Προς το περιεχόμενο

Spyros3000

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    9
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Spyros3000

  • Ημερομηνία γέννησης 01/03/1996

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

899 προβολές προφίλ

Spyros3000's Achievements

  1. 5 χρόνια (από Μάρτιο του 2018) και συνεχίζουμε. Mi A1. Του άλλαξα την μπαταρία πριν 1.5 χρόνο και όλα ΟΚ. Για 180€ είμαι προφανώς πολύ ικανοποιημένος.
  2. Πιστεύω ότι είναι σπατάλη χρόνου, πόρων και εργατικού δυναμικού, τίγκα στο "Not invented here". Εκτός κι αν είναι ένα έτοιμο distro και απλά αλλάξει το branding. Είχε λογική όταν το Linux ήταν στα σπάργανα του και οι διάφορες διανομές δεν ήταν οργανωμένες και παρουσίαζαν πολλά προβλήματα. Αν κάποια δημόσια υπηρεσία θέλει να περάσει σε Linux τώρα (μεγάλο αν, μην το αναλύουμε και πάλι), μπορεί να πάρει μία υπάρχουσα διανομή φιλική για τον χρήστη (πχ. κάποιο Ubuntu), να διαλέξει και όποιο Desktop Environment θα θεωρήσει ως το πιο κατάλληλο (πχ. KDE, άρα με το Ubuntu που είπαμε πιο πριν = Kubuntu). Και ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ το έτοιμο σύστημα να γίνουν όποιες αλλαγές χρειαστούν για τη σωστή λειτουργία της υπηρεσίας. Ας πούμε ανάπτυξη κάποιου λογισμικού ειδικού σκοπού, για το οποίο δεν υπάρχει έτοιμο open source. Ρύθμιση επιπλέον αποθετηρίου για την εγκατάσταση και ενημέρωση αυτών των επιπλέον προγραμμάτων. Διόρθωση bug σε κάποιο open source λογισμικό, upstreaming του patch κτλ. Το να πας να φτιάξεις από την αρχή τη δική σου διανομή, σημαίνει ότι θα έχεις πολλαπλάσια κόστη, η εμπειρία για τους χρήστες θα είναι χειρότερη και θα αργούν να έρθουν ενημερώσεις για τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται. Παράδειγμα: Στο Μόναχο το 2003 ξεκίνησαν το LiMux, δική τους διανομή. Τότε ακόμα δεν υπήρχε Ubuntu, το Debian δεν ήταν φιλικό για τον χρήστη, είχε μία λογική να το κάνουν μόνοι τους. Ξεκίνησαν με πλατφόρμα το Debian, μετά βασίστηκαν στο Ubuntu, αλλά κάθε ενημέρωση λογισμικών έπρεπε να την ελέγχουν οι ίδιοι. Με αποτέλεσμα τον Οκτώβριο του 2013 να αναφέρουν ότι σκέφτονται από OpenOffice να πάνε σε LibreOffice. Θυμίζω ότι το LO είχε ξεκινήσει τέλη του 2010, με πρώτη έκδοση Ιανουάριο του 2011. Άρα οι χρήστες τους για 3 χρόνια χρησιμοποιούσαν κάτι χειρότερο απ' ότι θα μπορούσαν να έχουν. Και στα μέσα του 2015 χρησιμοποιούσαν ακόμα Kubuntu 12.04 (με upstreamed KDE). Υ.Γ.: Και οι δύο χώρες που αναφέρθηκαν στο αρχικό ποστ έχουν απολυταρχικά καθεστώτα (λίγο ή πολύ, φανερά ή όχι) με όφελος για τις κυβερνήσεις να ελέγχουν τι λογισμικό τρέχουν οι χρήστες τους. Και η Βόρεια Κορέα έχει δικιά της έκδοση Linux. Και η Κούβα (Censorship in Cuba).
