Προς το περιεχόμενο

costaskalas

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    48
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

687 προβολές προφίλ

costaskalas's Achievements

Contributor

Contributor (7/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

0

Φήμη

  1. Καλησπέρα, Είναι λίγο "καμμένο" αυτό με την ρήτρα στο φυσικό αέριο ή εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι? Εφόσον η τιμή που χρεώνεται ο καταναλωτής είναι πάντα η TTF συν το περιθώριο κέρδους που ορίζει ο προμηθευτής, τι τον κόφτει τον πάροχο αν θα ανέβει κι άλλο η TTF (αφού το περιθώριο κέρδους του θα είναι πάντα πάνω από την TTF εξ ορισμού)? Η nrg πχ αυτή την στιγμή έχει όρια 11 - 15 και η μέση TTF για το 2020 ήταν 9,3 επομένως επιστρέφει κιόλας η nrg στο καταναλωτή (θεωρητικά).
  2. Καλησπέρα, έχει προσπαθήσει κανείς να κάνει top up από debit card (ελληνική)..? Ουσιαστικά είναι μόνο κάποιες υπηρεσίες που απαγορεύονται λόγω των capital controls...μήπως είμαστε τυχεροί και εξαιρείται/ή δεν έχει ληφθεί υπόψιν η revolut...?
  3. Είμαι και εγώ υποψήφιος αγοραστής. Βλέποντας τα γραφόμενα για ips panel θα ήθελα να ρωτήσω σε σύγκριση με την LG 40lf630v ποια θα προτείνατε? Η LG έχει και λιγότερα PMI, υπάρχει αισθητή διαφορά? Γνωρίζετε επίσης αν βάζοντας τα ακουστικά (στην έξοδο των ακουστικών) σταματάει ο ήχος από τα ηχεία της τηλεόρασης ή γίνεται να ακούγεται και από τα δύο ταυτόχρονα?
  4. Είμαι υποψήφιος αγοραστής. Γνωρίζετε αν βάζοντας τα ακουστικά (στην έξοδο των ακουστικών) σταματάει ο ήχος από τα ηχεία της τηλεόρασης ή γίνεται να ακούγεται και από τα δύο ταυτόχρονα? Κάποια άλλη συμβουλή - πληροφορία, θα προτείνατε να προχωρήσω στην αγορά?
  5. Στα win7 (sp1), το πρωί πηγαίνοντας πάνω στο tray icon έλεγε "λήψη win10". Όμως στο win update είχε μια άλλη ενημέρωση ασφαλείας για τα win7. Έκανα αυτήν την ενημέρωση ασφαλείας + επανεκκίνηση αμέσως μετά και ξαφνικά χάθηκαν τα πάντα σε σχέση με το update των win10 - και το tray icon και δεν έχει και διαθέσιμη ενημέρωση στο win update για τα win10....
  6. costaskalas

    tg589vn v3

    manually δεν μπορεί να έγινε γιατί η forthnet πλέον δίνει τα update μόνο από cwmp. τώρα τα άλλα δεν τα πολύ κατάλαβα... έχω το ρουτερ της forthnet σε άλλο πάροχο. Το user.ini είναι κανονικά όπως το δίνει η forthnet (άρα όλα είναι προσβάσιμα στην forthnet + user/pass στο ppp τα default του acs). Οπότε το μόνο που περιμένω είναι να επικοινωνήσει με τον acs. Αν δεν επικοινωνεί, το μόνο στο οποίο νομίζω ότι μπορεί να κολλάει είναι ότι επειδή το ρουτερ είναι σε άλλο πάροχο δεν παίρνει ip της forthnet.... Επομένως ο acs επικοινωνεί μόνο με ρουτερ που έχουν ips της forthnet?? Ή μήπως επικοινωνεί μόνο με το ιδιόκτητο δίκτυο της forthnet (διότι για να στέλνει ο acs τα user/pass σημαίνει ότι γνωρίζει από ποιο dslam-κάρτα-πόρτα έρχεται το request)? *Επανέρχομαι: το 10.5.2.f είναι το firmware που κυκλοφορεί στο modemhelp οπότε σίγουρα το έβαλε manually. Όντως δεν μπορεί να πάρει αναβάθμιση ενώ είναι σε άλλο πάροχο.
  7. costaskalas

