Back 2 base! Με αρκετά μεγάλη προσέλευση ολοκληρωθηκε το τριήμερο της αστρο-εξόρμησης. Ήρθε κόσμος από όλη την Ελλάδα και πληροφορίες μιλούν για την μεγαλύτερη απο όσες έχουν γίνει μέχρι τωρα (προσέλευση πάνω απο 800 άτομα αυτό το τριήμερο) Σας παραθέτω 1-2 φωτογραφίες:
  5. Την επόμενη εβδομάδα (14-15-16 Ιουλίου) διεξάγεται η 15η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων, στο όρος Πάρνωνα, κοντά στην Σπάρτη. Στόχος της 15ης ΠΕΕΑ είναι οι ερασιτέχνες αστρονόμοι να επικεντρωθούν στις κύριες δραστηριότητές τους, την αστροπαρατήρηση και την αστροφωτογραφία, και πρωτίστως στην αντάμωση φίλων με ίδια ενδιαφέροντα από όλη την Ελλάδα, στον φυσικό μας χώρο, υπό το φως των αστεριών του σκοτεινού ουρανού του Πάρνωνα! Περισσότερες πληροφορίες: https://astroexormisi.gr/
  6. Με αφορμή την φωτογραφία αυτή (δεν ειναι δική μου) Τι συμβαίνει στις γειτονιές σας? Παντου σε ολη την Ελλαδα οι δημοι εχουν ξεσκισει τα δεντρα ολα. Παντου λενε μια δικαιολογια και απλα ξετιναζουν οτι πρασινο υπαρχει μεσα στις πολεις.
  7. Ευκαιρια αυτη η εποχη για οσους θελουν να δοκιμασουν να βγαλουν πανοραμικη με το τοξο του Γαλαξια μας! Βρειτε ενα σκοτεινο μερος με καθαρη θέα χωρις απο νοτιοανατολικά έως και βορά. Κατα τις 00:30 εχει ηδη ξεκινησει και θα φαινεται καθαρά λιγο πιο πανω απο τον οριζοντα.
  8. Εκδρομή στον Παρνωνα, πριν περίπου 2-3 εβδομάδες!
  9. αυτα θεωρητικα ειναι πιο "προχωρημένα" για καποιον που απλα θελει να δει αστροφωτογραφιες. Εχουμε ενα ελληνικο καναλι στο discord οπου μπορουμε να τσεκαρουμε τι συμβαινει κτλ χωρις να "επιβαρυνουμε" το νημα με troubleshooting!
  10. καλησπέρα @johzio. Αρκετά ομορφες οι φωτογραφίες σου. Ειδικά Ωριώνας με Barnard loop! Θα σου προτεινα να πειραματιστεις με το PixInsight, θα δεις οτι σε βαθος χρονου θα βγαζεις πιο "ελεγχόμενο" αποτελεσμα κ θα βελτιωθεις ακομα περισσότερο. Επαρχία σιγουρα θα βοηθήσει. Όπως λέμε, ειδικα κάποιοι στοχοι "θελουν ουρανό". Θα το δεις τι διαφορα μπορεις να βγαλεις στο αποτελεσμα οταν βρεθεις σε πραγματικα καθαρο ουρανο χωρις απειρη φωτορυπανση.
  11. Η θέα απο το πιο ψηλό σημείο της Κω, απο το βουνό Δίκαιος!
  12. χαχαχα Λοιπον ακου. Το focus stacking ειναι διαφορετικο απο το "αστροφωτογραφικό stacking. Απο τη μια εχεις πολυ "ρηχο" πεδίο (macro focus stacking) Απο την αλλη, στην αστροφωτογραφια εχεις αρκετά αμυδρή πληροφορία τα οποια εχουν ταξιδεψει ετη φωτος μεχρι να φτασουν στον αισθητήρα της καμερας! Εκει γινεται το στακ ωστε ο αλγοριθμος που "στακαρει" να ξεχωρισει την πληροφορία με το θορυβο κ να εχεις οσο πιο δυνατον καλυτερη λεπτομερεια, χρωματική αλλα και με σωστές δομες. Π.χ. μονη ληψη: 10 ώρες:
  • Δημιουργία νέου...