Προς το περιεχόμενο

nikko_

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    146
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.681 προβολές προφίλ

nikko_'s Achievements

  1. nikko_

    Εξοικονομώ κατ' οίκον

    Εκεί που έχουνε πάει πλέον οι τιμές (σε σχέση με τις τιμές που υπολόγιζε το πρόγραμμα) θέλω να δω ποιοι θα προχωρήσουν στις παρεμβάσεις....
  2. nikko_

    Αττικη οδος ταχυτητα

    Μου είχε έρθει για 133 σε περιοχή με όριο 120. Κάπου κοντά στον Alpha ήταν το ραντάρ.
  3. Δεν ξερω την πολυπλοκότητα της διαδικασίας διακοπής, αλλά για την αλλαγή ονόματος είναι συγκεκριμένα χαρτιά που ζητάνε και έχουν και αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσης κι υποβολής. Αν τις ακολουθήσει κάποιος δε βλέπω το λόγο της απόρριψης, εγώ φοβόμουν περισσότερο την καθυστέρηση, αλλά σε 4 εργάσιμες καθάρισα.
  4. Να συμπληρώσω κι εγώ ότι τελικά η ηλεκτρονική διαδικασία αλλαγής ονόματος δούλεψε μια χαρά. Μου έστειλαν με email τη Σύμβαση και κάποιες Υπ. Δηλώσεις για συμπλήρωση και υπογραφή και τις έστειλα πίσω μαζί με σκαναρισμένη ταυτότητα κι Ε9. Σήμερα πέρασε ο καταμετρητής του ΔΕΔΔΗΕ κι ήρθε αμέσως SMS ότι το αίτημα ολοκληρώθηκε. Μένει μόνο να τους στείλω την ΥΔΕ μέσα σε ένα εξάμηνο. Αν δεν έχεις κοντά σου κατάστημα ΔΕΗ ή δεν μπορείς να αφιερώσεις κάποιες ώρες από τη δουλειά σου είναι μια λύση.
  5. Κατ'αρχάς ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Επειδή το έψαξα το θέμα φαίνεται ότι οι διαδικασίες αλλαγής ονόματος γίνονται και ηλεκτρονικά (δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί προηγουμένως στο νήμα). Για τη ΔΕΗ: https://econtract.dei.gr/ στην επιλογή Αλλαγή Ονόματος/Χρήσης. Το έκανα και περιμένω να δω τι θα απαντήσουν γιατί χρειάζεται και ΥΔΕ. Για την ΕΥΔΑΠ: https://www.eydap.gr/MyAccount/changeCustomerData1/ Το έκανα και ολοκληρώθηκε αυθημερόν. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει επιλογή να πάει στο όνομα του ενοικιαστή με την υποβολή του μισθωτήριου.
  6. Επειδή ήρθε πρόσφατα ένα διαμέρισμα στα χέρια μου κι έχω μπερδευτεί λίγο, ποια είναι η πιο safe και λιγότερο χρονοβόρα/κοστοβόρα διαδικασία για έναν ιδιοκτήτη που εκμισθώνει ακίνητο όταν μπαίνει ενοικιαστής; Αν το διαμέρισμα μείνει κενό για κάποιο χρονικό διάστημα, συμφέρει να γίνει διακοπή ; Πως διασφαλίζεις ότι ο νέος ενοικιαστής θα βάλει το λογαριασμό στο όνομα του ; Ή τη διαδικασία αυτή την κάνει ο ιδιοκτήτης ;
  7. Να ενημερώσω ότι χθες τελικά περάστηκε και το υπόλοιπο 19% της Επιστροφής, οπότε όσοι έχετε εκκρεμότητες να το τσεκάρετε.
  8. Solved H "διερεύνηση" που έκανε η Eurobank μετά απο το τηλεφώνημα μου έδειξε οτι όντως η συναλλαγή έγινε στις 17/10 και με ενημέρωσαν ότι μέχρι τις 8/11 θα πρέπει να πιστωθώ το υπόλοιπο 19% της Επιστροφής. Αλλά κάθε φορά με την Επιστροφή το ίδιο πράγμα. Θα πρέπει ο καταναλωτής να είναι στη τσίτα, να χάνει χρόνο και ίσως τελικά να πάρει ότι δικαιούται.
  9. Συναλλαγή Κυριακή 17/10 (τελευταία ημέρα της προσφοράς) σε συμφέρουσα τιμή υπολογίζοντας και την Επιστροφή, αλλά υπολόγιζα χωρίς τον ξενοδόχο. Πέρασαν τη συναλλαγή 18/10, μπήκε μόνο 1% Επιστροφή (αντί για 20%) και κάνουν τη πάπια, ο ένας (Eurobank) τα ρίχνει στον άλλον (Πλαίσιο). Κι είχα πει ποτέ ξανά, αλλά έτυχε να χαλάσει το ψυγείο και χρειαζόμουν άμεσα άλλο. Να αρχίσω τις καταγγελίες ;
  10. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Παρόμοια περίπτωση...αιτήθηκα VDSL 50, με διαβεβαίωσαν τηλεφωνικά ότι η ελάχιστη ταχύτητα θα ήταν 40Μbps κι όταν έγινε η σύνδεση συγχρόνιζα στα 17/1 (έξω από το σπίτι 21). Οι τεχνικοί που ήρθαν έβγαλαν τελικά ανεφικτότητα και οι μόνες λύσεις που μου πρότειναν ήταν ημίμετρα: υποβάθμιση σε ADSL ή speed booster με επιπλέον πάγιο. Έβαλα οπτική ίνα και ησύχασα.
  11. nikko_