    tg589vn v3

    απ' ότι κατάλαβα (δεν ήταν και εύκολο...) έγινε αναβάθμιση του firmware αλλά το user.ini ήταν αλλαγμένο και έτσι ξαναάνοιξες το cwmp για να πάρει το default user.ini. το ρουτερ το έχεις σε γραμμή forthnet? μήπως γνωρίζει κανείς αν το ρουτερ είναι σε άλλη γραμμή (εκτός forthnet), υπάρχει η δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον acs και να πάρει την αναβάθμιση? πως στέλνει το καινούριο firmware ο acs, μέσω ftp? μήπως πρέπει να δει user/pass της forthnet στο ppp για να συνδεθεί με το ρουτερ?
  8. κάνω backup configuration σε αυτό το ρουτερ με το τελευταίο firmware της forthnet και το αρχείο .cfg που μου κατεβάζει το ανοίγω με σημειωματάριο αλλά γράφει μέσα αλαμπουρνέζικα. Είναι έτσι φτιαγμένο το αρχείο ή πρέπει να κάνω κάποια αλλαγή στο σημειωματάριο για να το διαβάσει??
  9. costaskalas

    Firmware - user.ini

    καλησπέρα, poulinos είχες κανένα νεότερο? καμιά άλλη εικόνα από επιλογές στην διαχείριση? πάντως αν "ανοίξει" κάποιος το zte, που όλοι απεχθανόμαστε για το wifi, θα δει πολλές-πάρα πολλές επιλογές για ρύθμιση παραμέτρων της γραμμής (physical layer), με τις περισσότερες από αυτές να μπορεί να τις πειράξει (εκτός από κάποιες - πιο εξειδικευμένες - που γίνονται μόνο από το dslam).
  10. costaskalas

    Firmware - user.ini

    Σκαλίζοντας λίγο παραπάνω και σήμερα, κατάλαβα ότι γενικά ισχύει (ή θα έπρεπε να ισχύει) το εξής: Σε μια αγορά με Rate Adaptive Profiles (δηλαδή το γνωστό "δίνουμε ως 24mbps και όσο μπορεί να πιάσει η γραμμή του καθενός") οι Network Providers (για την ακρίβεια οι Tech Engineers που απαρτίζουν το Spectrum Management Center), με την βοήθεια των DSLAMs, δημιουργούν για κάθε γραμμή ένα DSL Line Profile συλλέγοντας εκεί πληροφορίες για την κατάσταση-απόδοση της γραμμής. Έπειτα με την βοήθεια του DSM L1 or DLM, προσαρμόζουν διάφορες παραμέτρους, όπως margin, interleaving delay, INP κλπ, αναλόγως με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί στο DSL Line Profile. Η διαδικασία συνεχίζεται και σε δεύτερο επίπεδο, το DSM L2, όπου εκεί προσαρμόζονται διάφορες παράμετροι που αφορούν την συνύπαρξη όλων των γραμμών μέσα στο DSLAM (όπως ρυθμίσεις για το cross-talk κλπ). Στην δική μας αγορά οι providers λειτουργούν κατά αυτόν τον τρόπο, υπάρχει όλη αυτή η οργάνωση ή έχουν κάνει 3-4 γενικευμένα profile και εμπιστεύονται την εφαρμογή τους στις όποιες γνώσεις του support τμήματος....?? *DSM L1 or DLM = Dynamic Spectrum Management (DSM) Level 1 or Dynamic Line Management DSM L2 = Dynamic Spectrum Management (DSM) Level 2
  11. costaskalas

    Firmware - user.ini

    Παράλληλα βρήκα και το παρακάτω, το οποίο είναι κατατοπιστικότατο (σελ.13). Τελικά υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις - προσαρμογές που μπορούν να γίνουν και τις οποίες ούτε που φαντάζεται ο συνδρομητής..... Σίγουρα δεν είναι εφικτό για τον πάροχο να κάνει ρυθμίσεις για τον καθένα, αλλά και από την άλλη όταν θέλουμε κάτι συγκεκριμένο με ποιον να συνεννοηθούμε, όταν στο support σου λένε "γιατί θέλετε να βγάλετε το fastpath, εγώ μια χαρά βλέπω την ταχύτητά σας"....... TR-252_Issue-3.pdf
  12. costaskalas