  3. LXQt 0.7.0 released TL;DR: - Το κλασσικό LXDE με GTK δεν σταμάτησε, απλά έχει περάσει στο περιθώριο. - Συνεργάζονται και με το Maui Project, που φτιάχνει το Hawaii (κι αυτό σε Qt). - Προσπαθούν να πατήσουν πάνω στο Qt 5 και ίσως χρησιμοποιήσουν κάποιες βιβλιοθήκες από τα KF5 όταν αυτά γίνουν διαθέσιμα. - Συνεχίζουν να βελτιώνουν τη συμβατότητα με το Wayland. - Έχουν ξεχωριστό site από το κλασσικό LXDE. - Διάφορα άλλα ενδιαφέροντα: Improved support for systemd-based setups, Experimental Raspberry Pi support, Partial FreeBSD support... Καλά το πάνε.
  4. Γιατί το API του Google Translate (ή των περισσότερων υπηρεσιών που έχουν ποιοτικές μηχανικές μεταφράσεις) είναι επί πληρωμή. Έχει ξεκινήσει ωστόσο το Intellego, για να ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία, και μάλιστα συμμετέχει και στο GSOC 2014 (1, 2). Ας ελπίσουμε να πετύχει. Υ.Γ. Australis ροκς!
  5. Πήχτρα η Αγίας Ειρήνης, αν κρίνω από φωτογραφίες και βίντεο που ανέβασαν τα παιδιά της Λέσχης. Όσοι πήγαν 13:30 η ώρα πήραν νούμερα πάνω από το 320. Αυτή τη στιγμή στο κτίριο είναι το νούμερο 185 και σύμφωνα με το κανονικό πρόγραμμα το signing θα κρατήσει ως τις 6 (ένα μισάωρο ακόμα). Πάρα πολύ οι οπαδοί του Ρόσα στην Ελλάδα, τελικά! EDIT: Σταμάτησαν τελικά στις 18:40, στο νούμερο 260. Αύριο ξανά, στις 12:00 θα ξαναρχίσει τις υπογραφές, ξεκινώντας από το νούμερο 261. EDIT 2:
  6. Ας καταθέσω κι εγώ την ιστορία μου: Η αδερφή μου μέχρι πρόσφατα είχε ένα laptop (HP 620) που εμφάνισε σταδιακά ένα κάρο προβλήματα. Χάλασαν τα bluetooth, wifi, ηχεία (!), ενώ μετά από μερικά χρόνια χρήσης η μπαταρία δεν κρατούσε για πάνω από πεντάλεπτο (έπρεπε να είναι συνέχεια στην πρίζα)... Πριν ένα μήνα πέθανε και ο σκληρός δίσκος, παίρνοντας μαζί του και κάποια δεδομένα. Δεν τον αντικαταστήσαμε, καθώς θεωρήσαμε ότι δεν άξιζε να αγοράσουμε καινούργιο γι' αυτό το σαράβαλο. Έβαλα ωστόσο ένα 16άρι φλασάκι και εγκατέστησα Debian Wheezy XFCE (το οποίο χρησιμοποιώ κι εγώ σαν βασικό μου σύστημα) και το δοκίμασα. Έχει διπύρηνο επεξεργαστή και 2GB Ram, από εδώ κανένα πρόβλημα. Επειδή όμως η ταχύτητα που έχει το φλασάκι δεν συγκρίνεται με αυτή ενός σκληρού δίσκου, με το ζόρι μπορεί κάποιος να σερφάρει ή να κάνει κάποιες απλές εργασίες. Του βρήκα πάντως χρήση. Έβγαλα ό,τι επιπλέον προγράμματα είχε (για να μην πιάνουν χώρο) και έβαλα το Handbrake (από το deb-multimedia.org, πέρασα το αποθετήριο στο sources.list). Αν πλέον θέλω να μετατρέψω κάποια ταινία, η γενικότερα άλλο αρχείο, το βάζω εκεί και δεν επιβαρύνεται ο υπολογιστής μου. Μιας και η κωδικοποίηση video απαιτεί κυρίως επεξεργαστική ισχύ, η ταχύτητα εγγραφής που έχει το φλασάκι δεν το περιορίζει. Εξάλλου καίει πολύ λίγο και μπορώ να το αφήνω να δουλεύει κάτω από το γραφείο όσες ώρες χρειάζεται χωρίς να με ενοχλεί ιδιαίτερα. Όλα αυτά μέχρι να χαλάσει το φλασάκι βέβαια.
  • Δημιουργία νέου...