    Ford Fiesta ST2 vs Hyundai i20N

    Οι περισσότερες αντιπροσωπείες σου λένε για 4-6 (από προσωπική πρόσφατη εμπειρία DS, Opel) ή και περισσότερους μήνες (Mercedes μου είπαν 9) αναμονή. Υπάρχει τεράστια έλλειψη ημιαγωγών, το φαινόμενο είναι παγκόσμιο, δεν αφορά μόνο την ελληνική αγορά ή τη Ford και τη Hyundai.
  12. Ο ΟΤΕ εχει ειδικό τμήμα που σε καλεί πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Εμένα με κάλεσαν 2 μέρες μετά που έκανα αίτηση φορητότητας (τηλεφωνικά) στη Wind.
  13. Με δεδομένο ότι οι γονείς σου θέλουν να παραμείνουν στο ΟΤΕ, υπάρχουν 2 λύσεις: 1. μπαίνεις στη ιστοσελιδα του ΟΤΕ και κάνεις αίτηση για νέο συμβολαιο με τη τιμή που σου δίνει (28,90€ όπως ειπε κι ο φίλος πιο πανω) 2. μπαινεις στη διαδικασια να κανεις αίτηση φορητότητας σε άλλο πάροχο (δε δεσμευεσαι να φυγεις, απλα κανεις την αιτηση). Θα σε καλέσουν από τον ΟΤΕ με αντιπροσφορά η οποία θα είναι χαμηλότερη από αυτό που πληρώνεις τώρα.
  14. Δεν τον ηπιαμε εντελώς...απλά δεν θα αγοράζουμε από άγγλους, όπως δεν αγοράζουμε κι από αμερικάνους.
  15. Υπαρχουν αρκετά καταστήματα (στην Αγγλία) που καλύπτουν έξοδα τελωνείου στην ΕΕ και δεν πληρώνεις τίποτα παραπάνω. Παράδειγμα το sportsshoes.com, το οποίο εκτελωνίζει μόνο του στην Ολλανδία και δεν μπλέκεις εσύ κάθολου, ούτε χρεώνεσαι επιπλέον. Όταν θέλουμε λοιπόν κάτι από Αγγλία καλό ειναι να επικοινωνούμε πρώτα με το καθε μαγαζι να μας ενημερώνει για την πολιτική που ακολουθεί.
  • Δημιουργία νέου...