    Firmware - user.ini

    ωραία φωτο, ακριβώς αυτό χρειαζόμουν για να καταλάβω! είναι από την διαχείριση του dslam?? η καρτέλα αυτή δεν έχει μέσα το interleave depth, για να δούμε σε τι το μετράνε..... στην wind όταν ζήτησα depth=8 μου είπαν αυτό είναι το default, σε επόμενη αλλαγή όταν τους είπα απλά βάλτε Interleave mode έβαλαν το depth=128 (τραγικό - τεράστιο latency).... όταν λες profile εννοείς default ρυθμίσεις?? και όταν λες "μπορείς να το φτιάξεις εσύ" εννοείς τα παιδιά από το τεχνικό τμήμα φαντάζομαι?? αν μπορούσες να κάνεις attach και τις άλλες καρτέλες να έχουμε συνολικά μια εικόνα για το τι είναι διαχειρίσιμο..... ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου!
  13. costaskalas

    Firmware - user.ini

    poulinos, μήπως γνωρίζεις αν το INP (DMT symbols) και το Interleave Delay (ms) είναι επιλέξιμα ή ορίζονται dynamically. και ποια είναι η μονάδα μέτρησης του interleave depth???.....το οποίο σίγουρα είναι επιλέξιμο (τουλάχιστον στην WIND). δηλαδή όταν λέμε depth=64 εννοούμε bits, bytes, codewords, dmt symbols.....??
  14. costaskalas

    Firmware - user.ini

    Ευχαριστώ, ήσουν αναλυτικότατος! Όταν αναρωτήθηκα γιατί το wifi του ρουτερ έδειχνε speed 72mbps ενώ μπορούσε να φτάσει στα 150mpbs, μου είπε ένας τεχνικός ότι εφόσον είσαι σε adsl και άρα έχεις μέγιστο bandwidth 24 τότε σου φτάνουν και τα 72mpbs του wifi. Ισχύει αυτό?? Αν υποθέσουμε ότι σε 1sec μπορώ να κατεβάσω 24mpbs, τότε θέλω σε αυτό το 1sec να μπορώ να μεταφέρω αυτά τα 24mbps μέσω wifi στον υπολογιστή μου. Άρα λογικά δεν χρειάζομαι παραπάνω "speed" στο wifi, ούτε gigait ethrnet port στο ρουτερ. Το μόνο που χρειάζεται πραγματικά (αν υποθέσουμε ότι το bandwidth καλύπτεται) είναι το latency (ping) που στην τελική δεν μπορούμε να το καθορίσουμε εμείς...
  15. costaskalas

    Firmware - user.ini

    Λεπτομέρεια δηλαδή το αν πάει ethernet ή οπτική κατευθείαν στο dslam. Το σημαντικό είναι αυτό που έγραψες: το bandwidth μεχρι το dslam ειναι οπτικη ινα. Υποθέτω ότι σε έναν οικισμό που έχει internet και απέχει 60km από το Α/Κ, υπάρχει mini dslam και έχει τουλάχιστον data κάρτες (γι αυτό και το attenuation που βγάζει σε μένα που είμαι κοντά στο "κουτί" είναι μικρό). Υπάρχει περίπτωση να είναι η τηλεφωνία από το Α/Κ (σε τέτοια απόσταση???) και το mini dslam να έχει μόνο data κάρτες?? Το "κουτί" πάντως είναι καινούριο εμφανισιακά και αν δεν κάνω λάθος έχει και εξαερισμό και δική του τροφοδοσία (ή δεν υπάρχει περίπτωση??) Αν άλλαζαν δηλαδή κάρτες και έβαζαν vdsl, για αυτούς που δεν θα ήθελαν vdsl η ταχύτητα θα έφτανε στα 24, μπορούν και οι adsl συνδρομητές να κουμπώσουν στις νέες κάρτες και απλά να τους βάλουν όριο?? Γίνεται να περιορίσουν το bandwidth για συγκεκριμένο dslam, εφόσον δουν ότι οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένο bandwidth (ανάλογο με την ποιότητα του δικτύου προς τα σπίτια τους)?? Θεωρητικά δεν θα μπορούσε να δωθεί όσο bandwidth σηκώνει η οπτική είναι και να μοιραστεί αναλόγως στους συνδρομητές (ανάλογα με τον εξοπλισμό του καθενός, το πακέτο του κλπ), ή έτσι γίνεται και στην πράξη?? Πολύ πιο γενικά, δηλαδή αν όλοι οι συνδρομητές είχαν FTTH τότε η ταχύτητα θα εξαρτιόταν αποκλειστικά από το δίκτυο του παρόχου και την σύνδεση με το εξωτερικό?? Δηλαδή το bandwidth μας το "περιορίζει"-καθορίζει αρχικά ο εξοπλισμός (vdsl κάρτες,ftth κλπ) και έπειτα οι επιλογές μας (πακέτο 24-30-50-ftth κλπ)??
  • Δημιουργία νέου...